Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

zilog

#26476 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zilog »

Bezbroj puta dokazano da Trump i ekipa bjesomucno LAZU i opet se ljudi pozivaju na najihove tweet-ove. Kako vam ne dosadi?

Jos nesto, gdje nestade, obavezni dodatak svakog posta, "a Palestinci se mogu ubijati", "a za Izrael se ima para"?

Sad se najednom brinete, da u americkom budzetu ostane dovoljno para - za Izrael...

Je li vam to Izrael drazi od migranata, trandzi i gejeva? :mrgreen:
darius_maximus

#26477 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by darius_maximus »

apsidejzi wrote: 10/02/2025 15:13
ultima_palabra wrote: 10/02/2025 14:36
apsidejzi wrote: 10/02/2025 12:12 Ljudi, jesul vama mozgovi toliko isprani???!!! Pa jebote Trump i Elon pokazali crno na bijelo kako je deep state prao milijarde novca i kako su hinjski provodili silu u svijetu. Pa na Elona digli toliko galame sto je twitter kupio. Kao mogao glad u svijetu zaustaviti sa tih 40mld dolara. Ovi sad pokazu i dokazu da su demokrate ukrale 200mld dolara i vibgovorite da je trump tiranin i fasista.

Nije, nego vi zivite u iluzijama. Gospoda vas je gospodski okrenula, skinula vam hlace, a zatim i gace te rekla: de se malo nagnite. A onda uzeli vazelin i lijepo vam kulturno stavili pricu o demokratiji i ljudskim pravima.
Da vidimo to crno na bijelo. Muskovi “trust me bro” postovi se ne racunaju.
A sta ce se desiti kada dobijes crno na bijelo? Evo jedan danasnji Elonov tweet kako je FEMA prekrsila Trumpovu naredbu. Hajde evo da ne vjerujemo Elonu na rijec i cekamo da se potvrdi ovo. Sta ces ti uraditi ako se potvrdi kao tacno? Hoces li promijeniti misljenje o Elonu, o Trumpu? Il ces reci: ma jebo 59m dolara. Trump je fasista i sl... Ja cisto sumnjam da ti imas taj moralni kapacitet.

Evo hajmo pratiti ovaj tweet u naredne dvije sedmice da vidimo hoce li biti kakvih dokaza za Elonovu tvrdnju:

Sve je postalo "executive order"... :lol:

drug_profi

#26478 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Svaki se fakt može tendeciozno tumačiti, ili predstaviti na način koji podržava tvoju agendu.

Čekam hapšenja i presude radi svih tih krađa. Onda ćemo reći da su optužbe tačne.

Istovremeno imamo presude da je jedna osoba zloupotrebljavala moć i podrivala demokratiju.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#26479 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

apsidejzi wrote: 10/02/2025 15:27
dulekrele wrote: 10/02/2025 12:35
apsidejzi wrote: 10/02/2025 12:12 Ljudi, jesul vama mozgovi toliko isprani???!!! Pa jebote Trump i Elon pokazali crno na bijelo kako je deep state prao milijarde novca i kako su hinjski provodili silu u svijetu. Pa na Elona digli toliko galame sto je twitter kupio. Kao mogao glad u svijetu zaustaviti sa tih 40mld dolara. Ovi sad pokazu i dokazu da su demokrate ukrale 200mld dolara i vibgovorite da je trump tiranin i fasista.

Nije, nego vi zivite u iluzijama. Gospoda vas je gospodski okrenula, skinula vam hlace, a zatim i gace te rekla: de se malo nagnite. A onda uzeli vazelin i lijepo vam kulturno stavili pricu o demokratiji i ljudskim pravima.
Dobro. Mozda si u pravu. E sad nam daj pokazi to crno na bijelo zbog kojeg ti svrsavas u gace. Moras biti dorbo poremecen pa podrzavati ovu dvojicu debila.
Prvo, tu dvojicu debila je potrdzalo preko 77 miliona amerikanaca i ne samo to. Dali su im apsolutnu vecinu u svim mogucim domovima. Republikanci imaju apsolutnu vlast u SAD. Dakle, nisam jedini koji "podrzava".

Drugo, ne podrzavam ali razumijem. Ja nisam i ne mogu glasati za njega tako da ga ja ne mogu "podrzavati", ali ja imam dovoljno inteligencije da razumijem argumente obe strane. Njegova strana je veoma jasna: Amerika i amerikanci na prvom mjestu. Za sad vidim da ne odstupaju od toga. Tebi je to mozda iznenandjenje, mozda cak i sok. Ali to je nova realnost svijeta u kojem zivimo. Amerika se zabavila o sebi.

Trece, mnogi na ovom forumu izgleda vise na sisi USAID-a na ovaj ili onaj nacin, i sad placu. Prekinuta pipa.

Cetvrto, evo sam u prethodnom postu stavio link na Elonov tweet o pronevjeri 59m dolara i upitao drugog forumasa jel zeli pratiti taj tvit i vidjeti hocel sta biti crno na bijelo. Evo ja sam spreman prestati "svrsavati na Elona i Trumpa" ako se ispostavi kao laznjak i suplja. Jesi li ti spreman promijeniti svoj stav o njima ako se ispostavi da nije suplja?
kakva amerika i amerikanci na prvom mjestu. :lol:

prvo oni, pa onda oni, pa opet oni, vjerovatno onda oni, i logično, opet oni. pa onda ide najbliža familija i najdržai ljudi, ljubavnice, ulizice...

Amerikanci dođu tamo negdje 68., 69. po važnosti. ali sigurno u prvih stotinu. zajedno npr. sa prvim radnim stolom kojeg su imali kao CEO, jer tu negdje dođe kategorija materijalnih stvari preko kojih su počeli ispunjavati svoje mokre snove.
MarlboroGold

#26480 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MarlboroGold »

Sa ovim postmodernističkim budalama koje vode Ameriku doći će i do trenutka da raspakuju i svetinju poput njihovog Ustava koji postoji cca 250 godina, pa da se bave tumačenjima svakog od amandmana i da vode rasprave.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#26481 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

drug_profi wrote: 10/02/2025 15:50 Svaki se fakt može tendeciozno tumačiti, ili predstaviti na način koji podržava tvoju agendu.

Čekam hapšenja i presude radi svih tih krađa. Onda ćemo reći da su optužbe tačne.

Istovremeno imamo presude da je jedna osoba zloupotrebljavala moć i podrivala demokratiju.
Mozda je pljacka vrsena po zakonu
Peacean

#26482 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Peacean »

S obzirom na veličinu USAID programa ne sumnjam da ima malverzacija ali zaustaviti cijeli program zbog šake parazita je čisto ludilo.
drug_profi

#26483 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

a po zakonu jest sigurno jer se tamo lova ne klepa mimo zakona
Bar to ne rade na tim nivoima
Samo je pitanje šta stoji iza neke stavke.
Možeš je prikazati kao bahaćenje, a možda je nešto sasvim drugo.
zilog

#26484 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zilog »

Truba wrote: 10/02/2025 15:56
drug_profi wrote: 10/02/2025 15:50 Svaki se fakt može tendeciozno tumačiti, ili predstaviti na način koji podržava tvoju agendu.

Pa sta je onda kriterij?

Da slusamo demagoge kada vriste - imaju svoj voooooz...
geoxx

#26485 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by geoxx »

Ne postoji pljacka po zakonu.

I ovo sto ovaj tupson spominje nije pronevjera. Opet barata sa pojmovima o kojima nema pojma. Nije lupio dva dana i eto ga opet.

Dobar argument je ovo. Tolike pljacke, pronevjere, pranja novca i nula uhapsenih. A onda se zapitas kako ce ih i biti kad ih istrazuje jbeni tviteras.
Sanjarko

#26486 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Sanjarko »

Twit=? :!:
apsidejzi

#26487 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by apsidejzi »

Truba wrote: 10/02/2025 15:56

U tom ocito i jeste problem. ne mozes osuditi nekoga za pljacku ako je po zakonu. Ovi iznad mene pitaju kada ce biti sudjenje nekome zbog pronevjere. Ne mozes osuditi nikoga jer je sve po zakonu. Isto kao sto ni kod nas ne mozes nikoga osuditi jer je sve po zakonu. Ali nesto moze biti po zakonu ali nemoralno. Glupo. Nepotrebno. Cak ne mora biti ni nemoralno samo po sebi, samo drugacije rasporedjeni prioriteti. Oni su slali pare u Gazu da bi se kupovali kondomi, ovi ne zele da salju pare u Gazu da se kupuju kondomi. Oni su kupovali uticaj u svijetu kroz USAID, ovi ne zele da kupuju uticaj u svijetu.

Pare su moc. Nakupilo se mnogo malih stakora u "srednjem menadzmentu" koji su kontrolisali velike kolicine para i onda ih rasporedjivali po nekom svom nahodjenju. Ovi sad idu redom i zaustavljaju gdje pronadju. Nije iskljuceno da su neki od njih stavljali dio kolaca u svoj dzep, ali sama cinjenica da se Amerika zaduzuje u trilionima dolara kako bi neko slao nekakvu pomoc nekome. Vecina ove pompe je zapravo oko parazita koji su zivjeli na racun americkog zaduzivanja, a ne klasicna kradja i pranje para (mada ni to nije iskljuceno).
apsidejzi

#26488 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by apsidejzi »

geoxx wrote: 10/02/2025 16:10 Ne postoji pljacka po zakonu.

I ovo sto ovaj tupson spominje nije pronevjera. Opet barata sa pojmovima o kojima nema pojma. Nije lupio dva dana i eto ga opet.

Dobar argument je ovo. Tolike pljacke, pronevjere, pranja novca i nula uhapsenih. A onda se zapitas kako ce ih i biti kad ih istrazuje jbeni tviteras.
Jaooooooo. jel ti imas neki oblik autizma il sta? "Pljacka po zakonu" je narodna fraza a ne bukvalni termin. Hos par primjera "pljacke po zakonu": visoka kamatna stopa (lihvarenje), trazenje poreskih rupa i izbjegavanje placanja poreza, privatizacija javnih dobara, ekploatacija rudnika kroz legalne ugovore ili u americkom slucaju zaduzivanje drzave za projekte od sumnjive koristi. I onda ovo nekome govori da nema pojma. Oh ironijo.
TojoOptics
Grijem se na: Sunce
Vozim: bicikl

#26489 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by TojoOptics »

darius_maximus wrote: 10/02/2025 15:49

Nista to. I Njemacka je bila demokratija do Hitlera sa svojim zakonima, Adolfa nisu uzimali ozbiljno (ozbiljna greska). Pocijepao ustav i konstituciju k'o toalet papir, kontrolisao sve medije putem Gebelsa, ministra propagande, a to su danasnji Musk, Besos i Zuckenberg. Ogromi kapital i sredstva informisanja u rukama nekolicine ljudi. Ovo ide na veci belaj, jer Trumpa podrzavaju sve regresivne i fasisticke snage u svijetu. Pranje mozga je u toku od Regana, sa socijalnim mrezama ide sve jos brze. Amerika je propala, ovo joj je zadnji demokratski izabrani predsjednik. Za bolje i nisu.
geoxx

#26490 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by geoxx »

Tupsonu, nenamjensko trosenje sredstava je krivicno djelo.
U vezi pljacke po zakonu, imamo zloupotrebu polozaja gdje se postupa u skladu sa zakonom i ovlastenjem, ali ne u interesu sluzbe, vec u licnom interesu. Također kaznjivo, tupsonu.

Izbjegavanje placanje poreza i lihvarstvo su tebi primjer pljacke po zakonu? Tupson.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#26491 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by konektovan »

Peacean wrote: 10/02/2025 16:00 S obzirom na veličinu USAID programa ne sumnjam da ima malverzacija ali zaustaviti cijeli program zbog šake parazita je čisto ludilo.
Zaustavljen na 90 dana ako sam dobro razumio?
Bice neka reforma, ali ne i potpuno ukidanje te organizacije..
ultima_palabra

#26492 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

apsidejzi wrote: 10/02/2025 15:13
ultima_palabra wrote: 10/02/2025 14:36

Da vidimo to crno na bijelo. Muskovi “trust me bro” postovi se ne racunaju.
A sta ce se desiti kada dobijes crno na bijelo? Evo jedan danasnji Elonov tweet kako je FEMA prekrsila Trumpovu naredbu. Hajde evo da ne vjerujemo Elonu na rijec i cekamo da se potvrdi ovo. Sta ces ti uraditi ako se potvrdi kao tacno? Hoces li promijeniti misljenje o Elonu, o Trumpu? Il ces reci: ma jebo 59m dolara. Trump je fasista i sl... Ja cisto sumnjam da ti imas taj moralni kapacitet.

Evo hajmo pratiti ovaj tweet u naredne dvije sedmice da vidimo hoce li biti kakvih dokaza za Elonovu tvrdnju:

Ja njemu nemoj mi Elonov tweet, on meni Elonov tweet :D Svico draga s kim ja imam posla.

Ja znam sta ces ti uraditi, sakriti se… nekoliko stvari su se vec pokazale laznim, tipa kondomi za Hamas i 6% federalnih uposlenika koji rade u kancelariji.

Razumijem da ti se dize na Elonove rakete, ali shvati da ima i nas sa drugim sklonostima.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#26493 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

što bi Donald rekao, rocketships to nowhere :mrgreen:
medvjed23

#26494 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by medvjed23 »

cyprus wrote: 09/02/2025 02:33
sehohari wrote: 09/02/2025 01:00 Ma kakvi ratovi, razdruživanja i slično, de nemojte biti smiješni

Premalo vi znate o Americi (i ja isto znam malo, ali mislim da sam skužio ovo donekle). Pogledajte kartu sa izbora:

Image

Ako izuzmemo neke demokratske tvrđave poput Kalifornije, sjeveroistoka SAD-a... ovo je konflikt na razini urbano vs. ruralno, obala vs. unutrašnjost

Politički gledano, više zajedničkog imaju neko iz Dallasa i Manhattana nego sa ostatkom Teksasa odnosno ostatkom savezne države New York.
Razmišljam već neko vrijeme o ovome... Demokratski svijet se uveliko polarizirao na relaciji progresivni vs retrogradni, obrazovani vs poorly educated, tolerantni vs zadrti... Nazovite kako hoćete, vrijeme politički korektnog govora je prošlo, pa ne vidim razloga zašto bi se trebalo izbjegavat zatucani polusvijet zvati pravim imenom...

Te razlike mi djeluju rastuće i nepomirljive... I kako god razmišljam o tome, u eventualnom nasilnom srazu jednih protiv drugih (bilo u Americi, bilo negdje drugo), sve mi se čini da je progresivni svijet najebao... Kako zbog činjenice da je postao previše pičkast, razmažen i individualistički nastrojen (koliko god i ja lično bio pobornik individualizma), tako i zbog geografije - zbijen je u gradove, koje je lako opkoliti, odsjeći i natjerat na predaju...

OK, biće da sam pustio mašti previše na volju... Halalite :-D al nešto mi je baš teško vjerovat da će ovo sve na dobro izać...
Pa nije ovakav scenarij nemoguć. Ako desni centar ne ojača i ako na toj strani političkog spektra glavnu riječ nastave voditi zadojeni sadisti, negdje će pući. Okupiće se, nekad, kritična masa koja će reći: dosta vas više. I onda će najebati i jedni i drugi - i svi ostali.

S tim u vezi, koje su šanse da Rubio izgura do kraja mandata? U toj sviti koja je uzjahala on je haman jedini koji gaji umjerene stavove. Ne uklapa se u raju :D
medvjed23

#26495 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by medvjed23 »

Jebote, koji sunovrat paradigme u nekih deset do dvadeset godina...
Point.

#26496 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

apsidejzi wrote: 10/02/2025 15:17
Point. wrote: 10/02/2025 13:41

Prilično sam siguran da je tebi ispran mozak od ove dvojice budaletina. Sve sam više siguran da potajno glasaš za SD.
Savjet. Iskren. Nemoj nikad stavljat pare na kocku. Imas slabu procjenu. Izgubices. Zdravo.
Förlåt, ali ne uzimam savjet od odrasle osobe koja ima idola i to u vidu ljudske ojebine poput Muska. Žao mi je.
Toffee karamela

#26497 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Toffee karamela »

Rob_Atl wrote: 10/02/2025 14:40

Da budemo iskreni i Biden je njemu ukino sto je bilo prvi put u istoriji, doduse ovaj je i zasluzio bio, jer ko je budali mogao vjerovati poslije jan 6. :mrgreen:
ma nek on samo ukida, trust me bro, oni će biti redovno izvještavani čak i bolje nego sam Tromp ;-)
JovicSA

#26498 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

apsidejzi wrote: 10/02/2025 15:27
dulekrele wrote: 10/02/2025 12:35

Dobro. Mozda si u pravu. E sad nam daj pokazi to crno na bijelo zbog kojeg ti svrsavas u gace. Moras biti dorbo poremecen pa podrzavati ovu dvojicu debila.
Prvo, tu dvojicu debila je potrdzalo preko 77 miliona amerikanaca i ne samo to. Dali su im apsolutnu vecinu u svim mogucim domovima. Republikanci imaju apsolutnu vlast u SAD. Dakle, nisam jedini koji "podrzava".

Drugo, ne podrzavam ali razumijem. Ja nisam i ne mogu glasati za njega tako da ga ja ne mogu "podrzavati", ali ja imam dovoljno inteligencije da razumijem argumente obe strane. Njegova strana je veoma jasna: Amerika i amerikanci na prvom mjestu. Za sad vidim da ne odstupaju od toga. Tebi je to mozda iznenandjenje, mozda cak i sok. Ali to je nova realnost svijeta u kojem zivimo. Amerika se zabavila o sebi.

Trece, mnogi na ovom forumu izgleda vise na sisi USAID-a na ovaj ili onaj nacin, i sad placu. Prekinuta pipa.

Cetvrto, evo sam u prethodnom postu stavio link na Elonov tweet o pronevjeri 59m dolara i upitao drugog forumasa jel zeli pratiti taj tvit i vidjeti hocel sta biti crno na bijelo. Evo ja sam spreman prestati "svrsavati na Elona i Trumpa" ako se ispostavi kao laznjak i suplja. Jesi li ti spreman promijeniti svoj stav o njima ako se ispostavi da nije suplja?
Zaboravljaš jednu notornu činjenicu i Hitler i Milošević i naši mazlumi u BiH imaju podršku većinsku naroda ali to ne znači da je to ispravno.
saimidin

#26499 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by saimidin »

Nakon kondoma za gazu jasno je da te algoritam :izet: ali bitno je da ti se sviđa :evil:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#26500 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

Svaka batina ima dva kraja. Sto vise D&E uprskaju, teze ce biti braniti pozicije za 4 godine.

Najgora opcija bi bilo neko umjereno djelovanje gdje bi se moglo ostaviti puno prostora da se idoliziraju ovakvi krembili.

Takodjer, pored elona, uredno se najbeme mame i onim dvjema picketinama, amazonu i secerku. Prave dvije hinje, cekaju svoju priliku da hajruju, ali i drze distancu ako se curak okrene.

Jadovi.
Post Reply