Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- GandalfSivi
- drug_profi
#26377 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Znamo u sta ovo sve vodi. Samo je pitanje kad.
- jeza u ledja
- Toffee karamela
#26379 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
u drugi građanski rat
sa tom razlikom što tada nisu posjedovali Havaje, Aljasku i ostala otočja po Pacifiku koja su poklopili nakon WWII. tukli su se unutar kontinentalne USA. Ja već razmišljam kakv će biti taj drugi rat, šta će ko jamiti u startu od gore pomenutih novih teritorija i na šta će to uopšte ličiti.
ako se budu tukli i pomorski, braneći te prekomorske zemlje, ostade Izrael sam sa bijesnim Hutima i još bješnjim Iranom
predlažem evangelicima da se upute k Izraelu odmah, dok njihovi brodovi još voze tamo.
sa tom razlikom što tada nisu posjedovali Havaje, Aljasku i ostala otočja po Pacifiku koja su poklopili nakon WWII. tukli su se unutar kontinentalne USA. Ja već razmišljam kakv će biti taj drugi rat, šta će ko jamiti u startu od gore pomenutih novih teritorija i na šta će to uopšte ličiti.
ako se budu tukli i pomorski, braneći te prekomorske zemlje, ostade Izrael sam sa bijesnim Hutima i još bješnjim Iranom
predlažem evangelicima da se upute k Izraelu odmah, dok njihovi brodovi još voze tamo.
- Point.
#26380 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Evanđelisti su teške budaletine i prijetnja po planetu.
- jeza u ledja
#26381 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
I ko ce ratovati protiv koga?Toffee karamela wrote: ↑08/02/2025 23:27 u drugi građanski rat
predlažem evangelicima da se upute k Izraelu odmah, dok njihovi brodovi još voze tamo.![]()
- Toffee karamela
#26382 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
redneks vlada u DC+bible belt države+terminatori T-800 koje Elon Musk krije u podzemnim bunkerima kontra pobunjenih liberalnih država na čelu s Kalifornijom
mislim da će Texas proglasiti neutralnost, ne zato što nisu redneksi nego što ekstremno cijene sami sebe a površinom su si samodostatni za preživljavanje (nafta, hrana, tehnika)
- karanana
#26383 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
ma nema tu rata. ocigledne linije su povucene. nit ce redneck doci u new york ili chicago da im zadaje svoju politiku nit ce ovi drugi otici kod rednecka da im pricaju svoju pricu. ako se cijepanje i desi, a sumnjam, bit ce mirno. ko kod nas jer su linije manje vise definisane vjerom i politickim ubjedjenjem.
u drugu ruku i redneck drzave imaju veliki % plavih a i ove plave drzave samo drze velike gradove a sve okolo crveno. mozda dodje do mirnog preseljenja puchanstva sto se pomalo i desava cini mi se.
u drugu ruku i redneck drzave imaju veliki % plavih a i ove plave drzave samo drze velike gradove a sve okolo crveno. mozda dodje do mirnog preseljenja puchanstva sto se pomalo i desava cini mi se.
- Toffee karamela
#26384 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
pa vidi, i prvi put ne bi bilo rata da je Washington dopustio miran razlaz, tj. da se Jug otcijepi
ali pošto nije, rat je izbio
no možda ga i ne bude ako uspiju dogovoriti mirno razgraničenje, što opet ne vjerujem da će moći jer ako narandžasti idiot mjerka danske i kanadske resurse kako li će tek "svojim resursima" dopustiti da se dislociraju ispod jurisdikcije njegovih "izvršnih naredbi"?
ali pošto nije, rat je izbio
no možda ga i ne bude ako uspiju dogovoriti mirno razgraničenje, što opet ne vjerujem da će moći jer ako narandžasti idiot mjerka danske i kanadske resurse kako li će tek "svojim resursima" dopustiti da se dislociraju ispod jurisdikcije njegovih "izvršnih naredbi"?
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#26385 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma kakvi ratovi, razdruživanja i slično, de nemojte biti smiješni
Premalo vi znate o Americi (i ja isto znam malo, ali mislim da sam skužio ovo donekle). Pogledajte kartu sa izbora:

Ako izuzmemo neke demokratske tvrđave poput Kalifornije, sjeveroistoka SAD-a... ovo je konflikt na razini urbano vs. ruralno, obala vs. unutrašnjost
Politički gledano, više zajedničkog imaju neko iz Dallasa i Manhattana nego sa ostatkom Teksasa odnosno ostatkom savezne države New York.
Premalo vi znate o Americi (i ja isto znam malo, ali mislim da sam skužio ovo donekle). Pogledajte kartu sa izbora:

Ako izuzmemo neke demokratske tvrđave poput Kalifornije, sjeveroistoka SAD-a... ovo je konflikt na razini urbano vs. ruralno, obala vs. unutrašnjost
Politički gledano, više zajedničkog imaju neko iz Dallasa i Manhattana nego sa ostatkom Teksasa odnosno ostatkom savezne države New York.
- karanana
#26386 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
ma ne vjerujem da je i jednim i drugim u interesu da se otcijepe tako da ne vjerujem u to. ali i ova mapa vara. jebote ovo crvenog sto ima u wyomingu, idahu, dakotama, montani i tako tim vukojebinama, geografski izgleda mocno ali tu nema ukupno 2 miliona ljudi. plus gerrymandering i jednih i drugih ali vise republikanaca, nema veze sa predsjednickim izborima ali ima itekako sa kongresom sto je skoro pa isto bitno, jer sad se vidi da demokrate mogu samo flautati dok ovi rade sta hoce. da imaju vecinu u bilo kojem domu, kurac bi ovo vako islo sto sad rade. ovako apsolutni nista ne mogu. pokoji sudac zaustavi ovo privremeno, ali ako ode visocije i na vrhovni sud, znamo sta ce biti. sah-mat. 4-0. ne znam kad je zadnji put ovako bilo.
- PreWiBa
#26387 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Naravnokaranana wrote: ↑09/02/2025 01:05 ma ne vjerujem da je i jednim i drugim u interesu da se otcijepe tako da ne vjerujem u to. ali i ova mapa vara. jebote ovo crvenog sto ima u wyomingu, idahu, dakotama, montani i tako tim vukojebinama, geografski izgleda mocno ali tu nema ukupno 2 miliona ljudi. plus gerrymandering i jednih i drugih ali vise republikanaca, nema veze sa predsjednickim izborima ali ima itekako sa kongresom sto je skoro pa isto bitno, jer sad se vidi da demokrate mogu samo flautati dok ovi rade sta hoce. da imaju vecinu u bilo kojem domu, kurac bi ovo vako islo sto sad rade.
Ali isto tako i govori o mogućnosti nekog rata ili nekih priča o odcjepljenju.
Sjever i jug su bili ujedinjeni, dok bi ovo bilo u rangu, lupam, da se općina Centar Sarajevo odvoji od ostatka kantona.
- GandalfSivi
#26388 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zemljiste ne glasa, ljudi glasaju. Ne valja ti ta karta…sehohari wrote: ↑09/02/2025 01:00 Ma kakvi ratovi, razdruživanja i slično, de nemojte biti smiješni
U 90% slucajeva razlika je ispod 20 boba, znaci u najgorem slucaju 60:40, s obje strane…
- PreWiBa
#26389 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa to i jeste poenta priče, te podjele su više na nekim apsolutnim mikrolokacijama umjesto da se to može baš jasno geografski lociratiGandalfSivi wrote: ↑09/02/2025 01:10Zemljiste ne glasa, ljudi glasaju. Ne valja ti ta karta…sehohari wrote: ↑09/02/2025 01:00 Ma kakvi ratovi, razdruživanja i slično, de nemojte biti smiješni
U 90% slucajeva razlika je ispod 20 boba, znaci u najgorem slucaju 60:40, s obje strane…
- karanana
#26390 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
koji je najveci grad koji je crven? miami?
pretpostavljam da od top 15 najvecih gradova mozda imas 2-3 republikanska. mislim nemam poentu nikakvu u tome, ali samo kazem i hocu opet da kazem da je gerrymandering veliki "problem"
pretpostavljam da od top 15 najvecih gradova mozda imas 2-3 republikanska. mislim nemam poentu nikakvu u tome, ali samo kazem i hocu opet da kazem da je gerrymandering veliki "problem"
- PreWiBa
#26391 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
ChatGPT kaže Jacksonville
Miami kao grad ima samo 400 hiljada stanovnika
-
MMM1977
#26392 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma dići ce se i mnogi koji su crveni protiv ovog idiota i njegove bulumente, ovo jednostavno ne vodi nigdje. Frajer donosi odluke kao na traci, bez ikakve analize, a te odluke imaju dugoročne posljedice na cijeli svijet pa tako i USA.
Samo mi nije jasno kako uspiju sve umiksati, malo nacizma, malo cionizma, najveći podržavaoci Izraela a ovamo uzdižu Hitlera. Nikakve agende, samo nek je veselo
Samo mi nije jasno kako uspiju sve umiksati, malo nacizma, malo cionizma, najveći podržavaoci Izraela a ovamo uzdižu Hitlera. Nikakve agende, samo nek je veselo
- GandalfSivi
#26393 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zato u DC-u 76% registrovanih Demokrata i 5.7% Republikanaca…
- karanana
#26394 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
od 77+miliona glasaca koji su mu dali glas u novembru, nakon ovog prvog mjeseca ustvari 3 sedmice,, sta mislis koji je broj onih koji mu danas ne bi dali glas? ili je jos rano da se to racuna?MMM1977 wrote: ↑09/02/2025 01:27 Ma dići ce se i mnogi koji su crveni protiv ovog idiota i njegove bulumente, ovo jednostavno ne vodi nigdje. Frajer donosi odluke kao na traci, bez ikakve analize, a te odluke imaju dugoročne posljedice na cijeli svijet pa tako i USA.
- B6Redhell
#26395 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sto se tice glasanja. Ovo su brojcani procenti.
I ovo sto trump radi. Mozda samo 1% njegovih glasaca se ne slaze.
Ovo sto on radi. Njegova baza. Njegovi glasaci uzivaju u tome Oni ovo i zele. Ne radi to on na svoju ruku. Ovo je svetinja da on cisti sve. Njegovu bazu pogotovo hardcore ne interesuje sto ce ih kostati i poslova ili nekog utjecaja

I ovo sto trump radi. Mozda samo 1% njegovih glasaca se ne slaze.
Ovo sto on radi. Njegova baza. Njegovi glasaci uzivaju u tome Oni ovo i zele. Ne radi to on na svoju ruku. Ovo je svetinja da on cisti sve. Njegovu bazu pogotovo hardcore ne interesuje sto ce ih kostati i poslova ili nekog utjecaja

- drug_profi
#26396 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
U rasne sukobe, očigledno.
- ultima_palabra
#26397 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Meni se nekako cini da je Trump samo figura, low-energy, cita sa telepromptera, kao da ne zeli biti tu... ali zato su tu stakeholderi sa svih strana, Musk prvi naravno, pa onda Thiel hoce svoje, ova Bytedance TikTok ekipa trazi svoje, pa Miriam Adelson i ostala cionisticka ekipa, Zuck i Bezos u pozadini imaju svoju agendu i onda milion tih nekih sitnih interesa raznih drzava... ne znam na sta ce izaci, ali na dobro nece.MMM1977 wrote: ↑09/02/2025 01:27 Ma dići ce se i mnogi koji su crveni protiv ovog idiota i njegove bulumente, ovo jednostavno ne vodi nigdje. Frajer donosi odluke kao na traci, bez ikakve analize, a te odluke imaju dugoročne posljedice na cijeli svijet pa tako i USA.
Jednostavno je morao obecati puno ljudi puno toga da bi ostao van zatvora. Ne kazem da je nesto bolji kad misli svojom glavom, ali ovo je jos gore.
- cyprus
#26398 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Razmišljam već neko vrijeme o ovome... Demokratski svijet se uveliko polarizirao na relaciji progresivni vs retrogradni, obrazovani vs poorly educated, tolerantni vs zadrti... Nazovite kako hoćete, vrijeme politički korektnog govora je prošlo, pa ne vidim razloga zašto bi se trebalo izbjegavat zatucani polusvijet zvati pravim imenom...sehohari wrote: ↑09/02/2025 01:00 Ma kakvi ratovi, razdruživanja i slično, de nemojte biti smiješni
Te razlike mi djeluju rastuće i nepomirljive... I kako god razmišljam o tome, u eventualnom nasilnom srazu jednih protiv drugih (bilo u Americi, bilo negdje drugo), sve mi se čini da je progresivni svijet najebao... Kako zbog činjenice da je postao previše pičkast, razmažen i individualistički nastrojen (koliko god i ja lično bio pobornik individualizma), tako i zbog geografije - zbijen je u gradove, koje je lako opkoliti, odsjeći i natjerat na predaju...
OK, biće da sam pustio mašti previše na volju... Halalite
Last edited by cyprus on 09/02/2025 02:35, edited 1 time in total.
-
Nisamsdaali
#26399 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sasvim logično da će glasati za stranku koja svojim djelovanjem drži grad živim, bez government agencies će ostati spaljena zemlja.
Što se tiče “crvenih” koji će napustiti, već su napustili, njih nekoliko miliona. Ali umjesto njih su došli apolitični neinformisani glasači i poneki antiestablishment sandersovac u masovnim brojevima
- ultima_palabra
#26400 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Dok to nesto ode na vrhovni, prodje vrijeme... a nece ni vrhovni trositi svoj (upitni) kredibilitet na gluposti, oni se koncentrisu na neke generacijske stvari koje su bitne konzervativcima.karanana wrote: ↑09/02/2025 01:05 ma ne vjerujem da je i jednim i drugim u interesu da se otcijepe tako da ne vjerujem u to. ali i ova mapa vara. jebote ovo crvenog sto ima u wyomingu, idahu, dakotama, montani i tako tim vukojebinama, geografski izgleda mocno ali tu nema ukupno 2 miliona ljudi. plus gerrymandering i jednih i drugih ali vise republikanaca, nema veze sa predsjednickim izborima ali ima itekako sa kongresom sto je skoro pa isto bitno, jer sad se vidi da demokrate mogu samo flautati dok ovi rade sta hoce. da imaju vecinu u bilo kojem domu, kurac bi ovo vako islo sto sad rade. ovako apsolutni nista ne mogu. pokoji sudac zaustavi ovo privremeno, ali ako ode visocije i na vrhovni sud, znamo sta ce biti. sah-mat. 4-0. ne znam kad je zadnji put ovako bilo.
Pa bas zato sto ne mogu stvari proci lako kroz Kongres, padaju ove izvrsne naredbe na sudovima. Sto ne ukinu ministarstvo obrazovanja i kreiraju DOGE preko Kongresa? Kurko, treba 60 glasova u Senatu. Sve sto oni mogu je imenovati sudije i kabinet i eventualno usvojiti zakon o porezima i jos provuci uz njega par stvari usput.
Bit ce mozda pritisaka da se ukine filibuster u Senatu, ali tamo su iskusni republikanci koji znaju da svaka batina ima dva kraja.