OC Bjelasnica i Igman

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kuli1961

#826 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by kuli1961 »

bitanga_sa_otesa wrote: 03/01/2025 22:41 ok izvinjavam se,necu vise pisat nista ,da ne vrijeDŽam nikoga .poyyy
e, da to je pravi @bitanga_sa_otesa čim umjesto z koristi y !Authenticated! :-D :thumbup:
Ako si mislio da se "vrijedjam".. ne... nabio sam i previše godina u zadnjicu da bih bilo čime bio uvrijedjen... i odavno sam spalio sve iluzije...a bogami je teško da me nešto iznenadi.
NediM17

#827 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by NediM17 »

Folira bitanga, najvoli otic' u zavicaj u Horn bird city. :mrgreen:
gold'n'brown

#828 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by gold'n'brown »

Nego, pade fin snijeg, topovi prase, sutra bi moglo biti fino skijanje na Bjelasnici. Konacno i nize dnevne temperature pa bi staze mogle drzati i iza 12. Zazmiriti na pokoji kamencic, nisu vas skije kupile nego vi skije :D
Ateista

#829 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

gold'n'brown wrote: 03/01/2025 18:42
Ateista wrote: 03/01/2025 15:53
PM72 wrote: 03/01/2025 14:23

Predpostavljam da ti je neko pričao...ja sam često po tim mjestima i nikad nisam imao problema niti čuo takvu priču.Ljudi rade svoj posao,uzimaju nam pare i ja nemam problema s tim.Patriotizam mi je davno ispuhao
:thumbup:
Ni ja nikad tako nesto nisam cuo pa sumnjam u to, a znam otici i na planinu i u kupovinu u drugi entitet, nemam problem sa tim, idem tamo gdje mi odgovara i nikad nisam cuo nista takvo.
Stavite svoje ruzicaste naocale i mislite da to nije rekao, ne kazem da ce svi tako otvoreno recu, ali velika vecina nazalost u njihovim internim razgovorima hoce.
I ja licno zbog toga imam problem sa odlaskom na ta mjesta, ne kazem da povremeno ne odem ali uvijek imam dozu zadrske i nelagode.
Ma kakve ruzicaste naocale, svjestan sam ja svega toga, kao sto sam svjestan i sta u federaciji gdje zivim mnogi misle o meni zbog nemuslimanskog imena i sto mi dijete ne ide na vjeronauku, sto sam cafir i slicno. Sreca pa zivim u Sarajevu gdje su ljudi vise izmijesani pa toga nema toliko, po manjim mjestima je to skoro kao u rs-u samo obrnuto, da se ne lazemo. Stvar je u tome sto ce malo ko to reci u ugostiteljskim objektima, jer para je sladja od svakog nacionalizma i ljudima je trenutno to prioritet da zarade. Ne kazem da nema i takvih razgovora, ali bas da konobar tako nesto komentarise dok je bruku gostiju iz federacije mi je tesko povjerovati.
Odosmo totalno u off sa svim ovim.
Ateista

#830 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

gold'n'brown wrote: 03/01/2025 23:55 Nego, pade fin snijeg, topovi prase, sutra bi moglo biti fino skijanje na Bjelasnici. Konacno i nize dnevne temperature pa bi staze mogle drzati i iza 12. Zazmiriti na pokoji kamencic, nisu vas skije kupile nego vi skije :D
I ja se nadam da bi danas mogao biti dobar dan, juce su staze bile katastrofa ali padao je snijeg tokom dana pa je to bilo neminovno, stao je sinoc i nadam se da su sredili staze za danas.
Karikaturist

#831 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Karikaturist »

Pozurite dok mozete jer ce od ponedjeljka malo juzina da hapa taj snijeg. :D
vanjki

#832 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by vanjki »

Hocu da iskoristim 10 posto za popust preko Mastercard za kupovinu karte na webstranici OC Bjelasnica,ali mi trazi neki kode..Zna li neko koji kod za 10 posto..Ukucavao sam broj kartice ali nije
stubrijez

#833 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by stubrijez »

Naslovnica wrote: 03/01/2025 19:19
stubrijez wrote: 03/01/2025 19:03 Utripovani ste ljudi u mrznju, neki slijepi bijes... to je vrijeme proslo, treba gledat druge stvari, prije svega kolko sta kosta i gdje je lijepo otic. Sta, trebamo ic samo na Bjelasnicu i u Neum?
Nije niko ništa utripovao, vjeruj mi.
Zbog posla sam primoran da sarađujem sa poprilično ljudi iz RS, Srba.
Kao prvo, 99% njih ne doživaljava BiH kao svoju državu. Džaba pasoš, novčanice, tablice, LK.
Njihova majka je Srbija, BiH je nužno zlo.
Svi odreda navijaju za srbijansku reprezentaciju kada god igra i za njihove fudbalske klubove.
Reprezentacija BiH i naši klubovi za njih kao da ne postoje.
Djecu odgajaju u istom duhu.
Bošnjaci su za njih genetski otpad sa kojim sticajem okolnosti dijele ove prostore, u većini slučajeva kažu muslimani kada su u društvu muslimana, a kada su sami onda su im ti isti muslimani - Turci. Bošnjaci ne postoje.
Većina ovih iz Kalinovika nikada nije bila u Konjicu, Sarajevo da ne spominjemo.
Neki dan pričam sa jednim srbendom o odlasku na more, kažem most Begića i Begovića, pa onda probam sa Aleksin Han, ali jok, ne zna on gdje je to. On ide na more u CG, Čemerno i ta linija, za njih je potez od Sarajeva prema jugu dolinom Neretve kao drugi kontinent.
Puni su nekakvog čemera što su silom prilika prinuđeni na saradnju sa FBiH, sa Sarajevom. Kada govore o Sarajevu, uglavnom kažu "dole" ne nazivajući grad pravim imenom.
Čast onih 5%, 95% ih je genetski bolesno i puno nekakvog patološkog prezira prema Bošnjacima, kao da su oni inferiorni, pogani, niža rasa. U priči se to itekako osjeti, vjeruj mi.
I na kraju je uvijek priča da su Ameri krivi za sve, mrski Zapad i to.
Niko neće Karadžiću i Mladiću jebati majku, dapače, oni su za njih junaci i sinovi srpskog naroda.
Dok Bošnjo jebe Aliju i mezar mu gdje stigne.
To ne znam sto te cudi oni samostalnu BiH nisu niti htjeli od samog pocetka, ne znam sjecas se referenduma, a u Kalinoviku ili Nevesinju sumnjam da bi ti ikad bio da ne moras poslom. Kako znas kako muslimane zovu kad nisi tu. Itd. Itd.itd.itd da ne trosim rijeci....
Naslovnica

#834 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Naslovnica »

stubrijez wrote: 04/01/2025 10:06
stubrijez wrote: 03/01/2025 19:03 Utripovani ste ljudi u mrznju, neki slijepi bijes... to je vrijeme proslo, treba gledat druge stvari, prije svega kolko sta kosta i gdje je lijepo otic. Sta, trebamo ic samo na Bjelasnicu i u Neum?
Kao prvo, 99% njih ne doživaljava BiH kao svoju državu. Džaba pasoš, novčanice, tablice, LK.
Svi odreda navijaju za srbijansku reprezentaciju kada god igra i za njihove fudbalske klubove.
Bošnjaci su za njih genetski otpad sa kojim sticajem okolnosti dijele ove prostore, u većini slučajeva kažu muslimani kada su u društvu muslimana, a kada su sami onda su im ti isti muslimani - Turci. Bošnjaci ne postoje.
Većina ovih iz Kalinovika nikada nije bila u Konjicu, Sarajevo da ne spominjemo.
Neki dan pričam sa jednim srbendom o odlasku na more, kažem most Begića i Begovića, pa onda probam sa Aleksin Han, ali jok, ne zna on gdje je to. On ide na more u CG, Čemerno i ta linija, za njih je potez od Sarajeva prema jugu dolinom Neretve kao drugi kontinent.
Puni su nekakvog čemera što su silom prilika prinuđeni na saradnju sa FBiH, sa Sarajevom. Kada govore o Sarajevu, uglavnom kažu "dole" ne nazivajući grad pravim imenom.
Čast onih 5%, 95% ih je genetski bolesno i puno nekakvog patološkog prezira prema Bošnjacima, kao da su oni inferiorni, pogani, niža rasa. U priči se to itekako osjeti, vjeruj mi.
Niko neće Karadžiću i Mladiću jebati majku, dapače, oni su za njih junaci i sinovi srpskog naroda.
To ne znam sto te cudi oni samostalnu BiH nisu niti htjeli od samog pocetka, ne znam sjecas se referenduma, a u Kalinoviku ili Nevesinju sumnjam da bi ti ikad bio da ne moras poslom. Kako znas kako muslimane zovu kad nisi tu. Itd. Itd.itd.itd da ne trosim rijeci....
Referenduma se sjećam kao da je bio jučer, to što oni nisu htjeli samostalnu BiH je zato što su htjeli veliku Srbiju. Srbija i ništa više, kakva Bosna i Hercegovina. I dan danas je tako. A da znaju koliko ih pošteni srbijanci preziru bili bi razočarani.
A pogodio si, tamo ne bih išao da nisam imao posla. Hotel Moskva Kalinovik, kuš dalje da ti pričam.
Nevesinje nisam ni spominjao koliko se sjećam?!
Inače zbog posla sarađujem sa firmama iz Pala, Mokrog, Sokoca (područje "grada" Istočno Sarajevo).
Znam vrlo dobro o čemu pričam ali kako ti kažeš
Itd. Itd.itd.itd da ne trosim rijeci....
gold'n'brown

#835 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by gold'n'brown »

vanjki wrote: 04/01/2025 09:30 Hocu da iskoristim 10 posto za popust preko Mastercard za kupovinu karte na webstranici OC Bjelasnica,ali mi trazi neki kode..Zna li neko koji kod za 10 posto..Ukucavao sam broj kartice ali nije
Kod je "mc", upises i obracuna popust
gold'n'brown

#836 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by gold'n'brown »

Do sada skijao samo s djecom K1 i X, dosta zaledjene staze 5 i 5a, kolijevka dobra, dan predivan. Guzva poprilicna.
mirota

#837 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by mirota »

Naslovnica wrote: 04/01/2025 11:17

Referenduma se sjećam kao da je bio jučer, to što oni nisu htjeli samostalnu BiH je zato što su htjeli veliku Srbiju. Srbija i ništa više, kakva Bosna i Hercegovina. I dan danas je tako. A da znaju koliko ih pošteni srbijanci preziru bili bi razočarani.
A pogodio si, tamo ne bih išao da nisam imao posla. Hotel Moskva Kalinovik, kuš dalje da ti pričam.
Inače zbog posla sarađujem sa firmama iz Pala, Mokrog, Sokoca (područje "grada" Istočno Sarajevo).
de ba, posteni Srbijanci preziru nas iz R Srpske, mozda oni iz kruga 2 ke, a i to manjina, zivio sam 15 ak god u BGD znam malo bolje..itekako nas vole, a ti se tjesi BA
ucenik1234

#838 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by ucenik1234 »

Kakve su staze danas, isplati li se na igman skoknuti?
Naslovnica

#839 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Naslovnica »

mirota wrote: 04/01/2025 13:46
Naslovnica wrote: 04/01/2025 11:17
de ba, posteni Srbijanci preziru nas iz R Srpske, mozda oni iz kruga 2 ke, a i to manjina, zivio sam 15 ak god u BGD znam malo bolje..itekako nas vole, a ti se tjesi BA
Ostatak posta nisi prokomentarisao? :lol:
Zavisi šta ti podrazumijevaš pod "pošteni srbijanci" i sa kakvim si se ljudima družio.
Ako je Ratko heroj i tebi i tim što te itekako vole, naravno da te ne preziru.
A ti se tješi, nisi ti iz R.Srpske, ti si iz Bosne i Hercegovine, ti si za njih Bosanac. Ili Hercegovac. Svejedno.
Republikosrpskijanac ne možeš biti nikako. Isto kao kada bih ja rekao da sam federalac.
Na stranu to što nisam govorio o Srbima iz entiteta Republika Srpska nego o Srbima iz Bosne i Hercegovine, pogotovu o onima koji su se u toko i nakon agresije na Bosnu i Harcegovinu naselili u Srbiji.
Nešto slično važi i za Crnogorce.
mirota

#840 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by mirota »

a da ne spamujemo temu...hvala
Naslovnica

#841 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Naslovnica »

mirota wrote: 04/01/2025 14:23 a da ne spamujemo temu...hvala
:thumbup:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#842 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by bitanga_sa_otesa »

rio u lukavici najbolji burek :D
zigson

#843 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by zigson »

bitanga_sa_otesa wrote: 04/01/2025 14:47 rio u lukavici najbolji burek :D
Albanci prave nema gicetine :lol:
vanjki

#844 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by vanjki »

gold'n'brown wrote: 04/01/2025 12:12
vanjki wrote: 04/01/2025 09:30 Hocu da iskoristim 10 posto za popust preko Mastercard za kupovinu karte na webstranici OC Bjelasnica,ali mi trazi neki kode..Zna li neko koji kod za 10 posto..Ukucavao sam broj kartice ali nije
Kod je "mc", upises i obracuna popust
Hvala
Ateista

#845 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

Hajd sto su juce bile lose staze i malo toga otvoreno, oadao snijeg, ali za danas su imali isealne uslive a staze onako, i opet dosta toga zatvoreni i nije uredjeno. Kotlovi prica za sebe, nijako ih nisu otvorili ove sezone, a uslova ima sigurno sa ovolikim snijegom.
Staze nisu sad katastrofa, ali su daleko od dobrih bile, u 9 ujutru. Imam utisak da im je ove godine mrsko raditi, prirodnih uslova imaju da se niko nije mogao ni ponadati boljem od ovoga.
Naravno, lijep dan i odmah guzva.
Puno bezobraznih ljudi na sestosjedu, idu po troje - cetvoro, oni radnici nekad opominju a nekad nista. Razumijem ko je sa malom djecom, ali ostali nemaju izgovor da propustaju i ostavljaju praznu stolicu u onoj guzvi, da bi skupa sa rajom se vozili gore.
shape of despair

#846 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by shape of despair »

Sto nije ociscena cesta od kruznog toka, ne vidim logiku
mirota

#847 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by mirota »

sad me ne cudi sto je Jahorina prilicno skuplja, staze za 10 bar do 13 cas, parkinga imas fino ako podranis, sve spojene staze, iako je guzva ne ceka se, ma milina...
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#848 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by laserShow »

Jahorina je Garmisch-Partenkirchen za Bjelu...
arhivasvega

#849 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by arhivasvega »

Radi li na Velikom polju ono malo sidro?
BadBoy

#850 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by BadBoy »

shape of despair wrote: 04/01/2025 17:43 Sto nije ociscena cesta od kruznog toka, ne vidim logiku
Cesta skroz ok.
Post Reply