Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Haris.ba wrote: ↑02/01/2025 20:29
Malo za uporediti, bio danas na Brusu. Parking ti naplate odmah cim parkiras (3KM citav dan) ali nema na sred ceste parkirat da smetas ostalima. Ipak reda ima.
Cist besplatni javni wc.
Imas iznajmiti djeci sanke.
Nema puno, ali imas i sadrvane za sjesti.
Ne treba puno da ti bude ok.
Mislim da je neuporediv broj ljudi koji je danas bio na Bjelasnici i Brusu. Vjerovatno je vecina koja je dosla i bila spremna da plati parking, ali jednostavno svi su bili puni. Bjelasnica je skijaliste i zaista mi nisu jasni ljudi koji tamo dodju da setaju, sankaju se itd. Brate ljepse ce ti sto puta biti na Trebevicu, Baricama, Tarcinu, Velikom polju ili bilo gdje drugo. Ako vec hoces na Bjelasnicu, ljepse ce ti biti da odes na Javorov do ili tamo negdje da skrenes prema Dejcicima. Licno nemam nista protiv tih ljudi, pravo im je da dodju, ali ako si neskijas jednostavno ima puno boljih mjesta. Definitivno treba ici u pravcu izgradnje neke podzemne garaze na mjestu parkinga, jer jednostavno onaj broj auta koji je danas bio ni u kojoj varijanti Babin do ne moze da opsluzi.
Gužva se stvorila jer je popunjenost kapaciteta bila vjerovatno 100% (govorim o hotelima i privatnom smještaju), a svi znamo koliko je izgrađeno.
Na to dodaj vlasnike apartmana koji nisu izrentali ali su bili gore tokom NG. I njihove prijatelje.
Pa na to dnevne posjetioce koji su došli na skijanje, sankanje, šetnju.
I dobiješ to što dobiješ.
Malo za uporediti, bio danas na Brusu. Parking ti naplate odmah cim parkiras (3KM citav dan) ali nema na sred ceste parkirat da smetas ostalima. Ipak reda ima.
Cist besplatni javni wc.
Mislim da je neuporediv broj ljudi koji je danas bio na Bjelasnici i Brusu. Vjerovatno je vecina koja je dosla i bila spremna da plati parking, ali jednostavno svi su bili puni. Bjelasnica je skijaliste i zaista mi nisu jasni ljudi koji tamo dodju da setaju, sankaju se itd. Brate ljepse ce ti sto puta biti na Trebevicu, Baricama, Tarcinu, Velikom polju ili bilo gdje drugo. Ako vec hoces na Bjelasnicu, ljepse ce ti biti da odes na Javorov do ili tamo negdje da skrenes prema Dejcicima. Licno nemam nista protiv tih ljudi, pravo im je da dodju, ali ako si neskijas jednostavno ima puno boljih mjesta. Definitivno treba ici u pravcu izgradnje neke podzemne garaze na mjestu parkinga, jer jednostavno onaj broj auta koji je danas bio ni u kojoj varijanti Babin do ne moze da opsluzi.
Gužva se stvorila jer je popunjenost kapaciteta bila vjerovatno 100% (govorim o hotelima i privatnom smještaju), a svi znamo koliko je izgrađeno.
Na to dodaj vlasnike apartmana koji nisu izrentali ali su bili gore tokom NG. I njihove prijatelje.
Pa na to dnevne posjetioce koji su došli na skijanje, sankanje, šetnju.
I dobiješ to što dobiješ.
Ja ne mislim da je popunjenost hotela i apartmana uticala na saobracajni kolaps jer oni vecinom imaju privatni parking. Cak stavise ti parkinzi dosta rasterete onaj centralni. Ta guzva se nije toliko osjetila na samoj planini jer je siroko i ljudi se poprilicno rasporede.
Cist besplatni javni wc.
Pita musterija konobara na brusu, poznaju se ..sta vam je ovo danas guzva, kolaps?? Konobar odgovara,..hebo majku ko da smo ih bombonama gadjali u ratu..
Brus...zdraooooooo
Cist besplatni javni wc.
Pita musterija konobara na brusu, poznaju se ..sta vam je ovo danas guzva, kolaps?? Konobar odgovara,..hebo majku ko da smo ih bombonama gadjali u ratu..
Brus...zdraooooooo
Naprosto ne mogu makar da prešute tu mržnju i primitivizam điksonski
Ono, ako me već mrziš daj se iskontroliši ako možeš
Jok
Sutra bi ono opet klalo noktaricom samo da dobije priliku
Zadojeno i to ti je to
Cist besplatni javni wc.
Brus...zdraooooooo
Cist besplatni javni wc.
Brus...zdraooooooo
Zato ja ne idem ni na Brus ni na Jahorinu a ni na Ravnu planinu.
Ne zato sto ne smatram da je to BiH nego ja da svojim parama hranim i finansiram onog ko me ubijao, ko aktivno slavi zlocince i podrzava Dodika, i onog koji bi sutra to isto uradio, ne mogu, nisam retardiran.
Postoji broj dementnih bosnjaka ili ti ga bosanaca kojima pamcenje sluzi gleda 3 dana unazad pa idu.
Nikad.
I da je najgora Bjelasnica je najbolja.
Hvati makar znaju biti kulturni i odlumiti respekt i finocu. Ovi se i ne pretvaraju.
Taj isti Brus zivi od Sarajeva. Ta ista Jahorina je stala na noge zbog raje iz Sarajeva a poletio je onaj direktor centra Jahorina da stavlja krsteve na brda i obara ljiljane. Ali tako nam i treba kad imamo amebe.
Prije tri godine, su moju rodicu istjerali iz baste jer je pokrivena. Na Brusu ona basta kod parkinga drvena. Ljeto bilo, radni dan bio popodne, oko 6 sati. Nije bilo guzve. Tako to oni vole ona bila sa majkom i tetkom.
pored izgradnje dodatnog parkinga ili drugacijeg rezima saobracaja vikendom, bjelasnici i igmanu treba malo ozbiljnija policijska stanica, evo glave ako u smjeni gore ima vise od 4 policajca... i to iz stanice trnovo, sto je van svake pameti na broj objekata gore i broj ljudi koji dolaze
usput povecati kaznu za parkiranje - blokiranje saobracaja, na jedno 500 KM, i ekspresno kaznjavati sve one sto na cesti sa 2 trake u oba smjera parkiraju u jednu traku tako da se 2 auta ne mogu mimoici, tako nastaju ovi kolapsi
konektovan wrote: ↑03/01/2025 13:41
Valjda nekad pamet u glavu dodje vecini ,.pa ces moci uzivati u brusu.
Ne mozes ocekivati od naroda da se pati kada nadlezna vlast ne zeli napraviti sta treba i ponuditi.
To isto ko cudjenje sto Sarajlije opsjedaju lukavicke supermarkete nedjeljom.
Nisi ti Harise karakter,..to cu ti reći..
Ja drugujem sa njima. I mene postuju jer ja njima otvoreno kazem sta mislim o njima i sta bih im radio kada dodje vakat. Isto oni to i meni kazu. Bez imalo uvijanja. Pa ko prije koga stigne.
A do tada - upoznajemo se i drugujemo da se bolje mrzimo.
Brus...zdraooooooo
Jesil čuo to svojim ušima ili ti je neko pričao?
Tvojim....
Predpostavljam da ti je neko pričao...ja sam često po tim mjestima i nikad nisam imao problema niti čuo takvu priču.Ljudi rade svoj posao,uzimaju nam pare i ja nemam problema s tim.Patriotizam mi je davno ispuhao
Ma zajebite te price o patriotizmu nekom. I to je BiH i ako tamo ne idem, automatski znaci da sam im dao taj dio drzave.
BiH je i Posusje i Bijeljina i Bihac....
Na temu - ja sam najveci patriota svom novcaniku. Na Ravnoj prvi sat parkiranja besplatan, nakon toga 1KM/sat, a fnevna 5, kafa 2,5KM, blizu, ima gondola, staze uredne, ljubazno osoblje i nema guzve.
S druge strane na Bjelasnici 2KM/sat parkinga, kafa 3,5KM, ski pass 50% skuplji, istina veci je izbor staza ali je i veca guzva, jer se sve staze slijevaju u jednu tacku. I onda iskljuce sestosjed svako malo zbog vjetra....
I sta ja sad trebam inatit se i ne ici na ravnu iako je po mojim kriterijima mnogo bolja i pristupacnija... Daj ba... Davno je rambo amadeus rekao - nacionalizam prestaje kad prihodi prebace 500eur (a i taj konobar sto je to rekao je sigurno u kategoriji oko 500eur).
Dok je bilo koji pruzalac usluga korektan dolazim mu, taman da je ne znam ti ko, onog momenta kad prestane biti korektan prekrizim ga da mi je rodjeni brat.
I ovo vam govorim kao neko ko je dosta familije izgubio u genocidu u Srebrenici.
Predpostavljam da ti je neko pričao...ja sam često po tim mjestima i nikad nisam imao problema niti čuo takvu priču.Ljudi rade svoj posao,uzimaju nam pare i ja nemam problema s tim.Patriotizam mi je davno ispuhao
Ni ja nikad tako nesto nisam cuo pa sumnjam u to, a znam otici i na planinu i u kupovinu u drugi entitet, nemam problem sa tim, idem tamo gdje mi odgovara i nikad nisam cuo nista takvo.
Odmah od početka sljedeće sedmice stiže jaka južina koja će trajati duži period, bar je tako po trenutnoj prognozi. Neka iskoristi ko može za skijanje sutra i preksutra, jer će staze otići kvragu. Najavljene su temperaturu u plusu i tokom noći, jak južni vjetar i povremena kiša čak u najvišim dijelovima planine. A poznato je kako je Bjelašnica posebno osjetljiva na južinu.
Cist besplatni javni wc.
Brus...zdraooooooo
ucenik1234 wrote: ↑03/01/2025 15:22
Ma zajebite te price o patriotizmu nekom. I to je BiH i ako tamo ne idem, automatski znaci da sam im dao taj dio drzave.
Na temu - ja sam najveci patriota svom novcaniku. Na Ravnoj prvi sat parkiranja besplatan, nakon toga 1KM/sat, a fnevna 5, kafa 2,5KM, blizu, ima gondola, staze uredne, ljubazno osoblje i nema guzve.
S druge strane na Bjelasnici 2KM/sat parkinga, kafa 3,5KM, ski pass 50% skuplji, istina veci je izbor staza ali je i veca guzva, jer se sve staze slijevaju u jednu tacku. I onda iskljuce sestosjed svako malo zbog vjetra....
I sta ja sad trebam inatit se i ne ici na ravnu iako je po mojim kriterijima mnogo bolja i pristupacnija... Daj ba... Davno je rambo amadeus rekao - nacionalizam prestaje kad prihodi prebace 500eur (a i taj konobar sto je to rekao je sigurno u kategoriji oko 500eur).
Dok je bilo koji pruzalac usluga korektan dolazim mu, taman da je ne znam ti ko, onog momenta kad prestane biti korektan prekrizim ga da mi je rodjeni brat.
I ovo vam govorim kao neko ko je dosta familije izgubio u genocidu u Srebrenici.
Pa ja necu da idem na takva mjesta gdje cuj3m i za koga sam cuo da uopste ne krije neke svoje stavove..mislim, idem svakodnevno u RS, u Istocno Sarajevo i druge gradove naravno, ali cu sve i jednog izbjegavati koji se tako ponasa. Ne idem u Sarajevu u neke objekte zbog pojedinih krimosa i ljudskog olosa, tako da ne vidim problem u bojkotu.
Ni ja nikad tako nesto nisam cuo pa sumnjam u to, a znam otici i na planinu i u kupovinu u drugi entitet, nemam problem sa tim, idem tamo gdje mi odgovara i nikad nisam cuo nista takvo.
Stavite svoje ruzicaste naocale i mislite da to nije rekao, ne kazem da ce svi tako otvoreno recu, ali velika vecina nazalost u njihovim internim razgovorima hoce.
I ja licno zbog toga imam problem sa odlaskom na ta mjesta, ne kazem da povremeno ne odem ali uvijek imam dozu zadrske i nelagode.
ucenik1234 wrote: ↑03/01/2025 15:22
Pa ja necu da idem na takva mjesta gdje cuj3m i za koga sam cuo da uopste ne krije neke svoje stavove..mislim, idem svakodnevno u RS, u Istocno Sarajevo i druge gradove naravno, ali cu sve i jednog izbjegavati koji se tako ponasa. Ne idem u Sarajevu u neke objekte zbog pojedinih krimosa i ljudskog olosa, tako da ne vidim problem u bojkotu.
Moje iskustvo je da nisam nigdje nista nacionalisticko dozivio. Ponavljam, moje iskustvo.