gold'n'brown wrote: ↑02/01/2025 23:42
Haris.ba wrote: ↑02/01/2025 20:29
Malo za uporediti, bio danas na Brusu. Parking ti naplate odmah cim parkiras (3KM citav dan) ali nema na sred ceste parkirat da smetas ostalima. Ipak reda ima.
Cist besplatni javni wc.
Imas iznajmiti djeci sanke.
Nema puno, ali imas i sadrvane za sjesti.
Ne treba puno da ti bude ok.
Mislim da je neuporediv broj ljudi koji je danas bio na Bjelasnici i Brusu. Vjerovatno je vecina koja je dosla i bila spremna da plati parking, ali jednostavno svi su bili puni. Bjelasnica je skijaliste i zaista mi nisu jasni ljudi koji tamo dodju da setaju, sankaju se itd. Brate ljepse ce ti sto puta biti na Trebevicu, Baricama, Tarcinu, Velikom polju ili bilo gdje drugo. Ako vec hoces na Bjelasnicu, ljepse ce ti biti da odes na Javorov do ili tamo negdje da skrenes prema Dejcicima. Licno nemam nista protiv tih ljudi, pravo im je da dodju, ali ako si neskijas jednostavno ima puno boljih mjesta. Definitivno treba ici u pravcu izgradnje neke podzemne garaze na mjestu parkinga, jer jednostavno onaj broj auta koji je danas bio ni u kojoj varijanti Babin do ne moze da opsluzi.
Ja se ne sjecam zadnjih 10 godina da je bilo vece guzve sa autima a isto vrijeme manje ljudi na skijalistu.
80% guzve su stvorili turisti, setaci, itd... Upravu si 100% zadnja planina za setanje je Bjelasnica tj. Babin dol.
Ali i Igman je bio haos isto tako. Medjutim problem sa Igmanom je sto nema nikakvog mjesta da udjes popijes kafu, caj, da pojedes nesto osim Montija, pa vjerujem da iz tog razloga dosta ljudi ide na Bjelasnicu. Znam ih dosta koji setaju na igmanu i onda idu na Bjelasnicu da jedu.
Podzemna garaza bi sigurno bila pun pogodak. Ali koliko je isplativo to ne znam jer ipak je to ogromna invesitcija a broj dana u godini kada je pun trenutni parking je max 30 ako i toliko.
Samo evo sad da se krene nesta raditi po pitanju infrastrukture, pravljenja npr jos jedne ceste, novog parkinga, digla bi se i kuka i motika da se to obustavi. Betoniranje planine, unistavanje prirode, investiranje bogatima da imaju oni gdje itd... A onda kad malo zamagli u Sarajevu, pola grada na tu Istu Bjelasnicu sve sa autima, i onda ide psovanje grada, drzave, policije zasto nema ovo ili ono, kako je neuredjeno itd...
.