Naslovnica wrote: ↑03/01/2025 19:19
Nije niko ništa utripovao, vjeruj mi.
Zbog posla sam primoran da sarađujem sa poprilično ljudi iz RS, Srba.
Kao prvo, 99% njih ne doživaljava BiH kao svoju državu. Džaba pasoš, novčanice, tablice, LK.
Njihova majka je Srbija, BiH je nužno zlo.
Svi odreda navijaju za srbijansku reprezentaciju kada god igra i za njihove fudbalske klubove.
Reprezentacija BiH i naši klubovi za njih kao da ne postoje.
Djecu odgajaju u istom duhu.
Bošnjaci su za njih genetski otpad sa kojim sticajem okolnosti dijele ove prostore, u većini slučajeva kažu muslimani kada su u društvu muslimana, a kada su sami onda su im ti isti muslimani - Turci. Bošnjaci ne postoje.
Većina ovih iz Kalinovika nikada nije bila u Konjicu, Sarajevo da ne spominjemo.
Neki dan pričam sa jednim srbendom o odlasku na more, kažem most Begića i Begovića, pa onda probam sa Aleksin Han, ali jok, ne zna on gdje je to. On ide na more u CG, Čemerno i ta linija, za njih je potez od Sarajeva prema jugu dolinom Neretve kao drugi kontinent.
Puni su nekakvog čemera što su silom prilika prinuđeni na saradnju sa FBiH, sa Sarajevom. Kada govore o Sarajevu, uglavnom kažu "dole" ne nazivajući grad pravim imenom.
Čast onih 5%, 95% ih je genetski bolesno i puno nekakvog patološkog prezira prema Bošnjacima, kao da su oni inferiorni, pogani, niža rasa. U priči se to itekako osjeti, vjeruj mi.
I na kraju je uvijek priča da su Ameri krivi za sve, mrski Zapad i to.
Niko neće Karadžiću i Mladiću jebati majku, dapače, oni su za njih junaci i sinovi srpskog naroda.
Dok Bošnjo jebe Aliju i mezar mu gdje stigne.