Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Može li mala pomoć?
Da li je neko kupio novi SUZUKI SX t Cross 2"WD ili 4WD ili Vitaru?
Vidim u opisu da u ponudi imaju samo 1.4 BoosterJet motor +Hibrid- SUS motor je 95 kW, a el.motor (pretpostavljam MHEV) je 10kW.
Kakva su vam iskustva sa ovim motorom i 4WD i autom, uopšte?
U planu mi je iduce godine mijenjati/prodavati Dustera 1,5 dCi 4x4, pa gledam, njuškam.. isključivo novi auto. I pored mnogih poboljšanja, nekako mi ne vrijedi za novi Duster benzinac 1,2 dati 51.200 KM ili više, zavisno od paketa opreme. S druge strane, Suzuki SX 4 sa A/T i 4WD, u npr, paketu Premium GL+, tražena cijena je 53.200 KM, što mi se nekako čini boljom opcijom.
Zahvalan na svakom iskustvu.
Imam ja vitaru 4x4. Do sad za 8 mjeseci nikakvih problema sa motorom baterijom bilo cime. Baterija pogura na pocetku kod kretanja cim krene turbo baterija se iskljuci tako da nema ili haman nema turbo rupe. U sport modu je merak voziti. Kad upalis 4x4 konstantno malo je sporije na gasu, valjda da bi lakse islo po snijegu/blatu tj da bi se lakse sporije vozilo. Ali mala je to razlika prema auto fwd.
Auto je iznutra 2010g. Meni to ne smeta, ne lozim se na ekrane i da po ekranu saltam.
Samo za moj ukus previse trosi po gradu 9l onaj 1.6 benzin je trosio 7l.
Vozio sam i 1.6 sest godina i nikad ni jedan problem nisam imao uopste sa autom. Samo redovan servis i na 60k mjenjao diskove. Servis jeftin 180KM.
lynk uništavaju bezveze sa 01 modelom, 01 se nudi odavno u europi i bio je dostupan prvo samo kao rent a car, nisi ga mogao kupiti
onda su krenuli kao u neku prodaju ali to je potpuno stari već model lynka, zato je i sad u hrvatskoj sa 44900 eura na 35900...
oni imaju izuzetnu gamu novih modela https://www.lynkco.com.cn/, bolje se vidi na kineskim stranicama
u europu tek dolazi model 02, a u kini imaš od 1 do 9, te imaju super prodaju na njihovom tržištu
mi često imamo goste iz kine kod nas i kad više te naše ceste i infrastrukturu doslovno nam kažu da živimo u prošlosti, zadnji puta me pitao čovjek gdje nam je traka za punjenje vozila u vožnji....reko brate pa još ni ove osnovne rupe nismo savladali, kamoli traku da puni auto u vožnji
Vec sam spominjao zeninog rodjaka koji zivi i radi u Kini. U Shenzhenu je. Kaze da je taj grad tehnološki ispred svakog evropskog barem 20 godina. I razlika samo neumitno raste. Ne mogu pratiti. Ne moze niko, ne samo Evropa.
Dovoljno je reci da taj grad nije postojao prije 50 godina a sada je ekonomski gigant sa 20 miliona stanovnika.
Ja nisam vjerovao kad mi je rekao da u krugu od 100km od Shenzhena zivi 100 miliona ljudi.
Može li mala pomoć?
Da li je neko kupio novi SUZUKI SX t Cross 2"WD ili 4WD ili Vitaru?
Vidim u opisu da u ponudi imaju samo 1.4 BoosterJet motor +Hibrid- SUS motor je 95 kW, a el.motor (pretpostavljam MHEV) je 10kW.
Kakva su vam iskustva sa ovim motorom i 4WD i autom, uopšte?
U planu mi je iduce godine mijenjati/prodavati Dustera 1,5 dCi 4x4, pa gledam, njuškam.. isključivo novi auto. I pored mnogih poboljšanja, nekako mi ne vrijedi za novi Duster benzinac 1,2 dati 51.200 KM ili više, zavisno od paketa opreme. S druge strane, Suzuki SX 4 sa A/T i 4WD, u npr, paketu Premium GL+, tražena cijena je 53.200 KM, što mi se nekako čini boljom opcijom.
Zahvalan na svakom iskustvu.
Imam ja vitaru 4x4. Do sad za 8 mjeseci nikakvih problema sa motorom baterijom bilo cime. Baterija pogura na pocetku kod kretanja cim krene turbo baterija se iskljuci tako da nema ili haman nema turbo rupe. U sport modu je merak voziti. Kad upalis 4x4 konstantno malo je sporije na gasu, valjda da bi lakse islo po snijegu/blatu tj da bi se lakse sporije vozilo. Ali mala je to razlika prema auto fwd.
Auto je iznutra 2010g. Meni to ne smeta, ne lozim se na ekrane i da po ekranu saltam.
Samo za moj ukus previse trosi po gradu 9l onaj 1.6 benzin je trosio 7l.
Vozio sam i 1.6 sest godina i nikad ni jedan problem nisam imao uopste sa autom. Samo redovan servis i na 60k mjenjao diskove. Servis jeftin 180KM.
Hvala ti na konkretnom iskustvu. Isti sam kao i ti- ne ložim se na ekrane i mrdjalice, pa mi zastarjeli dizajn enterijera nije prepreka. Koliko para, toliko muzike, cijene su mu recimo od cca 49 pa do 56 K KM, pa bujrum. Pokušaću da nagovorim bolju polovinu da prihvati A/T, pa bi paket Premium GL+ bio sasvim zadovoljavajući. No, gledam i druge aute u tom cjenovnom rangu.
Hvala!
nepass1 wrote: ↑19/12/2024 23:09
Meni se zena za dvije minute navikla na at. Ja sam prije vozio bmw x5 i seata atecu at ali veoma kratke relacije. Tako da i nemam nekog iskustva.
hahaha koincidencija, i ja sam prethodno imao x5 e53 ali A/T, sad Tucsona MY 22/24, a žena, prije Dustera 3 Renault Clio zaredom...
Mene podsjeca na reinkarnaciju one Toyote sto su tokom rata i poslije vozali Unprofor a kasnije i druge sluzbe.
Imala je samo dvoja vrata a nazad klupa do prozora.
Sluzila kao sanitet i za prevoz vojnika.