error codes wrote: ↑13/12/2024 13:02
jbt al smaraszatvori se u svoja 4 zida i nemoj izlaziti do Bajrama
![]()
Ne mogu izaci za Bajram, onda imam drugu problematiku, MM me proganjaju, ali to nije za ove teme
Moderator: anex
error codes wrote: ↑13/12/2024 13:02
jbt al smaraszatvori se u svoja 4 zida i nemoj izlaziti do Bajrama
![]()
Garant si nakitio čitav stan, samo se zezas . Jelde ?dr_Evil wrote: ↑13/12/2024 12:54Bas je topicVjecita_zavrzlama wrote: ↑13/12/2024 12:49offtopik i prijavljen jedr_Evil wrote: ↑13/12/2024 08:37 Evo cujem gradonacelnik Zagreba se zahvalio gradjanima Sarajeva sto su odlucili da zajednicki proslave bozicne dane, i da mu je drago da je Zagreb uzor za sarajevski advent. Pustio je jednu suzu i rekao da ce se Zagreb oduziti tako da ce u mjesecu Ramazanu postaviti ukrase i rasvjetu kroz citavu Ilicu pa do trga Bana Jelacica.
Vatikan je takodjer poslao pozdrave i zahvalu te napomenuo da bi bilo prikladno da sljedece godine djeca iz vrtica te prvih razreda obuku se u bijelo te ponesu vatru svete Lucije kroz Ferhadiju. Ipak je malo tuzno i depresivno u ove mracne i hladne dane, a malo svjetlosti i djece svakoga zaista razveseli., i nek si me vala prijavio, da ne bi tebe eto lijepo ne znam ko bi
![]()
Ne razumijen. Danas na hutbi imam priča protiv ovih stvari a čuo sam da i drugi imami pričaju. Pa me interesuje da li su onda svi imami u BiH hodže ili šta?MarlboroGold wrote: ↑11/12/2024 10:21 Idu i jelka i svjetiljke. Jelku za vikend trebamo nabaviti, a ovo drugo ne možemo da se nakanimo al biće i to do vikenda.
A svjetiljke da komšiji vehabiji izbijaju oči, jer vazda to komentariše negativno kad dođe sezona i inače mu sve smeta.
Eto Evil je kriv sto slusate zagrljenu Cecu i Sejlu, umjesto da gledamo hoce li Guns-i i Public Enemy doci u Sarajevo na turnejuerror codes wrote: ↑13/12/2024 13:02
zahvaljujuci takvima Sarajevo je jedna obicna kasaba vec duze vrijeme
Ne znam šta im to smeta, jer kod mene je i zbog Božića i NG.iClass wrote: ↑13/12/2024 13:22Ne razumijen. Danas na hutbi imam priča protiv ovih stvari a čuo sam da i drugi imami pričaju. Pa me interesuje da li su onda svi imami u BiH hodže ili šta?MarlboroGold wrote: ↑11/12/2024 10:21 Idu i jelka i svjetiljke. Jelku za vikend trebamo nabaviti, a ovo drugo ne možemo da se nakanimo al biće i to do vikenda.
A svjetiljke da komšiji vehabiji izbijaju oči, jer vazda to komentariše negativno kad dođe sezona i inače mu sve smeta.
Ali zato da vidis kako susjedi za Ramazan ociste kuce, citav Siroki se sjaji ko da je Uskrs.Drug Saban wrote: ↑13/12/2024 14:02 Ne valja smece bacat u aksam, ne valja proci ispod stepenica, ne valja hodat oko mezarja u aksam, ne valja kad crna macka predje preko ceste, moli se nekakvim razbojnicima kod 7 brace, sve paganski obicaji ali nemoj da komsije vide jelku u kuci, paganluk i krstasenje.
Jel.ti praviš božićne kolače ?dr_Evil wrote: ↑13/12/2024 14:15Ali zato da vidis kako susjedi za Ramazan ociste kuce, citav Siroki se sjaji ko da je Uskrs.Drug Saban wrote: ↑13/12/2024 14:02 Ne valja smece bacat u aksam, ne valja proci ispod stepenica, ne valja hodat oko mezarja u aksam, ne valja kad crna macka predje preko ceste, moli se nekakvim razbojnicima kod 7 brace, sve paganski obicaji ali nemoj da komsije vide jelku u kuci, paganluk i krstasenje.
Salu na stranu, mislis da ne bi i njima bilo ugodno da malo naprave halve za Bajram?
Sape su zakon. Ne pravim naravno, ali svaki Bozic rado odem da obrstim kolace u skolskih kolega, i naravno oprobam travaricu. Nista bez nasih hercegovackih trava u lozi, sta god iz kamena raste mora biti zdravo.hava123 wrote: ↑13/12/2024 14:30Jel.ti praviš božićne kolače ?dr_Evil wrote: ↑13/12/2024 14:15Ali zato da vidis kako susjedi za Ramazan ociste kuce, citav Siroki se sjaji ko da je Uskrs.Drug Saban wrote: ↑13/12/2024 14:02 Ne valja smece bacat u aksam, ne valja proci ispod stepenica, ne valja hodat oko mezarja u aksam, ne valja kad crna macka predje preko ceste, moli se nekakvim razbojnicima kod 7 brace, sve paganski obicaji ali nemoj da komsije vide jelku u kuci, paganluk i krstasenje.
Salu na stranu, mislis da ne bi i njima bilo ugodno da malo naprave halve za Bajram?
dr_Evil wrote: ↑13/12/2024 08:37 Evo cujem gradonacelnik Zagreba se zahvalio gradjanima Sarajeva sto su odlucili da zajednicki proslave bozicne dane, i da mu je drago da je Zagreb uzor za sarajevski advent. Pustio je jednu suzu i rekao da ce se Zagreb oduziti tako da ce u mjesecu Ramazanu postaviti ukrase i rasvjetu kroz citavu Ilicu pa do trga Bana Jelacica.
Vatikan je takodjer poslao pozdrave i zahvalu te napomenuo da bi bilo prikladno da sljedece godine djeca iz vrtica te prvih razreda obuku se u bijelo te ponesu vatru svete Lucije kroz Ferhadiju. Ipak je malo tuzno i depresivno u ove mracne i hladne dane, a malo svjetlosti i djece svakoga zaista razveseli.
Halali profa
Jel tesko priznati da smo u Evropi i jelka je in i hit a halvu ne prave ni bosnjakinje ispod 50 godina a kamoli ostali? Vise bosnjaka pravi suhe kolacice sad oko nove godine nego halvu za ramazan.Stanje je takvo kakvo je, evo mene hladno ne zanima niti se crvenim kod nas je jelka novogodisnja a djeda mraz za npvu godinudr_Evil wrote: ↑13/12/2024 14:43Sape su zakon. Ne pravim naravno, ali svaki Bozic rado odem da obrstim kolace u skolskih kolega, i naravno oprobam travaricu. Nista bez nasih hercegovackih trava u lozi, sta god iz kamena raste mora biti zdravo.
Ne vidim razlog zasto bi neko pravio halvu za Bajram ko ga ne slavi, niti vidim zasto bi ja kitio bozicnu jelku kad ne slavim Bozic. Ali evo ako cu ja poceti kititi jelku, otvoren sam za to, onda hocu da vidim halvu za Bajram u skolskih kolega, pa da se ne crvenim kad mi dodju u goste a u mene jelka.
Ako cemo je zvati novogodisnja jelka, onda bih valjda ocekivao da je u svakoj kuci novogodisnja, da se ne zove advent sta je ko fol zimski grad, ali eto, valjda previse trazim.
I ja razumijem da neko moje stavove moze posmatrati kao tvrdokorne nacionalisticke, ili kakve god, ali ja to zaista nisam, nego jednostavno vidim narod u nestajanju, a ja prvi nemam sta kome da pricam; ja sam najgori(bez ikakvog botovanja). Samo kazem, nemoj da se lazemo, postavimo stvari kakve jesu, i onda radimo sta hocemo. Tezimo zapadu, mi idemo tamo, tome se prilagodjavamo, to postajemo, i to je sasvim uredu, ali budimo iskreni u tome, bez pravdanja.
Ako te šta obraduje, ja Evile mislim da ti samo starišdr_Evil wrote: ↑13/12/2024 14:43Sape su zakon. Ne pravim naravno, ali svaki Bozic rado odem da obrstim kolace u skolskih kolega, i naravno oprobam travaricu. Nista bez nasih hercegovackih trava u lozi, sta god iz kamena raste mora biti zdravo.
Ne vidim razlog zasto bi neko pravio halvu za Bajram ko ga ne slavi, niti vidim zasto bi ja kitio bozicnu jelku kad ne slavim Bozic. Ali evo ako cu ja poceti kititi jelku, otvoren sam za to, onda hocu da vidim halvu za Bajram u skolskih kolega, pa da se ne crvenim kad mi dodju u goste a u mene jelka.
Ako cemo je zvati novogodisnja jelka, onda bih valjda ocekivao da je u svakoj kuci novogodisnja, da se ne zove advent sta je ko fol zimski grad, ali eto, valjda previse trazim.
I ja razumijem da neko moje stavove moze posmatrati kao tvrdokorne nacionalisticke, ili kakve god, ali ja to zaista nisam, nego jednostavno vidim narod u nestajanju, a ja prvi nemam sta kome da pricam; ja sam najgori(bez ikakvog botovanja). Samo kazem, nemoj da se lazemo, postavimo stvari kakve jesu, i onda radimo sta hocemo. Tezimo zapadu, mi idemo tamo, tome se prilagodjavamo, to postajemo, i to je sasvim uredu, ali budimo iskreni u tome, bez pravdanja.
Naravno da se ne crveniš.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑13/12/2024 15:00Jel tesko priznati da smo u Evropi i jelka je in i hit a halvu ne prave ni bosnjakinje ispod 50 godina a kamoli ostali? Vise bosnjaka pravi suhe kolacice sad oko nove godine nego halvu za ramazan.Stanje je takvo kakvo je, evo mene hladno ne zanima niti se crvenim kod nas je jelka novogodisnja a djeda mraz za npvu godinudr_Evil wrote: ↑13/12/2024 14:43Sape su zakon. Ne pravim naravno, ali svaki Bozic rado odem da obrstim kolace u skolskih kolega, i naravno oprobam travaricu. Nista bez nasih hercegovackih trava u lozi, sta god iz kamena raste mora biti zdravo.