Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Evolution_IV wrote: ↑19/11/2024 09:38
Slazem se da trebaju veca za 195+ ljude, al da su udobna jesu itekako i ne moze tu prismdrit vw koliko god se trudili, sve stoji sira, veca, duze al udobnija jok...
Za visočije ljude VW sjedišta su udobnija. Čim je kratka sjedeća površina na Mazdinim sjedištima, nisu ni udobna za duža putovanja. Trebaju im dodati ekstenziju kao kod Alfe, VAG, BMW...vozila, ako ništa drugo.
pa eto, al samo sjedenje i spuzva koju oni koriste se ubila za hemeroida i ledja losih..
Isto su mi ovako za Skodu pricali.
Tvrda, neudobna, polomi, ne valja. I onda ja sa 195 visine i 120 tezine za 3 dana do Umaga i nazad napravim 1500km u Octaviji i ne osjetim put, niti je tvrda, niti su sjedista neudobna, niti bole ledja.
Baš je neobično vidjeti Arteona u karavan ili avant izvedbi odnosno toj kao shooting brake varijanti.
Da biram dao bi prednost Arteonu jer je ljepši i izgleda modernije. Ta kombinacija tog 2.0 tsi i dsg mjenjača je jako dobra, i sigurno nudi dobre perfomanse. Minus je što ovaj nema 4x4 pogon.
Probao bi i Mazdu na test vožnji. Jedino ako bi ostavila u vožnji sjajan dojam, došla bi u obzir jer po slikama izgleda starije.
Dugovječnost motora kod jednog ili drugog i kakav će biti nakon 10 godina, ne bi bilo bitno pri izboru skoro novih vozila. O tome treba da razmišlja budući neki treći kupac poslije tebe
Arteon karavan sprži oči ržnoćom zadnjeg kraja. A koliko god dobro izgledao standardni, ima dizajn koji će zastariti brže nego Mazdin. Meni Mazda unutra 3 puta ljepša i na oko kvalitetnija. U Arteona kada uđeš vidiš da je to samo još jedan obični Pasat bez obzira kako ga nazvali.
Evolution_IV wrote: ↑19/11/2024 07:45
levati samo njima smetaju, kad ne znaju sta ce nasrat traze gluposti
i da su bolja sjedista u vw, i ta im je jaka fora
Od azijata, po sveukupnom kvalitetu vozila, Mazda 6, Mazda CX5 i zadnje 2 generacije 3 su rame uz rame sa nekadašnjim VW vozilima (ne govorim o pouzdanosti). Vidjećemo nove modele Mazde, jer je VW spustio stepenicu kvaliteta.
Iz te C-SUV klase, mislim da jedino CX-5 drži do kvaliteta guma i plastika u zadnjoj polovini vozila, svi ostali su prešli na recikliranu plastiku. I za Mazdu + što još uvijek nudi čisti ICE turbo dizel motor bar u CX-5 i Mazdi 6 dok se proizvodila.
Mazdi trebaju bolja sjedišta, prilagođenija višim Evropljanima, savremeni automatik, bar kao Aisin 8S, ne mora DCT. Ili nešto kao Getrag/Magna DCT za MHEV vozila (Mercedes A i B klasa, Tonale, BMW X1...). Aktuelni Mazdin automatik je vjerovatno trajan, to vi bolje znate, ali performansama zaostaje za savremenim mjenjačima. Da može drugačije, pokazuje CX-60.
Ponavljas sablone u vezi mjenjaca, aisin i magna su mrljava kita, sa torque converterom bar imas osjecaj da vozis auto.