Ozimician wrote: ↑18/10/2024 14:15
Hakiz wrote: ↑18/10/2024 13:39
Ozimician wrote: ↑18/10/2024 13:23
Ako ti nije mrsko onda da podijelis koji savjet, koje linije takvih "jeftinih a profesionalnih" su se pokazale kao najbolje?
Vidi, ti imaš recimo Bosch (plavu, prorofesionalnu) pilu od 150, 200, 400, 500 eura. Ja kupim ovu od 200. Ne najjeftiniju, ali sigurno ne skupu....
Hvala puno na iscrpnom odgovoru, ali mi nazalost nisi puno pomogao, znam i ja da plavi Bosch i Makita nece imati greske.
Ali pitao sam za hobby alate cjenovno ne puno skuplji od Parkside, a mnogo bolji, tako sam te shvatio u prvom postu.
Ja se ne bavim nikakvim majstorisanjem osim po kuci standardno, nesto presjeci, nesto probusi, odvrni-zavrni...
A, hobi alati.
Tu imaš Einhell, Scheppach, Ferm. S tim da recimo Einhell ima dobre aku bušilice, manje alate (fen, poštolj za vruće ljepilo i slično), ali električne bušilice, preklopne pile itd ne bih nikada. Te tri firme su najčešće kod hobista. Tu je još i Black abd Decker i zeleni Bosch, ali to je malo skuplje.
Svaki od tih proizvođača ima neke alate koji su bolji od cijene i ostale koji ne vrijede koliko koštaju. Imaš na youtube dosta primjera, samo što su za jeftinije alate uglavnom na Ruskom, Ukrajinskom, Rumunskom itd, pa imaš sliku ali ne i ton

Ima i nešto na Njemačkom, to ti može pomoći.
Recimo, stacionarne, veće mašine Scheppach, ručni aku alati Einhell. To bi bio prijedlog.
Ove Ingco, Bavaria, CMI i slične bih izbjegavao.
I kod ručnih alata je slično, imaš Knipex, Gedore, Felo itd sa jedne, skuplje strane i Hoegert ili Lux (OBI marka), HM i slične sa druge. I sve između, Unior je dobar ali nije jeftin, imaš Bahco.
Treba probati i Parkside, ako i ne valja, nije preskupo da se žali.
Već sam pisao, ja bih možda Parkside PTSS1200, ostalo me ne interesuje.