Gdje se gradi puno stanova?
U Sarajevu nista dramaticno u odnosu na prosle godine.
Moderator: anex
Sve ce se to graditi godinama. Koliko ce tih stanova biti useljivo ove godine?
To je sve da obican narod ne pokupuje te stanove s ljepsim pogledom, pa ce se dati probranima/poznanicima kad se stvarno zaholca prodaja. A i bolje za investitora i prodaju izgleda ako pise kao da je dosta toga prodano.azdralovic wrote: ↑25/09/2024 09:16 Green City bar po stranici su prodani svi koji gledaju prema gradu
Nije. Prodaje se lamela po lamela za sada.azdralovic wrote: ↑25/09/2024 09:16 Green City bar po stranici su prodani svi koji gledaju prema gradu
moze primjer. Gledam stanove mjesecima i to ne primijetim.Beli belcan wrote: ↑24/09/2024 22:52 Vec se osjeti znacajan pad cijena stanova, moglo bi se ocekivati pucanje balona jos malo.
što je najtužnije i to je bolje od pogleda komšiji u prozor kao kod većine novogradnjeThorgerson wrote: ↑25/09/2024 10:12 Al cuj Green City.
I ti stanovi s pogledom, jel ljudi kontaju da ce im, mozda ne ubrzo, ali hoce nekada prolaziti 4 trake autoputa, plus pruga ispred nosa.
![]()
možda ne gledate iste gradovedixi5 wrote: ↑25/09/2024 10:15moze primjer. Gledam stanove mjesecima i to ne primijetim.Beli belcan wrote: ↑24/09/2024 22:52 Vec se osjeti znacajan pad cijena stanova, moglo bi se ocekivati pucanje balona jos malo.
Puno? I ne bas. Gradi se tu i tamo pokoja zgrada.
Pa ne znam. Ima sve svoje, istina. Ali kazem samo, kad sam na cvili kod prijatelja prodje voz, pofino se cuje. A oni su jos udaljeni od pruge. A ovo je tik uz prugu.VladaFBiH wrote: ↑25/09/2024 10:16što je najtužnije i to je bolje od pogleda komšiji u prozor kao kod većine novogradnjeThorgerson wrote: ↑25/09/2024 10:12 Al cuj Green City.
I ti stanovi s pogledom, jel ljudi kontaju da ce im, mozda ne ubrzo, ali hoce nekada prolaziti 4 trake autoputa, plus pruga ispred nosa.
![]()
![]()
Ovo ti nije tacno. Green City, kada su krenuli sa ciscenjem i gradnjom podzemnih garaza, davao je na uvid tlocrte stanova svakom zainteresovanom.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑25/09/2024 09:30To je sve da obican narod ne pokupuje te stanove s ljepsim pogledom, pa ce se dati probranima/poznanicima kad se stvarno zaholca prodaja. A i bolje za investitora i prodaju izgleda ako pise kao da je dosta toga prodano.azdralovic wrote: ↑25/09/2024 09:16 Green City bar po stranici su prodani svi koji gledaju prema gradu
ako se ne varam nisi mogao dobiti cijenu za m2 tako da tlocrte možeš mačku o rep okačiti ako ne znaš cijenunarcisaa wrote: ↑25/09/2024 10:22Ovo ti nije tacno. Green City, kada su krenuli sa ciscenjem i gradnjom podzemnih garaza, davao je na uvid tlocrte stanova svakom zainteresovanom.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑25/09/2024 09:30To je sve da obican narod ne pokupuje te stanove s ljepsim pogledom, pa ce se dati probranima/poznanicima kad se stvarno zaholca prodaja. A i bolje za investitora i prodaju izgleda ako pise kao da je dosta toga prodano.azdralovic wrote: ↑25/09/2024 09:16 Green City bar po stranici su prodani svi koji gledaju prema gradu
"Obican narod" je mogao licno izabrati stan koji zeli kupiti + garazno mjesto i za sve je dobio transparentno tlocrt na uvid.
Bice 3 lamele, tek je prva zapoceta.
VladaFBiH wrote: ↑25/09/2024 10:31ako se ne varam nisi mogao dobiti cijenu za m2 tako da tlocrte možeš mačku o rep okačiti ako ne znaš cijenunarcisaa wrote: ↑25/09/2024 10:22Ovo ti nije tacno. Green City, kada su krenuli sa ciscenjem i gradnjom podzemnih garaza, davao je na uvid tlocrte stanova svakom zainteresovanom.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑25/09/2024 09:30
To je sve da obican narod ne pokupuje te stanove s ljepsim pogledom, pa ce se dati probranima/poznanicima kad se stvarno zaholca prodaja. A i bolje za investitora i prodaju izgleda ako pise kao da je dosta toga prodano.
"Obican narod" je mogao licno izabrati stan koji zeli kupiti + garazno mjesto i za sve je dobio transparentno tlocrt na uvid.
moguće da sam ja pomiješao a nisam nešto posebno obraćao pažnju na projekt jer mi je lokacija loša iako je možda nekome na prvu dobra - tamo je uvijek saobraćajni kolaps koji nije ni u jednom planu da se riješi a dodatno će, prije ili kasnije, ispod prolaziti 4 trake GA uz kompletan željeznički koridor pod prozorom.narcisaa wrote: ↑25/09/2024 10:42VladaFBiH wrote: ↑25/09/2024 10:31ako se ne varam nisi mogao dobiti cijenu za m2 tako da tlocrte možeš mačku o rep okačiti ako ne znaš cijenunarcisaa wrote: ↑25/09/2024 10:22
Ovo ti nije tacno. Green City, kada su krenuli sa ciscenjem i gradnjom podzemnih garaza, davao je na uvid tlocrte stanova svakom zainteresovanom.
Mogao si, a zavisila je od visine koju si bio spreman uplatiti.
Mi uspjeli uplatili u aveniji, a prijatelji 2-3 mjeseca kasnije u green city, okrenut prema bivsoj fabrici duhana.
Mogu samo reci da mi se njihovi tlocrti vise svidjaju nego ono u aveniji sto su sklepali.
VladaFBiH wrote: ↑25/09/2024 10:47moguće da sam ja pomiješao a nisam nešto posebno obraćao pažnju na projekt jer mi je lokacija loša iako je možda nekome na prvu dobra - tamo je uvijek saobraćajni kolaps koji nije ni u jednom planu da se riješi a dodatno će, prije ili kasnije, ispod prolaziti 4 trake GA uz kompletan željeznički koridor pod prozorom.narcisaa wrote: ↑25/09/2024 10:42
Mi uspjeli uplatili u aveniji, a prijatelji 2-3 mjeseca kasnije u green city, okrenut prema bivsoj fabrici duhana.
Mogu samo reci da mi se njihovi tlocrti vise svidjaju nego ono u aveniji sto su sklepali.
Pa zamisli da se takav jedan projekat najavi danas. Pa dig'o bi se i Kunto i Panto da sere po tome.Thorgerson wrote: ↑25/09/2024 10:18 Zamisli tipa sad da se ne znam u Hrasnici ili negdje na onom potezu pukne 15 zgrada. To je vec nesto. Ovako u gradu citavom nemas 15 projekata. I to nece biti gotovi svi odjednom. Nego postepeno. Ne moze to uticati nikako.
Ma opet, ni to ti nije neka nada. Eno u Istocnom Sarajevu sve prsti od novih zgrada. Samo ih stancaju. Cijena - ne opada. Nego je i tamo porasla.BadBoy wrote: ↑25/09/2024 12:06Pa zamisli da se takav jedan projekat najavi danas. Pa dig'o bi se i Kunto i Panto da sere po tome.Thorgerson wrote: ↑25/09/2024 10:18 Zamisli tipa sad da se ne znam u Hrasnici ili negdje na onom potezu pukne 15 zgrada. To je vec nesto. Ovako u gradu citavom nemas 15 projekata. I to nece biti gotovi svi odjednom. Nego postepeno. Ne moze to uticati nikako.
NIMBY se ovdje ukorijenio samo tako
Pa ima Green Residence 800 staova. Crni vrh je isto tako kvart. Tibra kreće u projekat na pofalićima preko puta energoinvesta. Tu je isto sigurno 500+ stanova.Thorgerson wrote: ↑25/09/2024 10:18Puno? I ne bas. Gradi se tu i tamo pokoja zgrada.
Dok se ne napravi jedan veci kompleks, naselje, nema nekog utjecaja na cijenu.
Jer ovo se napravi jedna lamela. Pa za godinu druga. Tanko je to za grad ove velicine.
Vani sam primjetio, u vecim istina gradovima, al nebitno ako se gleda proporcionalno, grade se ogrooomni kompleksi stanova. Tipa naselje haman citavo. Ide odmah 15 zgrada. I tako na 4-5 mjesta.
Zamisli tipa sad da se ne znam u Hrasnici ili negdje na onom potezu pukne 15 zgrada. To je vec nesto. Ovako u gradu citavom nemas 15 projekata. I to nece biti gotovi svi odjednom. Nego postepeno. Ne moze to uticati nikako.
Oni su druga fela, majke mi, em grade nekako uljudno em im se niko ne buni protiv takve gradnje. A kod nas Tibra može šta hoćeThorgerson wrote: ↑25/09/2024 12:26Ma opet, ni to ti nije neka nada. Eno u Istocnom Sarajevu sve prsti od novih zgrada. Samo ih stancaju. Cijena - ne opada. Nego je i tamo porasla.BadBoy wrote: ↑25/09/2024 12:06Pa zamisli da se takav jedan projekat najavi danas. Pa dig'o bi se i Kunto i Panto da sere po tome.Thorgerson wrote: ↑25/09/2024 10:18 Zamisli tipa sad da se ne znam u Hrasnici ili negdje na onom potezu pukne 15 zgrada. To je vec nesto. Ovako u gradu citavom nemas 15 projekata. I to nece biti gotovi svi odjednom. Nego postepeno. Ne moze to uticati nikako.
I Istočnom Sarajevu rastu cijene isto, nije ni blizu kakva je bila razlika ranije. Evo novogradnja na Dobrinji 4 u RS-u (gradi firma Nenada Nešića) cijene su između 2850-4000 KM, a zgrada se tek počela graditi. Stanove prodaje firma iz Sarajeva, toliko o odnosu Nešića i Sarajeva. Samo u ovoj zgradi je 144 stana:Thorgerson wrote: ↑25/09/2024 12:26Ma opet, ni to ti nije neka nada. Eno u Istocnom Sarajevu sve prsti od novih zgrada. Samo ih stancaju. Cijena - ne opada. Nego je i tamo porasla.BadBoy wrote: ↑25/09/2024 12:06Pa zamisli da se takav jedan projekat najavi danas. Pa dig'o bi se i Kunto i Panto da sere po tome.Thorgerson wrote: ↑25/09/2024 10:18 Zamisli tipa sad da se ne znam u Hrasnici ili negdje na onom potezu pukne 15 zgrada. To je vec nesto. Ovako u gradu citavom nemas 15 projekata. I to nece biti gotovi svi odjednom. Nego postepeno. Ne moze to uticati nikako.
E to mi je bilo kao samar kad sam vidio. Onako lijepa zgrada, stubiste top, ma sve top ali raspored prostorija u stanu da Bog sacuva. Skoro da nema stana gdje bar jedna spavaca soba ne izlazi direktno u dnevni boravak, cak i oni od preko 90m2narcisaa wrote: ↑25/09/2024 10:42VladaFBiH wrote: ↑25/09/2024 10:31ako se ne varam nisi mogao dobiti cijenu za m2 tako da tlocrte možeš mačku o rep okačiti ako ne znaš cijenunarcisaa wrote: ↑25/09/2024 10:22
Ovo ti nije tacno. Green City, kada su krenuli sa ciscenjem i gradnjom podzemnih garaza, davao je na uvid tlocrte stanova svakom zainteresovanom.