fortaleza wrote: ↑12/09/2024 09:41
Sanjarko wrote: ↑10/09/2024 18:20
Svugdje je TFR u opadanju pa i u Indiji itd. Populacije treba da bude oko malo jače od 10 milijardi ljudi do oko 2100 godine, a onda ide down kriva i počet će da strmop*zdi populacija.
Ma nema šanse, 10 milijardi stignemo jako brzo, možda čak i u roku 20tak godinica max, al onda isto tako ide strmoglavi pad.
Do 2100te tko zna šta će biti, ali ovim trendom ćemo imati daleko manje od 10 milijardi ljudi.
Bila UN procjena prije oko 6 godina i postavljao sam podatke o tome ovdje.
Ne piše se svijetu dobro i bez silnih ratova i zagađenja od strane njih i drugih industrijskih i prijevoznih zagađivača.
Plastika u raznim česticama zagadila sve skoro. Pri tome ne mislim na kese i slično nego na čestice plastike kako sam već rekao.
Bio neki dan dokumentarac u vezi toga od DW kanala i nedavno sam gledao neki dokumentarac u vezi toga ne znam čiji.
Ušla plastika u tijela svih skoro bića i ne znaju koliko će utjecati na nas sve, sva bića.
Od trovanja polaganog do steriliteta.
EU hoće da zabrani svu plastiku pogotovo opasne neke, a samo u medicini i sličnim hazardnim granama industrije i oblastima hoće da ih ostavi.
Tone i tone tih čestica plastike svuda prisutno. Čak u jezeru Ženeva iako ljudi na prvu smatraju to jezero čistim.
Oko 50 tona čestica plastike otkriveno u tom jezeru.
Zagadili smo planetu pravo, a najgore je da mnoge te čestice nekih plastika se ne mogu razgraditi milionima godina.