Draško Stanivuković

Post Reply
kuli1961

#5051 Re: Draško Stanivuković

Post by kuli1961 »

Point. wrote: 15/08/2024 22:52 Ja ne mogu još da shvatim da gradonačelnik ima naglasak kao da je rastao u Jošavki.
Da je rastao u Jošavci, naučio bi da nema kruha bez motike. Ovako, izgleda da je je jeo zlatnom kašikom i da je to najteža alatka koju je ikada držao u ruci. Pa onda, hajmo se malo za..frkavati, slikati, sladunjavo obrtati par istih rečenica i debilno keziti..I naravno, bezdušno trošiti budžetski novac na gluposti.
Njegov osmijeh me neopisivo podsjeća na omot mliječne čokolade "Braco".. nažalost, tim kezom mi je zgadio lijepo sjećanje na djetinjstvo.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#5052 Re: Draško Stanivuković

Post by PreWiBa »

Banjalučani, koliko istine ima u ovim pričama o vodovodu na RTRS-u?
kuli1961

#5053 Re: Draško Stanivuković

Post by kuli1961 »

sehohari wrote: 15/08/2024 23:06 Banjalučani, koliko istine ima u ovim pričama o vodovodu na RTRS-u?
Prilično izbjegavam gledati info emisije RTRS, Alternativne, BN TV i ostalih medija koji ili pjevaju hvalospjeve ili brutalano ocnjujuju aktuelne i opozicionare, pa ne znam na šta tačno mislis.
Ali ako mislis na "posjetu" vodoprivrednih inspektora Vodovodu, milsim da je sušta isitna- ne rade, a i ono što urade, bolje da ne urade, jer za dan dva opet curi, gubici ogromni.
Evo ti primjer: zivim u ulici na čijem početku se gradi stambena zgrada. Riječ je o ulici koja lučno izlazi na drugu ulicu sa pravom prvenstva.Uz to gradilište, na asfaltu moje ulice, na desnoj kolovoznoj traci pojavila se poveca bara, koja je danima natapala kolovoz. Nakon nekih 5-10 dana, došla je ekipa Vodovoda, iskopala rupaču otprilike 1 x 1 m, navodno otklonili kvar, zatvorili rupu šljunkom i otišli. Ok, uradjeno, reklo bi se, a kad se šljunak slegne betoniraće se.
Medjutim vec prekosutra (od dana popravke) ponovo velika bara na tom istom mjestu. Telefonom sam obavijestio Vodovod, naravno niko ništa, a to se dešava evo već punu sedmicu, voda i dlaje curi.
A problem vodosnabdijevanja prigradskih naselja, tu mi nešto debelo smrdi. I ranijih godina je bilo problema, ali ne u tom obimu.
Eto im Vodovoda, kome je direktor po zanimanju ginekolog, grad se diči besplatnim priključkom (mi koji smo ga platili smo dakle budale), zaposleno ko zna koliko ljudi, Vodovod uvijek u debelom minusu a kupuje dvije etaže velike poslovne zgade u samom centru grada, Elektro- im isključuje struju zbog ogromnog duga....
Banjaluko, 3.10 će brzo stići, na tebi je da odlučiš ideš li do kraja u propast ili ćes se makar pokušati vaditi iz ovog gliba, pa kako i koliko može...
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#5054 Re: Draško Stanivuković

Post by PreWiBa »

kuli1961 wrote: 15/08/2024 23:24
sehohari wrote: 15/08/2024 23:06 Banjalučani, koliko istine ima u ovim pričama o vodovodu na RTRS-u?
Prilično izbjegavam gledati info emisije RTRS, Alternativne, BN TV i ostalih medija koji ili pjevaju hvalospjeve ili brutalano ocnjujuju aktuelne i opozicionare, pa ne znam na šta tačno mislis.
Ali ako mislis na "posjetu" vodoprivrednih inspektora Vodovodu, milsim da je sušta isitna- ne rade, a i ono što urade, bolje da ne urade, jer za dan dva opet curi, gubici ogromni.
Evo ti primjer: zivim u ulici na čijem početku se gradi stambena zgrada. Riječ je o ulici koja lučno izlazi na drugu ulicu sa pravom prvenstva.Uz to gradilište, na asfaltu moje ulice, na desnoj kolovoznoj traci pojavila se poveca bara, koja je danima natapala kolovoz. Nakon nekih 5-10 dana, došla je ekipa Vodovoda, iskopala rupaču otprilike 1 x 1 m, navodno otklonili kvar, zatvorili rupu šljunkom i otišli. Ok, uradjeno, reklo bi se, a kad se šljunak slegne betoniraće se.
Medjutim vec prekosutra (od dana popravke) ponovo velika bara na tom istom mjestu. Telefonom sam obavijestio Vodovod, naravno niko ništa, a to se dešava evo već punu sedmicu, voda i dlaje curi.
A problem vodosnabdijevanja prigradskih naselja, tu mi nešto debelo smrdi. I ranijih godina je bilo problema, ali ne u tom obimu.
Eto im Vodovoda, kome je direktor po zanimanju ginekolog, grad se diči besplatnim priključkom (mi koji smo ga platili smo dakle budale), zaposleno ko zna koliko ljudi, Vodovod uvijek u debelom minusu a kupuje dvije etaže velike poslovne zgade u samom centru grada, Elektro- im isključuje struju zbog ogromnog duga....
Banjaluko, 3.10 će brzo stići, na tebi je da odlučiš ideš li do kraja u propast ili ćes se makar pokušati vaditi iz ovog gliba, pa kako i koliko može...
Hvala ti na odgovoru.

Ko je po tebi najbolji (ili najmanje loš) kandidat? Ovako, iz retroperspektive, Radojičić se i ne čini kao tako negativna ličnost, makar sa distance nekoga ko ne živi u tom kraju.
kuli1961

#5055 Re: Draško Stanivuković

Post by kuli1961 »

sehohari wrote: 15/08/2024 23:32
Hvala ti na odgovoru.

Ko je po tebi najbolji (ili najmanje loš) kandidat? Ovako, iz retroperspektive, Radojičić se i ne čini kao tako negativna ličnost, makar sa distance nekoga ko ne živi u tom kraju.
Na ovo pitanje ti ne mogu dati nikakav suvisao odgovor. Mislim da Radojičić neće biti kandidat.
Neovisno od toga, čini mi se da već postojeći kandidati Trivić, Šobot, pa i aktuelni lajavi krelac (ne znam ima li ih još), svi do jednoga, svoju političku ličnost/prirodu otvoreno vezuju za svoju naciju i vjersku opredijeljenost.
A ja to ne podnosim. tj, gadi mi se bilo kakva priča/stav koja se vezuje za te dvije kategorije. Teško mi je i iako imam poprično godina, ne shvatam zašto u rječniku lica koja sebe nazivaju političarima, nema gradjana, već samo Bošnjaci, Hrvati, Srbi, plus odgovarajuća vjeroispovijest.
Vaspitan sam u duhu "drug je mio ma koje vjere bio" i to vaspitanje sam prenio na vlastito potomstvo.
Svoje korijene, predake vrlo dobro znam, imam porodično stablo koje počinje sa 1477 godinom- dakle, prije nego je nesretni Kolumbo stupio na tlo današnje Centralne Amerike; imam i porodični grb- oboje verifikovano u Akademiji nauka SR BiH (meni to puno znači), ali sam vaspitan u duhu da vrijedim onoliko koliko sam sam stvorio, napravio. I moja krv je crvena kao i svačija. S druge strane bio sam učesnik nesretnog rata na strani VRS, jer sam ocijenio da je moja glava jeftinija nego glave moje čitave porodice. Tu odluku sam sam donio, punoljetan. Srećom, preživio sam.
Potenciranje srpstva (ovdje) te bošnjaštva i hrvatstva u FBiH neće nam donijeti nikakav napredak.
Sramota me je kada se kao deveto čudo svijeta u medijima prikaže neko mjesto u BiH gdje BHS (bilo kojim redom) žive u miru, slozi, razumijevanju. Takav život bi trebalo da bude nešto normalno, razumljivo samo po sebi, bez ikakve potrebe da se o tome priča ili da se naglašava.
I latinicu i ćirilicu volim, čitam i pišem, nesvjestan kojim pismom se služim u datom trenutku. Ne vidim potrebu za "ćiriličnim parkom"- čisto pranje para, uplusavanje i nepotrebna, iritirajuća favorizacija "srpske stvari" u Banjaluci. Sve ovo sto ovdje ne volim, ne razumijem, ne volim niti razumijem i u Sarajevu, Mostaru.
Kako nikome ništa ne dugujem, osjećam slobodu da svakome kažem šta mislim i nikome ne podilazim. Sa nekim meni do juče dragim i bliskim ljudima sam ili završio ili bitno ohladio odnose, jer nisam u "njihovom filmu". Neka, drago mi je, tako je izgleda nužno, znam na čemu sam.
Eto, zbog toga, ne znam da li će postojati ijedan kandidat za gradonačelnika Banjaluke kome će, makar verbalno, biti bitan gradjanin/stanovnik Banjaluke, a ne banjalučki Srbin, a Bošnjaka i Hrvata ima samo za popunu statističke greške, a građana ionako nema... dakle, nema me...
giannibelif

#5056 Re: Draško Stanivuković

Post by giannibelif »

Može li ovaj mamlaz izgubiti izbore?
HelaS

#5057 Re: Draško Stanivuković

Post by HelaS »

kuli1961 wrote: 15/08/2024 23:53
sehohari wrote: 15/08/2024 23:32
Hvala ti na odgovoru.

Na ovo pitanje ti ne mogu dati nikakav suvisao odgovor. Mislim da Radojičić neće biti kandidat.
Neovisno od toga, čini mi se da već postojeći kandidati Trivić, Šobot, pa i aktuelni lajavi krelac (ne znam ima li ih još), svi do jednoga, svoju političku ličnost/prirodu otvoreno vezuju za svoju naciju i vjersku opredijeljenost.
A ja to ne podnosim. tj, gadi mi se bilo kakva priča/stav koja se vezuje za te dvije kategorije. Teško mi je i iako imam poprično godina, ne shvatam zašto u rječniku lica koja sebe nazivaju političarima, nema gradjana, već samo Bošnjaci, Hrvati, Srbi, plus odgovarajuća vjeroispovijest.
Vaspitan sam u duhu "drug je mio ma koje vjere bio" i to vaspitanje sam prenio na vlastito potomstvo.
Svoje korijene, predake vrlo dobro znam, imam porodično stablo koje počinje sa 1477 godinom- dakle, prije nego je nesretni Kolumbo stupio na tlo današnje Centralne Amerike; imam i porodični grb- oboje verifikovano u Akademiji nauka SR BiH (meni to puno znači), ali sam vaspitan u duhu da vrijedim onoliko koliko sam sam stvorio, napravio. I moja krv je crvena kao i svačija. S druge strane bio sam učesnik nesretnog rata na strani VRS, jer sam ocijenio da je moja glava jeftinija nego glave moje čitave porodice. Tu odluku sam sam donio, punoljetan. Srećom, preživio sam.
Potenciranje srpstva (ovdje) te bošnjaštva i hrvatstva u FBiH neće nam donijeti nikakav napredak.
Sramota me je kada se kao deveto čudo svijeta u medijima prikaže neko mjesto u BiH gdje BHS (bilo kojim redom) žive u miru, slozi, razumijevanju. Takav život bi trebalo da bude nešto normalno, razumljivo samo po sebi, bez ikakve potrebe da se o tome priča ili da se naglašava.
I latinicu i ćirilicu volim, čitam i pišem, nesvjestan kojim pismom se služim u datom trenutku. Ne vidim potrebu za "ćiriličnim parkom"- čisto pranje para, uplusavanje i nepotrebna, iritirajuća favorizacija "srpske stvari" u Banjaluci. Sve ovo sto ovdje ne volim, ne razumijem, ne volim niti razumijem i u Sarajevu, Mostaru.
Kako nikome ništa ne dugujem, osjećam slobodu da svakome kažem šta mislim i nikome ne podilazim. Sa nekim meni do juče dragim i bliskim ljudima sam ili završio ili bitno ohladio odnose, jer nisam u "njihovom filmu". Neka, drago mi je, tako je izgleda nužno, znam na čemu sam.
Eto, zbog toga, ne znam da li će postojati ijedan kandidat za gradonačelnika Banjaluke kome će, makar verbalno, biti bitan gradjanin/stanovnik Banjaluke, a ne banjalučki Srbin, a Bošnjaka i Hrvata ima samo za popunu statističke greške, a građana ionako nema... dakle, nema me...
:thumbup: Upravo tako!
banjaluka078

#5058 Re: Draško Stanivuković

Post by banjaluka078 »

giannibelif wrote: 16/08/2024 00:35 Može li ovaj mamlaz izgubiti izbore?
Iskreno i nažalost, teško.

Alternativa njemu je..."Kurta i Murta". Još nisam čula da bilo ko od njih ima program, samo laju jedni na druge, napadaju sa portaloida i štampanih pamfleta.

Bilo bi mi žao da Šobot bude izabran, da ga se udalji od medicine i, iskreno, ne znam šta mu je ovo trebalo. Nije neki dr porodične medicine, pa da se njegov izostanak s posla i ne primijeti, kardiologa je jako malo. Skup je bio njegov put, i dugo je trajao, do specijalizacije, da bi ga sad Milorad vodao po Borčevim utakmicama da ga pokazuje i slika. A tako i Ðaja po seoskim zborovima.

@kuli1961 , ja imam baš suprotno iskustvo s prijavom kvara Vodovodu, vrijeme reakcije od prijave (3 u zadnjih 10 dana) je do 12 sati. Kvalitet urađenig na znam, vidjećemo hoće li opet izbiti voda. Ja prijavljujem putem fb stranice. Odgovaraju u roku do pola sata.

Ovo s pričom o algama i inspekcijama juče, izjavama direktora i ministra Alena prepodobnog Šeranića...baš diskutujemo o tome kako su politički toliko zakuhali, da uopšte više nije moguće znati kome vjerovati...hoće li vladajući namjerno izazvati paniku oko ispravnosti vode ili Draškovi prikrivati samo zarad glasova.
kuli1961

#5059 Re: Draško Stanivuković

Post by kuli1961 »

Propast je za ovo društvo kada ljekar ode u politiku...Šeranić, Džajić, Šobot, ranije Škrbić..
Ni ljekara, ni političara...
Vodovod, primjer br.2- Njegoševa ulica, pa njen ogranak, kod Pedijatrijske orddinacije Todorović. 4 puta na istom mjestu cijev puca, ozbiljno curenje..4 puta dolaze, isto kopaju..svaki put ništa. Tek 5-ti put su riješili. Trajalo je 2,5-3 mjeseca.
Jedina "dobra" stvar je što imamo standard u tehnologiji debljine asfalta- 2 cm , traje taman dvije godine- od lokalnih do "savezmih" izbora 😁😆
banjaluka078

#5060 Re: Draško Stanivuković

Post by banjaluka078 »

Ja sam im prijavljivala kvarove koje sam vidjela kad sam prolazila tim nekim ulicama i onda smo se nekako "raspisali", pa im kažem da su bar dva kvara tu ponavljujuća i oni mi kažu da fabrika vode radi 30 posto pojačanim kapacitetom, nabija dosta veći pritisak u cijevima i pravi te ispade. A sasvim sam sigurna da su materijali sve lošiji. O stručnom kadru da ne govorim.

Inače nam je sav rad fušeraj i traje beskonačno. Vidi samo koliko dugo prave park na bulevaru, unutar one "revolucionarne" kružne raskrsnice. Ili koliko dugo su Rosulje blokirane s tranzita kod crvenih zgrada zbog kružnog toga, na kojem nikad ni mašina ni radnika.
Arminovski

#5061 Re: Draško Stanivuković

Post by Arminovski »

kuli1961 wrote: 15/08/2024 21:15
Neki dan u poštanskom sandučiću zateknem pamflet "бањалучке новине"-baš tako- početnim malim slovom, Stanivukovićev hvalospjev, oda samom sebi. Sutradan, zatičem izdanje "стварне бањалучке новине" (istina opet malo početno slovo), prikaz stvarnog stanja. Ove druge "novine" su očito iz suprotnog tabora.
Je li misliš na početno u "banjalučke" ili samo na početak imena pamfleta?
Arminovski

#5062 Re: Draško Stanivuković

Post by Arminovski »

Point. wrote: 15/08/2024 22:52 Ja ne mogu još da shvatim da gradonačelnik ima naglasak kao da je rastao u Jošavki.
I meni lik para i oči i uši jer se iz aviona vidi da je samo našminkan. On je najblaže rečeno pasivno agresivan i zato taj osmijeh sa omota čokolade. Jel bi ono da je odrastao sa bakom? Ovo bubam ali ako jeste, a baka recimo odatle onda bi po tome trebao imati dosta njenog. Taj naglasak bi trebao dolaziti iz kuće.
mayab

#5063 Re: Draško Stanivuković

Post by mayab »

Qler wrote: 15/08/2024 18:08 Da li će ga ko tužiti za ono ponavljanje da nije bio genocid?
Evo fasovao je prijavu , ali ne očekujem ama baš ništa od toga :-x
Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK) podnio je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića zbog negiranja genocida u Srebrenici.
Kako navode, Stanivuković je s ciljem izazivanja međunacionalne netrpeljivosti, razdora i mržnje, svjesno, namjerno i javno negirao genocid u Srebrenici, koji je utvrđen pravosnažnim presudama međunarodnih i nacionalnih sudova.

Prijava je, kako navode, uslijedila nakon što je Stanivuković gostovao u Klix Studiju gdje je negirao genocid u Srebrenici.

Bitno je naglasiti da je voditeljica Klix Studija Emela Burdžović više puta upozoravala Stanivukovića da ne negira genocid te ga je podsjećala na pravosnažne međunarodne presude.
Nema ovdje države i života dok se ovakvom primitivnom ološu ne stane u kraj
Haris.ba

#5064 Re: Draško Stanivuković

Post by Haris.ba »

mayab wrote: 17/08/2024 07:36 Nema ovdje države i života dok se ovakvom primitivnom ološu ne stane u kraj
Mislis da vecina tamosnjeg naroda nema isti stav ko Stanivukovic?
banjaluka078

#5065 Re: Draško Stanivuković

Post by banjaluka078 »

Haris.ba wrote: 17/08/2024 07:54
Puno preko 90% misli isto ili gore.

Juče, u kancelariji nas dvije, isto godište, isto rođene i odrasle u širem centru grada, sa radija stiže vijest da je ratko mladić (da, malim slovom) pao i povrijedio se. Svakoj iz usta izlijeće samo jedna riječ, meni "super", njoj "jadničak".
To ti je to.
kuli1961

#5066 Re: Draško Stanivuković

Post by kuli1961 »

Arminovski wrote: 17/08/2024 07:14
Neki dan u poštanskom sandučiću zateknem pamflet "бањалучке новине"-baš tako- početnim malim slovom, Stanivukovićev hvalospjev, oda samom sebi. Sutradan, zatičem izdanje "стварне бањалучке новине" (istina opet malo početno slovo), prikaz stvarnog stanja. Ove druge "novine" su očito iz suprotnog tabora.
Mislim na početno slovo prve riječi naziva novina, dakle, trebalo bi biti "Бањалучке новине"
kuli1961

#5067 Re: Draško Stanivuković

Post by kuli1961 »

banjaluka078 wrote: 17/08/2024 11:41
Haris.ba wrote: 17/08/2024 07:54
Puno preko 90% misli isto ili gore.

Juče, u kancelariji nas dvije, isto godište, isto rođene i odrasle u širem centru grada, sa radija stiže vijest da je ratko mladić (da, malim slovom) pao i povrijedio se. Svakoj iz usta izlijeće samo jedna riječ, meni "super", njoj "jadničak".
To ti je to.
u takvim stvarima, riječ indoktrinacija je nekako blaga, preblaga... čini mi se da je odgovarajuće "neizlječiva intoksikacija"
Arminovski

#5068 Re: Draško Stanivuković

Post by Arminovski »

kuli1961 wrote: 17/08/2024 19:40
Arminovski wrote: 17/08/2024 07:14
Mislim na početno slovo prve riječi naziva novina, dakle, trebalo bi biti "Бањалучке новине"
:thumbup:

Da nisu sve pisali velikim slovima? Ono da trebaš da se dereš dok govoriš? Ipak je pamflet, nije šala.

:D
kuli1961

#5069 Re: Draško Stanivuković

Post by kuli1961 »

Da su bar sve pisali velikim slovima...nego malim, pisanim slovima
bumerangss

#5070 Re: Draško Stanivuković

Post by bumerangss »

On kao protiv parade u BL a on gay :-)

Pa dokazano je da su naveci homofobi ustvari gejevi u ormaru :D
banjaluka078

#5071 Re: Draško Stanivuković

Post by banjaluka078 »

kuli1961 wrote: 17/08/2024 21:59 Da su bar sve pisali velikim slovima...nego malim, pisanim slovima
Je li to to? Nađoh u sandučetu.

Image

Zar ovo nije kampanja prije kampanje?
nivla

#5072 Re: Draško Stanivuković

Post by nivla »

kod njeg ne vidim problem sto je gej, peder, skriveni gej ili koji kurac, problem je sto je neocetnik i sto smo mu dali ovoliko prostora, sto su ga nane po carsiji grlile itd
putokaz1

#5073 Re: Draško Stanivuković

Post by putokaz1 »

Gledao sam Dod...pardon Draska kod Emele na Klixu
" Ja bi glasao za vas D ali ne vidim nikakvu razliku"
giannibelif

#5074 Re: Draško Stanivuković

Post by giannibelif »

I četnik i homoseksualac i dobar komšija. :mrgreen:
Mr.Sojic

#5075 Re: Draško Stanivuković

Post by Mr.Sojic »

giannibelif wrote: 20/08/2024 10:48 I četnik i homoseksualac i dobar komšija. :mrgreen:
Zar ga nisu povezivali sa Sanjom Tavić :mrgreen:
Post Reply