sehohari wrote: ↑15/08/2024 23:32
kuli1961 wrote: ↑15/08/2024 23:24
sehohari wrote: ↑15/08/2024 23:06
Banjalučani, koliko istine ima u ovim pričama o vodovodu na RTRS-u?
Prilično izbjegavam gledati info emisije RTRS, Alternativne, BN TV i ostalih medija koji ili pjevaju hvalospjeve ili brutalano ocnjujuju aktuelne i opozicionare, pa ne znam na šta tačno mislis.
Ali ako mislis na "posjetu" vodoprivrednih inspektora Vodovodu, milsim da je sušta isitna- ne rade, a i ono što urade, bolje da ne urade, jer za dan dva opet curi, gubici ogromni.
Evo ti primjer: zivim u ulici na čijem početku se gradi stambena zgrada. Riječ je o ulici koja lučno izlazi na drugu ulicu sa pravom prvenstva.Uz to gradilište, na asfaltu moje ulice, na desnoj kolovoznoj traci pojavila se poveca bara, koja je danima natapala kolovoz. Nakon nekih 5-10 dana, došla je ekipa Vodovoda, iskopala rupaču otprilike 1 x 1 m, navodno otklonili kvar, zatvorili rupu šljunkom i otišli. Ok, uradjeno, reklo bi se, a kad se šljunak slegne betoniraće se.
Medjutim vec prekosutra (od dana popravke) ponovo velika bara na tom istom mjestu. Telefonom sam obavijestio Vodovod, naravno niko ništa, a to se dešava evo već punu sedmicu, voda i dlaje curi.
A problem vodosnabdijevanja prigradskih naselja, tu mi nešto debelo smrdi. I ranijih godina je bilo problema, ali ne u tom obimu.
Eto im Vodovoda, kome je direktor po zanimanju ginekolog, grad se diči besplatnim priključkom (mi koji smo ga platili smo dakle budale), zaposleno ko zna koliko ljudi, Vodovod uvijek u debelom minusu a kupuje dvije etaže velike poslovne zgade u samom centru grada, Elektro- im isključuje struju zbog ogromnog duga....
Banjaluko, 3.10 će brzo stići, na tebi je da odlučiš ideš li do kraja u propast ili ćes se makar pokušati vaditi iz ovog gliba, pa kako i koliko može...
Hvala ti na odgovoru.
Ko je po tebi najbolji (ili najmanje loš) kandidat? Ovako, iz retroperspektive, Radojičić se i ne čini kao tako negativna ličnost, makar sa distance nekoga ko ne živi u tom kraju.
Na ovo pitanje ti ne mogu dati nikakav suvisao odgovor. Mislim da Radojičić neće biti kandidat.
Neovisno od toga, čini mi se da već postojeći kandidati Trivić, Šobot, pa i aktuelni lajavi krelac (ne znam ima li ih još), svi do jednoga, svoju političku ličnost/prirodu otvoreno vezuju za svoju naciju i vjersku opredijeljenost.
A ja to ne podnosim. tj, gadi mi se bilo kakva priča/stav koja se vezuje za te dvije kategorije. Teško mi je i iako imam poprično godina, ne shvatam zašto u rječniku lica koja sebe nazivaju političarima, nema gradjana, već samo Bošnjaci, Hrvati, Srbi, plus odgovarajuća vjeroispovijest.
Vaspitan sam u duhu "drug je mio ma koje vjere bio" i to vaspitanje sam prenio na vlastito potomstvo.
Svoje korijene, predake vrlo dobro znam, imam porodično stablo koje počinje sa 1477 godinom- dakle, prije nego je nesretni Kolumbo stupio na tlo današnje Centralne Amerike; imam i porodični grb- oboje verifikovano u Akademiji nauka SR BiH (meni to puno znači), ali sam vaspitan u duhu da vrijedim onoliko koliko sam sam stvorio, napravio. I moja krv je crvena kao i svačija. S druge strane bio sam učesnik nesretnog rata na strani VRS, jer sam ocijenio da je moja glava jeftinija nego glave moje čitave porodice. Tu odluku sam sam donio, punoljetan. Srećom, preživio sam.
Potenciranje srpstva (ovdje) te bošnjaštva i hrvatstva u FBiH neće nam donijeti nikakav napredak.
Sramota me je kada se kao deveto čudo svijeta u medijima prikaže neko mjesto u BiH gdje BHS (bilo kojim redom) žive u miru, slozi, razumijevanju. Takav život bi trebalo da bude nešto normalno, razumljivo samo po sebi, bez ikakve potrebe da se o tome priča ili da se naglašava.
I latinicu i ćirilicu volim, čitam i pišem, nesvjestan kojim pismom se služim u datom trenutku. Ne vidim potrebu za "ćiriličnim parkom"- čisto pranje para, uplusavanje i nepotrebna, iritirajuća favorizacija "srpske stvari" u Banjaluci. Sve ovo sto ovdje ne volim, ne razumijem, ne volim niti razumijem i u Sarajevu, Mostaru.
Kako nikome ništa ne dugujem, osjećam slobodu da svakome kažem šta mislim i nikome ne podilazim. Sa nekim meni do juče dragim i bliskim ljudima sam ili završio ili bitno ohladio odnose, jer nisam u "njihovom filmu". Neka, drago mi je, tako je izgleda nužno, znam na čemu sam.
Eto, zbog toga, ne znam da li će postojati ijedan kandidat za gradonačelnika Banjaluke kome će, makar verbalno, biti bitan gradjanin/stanovnik Banjaluke, a ne banjalučki Srbin, a Bošnjaka i Hrvata ima samo za popunu statističke greške, a građana ionako nema... dakle, nema me...