Sta ako uzme Kursk? Sta ako uzme Belgorod? Sta ako ih krene i uzmu Moskvu? U kojem trenutku ce postati agresor i u kojem trenutku ce tvoja definicija prestati vaziti?Point. wrote: ↑13/08/2024 14:55Žao mi je što ću možda povrijediti tvoj ego ali ne možeš ti po slobodnom hođenju određivati definicije. One su jasno napisane i nisu teške za razumjeti. Po njima, Ukrajina nikako ne može i nije agresor. The ende.SpoilerShowapsidejzi wrote: ↑13/08/2024 10:27Jebo vase definicije ako ce se selektivno primjenjivati. Isto tako i Rusija ima opravdanje za svoju agresiju i ako ces gledati samo povrsno NISU UKRIVU. I oni se brane od NATO prodora. I nemoj biti naivan i tvrditi da nije tako kad jest. Isto kao sto i ovo jeste agresija na rusiju. To sto ti stimas definiciju da bi odgovarala tvom narativu ne cini te boljim. Cak sta vise, za mene si isti kao i Putin. I on stima definiciju svom narativu. I zato, jebo vase definicije jer one su konstrukt vaseg narativa. Agresija ja kad posaljes vojsku u tudju drzavu. Tacka. Ukrajina je poslala vojsku u tudju drzavu. To je agresija. Isto kao sto je jugoslavija poslala svoju vojsku u Hrvatsku ili BiH. To je bila agresija.drndalo wrote: ↑13/08/2024 09:49
Da ne ostane nedoreceno, da ne bi neko bio zabrinut zbog ovoga...
UKRAJINA NIJE AGRESOR!
Agresija je svaki zlocin protiv mira, gdje je neko "planirao, pripremao, započeo ili vodi agresorski rat ili rat kojim se krše međunarodni ugovori, sporazumi ili garantije, ili učestvovanje u nekom zajedničkom planu ili zaveri za izvršenje ma kog od gore navedenih dela".
Ulazak napadnute zemlje u zemlju napadaca u svrhu ratne odbrane od tog napadaca NIJE AGRESIJA !!!
Te price o odbrani tamo ga vamo ga... su samo narativ koji te cini identicnim onim tamo. Zasto je toliko strasno stvari nazvati pravim imenom, kad one to i jesu? Sta ima veze ako je agresija Ukrajine u pitanju? Hoce li to nekako umanjiti rusku agresiju? Hoce li to dati opravdanje Putinu? Jel u tom zecu lezi grm? Putin ce dobiti validnost i legitimnost ako se i ovo nazove agresijom?
Izvini ali ako bilo koja drzava dovede svoju vojsku u drugu drzavu bez dozvole te drzave, to je agresija. Sve ostale definicije su namjestene narativu gdje pobjednik pise histoiju. Al to je problem sa slavoukrajinasima koji su navijacki raspolozeni. Ista stvar se vidi i na temi o palestini i izraelu. Samo je jedna strana upravu a druga strana bogom dana i bezgresna. Sto sam ja sit takvih preseravanja.
Nije ni ukrajinsko maslo za ramazana bolan. To sto ja navijam za njih nije zbog njih nego zbog mene. Jedini razlog sto ja navijam za njih je moja BiH koja bi iste sekunde dosla u pitanje ako bi ukrajina pala. Sve pored toga, iskreno, zaboli me. Hoce li to biti podjeljena drzava na kraju ovog rata? Zaboli me. Jedina varijabla koja je meni bitna jeste da rusija bude oslabljena i da se nikada vise ne oporavi i da to prisili srbiju da se okrene evropi.
I zato sam ja u stanju stvari nazvati pravim imenom.
P.S. Moj ego je nepovrediv.