Ukrajina

drndalo

#205351 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

SanskiBiser

#205352 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

drndalo wrote: 13/08/2024 14:42
"Zaklele se kurske guske
Neće više biti ruske
Marširaju u množini
Gaču “Slava Ukrajini!”

:lol:

Neko je sherovao uz komentar "Guske iz ukrajinskih biolaboratorija koristene u Kurskoj oblasti." :lol:
Point.

#205353 Re: Ukrajina

Post by Point. »

apsidejzi wrote: 13/08/2024 10:27
drndalo wrote: 13/08/2024 09:49
apsidejzi wrote: 12/08/2024 18:48 Pa dobro, i Ukrajina je postala agresor, ako cemo posteno :)
Da ne ostane nedoreceno, da ne bi neko bio zabrinut zbog ovoga...

UKRAJINA NIJE AGRESOR!

Agresija je svaki zlocin protiv mira, gdje je neko "planirao, pripremao, započeo ili vodi agresorski rat ili rat kojim se krše međunarodni ugovori, sporazumi ili garantije, ili učestvovanje u nekom zajedničkom planu ili zaveri za izvršenje ma kog od gore navedenih dela".

Ulazak napadnute zemlje u zemlju napadaca u svrhu ratne odbrane od tog napadaca NIJE AGRESIJA !!!
Jebo vase definicije ako ce se selektivno primjenjivati. Isto tako i Rusija ima opravdanje za svoju agresiju i ako ces gledati samo povrsno NISU UKRIVU. I oni se brane od NATO prodora. I nemoj biti naivan i tvrditi da nije tako kad jest. Isto kao sto i ovo jeste agresija na rusiju. To sto ti stimas definiciju da bi odgovarala tvom narativu ne cini te boljim. Cak sta vise, za mene si isti kao i Putin. I on stima definiciju svom narativu. I zato, jebo vase definicije jer one su konstrukt vaseg narativa. Agresija ja kad posaljes vojsku u tudju drzavu. Tacka. Ukrajina je poslala vojsku u tudju drzavu. To je agresija. Isto kao sto je jugoslavija poslala svoju vojsku u Hrvatsku ili BiH. To je bila agresija.

Te price o odbrani tamo ga vamo ga... su samo narativ koji te cini identicnim onim tamo. Zasto je toliko strasno stvari nazvati pravim imenom, kad one to i jesu? Sta ima veze ako je agresija Ukrajine u pitanju? Hoce li to nekako umanjiti rusku agresiju? Hoce li to dati opravdanje Putinu? Jel u tom zecu lezi grm? Putin ce dobiti validnost i legitimnost ako se i ovo nazove agresijom?

Izvini ali ako bilo koja drzava dovede svoju vojsku u drugu drzavu bez dozvole te drzave, to je agresija. Sve ostale definicije su namjestene narativu gdje pobjednik pise histoiju. Al to je problem sa slavoukrajinasima koji su navijacki raspolozeni. Ista stvar se vidi i na temi o palestini i izraelu. Samo je jedna strana upravu a druga strana bogom dana i bezgresna. Sto sam ja sit takvih preseravanja.

Nije ni ukrajinsko maslo za ramazana bolan. To sto ja navijam za njih nije zbog njih nego zbog mene. Jedini razlog sto ja navijam za njih je moja BiH koja bi iste sekunde dosla u pitanje ako bi ukrajina pala. Sve pored toga, iskreno, zaboli me. Hoce li to biti podjeljena drzava na kraju ovog rata? Zaboli me. Jedina varijabla koja je meni bitna jeste da rusija bude oslabljena i da se nikada vise ne oporavi i da to prisili srbiju da se okrene evropi.

I zato sam ja u stanju stvari nazvati pravim imenom.
Žao mi je što ću možda povrijediti tvoj ego ali ne možeš ti po slobodnom hođenju određivati definicije. One su jasno napisane i nisu teške za razumjeti. Po njima, Ukrajina nikako ne može i nije agresor. The ende.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#205354 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

Point. wrote: 13/08/2024 14:55
apsidejzi wrote: 13/08/2024 10:27
drndalo wrote: 13/08/2024 09:49

Da ne ostane nedoreceno, da ne bi neko bio zabrinut zbog ovoga...

UKRAJINA NIJE AGRESOR!

Agresija je svaki zlocin protiv mira, gdje je neko "planirao, pripremao, započeo ili vodi agresorski rat ili rat kojim se krše međunarodni ugovori, sporazumi ili garantije, ili učestvovanje u nekom zajedničkom planu ili zaveri za izvršenje ma kog od gore navedenih dela".

Ulazak napadnute zemlje u zemlju napadaca u svrhu ratne odbrane od tog napadaca NIJE AGRESIJA !!!
Jebo vase definicije ako ce se selektivno primjenjivati. Isto tako i Rusija ima opravdanje za svoju agresiju i ako ces gledati samo povrsno NISU UKRIVU. I oni se brane od NATO prodora. I nemoj biti naivan i tvrditi da nije tako kad jest. Isto kao sto i ovo jeste agresija na rusiju. To sto ti stimas definiciju da bi odgovarala tvom narativu ne cini te boljim. Cak sta vise, za mene si isti kao i Putin. I on stima definiciju svom narativu. I zato, jebo vase definicije jer one su konstrukt vaseg narativa. Agresija ja kad posaljes vojsku u tudju drzavu. Tacka. Ukrajina je poslala vojsku u tudju drzavu. To je agresija. Isto kao sto je jugoslavija poslala svoju vojsku u Hrvatsku ili BiH. To je bila agresija.

Te price o odbrani tamo ga vamo ga... su samo narativ koji te cini identicnim onim tamo. Zasto je toliko strasno stvari nazvati pravim imenom, kad one to i jesu? Sta ima veze ako je agresija Ukrajine u pitanju? Hoce li to nekako umanjiti rusku agresiju? Hoce li to dati opravdanje Putinu? Jel u tom zecu lezi grm? Putin ce dobiti validnost i legitimnost ako se i ovo nazove agresijom?

Izvini ali ako bilo koja drzava dovede svoju vojsku u drugu drzavu bez dozvole te drzave, to je agresija. Sve ostale definicije su namjestene narativu gdje pobjednik pise histoiju. Al to je problem sa slavoukrajinasima koji su navijacki raspolozeni. Ista stvar se vidi i na temi o palestini i izraelu. Samo je jedna strana upravu a druga strana bogom dana i bezgresna. Sto sam ja sit takvih preseravanja.

Nije ni ukrajinsko maslo za ramazana bolan. To sto ja navijam za njih nije zbog njih nego zbog mene. Jedini razlog sto ja navijam za njih je moja BiH koja bi iste sekunde dosla u pitanje ako bi ukrajina pala. Sve pored toga, iskreno, zaboli me. Hoce li to biti podjeljena drzava na kraju ovog rata? Zaboli me. Jedina varijabla koja je meni bitna jeste da rusija bude oslabljena i da se nikada vise ne oporavi i da to prisili srbiju da se okrene evropi.

I zato sam ja u stanju stvari nazvati pravim imenom.
Žao mi je što ću možda povrijediti tvoj ego ali ne možeš ti po slobodnom hođenju određivati definicije. One su jasno napisane i nisu teške za razumjeti. Po njima, Ukrajina nikako ne može i nije agresor. The ende.
može kako ne može...u svijetu alternativnih činjenica je sve moguće :lol:
karanana

#205355 Re: Ukrajina

Post by karanana »

joj cime se vi bavite.....sto me pomalo tjera da pomislim da vi vidite isto sto i ja, da je ofanziva stala i da rusi lagano preuzimaju inicijativu gore.

kako dani prolaze, sve vise vidim da ova inkurzija uopste nije imala nikakav plan i cilj a bojim se da nema ni izlazni plan.
Point.

#205356 Re: Ukrajina

Post by Point. »

Uh, evo ovog negativca i zabrinutog.
janje_

#205357 Re: Ukrajina

Post by janje_ »

karanana wrote: 13/08/2024 15:34 joj cime se vi bavite.....sto me pomalo tjera da pomislim da vi vidite isto sto i ja, da je ofanziva stala i da rusi lagano preuzimaju inicijativu gore.

kako dani prolaze, sve vise vidim da ova inkurzija uopste nije imala nikakav plan i cilj a bojim se da nema ni izlazni plan.
pa ti si to vidio prije nego sto je ofanziva krenula. daj nesto novo.
JoseMujica

#205358 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

AFU avijacija radi u Kursku :shock:
Tyke

#205359 Re: Ukrajina

Post by Tyke »

PVO postaje historija za Rusiju i rusku vojsku izgleda. Ono malo dovukli oko Krima i gdje jos po ratistu i ostalo vjetovatno oko Moskve. Sigurica.
Crvene_brigade

#205360 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

karanana wrote: 13/08/2024 15:34 joj cime se vi bavite.....sto me pomalo tjera da pomislim da vi vidite isto sto i ja, da je ofanziva stala i da rusi lagano preuzimaju inicijativu gore.

Samo za @karanana:

The 🇺🇦Ukrainian aviation strikes with high-precision air bombs on a hangar with equipment and an observation point of the 🇷🇺Russians in the village of Tyotkine, Kursk region...

https://x.com/front_ukrainian/status/18 ... 4469196109
karanana

#205361 Re: Ukrajina

Post by karanana »

Crvene_brigade wrote: 13/08/2024 15:55

Samo za @karanana:

The 🇺🇦Ukrainian aviation strikes with high-precision air bombs on a hangar with equipment and an observation point of the 🇷🇺Russians in the village of Tyotkine, Kursk region...

evo stavili su gore. ne znam ima dosta ruskih udara na tehniku i ljude, zato sam malo skeptican kako ce sve ovo zavrsiti.
1000 kvadratnih km. 2% bosne, nesto ko brcko distrikt.
Last edited by karanana on 13/08/2024 15:58, edited 1 time in total.
Maliodmene

#205362 Re: Ukrajina

Post by Maliodmene »

karanana wrote: 13/08/2024 15:57

Samo za @karanana:

evo stavili su gore. ne znam ima dosta ruskih udara na tehniku i ljude, zato sam malo skeptican kako ce sve ovo zavrsiti
Boli nas ona stvar sto si ti skeptican realno
JovicSA

#205363 Re: Ukrajina

Post by JovicSA »

Kako god bilo i zavšio ovaj udar Ukrajinaca jedno je činjenica potvrđena evo ponovo sada ovom akcijom.

- Rusi su veliko mudo od ovce gotovo pa po svim pitanjima
- U ratu sa protivnikom koji ima veće resurse bili bi satrani
- Ukrajinci možda i ne pobijede u ovom ratu ali neće ni Rusi
JoseMujica

#205364 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

liječi od skepse :D
Excel2

#205365 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

Pola covjek pola saucesce. Lik kao da se jucer skinuo sa zutog.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#205366 Re: Ukrajina

Post by Bobi »

ZokAAAA : What is doing air defense ?

Dje nam je Zoki :D ?
JoseMujica

#205367 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

evo ko neki kotlić na pomolu...đe su nam oni naši strućnjaci za kotliće da nam pojasne situaciju :?
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#205368 Re: Ukrajina

Post by F&N »

karanana wrote: 13/08/2024 15:57

Samo za @karanana:

evo stavili su gore. ne znam ima dosta ruskih udara na tehniku i ljude, zato sam malo skeptican kako ce sve ovo zavrsiti.
1000 kvadratnih km. 2% bosne, nesto ko brcko distrikt.
.
Last edited by F&N on 13/08/2024 16:20, edited 1 time in total.
madner

#205369 Re: Ukrajina

Post by madner »

Rusi napreduju na pravcu Avdika, Toresk i Chasiv Yar.

Pravac Avdika ili sada vec Pokrovsk brani 6 brigada ZSU. Cisto da bude jasno sta je bitnije.

https://x.com/andrewperpetua/status/182 ... 8F_SZjObSQ
Cossack

#205370 Re: Ukrajina

Post by Cossack »

Sve više Rusa bježi iz Kurska: "Situacija je vrlo ozbiljna"
Ruske vlasti nastavljaju evakuaciju stanovništva iz regije Kursk, u koju su ukrajinske snage upale prije tjedan dana. Jutros su ljudi prvi put počeli bježati iz okruga Boljšesoldatski.

Regionalni čelnik Vladimir Zaitsev naglasio je da su svi otišli sami i da u njegovoj regiji do jučer nije bilo zahtjeva za evakuaciju. Dok su stanovnici jučer napuštali obližnji okrug Belovski, načelnik tog okruga Nikolaj Volobujev proširio je područje s kojeg evakuira ljude, a situaciju je opisao kao "vrlo ozbiljnu".

Govoreći jučer na sastanku s ruskim predsjednikom Putinom, vršitelj dužnosti guvernera regije Kursk Aleksej Smirnov rekao je da je oko 121.000 ljudi evakuirano iz svojih domova te se planira evakuacija još 59.000 ljudi.

Sve je više nezadovoljstva u Rusiji: "Ovo je ozbiljno"
U Rusiji je sve više kritika na račun vojske, što je uvijek rizično u zemlji u kojoj se za nazivanje rata ratom ide u zatvor.

“Bio sam u regiji Kursk, vidio sam minska polja, ali su neučinkovita ako iza njih nije vojska. Tko je ovo planirao? Tko je o tome razmišljao? Ovo je ozbiljno”, napisao je na Telegramu Andrej Gurulev, ruski parlamentarni zastupnik iz Putinove stranke Jedinstvena Rusija.

Gurulev je rekao da je "nemoguće" da Rusi nisu znali za planove Ukrajine. Prema Gurulevu, ruske pogranične snage bile su posljednje koje su dobile informacije o ukrajinskoj ofenzivi koja je u tijeku, što im je ostavilo vrlo malo vremena za djelovanje.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ukr ... sti_prva_d

Na traktor i lagano... :)
Last edited by Cossack on 13/08/2024 16:26, edited 1 time in total.
zigzag

#205371 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Njujork je poklopljen. A Toreck bi trebali zadržati ako hoće da održe Časiv jar. Biće zanimljiv zaplet situacije u narednim mjesec dva na frontu u dvije države.
preludezalude

#205372 Re: Ukrajina

Post by preludezalude »

Crvene_brigade wrote: 13/08/2024 11:03
DebelinJoe wrote: 13/08/2024 10:21
skrbavi-admin wrote: 13/08/2024 08:42 realno BMK za ukrajinu i rutalje..... oboje su bili saucesnici agresije na BIH neki vise neki manje neki sluzbenije neki nesluzbenije.... smetlje i nemam nista da se melju.... svjestan sam da je UA otpor produciro remecenje cetnickog sveta ali realno njih libo taki za to, a sumnjam i da imaju pojma o tome..... dobro je, nek se melju i drobe a mi prodajemo municiju a i "srpski svet" prodaje municiju ukrajincima :oops: nemre bolje nemre profitabilnije, zavrsio je srpski svet zauvijek sa majcicom po svojprilici tako da win-win-win :evil: :evil: :evil:
Ne zaboravi da nam je u toku rata donirala helikoptere one koji su letjeli za Žepu/Srebrenicu0/Goražde...Da su Ukrajinski teretnim avionima letjeli za opkoljeni Bihać, dovlačili municiju i hranu.

Bilo je građana Ukrajine koji su podržavali srpske agresore ali Ukrajina nije bila saučesnik agresije na BiH.
Upravo tako. Blizak član moje porodice poginuo je u helikopteru koji je bio ukrajinski sa njihovom posadom. Inače, bio je ratni ljekar koji je krenuo u Žepu, u humanitarnoj misiji. I zato sam svim ❤️ uz napadnutu i prijateljsku Ukrajinu🇺🇦🇧🇦
Ovo je notorna laz kojom blatis sjecanje na poginule. Ima nas koji smo bili u ratu i upoznati smo sa cinjenicama. Helikopter nije bio ukrainski vec nas i pripadao je 1. Vazduhoplovnoj brigadi. U tom helikopteru koji je oboren je bila cista bosanska posada, nasi domaci ljudi...Malkic Dzemal, Cokic Enver, i Dzambic Izet. Ne lupaj gluposti.
Negdje si nesto cuo u prici i onda slozis neku pricu koja je laz. Za tvoju informaciju to sto si nacuo je slijedece... Helikopter koji je oboren kod Bihaca u kojem su poginuli visoki zvanicnici tadasnje Republike BiH je imao ukrajinsku posadu - placenike.

A i ovaj tvoj kolega DebelinJoe je navaljao dobrih gluposti. Kakvi crni ukrajinski teretni avioni letjeli za Bihac. Cuj oni donirali helikoptere. Kakve crne donacije!!! Ti helikopteri su placeni kesom trgovcu i iz Zagreba su preletili do BiH.
Last edited by preludezalude on 13/08/2024 16:38, edited 1 time in total.
drndalo

#205373 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Ovaj zaista nije imao srece... Double-tap...

Čitalac

#205374 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Ukrajinu ne zanima teritorija Kurske oblasti, ali želi zaštititi živote svojih ljudi, kaže glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova.
Ukrajina nije zainteresirana za uzimanje teritorija regije Kursk, ali želi zaštititi živote svojih ljudi. Operacija u regiji Kursk ne dopušta Rusiji da prebaci dodatne postrojbe u regiju Donjeck i komplicira njezinu vojnu logistiku. Od početka ljeta s područja Kurske oblasti izvedeno je više od 2000 udara na oblast Sumi. Nažalost, Ukrajina nema dovoljno sposobnosti za izvođenje dalekometnih udara kako bi se zaštitila od ovog terora. Zasad nema takvih odluka na kojima inzistiramo. Stoga je konkretan cilj Oružanih snaga Ukrajine da oslobode ta granična područja od ruskih vojnih kontingenata koji napadaju Ukrajinu. Oružane snage Ukrajine su civilizirana europska vojna sila koja u potpunosti poštuje zakone i običaje ratovanja. Što prije Ruska Federacija pristane na pravedni mir, to će prije prestati napadi naših snaga na teritorij Ruske Federacije", izjavio je glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Ukrajine Georgij Tykhy.
A_A_AKCIJA

#205375 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

Hahahahahhahahahahaha, odličan

Post Reply