i ukusne su
treba probati
velike mutantske
Moderator: anex
Imam ja više od 3KM ali ih nikada neće dobiti za 100g malina.Dilibus wrote: ↑25/07/2024 13:23Ovome ko god ima love da priusti sebi maline za 3KM je rulja hahaahahahahahakorisnicki wrote: ↑25/07/2024 13:00Rulja ne razmišlja puno o težini proizvoda, isključivo primjeti cijenu. Stari trgovački trikovi.
Ne pretjeruj, više je od 100 g. Barem 250 ako ne i 500.korisnicki wrote: ↑25/07/2024 16:49Imam ja više od 3KM ali ih nikada neće dobiti za 100g malina.Dilibus wrote: ↑25/07/2024 13:23Ovome ko god ima love da priusti sebi maline za 3KM je rulja hahaahahahahahakorisnicki wrote: ↑25/07/2024 13:00
Rulja ne razmišlja puno o težini proizvoda, isključivo primjeti cijenu. Stari trgovački trikovi.

Naprotiv, to sto je on morao nabacati par malina u posudicu da bi prodao za 3 marke, govori da narod nema. Kupice za 3 marke, malo zasladiti, i super.
Odoh namjerno pokajmaćit lovačku i popiti kilu ladne koleIsaiah4110 wrote: ↑28/07/2024 12:29 Ljudi Bozji vi ko neka djeca, hrenovke, pastete, cipsevi, gazirani sokovi, cokolade, da se sve i besplatno dijeli to treba drasticno smanjiti ili ukinuti...sve sto unosimo u sebe izgradjuje nase celije...odrasli smo na ovim glupostima i da organizam nema tako mocne urodjene mehanizme ciscenja od stetnih stvari i tvari, ukljucujuci teske metale koje udisemo, davno bi svi pomrli i zivot bi bio patnja...trebamo bar malo organizmu olaksati...non stop je opterecen i ljudi se cude kad naleti neki poremecaj, neka bolest...da sad ne spominjem cigare i alkohol...ljudi se unistavaju i na kraju kriv Bog, kriv doktor, kriva sudbina...bas je sada kad su cijene skocile idealna prilika da se mnoge stvari drasticno smanje ili ukinu...
To nije bila poenta.
Poenta je u razlici cijenom. To se vidi na svim proizvodima.xoklix wrote: ↑28/07/2024 13:02To nije bila poenta.
Hrenovke pojedem 2x godišnje baš kad mi prahne sa jajima ih ispržim. Paštete možda dvije pojeo u zadnje 3 godine. Nego sam ih uzeo kao referencu opšteg divljanja sa cijenama npr. evo lubenica 2.80 KM, market 100m dalje 0.70 KM. Upravo sad uzeo ovu od 0.70 KM neplanski, zamirisala sa 2 metra,a crvena k'o roga paprika.
Bijelo grožđe prva klasa (neko italijansko sa etiketom) 14.50 KM, drugi market 7.80 KM. Potpuno identično grožde,ista etiketa i isti okus.
Fakat za ovih 30 i kusur godina života nisam pratio cijene jer je razlika bila 5-10% ,a to mi ne predstavlja problem jer ,hvala Bogu, fino zarađujem za naše uslove,.
Ovo sad nije normalno. Razlike od 50% do 300% u cijenama.
U pravu si ne ide znak jednakosti...psi se obicno bolje ponasaju i definitivno IMAJU svijest a i cesto su inteligentniji nego dijete od 2-3 godine.Naslovnica wrote: ↑23/07/2024 10:46Ne poštujem kulturu foruma.kB27 wrote: ↑23/07/2024 10:42Vazi, onda se potrudi da me ne citiras. Kultura foruma je takva da kada nekog citiras ili spomenes zelis da mu privuces paznju i ocekujes njegovu reakciju na ono sto napises. Besmisleno je nekoga citirati uz "ne želim da se upuštam u daljnju diskusiju". Posebno kada odgovaras na svjeze napisan post.Naslovnica wrote: ↑23/07/2024 10:39
Uopšte ne želim da se upuštam u daljnju diskusiju sa likom koji dijete i psa stavlja u istu ravan, bez obzira u kojem kontekstu.
Nije uopšte u pitanju nedostatak konstruktivnih argumenata nego je degutantno, u startu.
Gadi mi se.
A itekako je smisleno citirati nekog ko stavlja znak jednakosti između psa i djeteta.
Čisto nek se zna kakvih nas sve ima.
Svašta sam do sada pročitao na forumu, ali ovakvo nešto nisam.
HAUGH!
No commentNokian808 wrote: ↑28/07/2024 19:07U pravu si ne ide znak jednakosti...psi se obicno bolje ponasaju i definitivno IMAJU svijest a i cesto su inteligentniji nego dijete od 2-3 godine.Naslovnica wrote: ↑23/07/2024 10:46Ne poštujem kulturu foruma.kB27 wrote: ↑23/07/2024 10:42
Vazi, onda se potrudi da me ne citiras. Kultura foruma je takva da kada nekog citiras ili spomenes zelis da mu privuces paznju i ocekujes njegovu reakciju na ono sto napises. Besmisleno je nekoga citirati uz "ne želim da se upuštam u daljnju diskusiju". Posebno kada odgovaras na svjeze napisan post.
A itekako je smisleno citirati nekog ko stavlja znak jednakosti između psa i djeteta.
Čisto nek se zna kakvih nas sve ima.
Svašta sam do sada pročitao na forumu, ali ovakvo nešto nisam.
HAUGH!
Pitanje može biti i zašto je u Sarajevu tako skupa lubenica, ovdje u Gračanici u piljari 0,60, ja uzeo u marketu isto 0,60 KM/kg, 0,70 je u drugom ili trećem.vjeshalica wrote: ↑28/07/2024 18:20Poenta je u razlici cijenom. To se vidi na svim proizvodima.xoklix wrote: ↑28/07/2024 13:02To nije bila poenta.
Hrenovke pojedem 2x godišnje baš kad mi prahne sa jajima ih ispržim. Paštete možda dvije pojeo u zadnje 3 godine. Nego sam ih uzeo kao referencu opšteg divljanja sa cijenama npr. evo lubenica 2.80 KM, market 100m dalje 0.70 KM. Upravo sad uzeo ovu od 0.70 KM neplanski, zamirisala sa 2 metra,a crvena k'o roga paprika.
Bijelo grožđe prva klasa (neko italijansko sa etiketom) 14.50 KM, drugi market 7.80 KM. Potpuno identično grožde,ista etiketa i isti okus.
Fakat za ovih 30 i kusur godina života nisam pratio cijene jer je razlika bila 5-10% ,a to mi ne predstavlja problem jer ,hvala Bogu, fino zarađujem za naše uslove,.
Ovo sad nije normalno. Razlike od 50% do 300% u cijenama.
Smijesno 2KM kila lubenice na Otoci, u marketima do 1,20KM.
3KM kila banana, moze sa za malo vise od 2KM naci
Totalno lupanje pa ko naleti
I svi drze za tezgama iste cijene, a ista im roba.
Nista bez poreza na bezobrazne tezgarose. Pijacari i pekari najgora bagra.
Sreca pa ima trave na sve strane za caj..duh_sa_sjekirom wrote: ↑01/08/2024 19:27 Eno i proizvođači kafe najavljuju nestašicu i poskupljenja...vele rat u Ukrajini, suša, klimatske promjene, poplave, napadi u Crvenom moru, topljenje glečera, kriza na B.istoku, itd...i šta će, jadnici, moraju i oni još dizati cijene
konektovan wrote: ↑02/08/2024 00:51Sreca pa ima cikorije na sve strane..duh_sa_sjekirom wrote: ↑01/08/2024 19:27 Eno i proizvođači kafe najavljuju nestašicu i poskupljenja...vele rat u Ukrajini, suša, klimatske promjene, poplave, napadi u Crvenom moru, topljenje glečera, kriza na B.istoku, itd...i šta će, jadnici, moraju i oni još dizati cijene![]()
Ako cu se icega rado odreci,..to ce biti kafa.
niš ne brini za 20-30 godinaduh_sa_sjekirom wrote: ↑01/08/2024 19:27 Eno i proizvođači kafe najavljuju nestašicu i poskupljenja...vele rat u Ukrajini, suša, klimatske promjene, poplave, napadi u Crvenom moru, topljenje glečera, kriza na B.istoku, itd...i šta će, jadnici, moraju i oni još dizati cijene