Ja, i? Meni vise smeta "dijete ljudsko bice koje ima svijest" kada hoda po stolici na koju cu ja za sat vremena sjesti, nego "pas obicni ker bez svijesti" koji lezi pored stolice svog vlasnika.gidra wrote: ↑23/07/2024 09:57razlika je u tome sto je dijete ljudsko biće i ima svijest, a pas je obicni ker bez svijesti i nije mu mjesto u lokalu gdje jedem.kB27 wrote: ↑23/07/2024 09:48Koja je razlika, osim sto se u pravilu pas bolje ponasa?Naslovnica wrote: ↑22/07/2024 23:19
Ma ja, prisustvo djeteta u ugostiteljskom objektu je jednako prisustvu psa u istom.
Jednačina se sama nameće.
Cuj porediti dijete i obicnog kera, odavno vecu glupost ne procitah.
To kome je mjesto "u lokalu gdje jedes" mozes (isto kao i ja) odredjivati u svojoj trpezariji. Ili za sankom u ovim modernim novogradnjama bez trpezarije, ne znam gdje zivis.
Kljucna razlika je da li je u pitanju dresiran pas sa civiliziranim vlasnikom ili nevaspitano dijete sa roditeljima-idiotima.
Znaci svijest je kriterij? Ima li beba od 7 dana svijest? Smeta li ti tesko bolesna, dementna osoba, za koju je pitanje da li vise uopce ima svijest i koja je mozda izasla na svoj posljednji rucak?
Meni vise smetaju oni koji nemaju savijest.