Da zakljucimo:
Sve sto azijac napravi je odlicno. Sve sto azijac iz jutarnje smjene napravi je perfektno.
Sve ostalo-->bjelosvjetsko smeće
Moderators: _BataZiv_0809, anex
bas isto kao da je radio sa yarisom korstanto "krofne" ili osmice.citroen xm wrote: ↑07/07/2024 16:27 Kad se japanski motor raspada, onda odmah ide kontra argument kako samo treba neku sitnicu prepraviti i biće to sve ok. Primjer od neki dan Yaris GR. Kad je japanski motor u pitanju onda valja i sa tri cilindra. Kada je nešto evropsko, onda nije dobro i kada ne ispoljava neke mane.
Joj tragikomike....
Kada prokisne šiber na mazdi, onda nema šibera koji ne prokišnjava....![]()
Joj, manite se šupljare, imao sam talijane, francuze, njemce sa šiberom održavane ko zna kako prije mene, sigurno nisu redovno čišćeni kanali i podmazivane sajle. I zamisli, svaki je radio i kada su bili mlađi, ali i sa 30 godina. Ljepota, fenomenalna stvar. Šiber zakon, ako ga ne pravi savršeni japanac![]()
Na sestici nemam, srecom
Kakve veze imaju problemi s vanos sa blokom od 3 cilindra? Vanos je pravio probleme i na BMW-ovim motorima od još duplo toliko cilindara...kravamuzara wrote: ↑07/07/2024 16:15Mirni prvih 50k i onda postaju klepetala koja jedu ulje, kod benveja vanosi i pizde materine.canvra888 wrote: ↑07/07/2024 16:04Po čemu su smeće? I otkud dizel trocilindraši u priči uopće, pričamo o turbobenzicima.kravamuzara wrote: ↑07/07/2024 15:48
B38 smece, reno 1.2 smece, svi dizeli sa tri cilindra smece (vauavu, benvej…).
Sto je onda B58 deset puta pouzdaniji ?canvra888 wrote: ↑07/07/2024 16:52Kakve veze imaju problemi s vanos sa blokom od 3 cilindra? Vanos je pravio probleme i na BMW-ovim motorima od još duplo toliko cilindara...kravamuzara wrote: ↑07/07/2024 16:15Mirni prvih 50k i onda postaju klepetala koja jedu ulje, kod benveja vanosi i pizde materine.
I ova klasična forumska ubleharska spika "klepetala nakon 50k". Eto ima mk ultra, proveo je hiljade kilometara sa tsi trocilindrašima, ne znam da se nešto žalio, najbolje da on napiše svoje iskustvo koliko "klepeću".
I dalje ne mijenja činjenicu da vanos koji si naveo kao razlog nepouzdanosti nema nikakve veze s tim što motor ima tri cilindra. Kvalitetan prelet. Preleti malo kuburenja s vanos prethodnih BMW motora s više cilindara.kravamuzara wrote: ↑07/07/2024 16:56Sto je onda B58 deset puta pouzdaniji ?canvra888 wrote: ↑07/07/2024 16:52Kakve veze imaju problemi s vanos sa blokom od 3 cilindra? Vanos je pravio probleme i na BMW-ovim motorima od još duplo toliko cilindara...kravamuzara wrote: ↑07/07/2024 16:15
Mirni prvih 50k i onda postaju klepetala koja jedu ulje, kod benveja vanosi i pizde materine.
I ova klasična forumska ubleharska spika "klepetala nakon 50k". Eto ima mk ultra, proveo je hiljade kilometara sa tsi trocilindrašima, ne znam da se nešto žalio, najbolje da on napiše svoje iskustvo koliko "klepeću".
Ah da, jer je samom konstrukcijom savrseno simetrican i jer se ne stedi na njemu na svakom kurcicu.
Strasan prelet, sve to spada pod kurcice na kojima se stedi, na B58 idu drugi i skuplji dijelovi, slobodno vidi sta sa B38 moze na njega, moze kita.canvra888 wrote: ↑07/07/2024 16:58I dalje ne mijenja činjenicu da vanos koji si naveo kao razlog nepouzdanosti nema nikakve veze s tim što motor ima tri cilindra. Kvalitetan prelet.kravamuzara wrote: ↑07/07/2024 16:56Sto je onda B58 deset puta pouzdaniji ?canvra888 wrote: ↑07/07/2024 16:52
Kakve veze imaju problemi s vanos sa blokom od 3 cilindra? Vanos je pravio probleme i na BMW-ovim motorima od još duplo toliko cilindara...
Ah da, jer je samom konstrukcijom savrseno simetrican i jer se ne stedi na njemu na svakom kurcicu.
Ma ja, isto tako štedili sa materijalima na N54 davne 2006. pa vanos i na njima pravio probleme. Stvarno nekad pišeš samo da nešto nazor popljuješ.kravamuzara wrote: ↑07/07/2024 17:05Strasan prelet, sve to spada pod kurcice na kojima se stedi, na B58 idu drugi i skuplji dijelovi, slobodno vidi sta sa B38 moze na njega, moze kita.canvra888 wrote: ↑07/07/2024 16:58I dalje ne mijenja činjenicu da vanos koji si naveo kao razlog nepouzdanosti nema nikakve veze s tim što motor ima tri cilindra. Kvalitetan prelet.kravamuzara wrote: ↑07/07/2024 16:56
Sto je onda B58 deset puta pouzdaniji ?
Toliko lose iskustvo imao sa siberom?
2 govneta od 2, dosta..izvrsni direktor wrote: ↑07/07/2024 17:25Toliko lose iskustvo imao sa siberom?
Meni je cool otvoren krov ljeti, neka klime, ali svjetlost i plqvo nebo daju dobar feeling
Kakve veze ima N54 ?canvra888 wrote: ↑07/07/2024 17:23Ma ja, isto tako štedili sa materijalima na N54 davne 2006. pa vanos i na njima pravio probleme. Stvarno nekad pišeš samo da nešto nazor popljuješ.kravamuzara wrote: ↑07/07/2024 17:05Strasan prelet, sve to spada pod kurcice na kojima se stedi, na B58 idu drugi i skuplji dijelovi, slobodno vidi sta sa B38 moze na njega, moze kita.
A jbg, mazda...Evolution_IV wrote: ↑07/07/2024 17:292 govneta od 2, dosta..izvrsni direktor wrote: ↑07/07/2024 17:25Toliko lose iskustvo imao sa siberom?
Meni je cool otvoren krov ljeti, neka klime, ali svjetlost i plqvo nebo daju dobar feeling
bolja mi je panorama tj.stakleni krov![]()
Pa ima veze koliko i tvoja isprazna spika da vanos pravi probleme jer je motor s tri cilindra u pitanju i jer su se koristili jeftiniji materijali.kravamuzara wrote: ↑07/07/2024 17:30Kakve veze ima N54 ?canvra888 wrote: ↑07/07/2024 17:23Ma ja, isto tako štedili sa materijalima na N54 davne 2006. pa vanos i na njima pravio probleme. Stvarno nekad pišeš samo da nešto nazor popljuješ.kravamuzara wrote: ↑07/07/2024 17:05
Strasan prelet, sve to spada pod kurcice na kojima se stedi, na B58 idu drugi i skuplji dijelovi, slobodno vidi sta sa B38 moze na njega, moze kita.
Vrtis se bezveze, pricamo o aktuelnoj B seriji.
Klima je nužno zlo. Postala je neophodna, zato je i imaš u serijskoj opremi. Osjećaj pod klimom nikakav, kao što rekoh, nužno zlo.
Opet trabunjas nepovezano, i opet ti ponavljam, komponente na B38 su tri nivoa losije, neke od njih odgovaraju na B48 i nista na B58.canvra888 wrote: ↑07/07/2024 17:36Pa ima veze koliko i tvoja isprazna spika da vanos pravi probleme jer je motor s tri cilindra u pitanju i jer su se koristili jeftiniji materijali.kravamuzara wrote: ↑07/07/2024 17:30Kakve veze ima N54 ?
Vrtis se bezveze, pricamo o aktuelnoj B seriji.
Tjeraš me da ti crtam i bojim da i N54 star skoro 20 godina, redni šestak, gdje se, je li, nisu koristili jeftiniji materijali - je imao i ima problema s vanos.
Smjesna vise prica, ja jos ne mogu vjerovati da odrasli ljudi zivotom brane marku vozilacitroen xm wrote: ↑07/07/2024 16:27 Kad se japanski motor raspada, onda odmah ide kontra argument kako samo treba neku sitnicu prepraviti i biće to sve ok. Primjer od neki dan Yaris GR. Kad je japanski motor u pitanju onda valja i sa tri cilindra. Kada je nešto evropsko, onda nije dobro i kada ne ispoljava neke mane.
Joj tragikomike....
Joj, manite se šupljare, imao sam talijane, francuze, njemce sa šiberom održavane ko zna kako prije mene, sigurno nisu redovno čišćeni kanali i podmazivane sajle. I zamisli, svaki je radio i kada su bili mlađi, ali i sa 30 godina. Ljepota, fenomenalna stvar. Šiber zakon, ako ga ne pravi savršeni japanac![]()
Da malo bolje procitas vidio bi da se ne prica o jednoj marki nego generalnom trendu pravljenja osakacenih motora.nepass1 wrote: ↑07/07/2024 17:53Smjesna vise prica, ja jos ne mogu vjerovati da odrasli ljudi zivotom brane marku vozilacitroen xm wrote: ↑07/07/2024 16:27 Kad se japanski motor raspada, onda odmah ide kontra argument kako samo treba neku sitnicu prepraviti i biće to sve ok. Primjer od neki dan Yaris GR. Kad je japanski motor u pitanju onda valja i sa tri cilindra. Kada je nešto evropsko, onda nije dobro i kada ne ispoljava neke mane.
Joj tragikomike....
nije bilo na mazdiizvrsni direktor wrote: ↑07/07/2024 17:32A jbg, mazda...Evolution_IV wrote: ↑07/07/2024 17:292 govneta od 2, dosta..izvrsni direktor wrote: ↑07/07/2024 17:25
Toliko lose iskustvo imao sa siberom?
bolja mi je panorama tj.stakleni krov![]()
![]()