Laplace wrote: ↑19/04/2024 09:45
sumirprimus wrote: ↑19/04/2024 09:39
Laplace wrote: ↑19/04/2024 09:35
Nisu ni većina, kako se tvrdi. Preko veze se ubacuju samo oni koji nisu ni za kakav posao.
Sto bi vi bili izuzeti od ostatka drustva, uostalom i vi ste dio tog drustva.
U tom pravcu udaram druze profesore

Ako je sve raspad sustava sto ne bi bio i kod vas?
Stvar je u tome da se stranačke veze mogu mnogo pametnije iskoristiti. Na primjer, u rudniku Breza su se preko stranke zapošljavali ljudi koji i ne budu na poslu, samo se prijave i odjave a ostatak dana su s kafe na kafu. Bolje nego u školi milion puta.
Što se u školama ne uvede digitalno (provuci karticu) kada si došao kada otišao sa posla?
Imaš pripremu, ok radi je u školi....radno vrijeme 8 sati.
Ti si jedan od rijetkih koji možda nije zalutao u ovu profesiju i to mi je za poštovanja, ali rekoh rijedak primjerak.
Profesiju su vam srozali podkapacitetni (nije nizašta), preko stranke i oni koji su upali u učmalost 30-godišnjeg sistema.
Vaša strana sve svaljuje na roditelje koji su pustili da se škola brine o djeci, neodgojeni, bahati, kabadahije....(ima takvih ali nisu većina iz prostog razloga što nisu svi Šmrk i Spahović a bgm ni u stranci).
Prebacuje se sve na Ministarstvo, nije ok ovo i ono....ministri se mijenjaju ali brate Sivro vazda ostaje, kako majku mu?
Pisala sam skoro o rodici koja radi kao nastavnica, znam je čitav život i nikako mi se ne uklapa u tu profesiju jer nije nešto "luda za djecom".
Odgovor je ovakav, završila sam to jer nisam bila primljena na medicinu, morala upisati nešto radi šehidske nadoknade, pri kraju studija upozna svog budućeg muža čija mama ima štelu da je zaposle u školi.
Uda se i posao dobije 200 m do radnog mjesta.
Ona zadovoljna, njena djeca tu, posao stalan, nekada se malo smori dok pregleda kontrolne

, materijal joj većinom copy/paste od prošlih godina....a flegman po prirodi, ide uvijek linijom manjeg otpora samo da je niko ne gnjavi, ne voli djecu koja joj nisu simpatična itd.
Pošaljem joj sinoć poruku na viber, rek'o tebi dobro ti ne štrajkuješ?

...."štrajkujem naravno, svi trebamo štrajkovati"