Nemaju nikakve odgovornosti? Nemaš pojma koliko nastavnika je ovih godina kažnjeno sa po 1.000-2.000 KM zbog sitnih ili manje sitnih greški. Bitno je da se priča napamet.tramvajtrojka wrote: ↑18/04/2024 19:35pa zato sto im odgovara da ostane ovaj sistem da nemaju nikakve odgovornosti za svoj rad, i da "rade" koliko radecorei3 wrote: ↑18/04/2024 19:32 Ja ponavljam,kakav vam god bio Sivro ipak ste stali iza njega a to znači da nešto ipak ne štima. Ja znam opet da npr. se donesu zakoni i pravilnici(nakaradni) kojih se ministarsvo drži i po kojima su oni onda uvijek upravu jer se slijepo drže slova zakona.
Opet štrajk je nakaradan jer ispaštaju djeca i roditelji,trebali ste osmisliti nešto drugo.kad budu radili deset sati a ne pola od toga po kafama i cigarama u zbornicama onda cu ih podrzati do tada neka sute i rade
Štrajk prosvjetih radnika
- Laplace
#126 Re: Štrajk prosvjetih radnika
-
ibizza
#127 Re: Štrajk prosvjetih radnika
azurna_obala wrote: ↑18/04/2024 18:54
Samo da znate, nikad manje znanja, gorih roditelja i boljih ocjena nije bilo.
- Laplace
#128 Re: Štrajk prosvjetih radnika
Kako rekoh, ti bolje od mene znaš kako samja dobio posao. Eto, Bakir lično me je uveo u razred i naredio direktoru da me primi.
Kakve budalaštine sve ljudi pišu na forumu, za ne povjerovati.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#129 Re: Štrajk prosvjetih radnika
ljudi su jednostavno zapeli u 1987. ili u 1993 ili 1996 što se tiče obrazovanja
sjećaju se svojih profa koji su nama po 3 keca u jednom danu
ili istjerivanja djaka vrijedjanja itd
učitelju su danas vezane ruke dijeca su mali bogovi
još kad imaju sotonske roditelje ili kad su bogati
pa udari sila...
imamo primjer doktora sa koseva koji je svoje dijete koje je za individualni plan i program ubacio u medicinsku školu
svi se prave coravi dijete nije bolan za tu skolu ali jok doktor je u pedagoskom vijecu svima sređuje stele
sutra ce mali neki faks zavrsiti...uzas
dvice se daju...
nijedan mladi nastavnik se tu ne zadržava fata se njemačke bolje čistiti klozete nego biti nastavnik
također malo je licemjerno i grozno reći ljudima koji su se ŠKOLOVALI ZA NASTVANIKA idi za privatnika
pa ne bi se školovali da su htjeli ići privatniku
pa mnogi i rade u privatnim školama
sjećaju se svojih profa koji su nama po 3 keca u jednom danu
ili istjerivanja djaka vrijedjanja itd
učitelju su danas vezane ruke dijeca su mali bogovi
još kad imaju sotonske roditelje ili kad su bogati
pa udari sila...
imamo primjer doktora sa koseva koji je svoje dijete koje je za individualni plan i program ubacio u medicinsku školu
svi se prave coravi dijete nije bolan za tu skolu ali jok doktor je u pedagoskom vijecu svima sređuje stele
sutra ce mali neki faks zavrsiti...uzas
dvice se daju...
nijedan mladi nastavnik se tu ne zadržava fata se njemačke bolje čistiti klozete nego biti nastavnik
također malo je licemjerno i grozno reći ljudima koji su se ŠKOLOVALI ZA NASTVANIKA idi za privatnika
pa ne bi se školovali da su htjeli ići privatniku
pa mnogi i rade u privatnim školama
-
SSemir
#130 Re: Štrajk prosvjetih radnika
Zasto ti ne ides u prosvjetu?Mate_Miso_Kovac wrote: ↑18/04/2024 18:14Ako je toliko loše što ne daju otkaze i ne okušaju se u privatnom sektoru s nama ostalim smrtnicima... Al oće kuracTruba wrote: ↑18/04/2024 09:22 ako je biti profa i nastavnik super
zašto je konstantni manjak nastavnika kod nas i u njemačkoj
zašto svi ne idemo u nastavnike
ne možemo ih slušati 30 minuta u tramvaju
a treba biti s njima cijeli dan
što rade poslije 12
pregledaju kontrolne pripremaju se za sutra
imaju sjednice roditeljske (koji su u 18.00)
uvijek neki klipan dolazi da se žaliThose who can, do; those who can’t, teach, i cio taj fazon
- dr_Evil
#131 Re: Štrajk prosvjetih radnika
Sve za 10. Budalastine? Daj molim te, sad cemo svi se praviti nevini.
Mogu dozvoliti da je mozda u KS situacija malo bolja zadnjih par godina jer nema ljudi, jednostavno jer sam ispao trenutno iz toga. Zadnje namjestanje kojem sam prisustvovao bilo je prije 2 godine za vatrogasca, prije toga u istoj godini skola, 2-3 pozicije skola, 2 pozicije policija ali prije 4 godine. Jednostavno sam se odmakao od svega pa ne pratim.
Ne treba Bakir, sasvim je dovoljno da direktor odluci sam, ima takvu slobodu, ali na zajmic vratic. Ako zeli nekoga zaposlit obicno se to radi u drugu skolu kod stranackog ahbaba, i onda on njemu vraca. Ali u svakom slucaju ne mozes biti komunjara ako ces posao preko SDA direktora, taman da su mi od brata.
Nema bolnica mjesta kaze direktor, ali hajde posto je tebi nek dolazi mala na staz jedno 3 mjeseca pa cemo je ugurat kad niko ne bude gledao, nasa je.
Samo ide se na bolje, ne zaslugom nicijom nego iseljavanjem.
- Haris.ba
-
moimoi
#133 Re: Štrajk prosvjetih radnika
Tipa tacne duzine rijeke, tacni datumi nekih dogadjaja (dovoljno je valjda da znas godinu), periodni sistem elemenata (nauci ces ga ukoliko izaberes hemiju kao poziv) Sve ono sto se zaboravi nakon ispitivanja.Hakiz wrote: ↑18/04/2024 22:53Koje su informacije beskorisne? Ko određuje koju informaciju treba, a koju ne treba, zapamtiti? I šta uraditi kada moraš nešta napraviti, a izvor "za pamćenje nepotrebne" informacije koja ti je baš tada potrebna da uradiš to šta moraš je nedostupan (na terenu si i nemaš uz sebe knjigu, pristup internetu itd).moimoi wrote: ↑18/04/2024 22:08 Kod nas se vrse eksperimenti u osnovnim i srednjim skolama vec skoro pa 30 god.
Kljuc je u tome sto vss ne prate te eksperimente… Ne mozes izbaciti buduce ucitelje i prof. koji su ucili metodologiju staru haman od kraja II.sv rata da prihvate rad kakav se danas od njih ocekuje.
Ko jos uci napamet beskorisne informacije, kada ih imas ispred sebe sa jednim klikom?
-
moimoi
#134 Re: Štrajk prosvjetih radnika
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#135 Re: Štrajk prosvjetih radnika
mora se mozak vježbat
zamisli da se ništa ne uči u školi pa svi bi sve mogli završiti
moraju neke prepreke biti
zamisli da se ništa ne uči u školi pa svi bi sve mogli završiti
moraju neke prepreke biti
-
moimoi
#136 Re: Štrajk prosvjetih radnika
Imteresantno kako u drugim zemljama vjezbaju mozak a da ne uce napamet.
Evo recimo kako su radili u britanskoj skoli.
Jedan mjesec uce o Japanu… skoro kroz sve predmete taj mjesec Japan je zastupljena. Od geografije, istorije, likovnog..pa cak i na eng pisu haiku poeziju.
Em je djeci interesantno (a bogami i roditeljima
Em mogu pokazati kreativnost… Na kraju ti puno vise ostane u glavi nego da ucis napamet lekcije koje je neko deseti napisao iz jedne jedine knjige.
Baj d vej… oni uopste nisu imali knjige.
- Laplace
#137 Re: Štrajk prosvjetih radnika
Kako rekoh, ja radim na bodovanju za prijem radnika, ali opet tiznaš bolje iako nemaš dodira s time.dr_Evil wrote: ↑19/04/2024 08:52Sve za 10. Budalastine? Daj molim te, sad cemo svi se praviti nevini.
Mogu dozvoliti da je mozda u KS situacija malo bolja zadnjih par godina jer nema ljudi, jednostavno jer sam ispao trenutno iz toga. Zadnje namjestanje kojem sam prisustvovao bilo je prije 2 godine za vatrogasca, prije toga u istoj godini skola, 2-3 pozicije skola, 2 pozicije policija ali prije 4 godine. Jednostavno sam se odmakao od svega pa ne pratim.
Ne treba Bakir, sasvim je dovoljno da direktor odluci sam, ima takvu slobodu, ali na zajmic vratic. Ako zeli nekoga zaposlit obicno se to radi u drugu skolu kod stranackog ahbaba, i onda on njemu vraca. Ali u svakom slucaju ne mozes biti komunjara ako ces posao preko SDA direktora, taman da su mi od brata.
Nema bolnica mjesta kaze direktor, ali hajde posto je tebi nek dolazi mala na staz jedno 3 mjeseca pa cemo je ugurat kad niko ne bude gledao, nasa je.
Samo ide se na bolje, ne zaslugom nicijom nego iseljavanjem.
-
sumirprimus
#138 Re: Štrajk prosvjetih radnika
sto bi skolstvo bilo izuzeto od ostatka drutva po pitanju aktivnosti u zajednici, izmedju ostalog i zaposlavanja?
pogotovu imajuc u obzir samo imenovanje direktora da se ne ide dalje.
uostalom zar nije skoro u tuzli bila neka presuda upravo vezano za to o cemu pricate?
uostalom zar nije skoro u tuzli bila neka presuda upravo vezano za to o cemu pricate?
- Laplace
#139 Re: Štrajk prosvjetih radnika
Stvar je u tome što neko zna jenog ili dva čovjeka koji su povukli stranačke ili druge veze da se zaposle u školi pa onda generalizuju na "većina nastavnika su primljeni preko stranke".sumirprimus wrote: ↑19/04/2024 09:19 sto bi skolstvo bilo izuzeto od ostatka drutva po pitanju aktivnosti u zajednici, izmedju ostalog i zaposlavanja?
Da imam neke stranačke veze, sigurno ih ne bi protraćio na zapošljavanje u školi. Mislim, koliki idiot trebaš biti pa da potegneš vezu da te zaposle kao nastavnika?
- Bloo
- Globalna šefica
#140 Re: Štrajk prosvjetih radnika
Jer ljudi misle da je to lezihljebovicki posao.
Imas ferije dv aputa godisnje, ne radis a placaju te...dodes kuci rano, malo testici, malo kontrolni onda si slobodan, recikliras pripreme od proslog nastavnika...das test pa onda mozes mozak na pasu i tak....
-
sumirprimus
#141 Re: Štrajk prosvjetih radnika
Nisu care nigdje svi zaposleni preko stranke, ali skoro da nema organizacije gdje se ne prima i preko stranke.Laplace wrote: ↑19/04/2024 09:28Stvar je u tome što neko zna jenog ili dva čovjeka koji su povukli stranačke ili druge veze da se zaposle u školi pa onda generalizuju na "većina nastavnika su primljeni preko stranke".sumirprimus wrote: ↑19/04/2024 09:19 sto bi skolstvo bilo izuzeto od ostatka drutva po pitanju aktivnosti u zajednici, izmedju ostalog i zaposlavanja?
Da imam neke stranačke veze, sigurno ih ne bi protraćio na zapošljavanje u školi. Mislim, koliki idiot trebaš biti pa da potegneš vezu da te zaposle kao nastavnika?
Nisi ti mozda, niti iko ukazuje na tebe, a sto opet ne znaci da nema ljudi i oko tebe koji se tako uguraju. Ne?
-
sumirprimus
#142 Re: Štrajk prosvjetih radnika
Zar nije tako?Bloo wrote: ↑19/04/2024 09:30Jer ljudi misle da je to lezihljebovicki posao.Lagan...pozeljan i zeljen.
Imas ferije dv aputa godisnje, ne radis a placaju te...dodes kuci rano, malo testici, malo kontrolni onda si slobodan, recikliras pripreme od proslog nastavnika...das test pa onda mozes mozak na pasu i tak....
Sta tacno nije tacno u vasim postovima?
- Bloo
- Globalna šefica
#143 Re: Štrajk prosvjetih radnika
Radio u skoli?sumirprimus wrote: ↑19/04/2024 09:31Zar nije tako?Bloo wrote: ↑19/04/2024 09:30Jer ljudi misle da je to lezihljebovicki posao.Lagan...pozeljan i zeljen.
Kao nastavnik, ne domar?
- Laplace
#144 Re: Štrajk prosvjetih radnika
Ubija te ovaj posao psihički, što je gore nego fizički težak posao. Ko sa ovim generacijama (a tek sa ononima koje dolaze) dočekapenziju iole normalan, kao da je na lutriji dobio.sumirprimus wrote: ↑19/04/2024 09:31Zar nije tako?Bloo wrote: ↑19/04/2024 09:30Jer ljudi misle da je to lezihljebovicki posao.Lagan...pozeljan i zeljen.
- Laplace
#145 Re: Štrajk prosvjetih radnika
Nisu ni većina, kako se tvrdi. Preko veze se ubacuju samo oni koji nisu ni za kakav posao.sumirprimus wrote: ↑19/04/2024 09:30Nisu care nigdje svi zaposleni preko stranke, ali skoro da nema organizacije gdje se ne prima i preko stranke.Laplace wrote: ↑19/04/2024 09:28Stvar je u tome što neko zna jenog ili dva čovjeka koji su povukli stranačke ili druge veze da se zaposle u školi pa onda generalizuju na "većina nastavnika su primljeni preko stranke".sumirprimus wrote: ↑19/04/2024 09:19 sto bi skolstvo bilo izuzeto od ostatka drutva po pitanju aktivnosti u zajednici, izmedju ostalog i zaposlavanja?
Nisi ti mozda, niti iko ukazuje na tebe, a sto opet ne znaci da nema ljudi i oko tebe koji se tako uguraju. Ne?
-
sumirprimus
#146 Re: Štrajk prosvjetih radnika
Bloo wrote: ↑19/04/2024 09:34Radio u skoli?sumirprimus wrote: ↑19/04/2024 09:31Zar nije tako?Bloo wrote: ↑19/04/2024 09:30
Jer ljudi misle da je to lezihljebovicki posao.Lagan...pozeljan i zeljen.
Kao nastavnik, ne domar?
ali vidim oko sebe, gledam ,slusam, pazljivo...
moj neki zakljucak, slabo placen posao za toksicnu sredinu, u kojoj iako malo radis i imas velike odmore, i ostatke dana, ne isplati se
- Laplace
#147 Re: Štrajk prosvjetih radnika
Može i kao nastavnik ako zabušava i nerad pokriva visokim ocjenama. Takvih je sve više, što ne čudi kad se vidi kakav je odnos i nadležnog ministarstva i javnosti prema prosvjeti i prema prosvjetnim radnicima.Bloo wrote: ↑19/04/2024 09:34Radio u skoli?sumirprimus wrote: ↑19/04/2024 09:31Zar nije tako?Bloo wrote: ↑19/04/2024 09:30
Kao nastavnik, ne domar?
-
sumirprimus
#148 Re: Štrajk prosvjetih radnika
to se slazem, vecinom ono sto ja dodjem u dodir sa nastavnim kadrom, nema ljutnje , sve neke ptice.Laplace wrote: ↑19/04/2024 09:34Ubija te ovaj posao psihički, što je gore nego fizički težak posao. Ko sa ovim generacijama (a tek sa ononima koje dolaze) dočekapenziju iole normalan, kao da je na lutriji dobio.sumirprimus wrote: ↑19/04/2024 09:31Zar nije tako?Bloo wrote: ↑19/04/2024 09:30
-
sumirprimus
#149 Re: Štrajk prosvjetih radnika
Sto bi vi bili izuzeti od ostatka drustva, uostalom i vi ste dio tog drustva.
U tom pravcu udaram druze profesore
Ako je sve raspad sustava sto ne bi bio i kod vas?
Last edited by sumirprimus on 19/04/2024 09:39, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#150 Re: Štrajk prosvjetih radnika
Aha, slusas pazljivo i posmatras...nastavnika/nastavnicu Domacinstva?sumirprimus wrote: ↑19/04/2024 09:37 ne. ono ak sam portir u opstini mogo bi biti i domar jel to
ali vidim oko sebe, gledam ,slusam, pazljivo...
moj neki zakljucak, slabo placen posao za toksicnu sredinu, u kojoj iako malo radis i imas velike odmore, i ostatke dana, ne isplati se
Malo se radi, jeste.