Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
Bitvin

#22901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bitvin »

Seawolf wrote: 09/03/2024 13:09 SDP i NS vlast.

NiP opozicija.

I niko više.

To bi bio jedan solidan sastav Skupštine Kantona Sarajevo.
To bi bio solidan sastav Skupštine Opštine Donji Sokolac.
belfy

#22902 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by belfy »

Osmi Socrates wrote: 08/03/2024 19:03 Sve to nema nikakve veze ako je prihvatio da sada brani Novalića. Sada mu je posao da ga brani svim mogućim dozvoljenim sredstvima.

Jer, ako nemamo branitelja koji savjesno obavljaju posao, šta ostaje? Da država može svakog optužiti i presuditi kako hoće, a to nije u širem interesu društva. I sutra, kad se promjeni vlast, doći će i nova država, pa će i ona raditi šta hoće da političke protivnike optužuje i presuđuje kako hoće.

Apelacioni sudovi u Americi i Kanadi su poništavali suđenja kada su zaključili da odbrana nije bila adekvatna, bez obzira što su i ptice na grani znale da je optuženi kriv.

Ovo ništa ne govori o tome da li je Novalić kriv ili ne, da li je osuđen za ono za šta nije optužen, ili da li je osuđen po nepostojećem zakonu.

Ali, ako sada prigovarate i advokatima koji ga brane da "nešto smrdi", to vrlo lako može preći u političku hajku.
sve to stoji, samo je ovo boldirano problem. vec rekoh - nije problem branjenje. problem je od tuzioca preci u branioca. odatle riba smrdi...
Bitvin

#22903 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bitvin »

Budala i krivih drva nikad neće nestati.

Ovdje se ljudi još bave imaginarnim ideološkim razlikama. :lol:

Ideološke razlike su kao sadržaj kanalizacije, ima različitih boja i viskoziteta, ali sve su to ipak govna.
tramvajtrojka

#22904 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Bitvin wrote: 09/03/2024 13:56 Budala i krivih drva nikad neće nestati.

Ideološke razlike su kao sadržaj kanalizacije, ima različitih boja i viskoziteta, ali sve su to ipak govna.
Kad cete odustati od price svi su isti boga vam :mrgreen: :mrgreen:
belfy

#22905 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by belfy »

Osmi Socrates wrote: 09/03/2024 00:33 I još da dodam. Ako je bilo šta istina od ovoga što Novalićevi advokati tvrde, a ja slučaj nisam proučavao detaljno, svaki apelacioni sud bi trebao poništiti presudu.

Nije čak ni tijesno, nego je lagana pobjeda od tri-četiri razlike.

Ako to ne učini Ustavni Sud BiH, učiniće Evropski Sud za Ljudska Prava i imaćete još jednu međunarodnu presudu protiv države BiH.

Još je čini mi se, i bolja opcija da presudu poništi Ustavni Sud BiH, pa neka neko kompetentnije tužilaštvo podnosi novu optužnicu, ako imaju osnova.
nisi proucavao detaljno, ali znas koja je najbolja opcija, a i koje su posljedice ako se to ne uradi. i sve uz stalno pisanje "vam", "ste"... jesi ti ozbiljan?
belfy

#22906 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by belfy »

Dzinna wrote: 09/03/2024 00:53
belfy wrote: 08/03/2024 18:22
Dzinna wrote: 08/03/2024 10:47

Povećava jer se povećavaju i potrebe
No, nije dovoljno samo dobiti novac nego je potrebno potrošiti ga, a za to treba dobra masinerija
Dakle, trošenje sredstava EU ovisi o sposobnostima resora zaduženom za projekte
Taj je novac namijenjen državi odnosno troši se s te razine
Ima i drugih fondova osim IPA-e, ali ona je najjaca.
ti si u NVO sektoru?
Ne
Zasto?
jer onda ostaje samo opcija da si na drzavnim jaslama ako se ovako detaljno bavis tim pitanjima...
konami666

#22907 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by konami666 »

Dzinna wrote: 09/03/2024 13:35
konami666 wrote: 09/03/2024 12:16 Kada će bih u NATO?
Kad zadovolji uvjete
Koje uvjete?
Bitvin

#22908 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bitvin »

tramvajtrojka wrote: 09/03/2024 14:03
Bitvin wrote: 09/03/2024 13:56 Budala i krivih drva nikad neće nestati.

Kad cete odustati od price svi su isti boga vam :mrgreen: :mrgreen:
Pa vidiš da nisu isti. Razlikuju se po bojama i gustoći.
plavi_E

#22909 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Point. wrote: 09/03/2024 12:57
DonieBrasco wrote: 09/03/2024 12:12 Na narednim izborima SDA tj, DF, SBiH, NES, i sve satelite ne da treba pomnoziti sa nulom nego anulirati sa politcke scene da ne postje ni kao opozicija.
Šta bi ti, političku scenu bez opozicije?
Onaj debeli iz Sjeverne Koeje bi supka dao da ima ovakve botove. Trojka je do sada sa nulom pomnozila jedino donaciju americkih helikopetera za OS BiH.
tramvajtrojka

#22910 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

plavi_E wrote: 09/03/2024 15:58
DonieBrasco wrote: 09/03/2024 12:12 Na narednim izborima SDA tj, DF, SBiH, NES, i sve satelite ne da treba pomnoziti sa nulom nego anulirati sa politcke scene da ne postje ni kao opozicija.
Onaj debeli iz Sjeverne Koeje bi supka dao da ima ovakve botove. Trojka je do sada sa nulom pomnozila jedino donaciju americkih helikopetera za OS BiH.
hajde kad si ti na proslom nicku najavljivao da cemo praviti transportere skoro stigao do bosanskog ICBM-a ovo je sve sitnica naspram toga :lol: :lol: :mrgreen:
plavi_E

#22911 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

BHCluster wrote: 07/03/2024 23:16 Niksic prijeti EU i okretanju ka nekim drugim politikama. :oops: :lol:
“Ne mislim da smo ‘džaba krečili’. Zakoni koje smo donijeli se ne mogu promijeniti, oni ostaju i dio su EU puta BiH. Mi smo i našim partnerima iz Evrope rekli: ‘Mi smo spremni za kompromis, ali ako se ne desi – onda zaboravite na to da je ovo naša politika koju ćemo nastaviti. Okrenut ćemo se sami sebi i tražiti rješenja za ovu zemlju kakva možemo naći”, rekao je Nikšić.
Urzulu su pola dana ispod masica umivali kad je saznal za ovu niksicevu prijetnju okretanja. :D
plavi_E

#22912 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

tramvajtrojka wrote: 09/03/2024 16:12
Spoiler
Show
plavi_E wrote: 09/03/2024 15:58

hajde kad si ti na proslom nicku najavljivao da cemo praviti transportere skoro stigao do bosanskog ICBM-a ovo je sve sitnica naspram toga :lol: :lol: :mrgreen:
Tipicno ponasanje forumskog trola. Ono jadno sve zna o drugim forumasima. Puna usta pljuvacke. Ne samo usta nego i onaj botovski sendvic sav populjuvan.
Osmi Socrates

#22913 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Osmi Socrates »

Koliko ja mogu razumjeti ovog Pećanina, on uopšte nije promjenio političko mišljenje. I dalje govori protiv SDA.

U poređenju sa mob mentality na ovoj diskusiji, i to nekad sa jedne a nekad sa druge strane, čovjek mi se čini dosljedan. To što je, po njemu, SDA napravila od BiH najjadniju zemlju Evrope ne znači automatski da svi moraju šutjeti oko presude Novaliću. On je naziva političkom presudom.
Last edited by Osmi Socrates on 09/03/2024 17:26, edited 1 time in total.
palermo

#22914 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

laserShow wrote: 09/03/2024 12:22
palermo wrote: 08/03/2024 12:09
laserShow wrote: 08/03/2024 12:03

pogledas moje postove i vidis koliko sam kritican prema trenutnim vladarima. Opet, uvijek dodam disclamer da su kao takvi bolji 10x od prethodnih.

Dodam isto tako kada nabijemo trojkase nogom u dupe, to ne znaci da ce se sda vratiti.
Zasto su bolji 10 x.....zaista me interesuje odgovor. Samo zato sto nisu SDA ?.

Meni su, da se razumijemo ovi novi gori, al voljan sam cuti zasto neko misli da su bolji, i to cak 10 x
Ne bih da pisem elaborat zasto, ako nisi osjetio. Evo samo cu ti reci jednu banalnu stvar, pa ti nastavi nabrajati ako hoces. Znas li koja je milina kada mogu oprati dupe iza 11h? Eh koliko su bile redukcije radi usteda, to je samo dovoljno da su bolji. Kada krenes nabrajati od tako banalne stvari lista je dugacka.

Evo da ja tebe pitam na sto si ponosan prethodnih 20 godina vlasti sda i satelita? Kojim politicarem se ponosis pa su ti ovi gori?
Ha, pa ako ti je to pranje guzice iza 11 kriterij, onda je bogami Covke najbolji politicar u BiH. Kod njega se uvijek moglo oprati i na sabah, i u podne, i iza 11.....

A sto se tice tvoga pitanja, pa nisam ni na jednog politcara ponosan...cuj na politicara ponosan, bogami sam ja na kcerku svoju ponosan a pomalo i na zeta. Doduse, veliki sam postovalac lika i djela rehmetli Alije Izetbegovica...al on ne ulazi u ovih zadnjih 20 godina.
To sto nisam ponosan ni na jednog politicara opet me ne sprecava da kazem car je go.....npr. da je ismijavani Fadil i strucniji i kvalifikovaniji i bolji premijer od naseg Nerke. Kilometrima. Mislim to i ti znas, ma znaju svi, al svatko ima svoje razloge zasto nece da kaze, car je go...
tramvajtrojka

#22915 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

palermo wrote: 09/03/2024 17:23
palermo wrote: 08/03/2024 12:09

Zasto su bolji 10 x.....zaista me interesuje odgovor. Samo zato sto nisu SDA ?.

Meni su, da se razumijemo ovi novi gori, al voljan sam cuti zasto neko misli da su bolji, i to cak 10 x
Ne bih da pisem elaborat zasto, ako nisi osjetio. Evo samo cu ti reci jednu banalnu stvar, pa ti nastavi nabrajati ako hoces. Znas li koja je milina kada mogu oprati dupe iza 11h? Eh koliko su bile redukcije radi usteda, to je samo dovoljno da su bolji. Kada krenes nabrajati od tako banalne stvari lista je dugacka.

Evo da ja tebe pitam na sto si ponosan prethodnih 20 godina vlasti sda i satelita? Kojim politicarem se ponosis pa su ti ovi gori?
Ha, pa ako ti je to pranje guzice iza 11 kriterij, onda je bogami Covke najbolji politicar u BiH. Kod njega se uvijek moglo oprati i na sabah, i u podne, i iza 11.....

A sto se tice tvoga pitanja, pa nisam ni na jednog politcara ponosan...cuj na politicara ponosan, bogami sam ja na kcerku svoju ponosan a pomalo i na zeta. Doduse, veliki sam postovalac lika i djela rehmetli Alije Izetbegovica...al on ne ulazi u ovih zadnjih 20 godina.
To sto nisam ponosan ni na jednog politicara opet me ne sprecava da kazem car je go.....npr. da je ismijavani Fadil i strucniji i kvalifikovaniji i bolji premijer od naseg Nerke. Kilometrima. Mislim to i ti znas, ma znaju svi, al svatko ima svoje razloge zasto nece da kaze, car je go...
I neko nesto ozbiljno da ti odg kad ovako nesto napises :lol: :lol: :mrgreen:
palermo

#22916 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

tramvajtrojka wrote: 09/03/2024 17:37

Nije zar da.mislis da.sam od tebe i tvoje brigade ocekivao neku ozbiljnost ....de bolan kruzni, ne.zasmijavaj me....lijepo je biti saldzija, al ne pregoni...
tramvajtrojka

#22917 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

palermo wrote: 09/03/2024 17:41

Nije zar da.mislis da.sam od tebe i tvoje brigade ocekivao neku ozbiljnost ....de bolan kruzni, ne.zasmijavaj me....lijepo je biti saldzija, al ne pregoni...
Ev samo nekoliko upita
Koliko je kilometara autoputa otvorio za osam godina
Koliko je kilometara pruge obnovio
Stecaj bh airlinesa
Sta je bilo sa vrandukom i blokom 7
Stecaj zraka
Prodaja FDS
Zakon o radu

itd.itd mogao bih do sutra pisati o fadilovim sranjima koje je ucinio za osam godina kad hoces da se bakcemo sa faktima 8-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22918 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Frajer pravosnazno presudjen kriminalac i kaze lik bolji premijer.

Ma nama je dobro kakvi smo.
palermo

#22919 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

tramvajtrojka wrote: 09/03/2024 17:56
palermo wrote: 09/03/2024 17:41

Ev samo nekoliko upita
Koliko je kilometara autoputa otvorio za osam godina
Koliko je kilometara pruge obnovio
Stecaj bh airlinesa
Sta je bilo sa vrandukom i blokom 7
Stecaj zraka
Prodaja FDS
Zakon o radu

itd.itd mogao bih do sutra pisati o fadilovim sranjima koje je ucinio za osam godina kad hoces da se bakcemo sa faktima 8-)
Ti bi znaci Nerku za premijera....pa dobro, jasno mi je i zasto bi....

A ovo sto si nabrojao, pa zaboravio si dodati da je Fadil kriv i za nedostatak snijega.....

bjeri kruzni bogati, nemoj da se.ozbiljno shvatamo...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#22920 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

Naime, Grupa Cimos oglasila se saopćenjem u kojem pojašnjava razloge za smjenu dosadašnjeg direktora Cimos TMD Ai d.o.o. Gradačac, Fadila Novalića.

U saopćenju se navodi da je Novalić smijenjen zbog neizvršavanje odluka Skupštine po pitanju imenovanja prokuriste i smanjivanje ovlasti direktora, kršenje individualnog ugovora o radu tj. isplata više plate od ugovorene, te sumnje za višekratnu zloupotrebu položaja.
Stručnjak.

Nadasve.
Bitvin

#22921 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bitvin »

_BataZiv_0809 wrote: 09/03/2024 18:08 Frajer pravosnazno presudjen kriminalac i kaze lik bolji premijer.

Ne kaže da je bolji, kaže da je bio bolji.

Prije presude je to bilo. :D

Doduše, ako poredimo Fadilov mandat kao premijera i Nikšićev prošli mandat kao premijera, Fadil jeste bio bolji. Nikšić je bio katastrofalan premijer u prošlom mandatu. No, ima šansu da se dokaže u novom, pa ako i on ne završi nekom presudom komentarisaćemo ga. Ne može se unaprijed ocjenjivati mandat, tek je počeo.
vee-jay

#22922 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by vee-jay »

problem je sto je Novalic toliko glup da ljudi automatski misle da on samo glupo izgleda i glupo govori ... a pametno radi
kao kad vidis slatku zivotinju koja je glupa i ne vidi ralje druge zivotinje ... a ti se nadas da ce ona to spoznati i pobjeci
ili kad gleads horor film u kojoj djevojka kaze "idem da vidim" ... a ti se nadas da ce se okrenuti i poceti trcati

to se zove wishful thinking i to je u potpunosti ok jer svi - ako nismo mazohisti - nosimo tu empatiju u sebi
no i pored te subjektivnosti - ona nema veze sa cinjenicama
a cinjenica je Fadil je i glup i tup i upravo iz tog razloga ide u zatvor
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22923 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Bitvin wrote: 09/03/2024 18:21
_BataZiv_0809 wrote: 09/03/2024 18:08 Frajer pravosnazno presudjen kriminalac i kaze lik bolji premijer.

Doduše, ako poredimo Fadilov mandat kao premijera i Nikšićev prošli mandat kao premijera, Fadil jeste bio bolji. Nikšić je bio katastrofalan premijer u prošlom mandatu. No, ima šansu da se dokaže u novom, pa ako i on ne završi nekom presudom komentarisaćemo ga. Ne može se unaprijed ocjenjivati mandat, tek je počeo.
Da, s tim da je Niksic imao SDA u vladi, a Fadil nije SDP.
PM72

#22924 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PM72 »

U prošlom mandatu Nikšić je obezbjedio bratovoj firmi "Bujice Konjic" projekat vodosnabdjevanja prigradskog naselja Rakovica...i sad popravljaju njihove fule i neznanje...
Officer Crabtree

#22925 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Officer Crabtree »

_BataZiv_0809 wrote: 09/03/2024 18:26
Bitvin wrote: 09/03/2024 18:21

Da, s tim da je Niksic imao SDA u vladi, a Fadil nije SDP.
Ljepši je i više voli običnog čovjeka.

Nikšić je za Fadila Branković.
Locked