Fadil je televizor.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
Osmi Socrates
#22876 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa ovo "kuća" su stvari koje sam ja nabrojao.
Fadil je televizor.
Tome ste vi posvetili pažnju.
Fadil je televizor.
-
palermo
#22877 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa u cemu je problem ??? Pecanina nece vise niko citati ili slusati i zavrsena prica. Stvarno mi nije jasno u cemu je problem. ???A_A_AKCIJA wrote: ↑08/03/2024 23:49Pećanin kao advokat nije problem.Osmi Socrates wrote: ↑08/03/2024 21:49 Evo, recimo, šta je i veći problem od advokata/branitelja prelivode. Pa čak i Fadila Novalića.
Ali vi birate da to ne vidite.
Ako je istina da je optužnica podignuta na osnovu nepostojećeg zakona (tužilaštvo) i da je sudija (sudstvo, jel?) odlučio da ipak donese presudu, ili je u pitanju krajnja nekompetentnost i jednih i drugih ili je u pitanju udruženo djelovanje tužilaštva i sudstva da optuže i osude subjekta X (Novalića), mada nemaju pokriće u zakonu za to.
Država (tužilaštvo) nema nikakav specijalni status na sudu, samo je jedna od strana u sudskom procesu.
U svakom slučaju, ako je bilo koja od gorenavedenih tvrdnji tačna, problemi su mnogo veći nego politički ili bilo koji drugi stav nekog Pećanina.
Fol je da javnost Pećanina poznaje kao kritičara SDA, koji se decenijama borio protiv njih kao novinar, politički analitičar i aktivista.
Ovo je 95% njegove ličnosti u BiH javnosti. Tek je kojim procentom advokat i to odnedavno.
I naravno da je skandalozno da neko napravi takav ideološki salto mortale i odjednom pređe na drugu stranu, bez nekog velikog povoda, osim velikog novca.
Jer Pećanin nije imao čime biti razočaran u protivnike SDA, niti je SDA postala bolja pa se opametio. Dapače.
SDA se raspada jer su se pretvorili u perverziju početne ideje, u gomilu neobrazovanih interesdžija, a protivnike SDA je i međunarodna zajednica priznala za partnere. Ista ta MZ koja je i finansirala Pećanina i Dane onomad.
Pokušaj zamisliti da se neko od normalnih američkih novinara, poput Amanpour, probudi kao Tucker Carlson I krene biti advokat Trumpu na suđenju.
Nadam se da kontaš o čemu se radi.
Nije zar da se bojite da ce ga ipak neko slusati i citati ???
-
A_A_AKCIJA
#22878 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nema potrebe da braniš advokate.Osmi Socrates wrote: ↑08/03/2024 23:54 Meni se čini da je (vaš) problem što su vam advokati politički komentatori. De malo poradite na tome.![]()
Ja se osvrćem na principijelne stvari, pitanja države, nezavisnog sudstva, prava onih koji su optuženi, itd. Sve je to važnije i od SDA i Trojke i svih ostalih političkih stranaka. Pa čak i Novalića.
A ovo oko novca, jbg, i svi ostali rade za pare. Šta sad, advokati bi trebali za havu raditi? Ili da idu graditi pruge neplaćeni, kao u doba Tite i partije?
Znam da si išao na law school, nadam se da si i završio.
Pećanin u BiH nije prepoznat kao advokat.
Ovdje se kritikuje njegova pro SDA priča od neki dan, gdje je nastupao kao analitičar, novinar...
Da bi danas osvanuo kao Fadilov advokat i kockice se posložile.
Da je neki superzajebani samozatajni advokat koji nema principe, ali brani ko Buffon, niko ga ne bi komentarisao i svi bi sanjali da ih brani ako zglajzaju.
Ovo je skroz druga priča. Čovjek se nije najeo hljeba od advokature, jer se time nije ni bavio.
-
A_A_AKCIJA
#22879 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Niko se ne boji, nego je malo ljigavo.
Jer se i na forumu prodavao kao "analitičar", a zapravo je pravio pristupnicu u SDA klub.
Znam da si u Americi, ali meščini da si i malo mlađi, pa ne kontaš o čemu se radi.
Pećanin je svoje ime izgradio na svemu suprotnom od onoga što radi danas.
Napravio salto mortale i otišao sa SDA.
Tek poslije je došao advokatski aranžman.
-
palermo
#22880 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa zar to nije Fadilov problem ??? Uzeti za advokata nekog neiskusnog tipa. Nista ne shvacam.A_A_AKCIJA wrote: ↑09/03/2024 00:08Nema potrebe da braniš advokate.Osmi Socrates wrote: ↑08/03/2024 23:54 Meni se čini da je (vaš) problem što su vam advokati politički komentatori. De malo poradite na tome.![]()
Ja se osvrćem na principijelne stvari, pitanja države, nezavisnog sudstva, prava onih koji su optuženi, itd. Sve je to važnije i od SDA i Trojke i svih ostalih političkih stranaka. Pa čak i Novalića.
A ovo oko novca, jbg, i svi ostali rade za pare. Šta sad, advokati bi trebali za havu raditi? Ili da idu graditi pruge neplaćeni, kao u doba Tite i partije?
Znam da si išao na law school, nadam se da si i završio.
Pećanin u BiH nije prepoznat kao advokat.
Ovdje se kritikuje njegova pro SDA priča od neki dan, gdje je nastupao kao analitičar, novinar...
Da bi danas osvanuo kao Fadilov advokat i kockice se posložile.
Da je neki superzajebani samozatajni advokat koji nema principe, ali brani ko Buffon, niko ga ne bi komentarisao i svi bi sanjali da ih brani ako zglajzaju.
Ovo je skroz druga priča. Čovjek se nije najeo hljeba od advokature, jer se time nije ni bavio.
-
Osmi Socrates
#22881 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Čim ti spominješ "ideološki salto mortale" advokata koji radi svoj posao to nisu principijelne stvari nego političko pljuvanje.
Jedan krivični proces politiziraš.
Ne znam ni sam kako onda očekujete od sudova da rade nezavisno. Niti će moći raditi nezavisno ako se sutra promjeni vlast. Jer ni ovi vaši protivnici nisu posebno drugačiji.
Jedan krivični proces politiziraš.
Ne znam ni sam kako onda očekujete od sudova da rade nezavisno. Niti će moći raditi nezavisno ako se sutra promjeni vlast. Jer ni ovi vaši protivnici nisu posebno drugačiji.
Last edited by Osmi Socrates on 09/03/2024 00:18, edited 1 time in total.
-
A_A_AKCIJA
-
palermo
#22883 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa da, cemu onda kuknjava.
Zao vam Pecanina ? Ili Fadila ??
-
Osmi Socrates
#22884 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
I još da dodam. Ako je bilo šta istina od ovoga što Novalićevi advokati tvrde, a ja slučaj nisam proučavao detaljno, svaki apelacioni sud bi trebao poništiti presudu.
Nije čak ni tijesno, nego je lagana pobjeda od tri-četiri razlike.
Ako to ne učini Ustavni Sud BiH, učiniće Evropski Sud za Ljudska Prava i imaćete još jednu međunarodnu presudu protiv države BiH.
Još je čini mi se, i bolja opcija da presudu poništi Ustavni Sud BiH, pa neka neko kompetentnije tužilaštvo podnosi novu optužnicu, ako imaju osnova.
Ako to ne učini Ustavni Sud BiH, učiniće Evropski Sud za Ljudska Prava i imaćete još jednu međunarodnu presudu protiv države BiH.
Još je čini mi se, i bolja opcija da presudu poništi Ustavni Sud BiH, pa neka neko kompetentnije tužilaštvo podnosi novu optužnicu, ako imaju osnova.
Last edited by Osmi Socrates on 09/03/2024 01:19, edited 1 time in total.
- canvra888
#22885 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
https://www.klix.ba/magazin/muzika/jelena-tomasevic-braca-matic-i-miroslav-ilic-sinoc-su-pjevali-povodom-dana-rs-a-trebamo-li-ih-bojkotovati/220110072
"Dragi moji vidimo se 9. januara na gradskom trgu u Bijeljini povodom dana Republike Srpske", reče Saša Matić prije 2 godine.
2 i kusur godine poslije, krcata Zetra;
https://www.klix.ba/magazin/muzika/sasa-matic-sarajevskoj-publici-priredio-spektakl-u-koncertu-posebno-uzivale-dame/240308159
To je valjda taj silni inat bosanski
Bošnjaci vazda bili epitom za principijelnost i samopoštovanje. Sličice na društvenim mrežama povodom proteklog dana nezavisnosti još friške, istih ovih što su napunili Zetru sinoć.
Acta non verba, moji Bošnjaci. Slične analogije i sa Srebrenicom i Lukasom npr.
"Dragi moji vidimo se 9. januara na gradskom trgu u Bijeljini povodom dana Republike Srpske", reče Saša Matić prije 2 godine.
2 i kusur godine poslije, krcata Zetra;
https://www.klix.ba/magazin/muzika/sasa-matic-sarajevskoj-publici-priredio-spektakl-u-koncertu-posebno-uzivale-dame/240308159
To je valjda taj silni inat bosanski
Acta non verba, moji Bošnjaci. Slične analogije i sa Srebrenicom i Lukasom npr.
- problemnatravunu
#22886 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Tako i ja razmišljam , i ne vidim problem u tome što Pećanin sada odjednom brani "ezdea lopova" ,Osmi Socrates wrote: ↑09/03/2024 00:33 I još da dodam. Ako je bilo šta istina od ovoga što Novalićevi advokati tvrde, a ja slučaj nisam proučavao detaljno, svaki apelacioni sud bi trebao poništiti presudu.
ja problem vidim u nesposobnom tužiteljstvu i sudu BiH koje (kako izgleda) nije dovoljno kompetentno i sposobno da kvalitetno odradi proces ,
a da ga onda prosječni advokat apelacijom Ustavnom sudu ne uspije oboriti kao od šale !
Pećanin je toliko uvjeren da presuda pada na Ustavnom, da govori da je bolje da dilfaš i ne započinje sa odsluženjem ,
jer bi kasnije žalbe i traženje odštete moglo odnijeti silne milione državi i federaciji!
-
plavi_E
#22887 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Osmi Socrates wrote: ↑08/03/2024 21:49SpoilerShowEvo, recimo, šta je i veći problem od advokata/branitelja prelivode. Pa čak i Fadila Novalića.
Ako je istina da je optužnica podignuta na osnovu nepostojećeg zakona (tužilaštvo) i da je sudija (sudstvo, jel?) odlučio da ipak donese presudu, ili je u pitanju krajnja nekompetentnost i jednih i drugih ili je u pitanju udruženo djelovanje tužilaštva i sudstva da optuže i osude subjekta X (Novalića), mada nemaju pokriće u zakonu za to.
Država (tužilaštvo) nema nikakav specijalni status na sudu, samo je jedna od strana u sudskom procesu.
U svakom slučaju, ako je bilo koja od gorenavedenih tvrdnji tačna, problemi su mnogo veći nego politički ili bilo koji drugi stav nekog Pećanina.
Botovi Trojke bi se ovdje uspinjali na zadnje noge bilo ko da je advokat. Pravna drzava za njih je da oni odredjuju ko moze imati advokata a ko ne. I zato sad vise pljuju na advokata nego na samog Novalica. A po svemu sudeci je da je Pecanin osjetio da bi ova presuda mogla biti skandala decenije i on hoce da pokupi slavu kao advokat koji je ucestvovao u tome. A mozda Pecanin toliko voli ovu drzavu da ne zeli da se ikom sudi na osnovu nepostojeci zakona (kako on sam trdi) pa cak ni njegovom najvecem politickom neprijatelju. Nista od toga botovi ne mogu razumjeti.
-
plavi_E
-
ljubijankic
#22889 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
plavi_E wrote: ↑09/03/2024 07:53Osmi Socrates wrote: ↑08/03/2024 21:49SpoilerShowEvo, recimo, šta je i veći problem od advokata/branitelja prelivode. Pa čak i Fadila Novalića.
Botovi Trojke bi se ovdje uspinjali na zadnje noge bilo ko da je advokat. Pravna drzava za njih je da oni odredjuju ko moze imati advokata a ko ne. I zato sad vise pljuju na advokata nego na samog Novalica. A po svemu sudeci je da je Pecanin osjetio da bi ova presuda mogla biti skandala decenije i on hoce da pokupi slavu kao advokat koji je ucestvovao u tome. A mozda Pecanin toliko voli ovu drzavu da ne zeli da se ikom sudi na osnovu nepostojeci zakona (kako on sam trdi) pa cak ni njegovom najvecem politickom neprijatelju. Nista od toga botovi ne mogu razumjeti.
-
made_in_sarajevo
#22890 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Prvo jadan i pokusaj sda da uz pecanina kao dobije javnost na svoju stranu, to jest evo vidite kad je i pecanin vas ljubimac sa nama da je sve namjesteno.
Drugo posto ljubitelji sda ne smiju gledati. Da su respiratori vrhunski, a nisu sto je dokazano milion puta i sad prde u podrumu kao smece, te iste respiratore si svjesno sa porukom "poslo me asim" naplatio puno puno puno puno vise puta nego bilo ko u svijetu pa i crna gora i to ni manje ni vise nego preko poljoprivrednog drustva malina. Znaci em si svjesno isao da ukrades drzave pare, em si svjesno isao da narod udaras kurcem u celo. Dakle da su respiratori vrhunski, samo za kradju para u onoj situaciju pogotovo treba da leze po 10 godina mininalno.
Fadil heroj, a ns zlocinac
Drugo posto ljubitelji sda ne smiju gledati. Da su respiratori vrhunski, a nisu sto je dokazano milion puta i sad prde u podrumu kao smece, te iste respiratore si svjesno sa porukom "poslo me asim" naplatio puno puno puno puno vise puta nego bilo ko u svijetu pa i crna gora i to ni manje ni vise nego preko poljoprivrednog drustva malina. Znaci em si svjesno isao da ukrades drzave pare, em si svjesno isao da narod udaras kurcem u celo. Dakle da su respiratori vrhunski, samo za kradju para u onoj situaciju pogotovo treba da leze po 10 godina mininalno.
-
kakavdanakneiskustvu
#22891 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
https://www.fokus.ba/fakttest/kad-citira-profesor-emir-suljagic/2841834/
- No Mind
#22892 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Da... ako sam dobro razumio forumase on nema neko znacajno iskustvo u advokaturi i koja bi inace bila poenta angazovati advokata kao sto je Pecanin osim tako nekog propagandnog poteza?made_in_sarajevo wrote: ↑09/03/2024 08:37 Prvo jadan i pokusaj sda da uz pecanina kao dobije javnost na svoju stranu, to jest evo vidite kad je i pecanin vas ljubimac sa nama da je sve namjesteno.
- dječak sa šibicama
#22893 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pecanin je oduvijek bio placenik, kad je vodio Dane pisao je ono sto mu narede nalagodavci i financijeri, a kako je on dolazio do svih tih prica o "nasim nestaslucima" nego mu je neko isporucivao. Isti onaj koji ga je i placao.
Kad je taj zavrnuo pipu, Senci pronasao novog financijera. Ista prica ko Avdo Avdic.
Advokat Fadila Novalica ne moze biti bilo ko niti stranka angazuje bilo koga, to je valjda jasno. Vasvija je stranacki igrac, a od nedavno i Senci. Ako mu se posloze karte, ocekujem ga uskoro na izbornoj listi DF recimo.
Kad je taj zavrnuo pipu, Senci pronasao novog financijera. Ista prica ko Avdo Avdic.
Advokat Fadila Novalica ne moze biti bilo ko niti stranka angazuje bilo koga, to je valjda jasno. Vasvija je stranacki igrac, a od nedavno i Senci. Ako mu se posloze karte, ocekujem ga uskoro na izbornoj listi DF recimo.
-
DonieBrasco
#22894 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Na narednim izborima SDA tj, DF, SBiH, NES, i sve satelite ne da treba pomnoziti sa nulom nego anulirati sa politcke scene da ne postje ni kao opozicija.
-
konami666
#22895 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kada će bih u NATO?
-
palermo
#22896 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
A pa to je lako izvesti. Niko ne glasa za njih i oni pomnozeni nulom. Ne brigas se.DonieBrasco wrote: ↑09/03/2024 12:12 Na narednim izborima SDA tj, DF, SBiH, NES, i sve satelite ne da treba pomnoziti sa nulom nego anulirati sa politcke scene da ne postje ni kao opozicija.
Osim ako nisi mislio na neke druge metode ???
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#22897 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne bih da pisem elaborat zasto, ako nisi osjetio. Evo samo cu ti reci jednu banalnu stvar, pa ti nastavi nabrajati ako hoces. Znas li koja je milina kada mogu oprati dupe iza 11h? Eh koliko su bile redukcije radi usteda, to je samo dovoljno da su bolji. Kada krenes nabrajati od tako banalne stvari lista je dugacka.palermo wrote: ↑08/03/2024 12:09Zasto su bolji 10 x.....zaista me interesuje odgovor. Samo zato sto nisu SDA ?.
Meni su, da se razumijemo ovi novi gori, al voljan sam cuti zasto neko misli da su bolji, i to cak 10 x
Evo da ja tebe pitam na sto si ponosan prethodnih 20 godina vlasti sda i satelita? Kojim politicarem se ponosis pa su ti ovi gori?
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#22898 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Na jednoj strani presudjeni kriminalci u vrhu stranke, na drugoj strani ljudi bez mrlje u karijeri 100% posveceni dobrobiti drzave. I ti pitas gdje je tih 10x razlike? Realno, ako ovako nadtave, biti ce 100x.palermo wrote: ↑08/03/2024 12:09Zasto su bolji 10 x.....zaista me interesuje odgovor. Samo zato sto nisu SDA ?.
Meni su, da se razumijemo ovi novi gori, al voljan sam cuti zasto neko misli da su bolji, i to cak 10 x
- Point.
#22899 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Šta bi ti, političku scenu bez opozicije?DonieBrasco wrote: ↑09/03/2024 12:12 Na narednim izborima SDA tj, DF, SBiH, NES, i sve satelite ne da treba pomnoziti sa nulom nego anulirati sa politcke scene da ne postje ni kao opozicija.
-
Seawolf
#22900 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
SDP i NS vlast.Point. wrote: ↑09/03/2024 12:57Šta bi ti, političku scenu bez opozicije?DonieBrasco wrote: ↑09/03/2024 12:12 Na narednim izborima SDA tj, DF, SBiH, NES, i sve satelite ne da treba pomnoziti sa nulom nego anulirati sa politcke scene da ne postje ni kao opozicija.
NiP opozicija.
I niko više.
To bi bio jedan solidan sastav Skupštine Kantona Sarajevo.