Zajednicki projekat izgradnje tunela 2 entiteta RS i FBiH!
Moderator: anex

Zašto se ne lijepe linkovi, sta se događa, već sam pitao?username_here wrote: ↑24/02/2024 21:39 https://www.klix.ba/biznis/investicije/gradski-autoput-u-sarajevu-koja-ce-biti-njegova-trasa-i-sta-se-radi-na-ovom-projektu/240222095
očito je automatski parsing linkova isključen, kad pokušaš ručno ukucati link iskoči poruka: “You cannot use certain BBCodes: [url]“last mohicans wrote: ↑24/02/2024 21:41Zašto se ne lijepe linkovi, sta se događa, već sam pitao?username_here wrote: ↑24/02/2024 21:39 https://www.klix.ba/biznis/investicije/gradski-autoput-u-sarajevu-koja-ce-biti-njegova-trasa-i-sta-se-radi-na-ovom-projektu/240222095
@gentoo
26.11.2023.RJ57 wrote: ↑23/02/2024 12:41 zna li neko koliko je tunela od topčić polja do golubinje iskopano?
pročitao sam nekidan interesantnu informaciju o ova dva monstruozna željeznička tunela koje austrijanci kopaju. duži tunel od 32 km je probijen za 12 godina, a kraći od 29km je iskopan skoro do kraja ali im zbog zajebanog tla za zadnjih 800 metara trebaju još čitave tri godine tako da će i tu trebati cca 12 godina da se probije ... odma sam morao pomisliti na prenj![]()
(izvor: https://www.klix.ba/biznis/privreda/od-zenice-ka-sjeveru-bosne-i-hercegovine-gradi-se-50-kilometara-autoceste/231125032)Tunel Golubinja je dužine 3.600 metara i trenutno je najduži cestovni tunel koji se gradi u BiH. Do sada je iskopano 73 posto tunela i urađeno 42 posto sekundarne obloge.
Ne idu oni tim putem...sehohari wrote: ↑06/02/2024 12:59Zato što je tu najveća koncentracija stanovništva.stubrijez wrote: ↑05/02/2024 22:41 Kao i sve cijeli projekat autoputizacije nase drzave je uradjen naopako... pocelo se praviti od sredine, sto ne cudi imajuci u vidu sarajevski autizam. Mislim sta se to pravi od sredine pa prema krajevima???? Da sada imamo 70 kilometara autoputa od Pruda do Maglaja puno vise stranih vozaca bi cirkulisalo kroz drzavu... ovako dok dodje do auto puta on vec izgubi volju da sljedece godine putuje kroz Bosnu. To je cista logika, nazalost to ne igra ovde vec begovi odlucuju u seheru sta ce da bude kad i dokle...
Slobodno ti poveži prvo Odžak i Modriču, ali mislim da ni ono par Čeha i Mađara ne može baš nadoknaditi par stotina hiljada ljudi koji svaki dan moraju ići na posao, rodbini i tkd.
Bošnjaci se ništa ne pitaju ni oko te trase niti bilo koje druge. Hdz je babuka tudonnie_darko wrote: ↑27/02/2024 20:34 -Pregledna karta dionice Mostar Sjever - Mostar Jug (obilaznica Mostara)-
Znaci ipak se ide na ovu opciju pored aerodroma. Sta kazu Bosnjaci sta kazu Hrvati![]()
Postojali su dokumentirani planovi i u staroj Jugi za spajanje Slavonije i Dalmacije kao jedan od glavnih interesa Hrvatske. Ne znam kako nekom može pasti na pamet da Hrvatskoj nije u interesu da se napravi autocesta kroz BiH, zašto je onda Hrvatska skoro pa završila svoji dio, ostalo je manje od 5 km?donnie_darko wrote: ↑19/02/2024 15:32Zanimljivo. Sta mislite za koliko bi se broj vozila povecao u BiH/smanjio na HR autoputevima?Haris033 wrote: ↑18/02/2024 22:09 Sve je jasno ko dan!
Mafija iz EA, Heringa i JP AC FBiH će i dalje da rade u talu.
Hr uspješno lobira da ne dođe do izgradnje ap u punom profilu, jer bi to značilo uveliko smanjenje prihoda od naplate cestarina za vrijeme turističke sezone.
Ništa nije slučajno.
Zato će nam građani (uglavnom Bošnjaci) i narednih 10-15 godina ginuti po magistralnim putevima na dionicama Sa-Mo i Sa-Tz.
Kako nesposobna nacija![]()
Ja mislim da to i ne bi trebao biti veliki broj, realno ljudi iz Slavonskog broda ili Osjeka ako idu ka dalmaciji imaju opciju ici Hrvatskim autoputem ili kroz BiH magistralom gdje ustede 300 kilometara i ti ljudi uglavnom i sada idu kroz BiH bez obzira sto se voze magistralom. Ne vidim zasto bi Hrvatska opstruirala izgradju AP u BiH zbog toga ali ima mi smisla ovo sto si napisao jer HDZBiH bas ofirno to radi godinama i decenijama
Ovim bi Dalmacija privukla još više turista iz srednje Europe, Slovačke Mađarske, Poljske.GandalfSivi wrote: ↑19/02/2024 15:37 Svasta sam procitao ali da drzava opstruira gradnju infrastrukture prema njenim turistickim odredistima samo zato sto ta infrastruktura ide kroz drugu drzavu, e to jos nisam…
koliko je tebi godina? cuj zasto bi zaradjivali manje na svojim autoputevima dajuci to drugima... kakvo je to pitanje? i cuj, ostalo im manje od 5 km, znas koliko su imali da izgrade? kakvo je to djecije razmisljanje?fortaleza wrote: ↑29/02/2024 16:55Postojali su dokumentirani planovi i u staroj Jugi za spajanje Slavonije i Dalmacije kao jedan od glavnih interesa Hrvatske. Ne znam kako nekom može pasti na pamet da Hrvatskoj nije u interesu da se napravi autocesta kroz BiH, zašto je onda Hrvatska skoro pa završila svoji dio, ostalo je manje od 5 km?donnie_darko wrote: ↑19/02/2024 15:32Zanimljivo. Sta mislite za koliko bi se broj vozila povecao u BiH/smanjio na HR autoputevima?Haris033 wrote: ↑18/02/2024 22:09 Sve je jasno ko dan!
Hr uspješno lobira da ne dođe do izgradnje ap u punom profilu, jer bi to značilo uveliko smanjenje prihoda od naplate cestarina za vrijeme turističke sezone.
Ništa nije slučajno.
Zato će nam građani (uglavnom Bošnjaci) i narednih 10-15 godina ginuti po magistralnim putevima na dionicama Sa-Mo i Sa-Tz.
Ja mislim da to i ne bi trebao biti veliki broj, realno ljudi iz Slavonskog broda ili Osjeka ako idu ka dalmaciji imaju opciju ici Hrvatskim autoputem ili kroz BiH magistralom gdje ustede 300 kilometara i ti ljudi uglavnom i sada idu kroz BiH bez obzira sto se voze magistralom. Ne vidim zasto bi Hrvatska opstruirala izgradju AP u BiH zbog toga ali ima mi smisla ovo sto si napisao jer HDZBiH bas ofirno to radi godinama i decenijama
Ne vidim potrebu da se taj post quota svakih par dana. jedna od većih gluposti izjavljenih na ovoj temi i treba ga prepustiti zaboravufortaleza wrote: ↑29/02/2024 16:55Postojali su dokumentirani planovi i u staroj Jugi za spajanje Slavonije i Dalmacije kao jedan od glavnih interesa Hrvatske. Ne znam kako nekom može pasti na pamet da Hrvatskoj nije u interesu da se napravi autocesta kroz BiH, zašto je onda Hrvatska skoro pa završila svoji dio, ostalo je manje od 5 km?donnie_darko wrote: ↑19/02/2024 15:32Zanimljivo. Sta mislite za koliko bi se broj vozila povecao u BiH/smanjio na HR autoputevima?Haris033 wrote: ↑18/02/2024 22:09 Sve je jasno ko dan!
Ništa nije slučajno.
Još jedna besmislica..pojedini izmišljaju da je trasa koja se forsira kroz Ortiješ ratno razgraničenje