Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

ferratilis

#47276 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

BAN___KAI wrote: 21/02/2024 12:26
ferratilis wrote: 21/02/2024 12:23
BAN___KAI wrote: 21/02/2024 12:18 Ima li iko sta fino preporuciti jer sam sve dobro vec prekucao :D
Volim RPGs najvise tipa Dark Souls, witcher, skyrim, Nioh, Baldurs Gate, Monster Hunter, Final Fantasy.

Gledam svaki da hoce li sta fino izaci ali sve je sranje pa evo opet igram Dark Souls 1 7mi put a i dalje ne kontam plot :lol:
Lords of the Fallen (2023)
Lies of P
Wo Long Fallen Dynasty
Svaki prekucao 2 dana cim su izasli osim We Long koji me je bas izivcirao kad se pojavio onaj boss sto leti i baca struju :lol:
Pa ti si odigrao sve sto valja. :D
Onda cekaj trailer za Elden Ring DLC kao i ja, i nadaj se da ce izaci uskoro. :D
BAN___KAI

#47277 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by BAN___KAI »

Averus wrote: 21/02/2024 12:44
BAN___KAI wrote: 21/02/2024 12:18 Ima li iko sta fino preporuciti jer sam sve dobro vec prekucao :D
Volim RPGs najvise tipa Dark Souls, witcher, skyrim, Nioh, Baldurs Gate, Monster Hunter, Final Fantasy.

Gledam svaki da hoce li sta fino izaci ali sve je sranje pa evo opet igram Dark Souls 1 7mi put a i dalje ne kontam plot :lol:
Vidi hoće li ti se šta svidjeti od ovih:

Secret of Mana
Chrono Trigger
Mass Effect
Dragon Age
Jusant
Banishers: Ghosts of new Eden
Kena: Bridge of Spirits
Cyberpunk
Sea of Stars
Psychonauts & Psychonauts 2
Dragon's Dogma
Te JRPG nisam nikad odigrao. Mana i Chrono Trigger a Mass Effect mi je fav game svih vremena kao i Dragons Dogma, Cyberpunk i Dragon Age.
Evo sad instalirao Tony Hawk Pro Skater remake i nije mi jasno kako sam mogao to bez problema igrati kao dijete a sad padam svake sekunde :lol:
Peacean

#47278 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Nema više omladinskih refleksa :D
ferratilis

#47279 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Znao sam. Miquella i putovanje kroz vrijeme. Valja cekat do juna. :-x

Prilicno skup DLC, ali jbg, vrijedi.

Ovo je zanimljivo, izgleda da ce ubaciti neki transformation spell.
Image
ferratilis

#47280 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Miyazaki je u intervjuu za Famitsu otkrio dosta detalja o DLC-u. Bice otprilike velicine Limgravea, imace osam novih tipova oruzja, odvojen leveling sistem samo za DLC, prica ipak nije time travel, ali je odvojena od bazne igre u potpunosti, ovo ce biti jedini DLC, dizajn levela ce biti drugaciji nego u baznoj igri, sto znaci da nece biti ogromnih otvorenih predjela koji ne sluze nicemu, nego ce dungeone povezati na smisleniji nacin kao u Dark Souls igrama (hvala Bogu).

Najbitnija stvar, Miyazaki kaze da vise nece raditi na ovako velikim igrama, Elden Ring je bio poseban projekat. Znaci, u buducnosti trebamo ocekivati igre kao Sekiro i slicno. Pozdravljam odluku, kad bi nastavili ovim trendom, trebalo bi cekati 6+ godina na novu igru.
ferratilis

#47281 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tekken u Elden Ringu. Hell yeah. :izet:

Image
SmokingMan

#47282 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

Tito_i_Partija wrote: 20/02/2024 17:44
Najavili su i trojku, nadam se da će bit' još jedan korak unaprijed. Sve se nešto bojim kad vidim ove novije live service games poput Suicide Squad, da neće uhakat' sa pohlepom.

Al' opet, za svaki Suicide Squad imaš i Helldivers 2, gdje su sve maestralno odradili. :)
Neće to biti sigurno prije prvog kvartala 2026, moja procjena Mart, April, ako ne bude neko mega odgađanje. Sve im je bolje da urade u istom engineu, do tada bukvalno mogu temeljiti na dopunama za ovaj na dvojci.

Heartland ti je manje više taj tip koji te plaši, vjerovatno njime žele da ispitaju tržište mikrtransakcija, koliko su igrači spremni da izdvoje za dodatni adržaj. Ima neko odreženo vrijeme unazad kada je doslovno izbio skandal zbog novijih updatea za Div 2, mislim 3 sezona, ako se ne varam, bilo je nekih špekulacija da bi se već tada mogao dodatno naplaćivati sadržaj. Uglavnom, sve je to navdno krenulo od CEO.a i nekih ljudi oko njega.

Sviju novac zanima, serijal je uspio da se održi sa prvim nastavkom, i dodat je nekolicini uspješnih Ubisoftovih "titlova" sa kojima se želi dalje generisati zarada. Division ima sjajan potencijal da bude najistaknutiji naslov, čak i zajednica bi mogla sve više učestovati u kreiranju dodatnog sadržaja, šta više, ne bi bio ni problem platiti i neki usputni DLC 10.tak dolara, ako će on stvarno imati dobar story. Iskreno NYC u prvom dijelu nije dovoljno bio iskorišten, jer su požurili da priču prenesu u drugi dio, investitorima izgleda nije bio cilj da DIV 1 u sebi ima mogućnosti interacije nastavka prič, da možeš direktno preći sa NYC mape ba DC, kao što to sada možeš u drugom dijelu. Vjerovatno im je nastavak bio najveća škola do sada, interes igrača je više nego utjecajan, pa kroz forum ima svako priliku da da svoj mali doprinos, pa čak i preko neki neocifijelnih blogova, čiji autori sigurno imaju izravne veze sa developerima, ako i neki od developeri nisu direktno involvirani u njihov rad.

Helldrivers 2 me zanima, vidjet ću tako oko Maja da je kupim, sada mi se baš ne daje toliko love, dosta me podsjeća na Starship troopers. :D
Tito_i_Partija

#47283 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

SmokingMan wrote: 21/02/2024 20:18
Tito_i_Partija wrote: 20/02/2024 17:44
Najavili su i trojku, nadam se da će bit' još jedan korak unaprijed. Sve se nešto bojim kad vidim ove novije live service games poput Suicide Squad, da neće uhakat' sa pohlepom.

Al' opet, za svaki Suicide Squad imaš i Helldivers 2, gdje su sve maestralno odradili. :)
Neće to biti sigurno prije prvog kvartala 2026, moja procjena Mart, April, ako ne bude neko mega odgađanje. Sve im je bolje da urade u istom engineu, do tada bukvalno mogu temeljiti na dopunama za ovaj na dvojci.

Heartland ti je manje više taj tip koji te plaši, vjerovatno njime žele da ispitaju tržište mikrtransakcija, koliko su igrači spremni da izdvoje za dodatni adržaj. Ima neko odreženo vrijeme unazad kada je doslovno izbio skandal zbog novijih updatea za Div 2, mislim 3 sezona, ako se ne varam, bilo je nekih špekulacija da bi se već tada mogao dodatno naplaćivati sadržaj. Uglavnom, sve je to navdno krenulo od CEO.a i nekih ljudi oko njega.

Sviju novac zanima, serijal je uspio da se održi sa prvim nastavkom, i dodat je nekolicini uspješnih Ubisoftovih "titlova" sa kojima se želi dalje generisati zarada. Division ima sjajan potencijal da bude najistaknutiji naslov, čak i zajednica bi mogla sve više učestovati u kreiranju dodatnog sadržaja, šta više, ne bi bio ni problem platiti i neki usputni DLC 10.tak dolara, ako će on stvarno imati dobar story. Iskreno NYC u prvom dijelu nije dovoljno bio iskorišten, jer su požurili da priču prenesu u drugi dio, investitorima izgleda nije bio cilj da DIV 1 u sebi ima mogućnosti interacije nastavka prič, da možeš direktno preći sa NYC mape ba DC, kao što to sada možeš u drugom dijelu. Vjerovatno im je nastavak bio najveća škola do sada, interes igrača je više nego utjecajan, pa kroz forum ima svako priliku da da svoj mali doprinos, pa čak i preko neki neocifijelnih blogova, čiji autori sigurno imaju izravne veze sa developerima, ako i neki od developeri nisu direktno involvirani u njihov rad.

Helldrivers 2 me zanima, vidjet ću tako oko Maja da je kupim, sada mi se baš ne daje toliko love, dosta me podsjeća na Starship troopers. :D
Starship Troopers je i bila navodno jedna od inspiracija za Helldivers 2, a sada je Helldivers 2 razlog zašto film Starship Troopers ponovo raste u popularitetu. :)

https://www.gamespot.com/articles/in-a-full-circle-moment-helldivers-2-has-helped-more-people-discover-starship-troopers/1100-6521194/

(ne kontam zašto ne mogu više da postam hyperlinkove, kaže mi da url komanda nije dozvoljena, šta je ovo?)

I ja čekam popust i još malo dok ne ispeglaju bugove i probleme sa serverima. Valjda će nakon mnogih ovakvih uspjeha Sony konačno skontat' da je u njihovom interesu da prave PS igre istovremeno i za PC.

Što se tiče Divisiona, zar nije Heartland najavljen da će se primarno fokusirat' na PvP elemente? Nešto u fazonu PvPvE extraction shooter? Ja lično PvP ne volim nikako, tako da nisam nešto zagrijan za Heartland. A Division 3 će potrajat' sigurno, jer moraju prvo završit' Star Wars Outlaws (koji isto isčekujem) da bi prebacili tim na ovaj projekat.
vaučer

#47284 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Nikako me ne tangira ovaj Elden Ring DLC. Valjda kako sam nakon Ringa igrao Sekiro, Elden mi je sad sav spor i dosadan. De najavite Sekiro 2 pa da vrtim janje.
Peacean

#47285 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Tito_i_Partija wrote: 21/02/2024 20:47
(ne kontam zašto ne mogu više da postam hyperlinkove, kaže mi da url komanda nije dozvoljena, šta je ovo?)
Od zadnjeg updatea foruma izgubila se hyperlink opcija. Valjda će uskoro popraviti.
ferratilis

#47287 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Dobro je da nisam uzeo Last Epoch, serveri su preoptereceni, cak ni offline mode ne radi kako treba, a ima i dosta bugova. Zelim im sve najbolje, ali ovdje treba cekati par mjeseci.
n+1

#47288 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by n+1 »

Averus wrote: 21/02/2024 21:00 Image
:izet:
Ovo je GOTY. :D
Tito_i_Partija

#47290 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Fero fanboy ne prestaje da zatrpava temu, rek'o bi čovjek da mu Miyazaki lično kući dolazi. Polako ba, samo je DLC u pitanju. :D
ferratilis

#47291 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tito_i_Partija wrote: 21/02/2024 23:49 Fero fanboy ne prestaje da zatrpava temu, rek'o bi čovjek da mu Miyazaki lično kući dolazi. Polako ba, samo je DLC u pitanju. :D
:skoljka:

Hajde da se kladimo da ce ovaj "samo DLC" biti igra godine. :)
SmokingMan

#47292 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

Starship Troopers je i bila navodno jedna od inspiracija za Helldivers 2, a sada je Helldivers 2 razlog zašto film Starship Troopers ponovo raste u popularitetu. :)

https://www.gamespot.com/articles/in-a-full-circle-moment-helldivers-2-has-helped-more-people-discover-starship-troopers/1100-6521194/

I ja čekam popust i još malo dok ne ispeglaju bugove i probleme sa serverima. Valjda će nakon mnogih ovakvih uspjeha Sony konačno skontat' da je u njihovom interesu da prave PS igre istovremeno i za PC.

Što se tiče Divisiona, zar nije Heartland najavljen da će se primarno fokusirat' na PvP elemente? Nešto u fazonu PvPvE extraction shooter? Ja lično PvP ne volim nikako, tako da nisam nešto zagrijan za Heartland. A Division 3 će potrajat' sigurno, jer moraju prvo završit' Star Wars Outlaws (koji isto isčekujem) da bi prebacili tim na ovaj projekat.
[/quote]

Obično se igra ispegla pola godine nakon izlaska, ovisno kakav je engine, Snowdrop je dosta osjetljiv izgleda sa driverima grafičkih kartica, barem sam ja to primjetio po zadnja 2x updatea za AMD. Iskreno, kod mene je malo stariji GPU, no može da se sasvim dobro nosi sa dosta novijih igara.

Heartland će i biti takave prirode, ne treba baš vjerovati da će u potpunosi biti bespaltan, tako svaki put upecju igrače i na kraju shvate da njihov progres karaktera u 60% ovisi o kupovini onih kutiješina na naviđeno, pa šta te zapadne.

Manje više to ti je kao onaj Div 2 mod Countdown gdje trebaš za 15 minuta nakon main objective.a stići sa ekipom od 2 x 4 igrača da vas pokupi helikopter.
SmokingMan

#47293 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

Obično se igra ispegla pola godine nakon izlaska, ovisno kakav je engine, Snowdrop je dosta osjetljiv izgleda sa driverima grafičkih kartica, barem sam ja to primjetio po zadnja 2x updatea za AMD. Iskreno, kod mene je malo stariji GPU, no može da se sasvim dobro nosi sa dosta novijih igara.

Heartland će i biti takave prirode, ne treba baš vjerovati da će u potpunosi biti bespaltan, tako svaki put upecju igrače i na kraju shvate da njihov progres karaktera u 60% ovisi o kupovini onih kutiješina na naviđeno, pa šta te zapadne.

Manje više to ti je kao onaj Div 2 mod Countdown gdje trebaš za 15 minuta nakon main objective.a stići sa ekipom od 2 x 4 igrača da vas pokupi helikopter.
BAN___KAI

#47294 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by BAN___KAI »

Peacean wrote: 21/02/2024 13:46 Nema više omladinskih refleksa :D
Haha fkt. Ponekad gledam gameplay starih igrica tipa Contra, Mario i bilo bi mi sad nemoguce da prekucam igru :D

Najvise bih volio da ima vise igara tipa Nier Automata. To je za mene perfekcija :D Svakom bi preporucio samo sto mnogo kontaju kad dodju do kraja da je to kraj igre a nije ni 10% :D
vaučer

#47295 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Contra? :D

Ima par godina kupio na Switchu Contra kolekciju, rekoh da prošetam 8-bitnim dolinama svog djetinjstva. Dane smo provodili na Contri, znao napamet svaki level. Nakon 45 minuta i toliko pokušaja nisam uspio preći prvi level. Rekoh, nije ovo za mene.
Peacean

#47296 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Evo vam Contre :D

BAN___KAI

#47297 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by BAN___KAI »

vaučer wrote: 22/02/2024 14:36 Contra? :D

Ima par godina kupio na Switchu Contra kolekciju, rekoh da prošetam 8-bitnim dolinama svog djetinjstva. Dane smo provodili na Contri, znao napamet svaki level. Nakon 45 minuta i toliko pokušaja nisam uspio preći prvi level. Rekoh, nije ovo za mene.
hahaha ostarili smo pravo. Haj bar i dalje mogu lagano prelaziti From Soft igre dok 80% ljudi odustane :D

Ali te platformer igre su fkt preteske
Rootboi

#47298 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Rootboi »

Dobro izgleda ova nova Contra.
Tito_i_Partija

#47299 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

SmokingMan wrote: 22/02/2024 08:41
Da, prije nego što sam počeo Division 1, igr'o sam Countdown u Division 2 gotov svaki dan. Jednostavno nema boljeg načina za dobijanje oružja i opreme; ako hoćeš da kompletiraš build za što manje vremena, Countdown je pod moranje. Nije loše al' mi dosadi baš brzo, uradim možda tri komada i onda ne mogu više, moram preć' na nešto drugo.

Ako se Heartland bude fokusir'o na to, onda to stvarno nije za mene. Nisam ljubitelj extraction shootera, ja više volim open world i solo misije. Skoro sam počeo i da pomažem ljudima kad padnu na misijama i traže backup, to mi zna isto bit' zabavno. Al' to je u principu sve što me interesuje tako da vjerujem da ću Heartland kompletno zaobić'.

Sad polako cugam Division 1 dok ne izađe nova etapa Manhunta u dvojci. :)
Ultraviolent

#47300 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Ultraviolent »

BAN___KAI wrote: 22/02/2024 14:32 Haha fkt. Ponekad gledam gameplay starih igrica tipa Contra, Mario i bilo bi mi sad nemoguce da prekucam igru :D

Najvise bih volio da ima vise igara tipa Nier Automata. To je za mene perfekcija :D Svakom bi preporucio samo sto mnogo kontaju kad dodju do kraja da je to kraj igre a nije ni 10% :D
Potpis za Nier Automata. Hidden gem
Post Reply