Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
dr_Evil

#20301 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 08/02/2024 11:46

ja pricam o mostaru, gradu, ne ponosis se ti svijetom kantonom nego starim mostom i gradom jel tako? sta je kanton? pricas im o konjicu, prozor rami jel, cisto sumnjam, ono citluk dika haha, dakle pricam o lokalnom nivou, na lokalnom nivou vi ste vecinski da i na lokalnom nivou, lasta skok u netervu koalicioni partner 29 godina hdz :thumbup: :bih:
NIje HDZ moj koalicioni partner nego predstavlja mene izborom vecine mojih sugradjana koji zaokruzise HNS. Mislim da ni oni nisu najsretniji izborom, ali sta ces, svaka porodica ima jedno ili dvoje u drzavnom, razumijem ih, iako ne postujem. Nasi partneri u vlasti su na gradskoj razini SDA(koji HDZu dadose gradonacelnika) i DF, na kantonalnom SDA, DF i SDP, na federalnom SDP,NIP, i NS. Drugo su moje politicke simpatije prema necemu sta ne postoji, i podrzavanja necega sta lici na to ali nije ni slicno, u nedostatku prave stvari.

ALi nazalost nisi upravu, moc je tamo gdje je lova, Tuzla(znas sta mislim o tome takodjer) je zaokruzila SDA. Nema niko nista od te ko fol price da je Tuzla crvena. Tuzla je crvena samo kad je treba koristiti za dnevnopoliticka prepucavanja.

Ja ako hocu ista da mjenjam mogu samo uzeti pusku pa u sumu.
plavi_E

#20302 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

DaysleepeR wrote: 08/02/2024 11:04 U prevodu da SDFA nazove Dodo i kaže evo vlihnmo samo da vam ga pristavim pa da idete nazad u vlast, svi bi se naguzili.

Dragi njihov Dodo.
U prevodu, sve dok Dodik bude imao kome pristavljati on nece zvati ni SDA ni DF da njima pristavlja.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#20303 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Prpa.ba wrote: 08/02/2024 11:13
_BataZiv_0809 wrote: 08/02/2024 10:39 I sta je predlozio kao rjesenje?
Pitanje postavlja forumas Trojke koja je kao rjesenje ponudila opciju predaje sto vise portfolija i poluga moci HDZ-u. I pare SNSD-u.

Ja sam ocaran tom prehrabrom vizijom. I hemijom koncepta. :mrgreen:
Image
dr_Evil

#20304 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

plavi_E wrote: 08/02/2024 12:02
DaysleepeR wrote: 08/02/2024 11:04 U prevodu da SDFA nazove Dodo i kaže evo vlihnmo samo da vam ga pristavim pa da idete nazad u vlast, svi bi se naguzili.

Dragi njihov Dodo.
U prevodu, sve dok Dodik bude imao kome pristavljati on nece zvati ni SDA ni DF da njima pristavlja.
Pa mozda mu dosadi nova rupa, pa se vrati onoj sta je tamburao skoro 30 godina, prva ljubav se ne zaboravlja? A da ju je derao, bolje nego nas sugradjanin svoju bosanku i ukrajinku ;)
Prpa.ba

#20305 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

_BataZiv_0809 wrote: 08/02/2024 12:03 ..
:run:

Utjelovljenje si Trojkaske misli. :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20306 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 08/02/2024 10:44
Dijagnosticara na pasja preskakala.

No bilo bi lijepo kada bi se vodila revnija evidencija, pa da uporedimo je li osim dijagnoze pogodjen i buduci tok bolesti.

Ovako ispalis nesto cega se poslije godinu, dvije, pet, kada se to nesto ispaljeno treba desiti, niko vise i ne sjeca.
Logicno.
SmokingMan

#20307 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by SmokingMan »

Ti dijeliš certifikate, ljudi ipak nemaju izbora. :D
plavi_E

#20308 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

dr_Evil wrote: 08/02/2024 12:04
Spoiler
Show
plavi_E wrote: 08/02/2024 12:02

Dragi njihov Dodo.
Pa mozda mu dosadi nova rupa, pa se vrati onoj sta je tamburao skoro 30 godina, prva ljubav se ne zaboravlja? A da ju je derao, bolje nego nas sugradjanin svoju bosanku i ukrajinku ;)
Sve dok nova rupa sluzi svrsi Dodik nema razloga da se vraca staroj rupi, koja bi ga naravno rado prihvatila. Stim sto nova rupa i nije tako nova. Sjetimo se samo zakona o pebivalistu. I tad je ova trenutna rupa posluzila svrsi.
dr_Evil

#20309 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

plavi_E wrote: 08/02/2024 12:09
Sve dok nova rupa sluzi svrsi Dodik nema razloga da se vraca staroj rupi, koja bi ga naravno rado prihvatila. Stim sto nova rupa i nije tako nova. Sjetimo se samo zakona o pebivalistu. I tad je ova trenutna rupa posluzila svrsi.
Pa ko moze uvijek u istu rupu da gleda, naravno da ce promijeniti i to vec poslije ovog mandata.

Da sjetio sam se zakona o prebivalistu i sjetim sam se kako je gorio nacionalni arhiv, opstine, kantoni, sve u reziji one prve rupe da bi se vratila dodinom neobrezanom. Odigrano maestralno bilo!

I jos Komso opet zaprijetio da ce ponoviti:

P.S. Lajkam ubacenu naraciju :D
Lug

#20310 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Lug »

plavi_E wrote: 08/02/2024 10:48 Lideri Trojke, SNSD-a i HDZ-a danas u Sarajevu: Čović, Dodik i Konaković napravili burnu uvertiru

Dodik; Konakovic skuplja poene!
Konakovic: Ne skupljam!

Dva intelektualna giganta bh. politicke scene u argumentovanoj diskusiji.
:D
Mi izdati nećemo, niti od drugih tražimo da izdaju", poručio je premijer FBiH u objavi na zvaničnom Facebook profilu.

mislio je, mi izdati ne znamo! :D A zakon o prebivalistu?!

a da ne bi onog amerikanca, otisao bi i US i IZ.. al' eto ako on kaze tako, treba mu vjerovati. :roll:
dr_Evil

#20311 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Lug wrote: 08/02/2024 12:24
plavi_E wrote: 08/02/2024 10:48 Lideri Trojke, SNSD-a i HDZ-a danas u Sarajevu: Čović, Dodik i Konaković napravili burnu uvertiru

Dodik; Konakovic skuplja poene!
Konakovic: Ne skupljam!

Dva intelektualna giganta bh. politicke scene u argumentovanoj diskusiji.
:D
Mi izdati nećemo, niti od drugih tražimo da izdaju", poručio je premijer FBiH u objavi na zvaničnom Facebook profilu.

mislio je, mi izdati ne znamo! :D A zakon o prebivalistu?!

a da ne bi onog amerikanca, otisao bi i US i IZ.. al' eto ako on kaze tako, treba mu vjerovati. :roll:
I ti vidjeti na post iznad tebe ;)
dr_Evil

#20312 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

_BataZiv_0809 wrote: 08/02/2024 12:08

No bilo bi lijepo kada bi se vodila revnija evidencija, pa da uporedimo je li osim dijagnoze pogodjen i buduci tok bolesti.

Ovako ispalis nesto cega se poslije godinu, dvije, pet, kada se to nesto ispaljeno treba desiti, niko vise i ne sjeca.
Logicno.
Pa dobro, nije on politicar da daje rjesenje, ali dijelim njegov pesimizam. Ne znam sta mu zamjerate.
plavi_E

#20313 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

dr_Evil wrote: 08/02/2024 12:13 Da sjetio sam se zakona o prebivalistu i sjetim sam se kako je gorio nacionalni arhiv, opstine, kantoni, sve u reziji one prve rupe da bi se vratila dodinom neobrezanom. Odigrano maestralno bilo!
Svaka rupa ima svoje metode borbe za vlast. Jedni pale ahrhive a drugi odustaju od vec dogovorenih helikoptera za OS BiH. Ili odblokiraju na VM preko deset godina blokiranu isotocnu gasnu konekciju za jos vecu ovisnost o ruskom gasu a juznu ostavlaju po strani. Ili se odreknu ne samo ministarstva sigurnosti nego i zamjenika tog ministarstva. Svak daje koliko moze za vlast.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20314 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

dr_Evil wrote: 08/02/2024 12:30

Logicno.
Pa dobro, nije on politicar da daje rjesenje, ali dijelim njegov pesimizam. Ne znam sta mu zamjerate.
Sta imam od toga onda?
Styling

#20315 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Styling »

Adriatic wrote: 08/02/2024 10:31 Ali kako je Pećanin secirao Konjakovića, to je za anale.
Otkrio je da su Amerikanci sami morali objaviti pismo Blinkena kojim traži da difovac smiri Čovića.
Difovac to htio zataškati.
A tek presuda Kovačević?
Kad su iz trojke saznali za nju, ko da si im izražavao saučešće.
A, zasto bi Dino uopste trebao ili morao objavljivati diplomatsku postu koju prima, i kako bi bilo shvaceno da je on to uradio?
dr_Evil

#20316 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

plavi_E wrote: 08/02/2024 12:54
Svaka rupa ima svoje metode borbe za vlast. Jedni pale ahrhive a drugi odustaju od vec dogovorenih helikoptera za OS BiH.
Svakako, mada nemam pojma o helikopterima, a i ne zanima me puno, od OSBiH ocekujem samo oficire koji znaju, a tehnika je sva na tri svakako. Valjda ti volis da i Dodik ima koji heliHopter.
plavi_E wrote: 08/02/2024 12:54 Ili odblokiraju na VM preko deset godina blokiranu isotocnu gasnu konekciju za jos vecu ovisnost o ruskom gasu a juznu ostavlaju po strani.
lol, a sta mislis odakle sada dolazi plin, iz Austrije mozda, zamotan u mozzart kugle? Ili je ruski gas isporucen od RS-a za Sarajevo, sa ventilom koji cuvaju ruski vukovi? Istocna i Juzna nemaju poveznica, ici ce i Juzna. Blokade projekata su price za naivne.
plavi_E wrote: 08/02/2024 12:54 Ili se odreknu ne samo ministarstva sigurnosti nego i zamjenika tog ministarstva. Svak daje koliko moze za vlast.
LOl, evo imali smo godinama osudjenike na poziciji ministra sigurnosti, i sta? Nesto bolje bilo, jesmo li zajebali koga, uhvatili Dodika sa rukama u medu, nasli kakav Covicec izgubljeni dokument - ili smo samo pratili sta ima oko respiratora? Danas imamo vise pozicija u vlasti nego sto smo imali.
plavi_E

#20317 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/niksic- ... /240208029

Nermin Njiva kaze:
Navodi i da je za stranku čiji je predsjednik podjednako važan svaki pedalj Bosne i Hercegovine.

Promijenio misljenje. Nisu vise "tamo neke njive" :-)
Styling

#20318 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Styling »

_BataZiv_0809 wrote: 08/02/2024 12:56
dr_Evil wrote: 08/02/2024 12:30

Logicno.
Sta imam od toga onda?
Prije svega, ovakve ljude treba sankcionisati zbog uznemiravanja javnosti i sirenja laznih informacija. Vrlo je nedgovorno izaci u javnost sa neprovjerenim i rekla-kazala informacijama samo zato sto ces privuci neciju paznju. Niti je politicar niti analiticar. Sve suplja prica.
dr_Evil

#20319 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

_BataZiv_0809 wrote: 08/02/2024 12:56
Sta imam od toga onda?
Pa nemas nista, kao sto i nemas da svaki dan procitas sta pise na ovom budalixu. On je advokat i novinar. Dao je dobru studiju stanja i kud gonimo.

Imas opciju da bjezis iz domovine (ako zelis i ako mozes), ili da ides u sumu, ako odes u sumu zovi i mene pa cemo skupa :D

Ali dao jeste makar jedan savjet, a to je bilo da umjesto pristanka na uslove ide se na ogoljavanje politike, sto mislim svakako da se radi nekim dijelom, jer evo dobio je covke po prstima za juznu konekciju. Mi idemo u blokadu federacije iza marta svakako.
dr_Evil

#20320 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Styling wrote: 08/02/2024 13:04
Prije svega, ovakve ljude treba sankcionisati zbog uznemiravanja javnosti i sirenja laznih informacija. Vrlo je nedgovorno izaci u javnost sa neprovjerenim i rekla-kazala informacijama samo zato sto ces privuci neciju paznju. Niti je politicar niti analiticar. Sve suplja prica.
Ovakve ljude treba staviti svaki dan na dnevnik, nek kazu ljudima kako jeste. Dosta vise zamotano u celofan.
plavi_E

#20321 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

dr_Evil wrote: 08/02/2024 13:01
Spoiler
Show
plavi_E wrote: 08/02/2024 12:54
Svaka rupa ima svoje metode borbe za vlast. Jedni pale ahrhive a drugi odustaju od vec dogovorenih helikoptera za OS BiH.
Svakako, mada nemam pojma o helikopterima, a i ne zanima me puno, od OSBiH ocekujem samo oficire koji znaju, a tehnika je sva na tri svakako. Valjda ti volis da i Dodik ima koji heliHopter.
plavi_E wrote: 08/02/2024 12:54 Ili odblokiraju na VM preko deset godina blokiranu isotocnu gasnu konekciju za jos vecu ovisnost o ruskom gasu a juznu ostavlaju po strani.
lol, a sta mislis odakle sada dolazi plin, iz Austrije mozda, zamotan u mozzart kugle? Ili je ruski gas isporucen od RS-a za Sarajevo, sa ventilom koji cuvaju ruski vukovi? Istocna i Juzna nemaju poveznica, ici ce i Juzna. Blokade projekata su price za naivne.
plavi_E wrote: 08/02/2024 12:54 Ili se odreknu ne samo ministarstva sigurnosti nego i zamjenika tog ministarstva. Svak daje koliko moze za vlast.
LOl, evo imali smo godinama osudjenike na poziciji ministra sigurnosti, i sta? Nesto bolje bilo, jesmo li zajebali koga, uhvatili Dodika sa rukama u medu, nasli kakav Covicec izgubljeni dokument - ili smo samo pratili sta ima oko respiratora? Danas imamo vise pozicija u vlasti nego sto smo imali.
Nisam ni sekunde sumnjao da ces za sve te ustupke naci opravdanje. Naravno da visenisu bitni ni helikpteri ni gas mimo ruskog ni drzavna sigurnost.
dr_Evil

#20322 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

plavi_E wrote: 08/02/2024 13:07

Nisam ni sekunde sumnjao da ces za sve te ustupke naci opravdanje. Naravno da visenisu bitni ni helikpteri ni gas mimo ruskog ni drzavna sigurnost.
Helikopteri nisu bitni, eno Alija ih je platio Turskoj jos u ratu pa nikad nisu isporuceni.. jesu li 30 godina SDA vlasti bili bitni pa nikad nisu Erdogana upitali "halo sultan, jeda mojih letecih drndala". A sad su odjednom bitni?

Jesu li bitni bili oni Air Traktori sta ih je Novalic pompezno obecavao da nam drzava ne gori - i to DUPLI!

A na ruski se gas grijes jos od 70ih, kad je vladala pamet, a ne nepotizam. Ja sam apsolutno da postoji istocna(to jest obnova postojecih gasovoda), i da se gradi Juzna - da imamo izbor.

A drzavna sigurnost, opet te pitam, sta je SDFA uradila sa tim ministrom? Jeda onih ratnih zlocinaca po Srbiji?
plavi_E

#20323 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Po tvom pisanju Trojkasi naucili od Alije kako se to radi sa helikopterima. Nisam nigdje ni reko da nije trebala istocna konekcija nego da se je morala odobritii jusna naVM kao i istocna. Prosipanje suplje kako su blokade zajebancija tu ne pomaze. Pa vlajda je Trojka trebala preuzeti ministarstvo sigurnosti od SDA i pokazati kako se to radi, A ne da nam njemacki ministar odbrane mora dolaziti u drzavu da bi nam porucio da je sigurnosna situacija u BiH katastrofalna. :-)
dr_Evil

#20324 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

plavi_E wrote: 08/02/2024 13:18 Po tvom pisanju Trojkasi naucili od Alije kako se to radi sa helikopterima. Nisam nigdje ni reko da nije trebala istocna konekcija nego da se je morala odobritii jusna naVM kao i istocna. Prosipanje suplje kako su blokade zajebancija tu ne pomaze. Pa vlajda je Trojka trebala preuzeti ministarstvo sigurnosti od SDA i pokazati kako se to radi, A ne da nam njemacki ministar odbrane mora dolaziti u drzavu da bi nam porucio da je sigurnosna situacija u BiH katastrofalna. :-)
Pa izgleda da jesu naucili od Alije, a ja opet kazem - ne mora se niko sloziti. Oprema OSBiH ide na tri dijela. Jedino zbog cega treba OS je da imamo obucene oficire da nam se ne bi ponovile razne Cele i Cace, da se zna ko ce organizovat odbranu i kako, da ne gine opet raja bez potrebe.

Ne vidim potrebnu za ministarstvom sigurnosti, mi nemamo sigurnost. Ministarstvo gdje mora sjediti 30% Dodikovih po svim raznima je samo sebi svrha, sta ces sakriti i od koga, sve na protokol ide? Meni recimo bi bilo zanimljivije da su uzeli financije od Covica.

Hvala Njemackom ministru, znali smo mi i sami kakva je situacija - jedino sto niko nema daMU da mu kaze u lice da je i on odgovoran za to.
Styling

#20325 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Styling »

dr_Evil wrote: 08/02/2024 13:06
Styling wrote: 08/02/2024 13:04
Ovakve ljude treba staviti svaki dan na dnevnik, nek kazu ljudima kako jeste. Dosta vise zamotano u celofan.
Informacije koje siri po medijima nisu tacne!!!!
Locked