Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
DonieBrasco

#20276 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Nije lako SDA ekipi shvatite ih pa izmisljaju nemaju granice bezobrazluka, boli gubitak vlasti a pogotovo boli sto ih je narod prekrezio sva sva vremena.
tramvajtrojka

#20277 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

sumirprimus wrote: 08/02/2024 10:32 Aha blinken i o brajen su u stvari disciplinovali Konakovica? :lol: :lol: :lol:
Da li ste realni, koja je vasa dimenzija iskreno?
dfovske su dimenzije virtualne jer valja postaviti dovoljno obraza u odbrani SDA ideala i biti njihova odbrana
Point.

#20278 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

Škobo Habu wrote: 08/02/2024 09:53
basicm wrote: 08/02/2024 09:44 Pecanin je u pressingu mnogo stvari rekao. Samo trojka jos uvijek ima homogenu fasadu, ipak eto opcinskih izbora ove godine.
Nije svaka kritika botovanje, kad bi samo znali.
Koliko se ja sjećam, prije nekih dvadestak godina, isti taj Pećanin je tvrdio da mu je SDA nacrtala metu na ćelu.

A, onda su mu, je l', poslali Ćelu u prirodnoj veličini da mu upadne u redakciju.

Ja kad sam vidio da jedan Enver Kazaz javno hvali "Avaz", meni je postalo jasno kolika su govna naši nazovi intelektualci i javne ličnosti.
Ništa Pećanin nije slagao, jasno i odlično je opisao trenutnu situaciju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#20279 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

I sta je predlozio kao rjesenje?
Login77777

#20280 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Login77777 »

Adriatic wrote: 08/02/2024 10:31 Ali kako je Pećanin secirao Konjakovića, to je za anale.
Otkrio je da su Amerikanci sami morali objaviti pismo Blinkena kojim traži da difovac smiri Čovića.
Difovac to htio zataškati.
A tek presuda Kovačević?
Kad su iz trojke saznali za nju, ko da si im izražavao saučešće.
Cim ono krene sa Konjakovic znas da dolazi iz srpske demokratske akcije SDA. :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#20281 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote: 08/02/2024 10:17 Pa onda je totalno besmisleno njih ismijavati kada pogledas u nase dvoriste gdje ima vise materijala za plakanje.
Nama je novalic bio premijer 8 godina. Osmica bezdilpomac bio direktor ose. Sepka direktorica klinickog. Bake lider najjace partije u bosnjaka. A najveci saveznik takozvani lider takozvane gradjanske multikulti kvazipatriotske narandzaste opcije, ciji su najveci juisnici odreda pobjegulje, a glavna opozicija propali socijaldemokrati i bivsi sdaovci. Nema dalje.
Sjet i bogu plakat.
Naravno da nije obzirom da se vlast ipak mijenja, docim se tamo bez transportera to ne moze desiti.
dr_Evil

#20282 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 08/02/2024 10:30
E to, uvijek neko drugi kriv, al kad je pljunut, onda moze ide, nema veze jesu li tvoji ili nisu jelte... :)
Pa, ako ti mozes reci da su Novalic i ekipa tvoji, ja isto kazem da su HDZ i Covic moji.. valjda idemo po originalnom mjestu prebivalista zar ne?

Pa eto, ja kritiziram svoje, ali da bih odrzao balans kritiziram i ove palermove i tvoje. Probaj i ti nekad da kritiziras ove moje ;) nece da ti skodi.

Sta je problem, demokratija je, birali smo Poglavnika i HDZ, sad nam je tako kako je, moj glas izmedju 60.000 HDZovaca ne znaci nista. A ako bude posla u toj novoj gasnoj kompaniji dobit ce i moj, pa cu i ja ko Prpa branit nacionaliste!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#20283 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

_BataZiv_0809 wrote: 08/02/2024 10:39 I sta je predlozio kao rjesenje?
Dijagnosticara na pasja preskakala.

No bilo bi lijepo kada bi se vodila revnija evidencija, pa da uporedimo je li osim dijagnoze pogodjen i buduci tok bolesti.

Ovako ispalis nesto cega se poslije godinu, dvije, pet, kada se to nesto ispaljeno treba desiti, niko vise i ne sjeca.
Haris.ba

#20284 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Haris.ba »

Chmoljo wrote: 08/02/2024 10:44

No bilo bi lijepo kada bi se vodila revnija evidencija, pa da uporedimo je li osim dijagnoze pogodjen i buduci tok bolesti.

Ovako ispalis nesto cega se poslije godinu, dvije, pet, kada se to nesto ispaljeno treba desiti, niko vise i ne sjeca.
Takvi ti uglavnom nisu po medijima. Ti drmaju lovu na drugim mjestima.
plavi_E

#20285 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Lideri Trojke, SNSD-a i HDZ-a danas u Sarajevu: Čović, Dodik i Konaković napravili burnu uvertiru

Dodik; Konakovic skuplja poene!
Konakovic: Ne skupljam!

Dva intelektualna giganta bh. politicke scene u argumentovanoj diskusiji.
:D
tramvajtrojka

#20286 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Chmoljo wrote: 08/02/2024 10:44

Sindrom Miletić tako i on ja bi ovako ja bi onako, frajko tridesetak godina sjedi na državnoj sisi i nista konkretno nije uradio al zato pametovanje vidi jes im se nagovorio padaju svi u trans :skoljka: :skoljka:
Adriatic

#20287 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Adriatic »

Login77777 wrote: 08/02/2024 10:40
Adriatic wrote: 08/02/2024 10:31 Ali kako je Pećanin secirao Konjakovića, to je za anale.
Otkrio je da su Amerikanci sami morali objaviti pismo Blinkena kojim traži da difovac smiri Čovića.
A tek presuda Kovačević?
Cim ono krene sa Konjakovic znas da dolazi iz srpske demokratske akcije SDA. :lol:
I šta da ti čovjek napiše, kad je tvoja percepcija "naši i njihovi"
Kad shvatiš da su i jedni i drugi ista govna, možda bude nešto od tebe.
Uzgred, valjda znaš iz koje stranke je difovac i ko mu je bila mentorica 8-)
tramvajtrojka

#20288 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Adriatic wrote: 08/02/2024 10:52
A tek presuda Kovačević?
Pa ja samo ti sto govoris sa pozicije dfovca da su svi isti to je samo ta mala razlika :mrgreen: :mrgreen:
plavi_E

#20289 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Mislio je da ako bude na fonu priče o EU, da će mu to donijeti poene. Neće. Pokazat će se da SDA i druge političke stranke tamo, imaju veću podršku nego Konaković. Što se tiče sankcija, to je ono što želi i traži od drugih.

Ova dodikova izjava je u stilu "ako necete vi ima ko hoce". Neki su ranije tvrdili da Dodik i Covic ucjenjuju Trojku ucescem u vlasti. Mozda su bilii u pravu.
DaysleepeR

#20290 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DaysleepeR »

U prevodu da SDFA nazove Dodo i kaže evo vlihnmo samo da vam ga pristavim pa da idete nazad u vlast, svi bi se naguzili.

Dragi njihov Dodo.
Adriatic

#20291 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Adriatic »

tramvajtrojka wrote: 08/02/2024 10:57
Adriatic wrote: 08/02/2024 10:52

Pa ja samo ti sto govoris sa pozicije dfovca da su svi isti to je samo ta mala razlika :mrgreen: :mrgreen:
Ti da si pročitao jedan moj post, znao bi kakvu si glupost izvalio.
axe22

#20292 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by axe22 »

plavi_E wrote: 08/02/2024 10:48 Lideri Trojke, SNSD-a i HDZ-a danas u Sarajevu: Čović, Dodik i Konaković napravili burnu uvertiru

Dodik; Konakovic skuplja poene!
Konakovic: Ne skupljam!

Dva intelektualna giganta bh. politicke scene u argumentovanoj diskusiji.
:D
Zaboravio je naglasit da su ONI PRIJE NJIH Tako skupljali poene.
Prpa.ba

#20293 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Pitanje postavlja forumas Trojke koja je kao rjesenje ponudila opciju predaje sto vise portfolija i poluga moci HDZ-u. I pare SNSD-u.

Ja sam ocaran tom prehrabrom vizijom. I hemijom koncepta. :mrgreen:
sajber87

#20294 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Point. wrote: 08/02/2024 10:27
sajber87 wrote: 08/02/2024 08:25
Point. wrote: 08/02/2024 07:27
Hm, ti reče da pratiš, valjda znaš koja su tri uslova šta se praviš francuska sobarica

Zakone o pranju novca, sukobu interesa i sudovim, Frontex. Teta Eichhorst je bila jasna neki dan.
Ova tri zakona su samo rjesenje za otvaranje pregovora sa eu , time se ne rjesava sustinski problem bosne a to je ovakav dejton i ustavni sistem koji su nacionalisti iz snsd sda df i hdz sa svojim satelitima privatizovali i kojima ne odgovaraju bilo kakve promjene
Pa otvaranje pregovora sa EU je trenutno bitno i to se može postići bez ovih suludih i nemogućih Dodik-Čović ultimatuma. To nema nikakve veze ni sa sda ni sa df. Ja znam da je tebi mozak programiran da u svaki post metneš sda df ali oni ne učestvuju u ovoj koaliciji.
I bas zato sto ne ucestvuju u vlasti tj zato sto su ih ameri sprijecili da naprave pijacu u fed parlamentu ukoliko se ne usvoje zakoni bice odgovorna samo jedna strana i to ona iz manjeg bosanskog entiteta sto ne bi bio slucaj da imamo i dalje troglavu azdaju gdje bi i dalje bile blokade uz rastaljivanje i foteljasenje. Ovako je win win, ili otvaranje pregovora ili kriv samo manji bosanski entitet. Krivica sda df sad kad su u opoziciji je sto i dalje pokazuju da im je jeftini politicki poen i stranka vaznija od drzave i zato sa miletom napadaju na amere i trojku.
palermo

#20295 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 08/02/2024 10:01 Pa susjed @palermo majka mu stara sta bi:

https://mostar.live/domacini-izabrali-h ... etni-broj/

Hurda strikes back! Mislili su na podvelesce, ali qrko!

Nego ne mogu od sramote da vise pisem, gledaj sta rade wanna be komunisti!

https://mostar.live/pojasnio-razloge-za ... a-niksica/
Bogami zemo, slabo ti se ja razumijem u ovu lokalnu politiku. Meni tu vazi ona " ko se maca laca od njega i pogiba " iliti ko u danasnje vrijeme ide u politiku zasluzio je sve sto ga snadje.

I da ne pisem drugi post. Kakvi te bolan crni nacionalisti spopali, svi smo mi nacionalisti i gradjani....jedina razlika koja odvaja svakog od nas je jesi li insan ili hajvan.
sumirprimus

#20296 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 08/02/2024 10:41
sumirprimus wrote: 08/02/2024 10:30
E to, uvijek neko drugi kriv, al kad je pljunut, onda moze ide, nema veze jesu li tvoji ili nisu jelte... :)
Pa, ako ti mozes reci da su Novalic i ekipa tvoji, ja isto kazem da su HDZ i Covic moji.. valjda idemo po originalnom mjestu prebivalista zar ne?

Pa eto, ja kritiziram svoje, ali da bih odrzao balans kritiziram i ove palermove i tvoje. Probaj i ti nekad da kritiziras ove moje ;) nece da ti skodi.

Sta je problem, demokratija je, birali smo Poglavnika i HDZ, sad nam je tako kako je, moj glas izmedju 60.000 HDZovaca ne znaci nista. A ako bude posla u toj novoj gasnoj kompaniji dobit ce i moj, pa cu i ja ko Prpa branit nacionaliste!
Nije isto druze, nemoj tako, ipak sam ja Tuzlak i to nesto znaci u politickom smislu izbora, ako nista kapital je, nikad u novijoj istoriji drzave Bosne i Hercegovine, tj od prvih demokratskih izbora Tuzlaci nisu podrzali niti vecinski glasali za SDA. Dakle konkretnim primjerom i na izborima smo pkazali vecnski sta mislimo o toj ideji.
Na vecim nivoima nemam oiuzbora jer budemo preglasani. Dakle poredim isti nivo, a tu vi vecinski pak odaberet sda opciju tj prirodnog i visedecenijskog koalicionog partnera u vidu hdz.a kojeg kao stalno natucas meni u nekom poredjenju :)
sumirprimus

#20297 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

istina u svakom zitu ima kukolja, pa tako i mi imamo ove sda jurisnike prerusene u mandzarastu i druge boje, srecom jos uvijek u majnini po broju glasova... :chmoljava:
dr_Evil

#20298 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 08/02/2024 11:25
Nije isto druze, nemoj tako, ipak sam ja Tuzlak i to nesto znaci u politickom smislu izbora, ako nista kapital je, nikad u novijoj istoriji drzave Bosne i Hercegovine, tj od prvih demokratskih izbora Tuzlaci nisu podrzali niti vecinski glasali za SDA. Dakle konkretnim primjerom i na izborima smo pkazali vecnski sta mislimo o toj ideji.
Na vecim nivoima nemam oiuzbora jer budemo preglasani. Dakle poredim isti nivo, a tu vi vecinski pak odaberet sda opciju tj prirodnog i visedecenijskog koalicionog partnera u vidu hdz.a kojeg kao stalno natucas meni u nekom poredjenju :)
Pa ne znam sta da ti kazem, otkad je svijeta i vijeka u tuzlanskom kantonu je SDA na vlasti, carsija malo drugacije glasa, ali evo ti prvi u onom postu rece da "evo kod nas Novalic" - znaci da je SDA tvoj i u tvom dvoristu. Ko da se carsija sta pita, lova i odlucivanje je na kantonu i federaciji.. tako da glasate isto kao i istocni Mostar.

U mom je HDZ pa su oni moji - kako god ja glasao. Demokratija - mi smo to iskali, a ja sam legalista.

A tebi natucam, iz vec milion navedenih razloga; da se ne ponavljamo, mozemo jedan dan normalno prozivjeti. I ti i tramvaj trojka morate poceti malo i na poglavnika treceg, ako zelite da vas iko makar i u fantaziji shvati kao nesto drugo; za mene je kasno, ja sam vas vec svrstao. A vala i nisam neki faktor da nekoga je briga :)
kakotakonikako

#20299 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakotakonikako »

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda Denis Bećirović reagovao je nakon izjave predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika kojom evropski put BiH uslovljava odlaskom stranaca iz Ustavnog suda BiH.
-Dodik mora potpuno zaboraviti ideju o destruiranju Ustavnog suda BiH. Svi u BiH i van nje dobro znaju njegove javno deklarirane antidejtonske ciljeve i politike, kao i suštinske razloge zašto mu smetaju Ustavni sud BiH i visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH. Nijedan političar koji se zalaže za državu BiH ne smije pristati na Dodikove ultimatume o Ustavnom sudu BiH, kao i o drugim esencijalno bitnim pitanjima za BiH. Ustavni sud BiH ne smije biti ni tema razgovora sa političkim ekstremima koji ugrožavaju mir i ustavni poredak BiH", poručio je Bećirović.

On je kazao i da evropski put BiH ne postoji da bi politički ekstremisti uništili evropsku i evroatlantsku budućnost BiH, već da bi naša država postala funkcionalna i demokratska država u kojoj se poštuju evropski standardi i principi.

-Status, sastav i nadležnosti Ustavnog suda BiH regulirane su Ustavom BiH. Ustavni sud BiH utemeljen je članom VI. Ustava BiH kao nezavisni čuvar Ustava i kao institucionalni garant za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda ustanovljenih Ustavom BiH i instrumentima Aneksa I Ustava BiH. Ustavni sud BiH nije dio ni zakonodavne, ni izvršne, nego je Ustavom BiH pozicioniran kao posebna samostalna i nezavisna vlast", rekao je Bećirović.

Na kraju ističe, "vodeći računa o važnoj ulozi koju Ustavni sud BiH ima u Ustavu BiH, a koja nameće obavezu osiguranja njegove nezavisnosti, uključujući punu finansijsku i upravnu nezavisnost i samostalnost, nedopustivo je da bilo koji političar potkopava ulogu Ustavnog suda BiH".

:bih:
sumirprimus

#20300 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 08/02/2024 11:32
sumirprimus wrote: 08/02/2024 11:25
Pa ne znam sta da ti kazem, otkad je svijeta i vijeka u tuzlanskom kantonu je SDA na vlasti, carsija malo drugacije glasa, ali evo ti prvi u onom postu rece da "evo kod nas Novalic" - znaci da je SDA tvoj i u tvom dvoristu. Ko da se carsija sta pita, lova i odlucivanje je na kantonu i federaciji.. tako da glasate isto kao i istocni Mostar.

U mom je HDZ pa su oni moji - kako god ja glasao. Demokratija - mi smo to iskali, a ja sam legalista.

A tebi natucam, iz vec milion navedenih razloga; da se ne ponavljamo, mozemo jedan dan normalno prozivjeti. I ti i tramvaj trojka morate poceti malo i na poglavnika treceg, ako zelite da vas iko makar i u fantaziji shvati kao nesto drugo; za mene je kasno, ja sam vas vec svrstao. A vala i nisam neki faktor da nekoga je briga :)
ja pricam o mostaru, gradu, ne ponosis se ti svijetom kantonom nego starim mostom i gradom jel tako? sta je kanton? pricas im o konjicu, prozor rami jel, cisto sumnjam, ono citluk dika haha, dakle pricam o lokalnom nivou, na lokalnom nivou vi ste vecinski da i na lokalnom nivou, lasta skok u netervu koalicioni partner 29 godina hdz :thumbup: :bih:
Locked