Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
DonieBrasco
#20276 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nije lako SDA ekipi shvatite ih pa izmisljaju nemaju granice bezobrazluka, boli gubitak vlasti a pogotovo boli sto ih je narod prekrezio sva sva vremena.
- tramvajtrojka
#20277 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
dfovske su dimenzije virtualne jer valja postaviti dovoljno obraza u odbrani SDA ideala i biti njihova odbranasumirprimus wrote: ↑08/02/2024 10:32 Aha blinken i o brajen su u stvari disciplinovali Konakovica?![]()
![]()
![]()
Da li ste realni, koja je vasa dimenzija iskreno?
- Point.
#20278 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ništa Pećanin nije slagao, jasno i odlično je opisao trenutnu situaciju.Škobo Habu wrote: ↑08/02/2024 09:53Koliko se ja sjećam, prije nekih dvadestak godina, isti taj Pećanin je tvrdio da mu je SDA nacrtala metu na ćelu.
A, onda su mu, je l', poslali Ćelu u prirodnoj veličini da mu upadne u redakciju.
Ja kad sam vidio da jedan Enver Kazaz javno hvali "Avaz", meni je postalo jasno kolika su govna naši nazovi intelektualci i javne ličnosti.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#20279 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
I sta je predlozio kao rjesenje?
- Login77777
#20280 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Cim ono krene sa Konjakovic znas da dolazi iz srpske demokratske akcije SDA.Adriatic wrote: ↑08/02/2024 10:31 Ali kako je Pećanin secirao Konjakovića, to je za anale.
Otkrio je da su Amerikanci sami morali objaviti pismo Blinkena kojim traži da difovac smiri Čovića.
Difovac to htio zataškati.
A tek presuda Kovačević?
Kad su iz trojke saznali za nju, ko da si im izražavao saučešće.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#20281 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Naravno da nije obzirom da se vlast ipak mijenja, docim se tamo bez transportera to ne moze desiti.sumirprimus wrote: ↑08/02/2024 10:17 Pa onda je totalno besmisleno njih ismijavati kada pogledas u nase dvoriste gdje ima vise materijala za plakanje.
Nama je novalic bio premijer 8 godina. Osmica bezdilpomac bio direktor ose. Sepka direktorica klinickog. Bake lider najjace partije u bosnjaka. A najveci saveznik takozvani lider takozvane gradjanske multikulti kvazipatriotske narandzaste opcije, ciji su najveci juisnici odreda pobjegulje, a glavna opozicija propali socijaldemokrati i bivsi sdaovci. Nema dalje.
Sjet i bogu plakat.
- dr_Evil
#20282 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa, ako ti mozes reci da su Novalic i ekipa tvoji, ja isto kazem da su HDZ i Covic moji.. valjda idemo po originalnom mjestu prebivalista zar ne?sumirprimus wrote: ↑08/02/2024 10:30
E to, uvijek neko drugi kriv, al kad je pljunut, onda moze ide, nema veze jesu li tvoji ili nisu jelte...![]()
Pa eto, ja kritiziram svoje, ali da bih odrzao balans kritiziram i ove palermove i tvoje. Probaj i ti nekad da kritiziras ove moje
Sta je problem, demokratija je, birali smo Poglavnika i HDZ, sad nam je tako kako je, moj glas izmedju 60.000 HDZovaca ne znaci nista. A ako bude posla u toj novoj gasnoj kompaniji dobit ce i moj, pa cu i ja ko Prpa branit nacionaliste!
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#20283 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Dijagnosticara na pasja preskakala.
No bilo bi lijepo kada bi se vodila revnija evidencija, pa da uporedimo je li osim dijagnoze pogodjen i buduci tok bolesti.
Ovako ispalis nesto cega se poslije godinu, dvije, pet, kada se to nesto ispaljeno treba desiti, niko vise i ne sjeca.
- Haris.ba
#20284 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Takvi ti uglavnom nisu po medijima. Ti drmaju lovu na drugim mjestima.Chmoljo wrote: ↑08/02/2024 10:44Dijagnosticara na pasja preskakala.
No bilo bi lijepo kada bi se vodila revnija evidencija, pa da uporedimo je li osim dijagnoze pogodjen i buduci tok bolesti.
Ovako ispalis nesto cega se poslije godinu, dvije, pet, kada se to nesto ispaljeno treba desiti, niko vise i ne sjeca.
-
plavi_E
#20285 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Lideri Trojke, SNSD-a i HDZ-a danas u Sarajevu: Čović, Dodik i Konaković napravili burnu uvertiru
Dodik; Konakovic skuplja poene!
Konakovic: Ne skupljam!
Dva intelektualna giganta bh. politicke scene u argumentovanoj diskusiji.

Dodik; Konakovic skuplja poene!
Konakovic: Ne skupljam!
Dva intelektualna giganta bh. politicke scene u argumentovanoj diskusiji.
- tramvajtrojka
#20286 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sindrom Miletić tako i on ja bi ovako ja bi onako, frajko tridesetak godina sjedi na državnoj sisi i nista konkretno nije uradio al zato pametovanje vidi jes im se nagovorio padaju svi u transChmoljo wrote: ↑08/02/2024 10:44Dijagnosticara na pasja preskakala.
- Adriatic
#20287 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
I šta da ti čovjek napiše, kad je tvoja percepcija "naši i njihovi"Login77777 wrote: ↑08/02/2024 10:40Cim ono krene sa Konjakovic znas da dolazi iz srpske demokratske akcije SDA.Adriatic wrote: ↑08/02/2024 10:31 Ali kako je Pećanin secirao Konjakovića, to je za anale.
Otkrio je da su Amerikanci sami morali objaviti pismo Blinkena kojim traži da difovac smiri Čovića.
A tek presuda Kovačević?
Kad su iz trojke saznali za nju, ko da si im izražavao saučešće.![]()
Kad shvatiš da su i jedni i drugi ista govna, možda bude nešto od tebe.
Uzgred, valjda znaš iz koje stranke je difovac i ko mu je bila mentorica
- tramvajtrojka
#20288 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa ja samo ti sto govoris sa pozicije dfovca da su svi isti to je samo ta mala razlikaAdriatic wrote: ↑08/02/2024 10:52I šta da ti čovjek napiše, kad je tvoja percepcija "naši i njihovi"Login77777 wrote: ↑08/02/2024 10:40Cim ono krene sa Konjakovic znas da dolazi iz srpske demokratske akcije SDA.Adriatic wrote: ↑08/02/2024 10:31 Ali kako je Pećanin secirao Konjakovića, to je za anale.
A tek presuda Kovačević?
Kad su iz trojke saznali za nju, ko da si im izražavao saučešće.![]()
Uzgred, valjda znaš iz koje stranke je difovac i ko mu je bila mentorica![]()
-
plavi_E
#20289 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Mislio je da ako bude na fonu priče o EU, da će mu to donijeti poene. Neće. Pokazat će se da SDA i druge političke stranke tamo, imaju veću podršku nego Konaković. Što se tiče sankcija, to je ono što želi i traži od drugih.
Ova dodikova izjava je u stilu "ako necete vi ima ko hoce". Neki su ranije tvrdili da Dodik i Covic ucjenjuju Trojku ucescem u vlasti. Mozda su bilii u pravu.
Ova dodikova izjava je u stilu "ako necete vi ima ko hoce". Neki su ranije tvrdili da Dodik i Covic ucjenjuju Trojku ucescem u vlasti. Mozda su bilii u pravu.
- DaysleepeR
#20290 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
U prevodu da SDFA nazove Dodo i kaže evo vlihnmo samo da vam ga pristavim pa da idete nazad u vlast, svi bi se naguzili.
Dragi njihov Dodo.
Dragi njihov Dodo.
- Adriatic
#20291 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ti da si pročitao jedan moj post, znao bi kakvu si glupost izvalio.tramvajtrojka wrote: ↑08/02/2024 10:57Pa ja samo ti sto govoris sa pozicije dfovca da su svi isti to je samo ta mala razlikaAdriatic wrote: ↑08/02/2024 10:52I šta da ti čovjek napiše, kad je tvoja percepcija "naši i njihovi"Login77777 wrote: ↑08/02/2024 10:40
Cim ono krene sa Konjakovic znas da dolazi iz srpske demokratske akcije SDA.![]()
Uzgred, valjda znaš iz koje stranke je difovac i ko mu je bila mentorica![]()
![]()
![]()
-
axe22
#20292 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zaboravio je naglasit da su ONI PRIJE NJIH Tako skupljali poene.
- Prpa.ba
#20293 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pitanje postavlja forumas Trojke koja je kao rjesenje ponudila opciju predaje sto vise portfolija i poluga moci HDZ-u. I pare SNSD-u.
Ja sam ocaran tom prehrabrom vizijom. I hemijom koncepta.
-
sajber87
#20294 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
I bas zato sto ne ucestvuju u vlasti tj zato sto su ih ameri sprijecili da naprave pijacu u fed parlamentu ukoliko se ne usvoje zakoni bice odgovorna samo jedna strana i to ona iz manjeg bosanskog entiteta sto ne bi bio slucaj da imamo i dalje troglavu azdaju gdje bi i dalje bile blokade uz rastaljivanje i foteljasenje. Ovako je win win, ili otvaranje pregovora ili kriv samo manji bosanski entitet. Krivica sda df sad kad su u opoziciji je sto i dalje pokazuju da im je jeftini politicki poen i stranka vaznija od drzave i zato sa miletom napadaju na amere i trojku.Point. wrote: ↑08/02/2024 10:27Pa otvaranje pregovora sa EU je trenutno bitno i to se može postići bez ovih suludih i nemogućih Dodik-Čović ultimatuma. To nema nikakve veze ni sa sda ni sa df. Ja znam da je tebi mozak programiran da u svaki post metneš sda df ali oni ne učestvuju u ovoj koaliciji.
-
palermo
#20295 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Bogami zemo, slabo ti se ja razumijem u ovu lokalnu politiku. Meni tu vazi ona " ko se maca laca od njega i pogiba " iliti ko u danasnje vrijeme ide u politiku zasluzio je sve sto ga snadje.dr_Evil wrote: ↑08/02/2024 10:01 Pa susjed @palermo majka mu stara sta bi:
https://mostar.live/domacini-izabrali-h ... etni-broj/
Hurda strikes back! Mislili su na podvelesce, ali qrko!
Nego ne mogu od sramote da vise pisem, gledaj sta rade wanna be komunisti!
https://mostar.live/pojasnio-razloge-za ... a-niksica/
I da ne pisem drugi post. Kakvi te bolan crni nacionalisti spopali, svi smo mi nacionalisti i gradjani....jedina razlika koja odvaja svakog od nas je jesi li insan ili hajvan.
-
sumirprimus
#20296 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nije isto druze, nemoj tako, ipak sam ja Tuzlak i to nesto znaci u politickom smislu izbora, ako nista kapital je, nikad u novijoj istoriji drzave Bosne i Hercegovine, tj od prvih demokratskih izbora Tuzlaci nisu podrzali niti vecinski glasali za SDA. Dakle konkretnim primjerom i na izborima smo pkazali vecnski sta mislimo o toj ideji.dr_Evil wrote: ↑08/02/2024 10:41Pa, ako ti mozes reci da su Novalic i ekipa tvoji, ja isto kazem da su HDZ i Covic moji.. valjda idemo po originalnom mjestu prebivalista zar ne?sumirprimus wrote: ↑08/02/2024 10:30
E to, uvijek neko drugi kriv, al kad je pljunut, onda moze ide, nema veze jesu li tvoji ili nisu jelte...![]()
Pa eto, ja kritiziram svoje, ali da bih odrzao balans kritiziram i ove palermove i tvoje. Probaj i ti nekad da kritiziras ove mojenece da ti skodi.
Sta je problem, demokratija je, birali smo Poglavnika i HDZ, sad nam je tako kako je, moj glas izmedju 60.000 HDZovaca ne znaci nista. A ako bude posla u toj novoj gasnoj kompaniji dobit ce i moj, pa cu i ja ko Prpa branit nacionaliste!
Na vecim nivoima nemam oiuzbora jer budemo preglasani. Dakle poredim isti nivo, a tu vi vecinski pak odaberet sda opciju tj prirodnog i visedecenijskog koalicionog partnera u vidu hdz.a kojeg kao stalno natucas meni u nekom poredjenju
-
sumirprimus
#20297 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
istina u svakom zitu ima kukolja, pa tako i mi imamo ove sda jurisnike prerusene u mandzarastu i druge boje, srecom jos uvijek u majnini po broju glasova... 
- dr_Evil
#20298 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa ne znam sta da ti kazem, otkad je svijeta i vijeka u tuzlanskom kantonu je SDA na vlasti, carsija malo drugacije glasa, ali evo ti prvi u onom postu rece da "evo kod nas Novalic" - znaci da je SDA tvoj i u tvom dvoristu. Ko da se carsija sta pita, lova i odlucivanje je na kantonu i federaciji.. tako da glasate isto kao i istocni Mostar.sumirprimus wrote: ↑08/02/2024 11:25
Nije isto druze, nemoj tako, ipak sam ja Tuzlak i to nesto znaci u politickom smislu izbora, ako nista kapital je, nikad u novijoj istoriji drzave Bosne i Hercegovine, tj od prvih demokratskih izbora Tuzlaci nisu podrzali niti vecinski glasali za SDA. Dakle konkretnim primjerom i na izborima smo pkazali vecnski sta mislimo o toj ideji.
Na vecim nivoima nemam oiuzbora jer budemo preglasani. Dakle poredim isti nivo, a tu vi vecinski pak odaberet sda opciju tj prirodnog i visedecenijskog koalicionog partnera u vidu hdz.a kojeg kao stalno natucas meni u nekom poredjenju![]()
U mom je HDZ pa su oni moji - kako god ja glasao. Demokratija - mi smo to iskali, a ja sam legalista.
A tebi natucam, iz vec milion navedenih razloga; da se ne ponavljamo, mozemo jedan dan normalno prozivjeti. I ti i tramvaj trojka morate poceti malo i na poglavnika treceg, ako zelite da vas iko makar i u fantaziji shvati kao nesto drugo; za mene je kasno, ja sam vas vec svrstao. A vala i nisam neki faktor da nekoga je briga
- kakotakonikako
#20299 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda Denis Bećirović reagovao je nakon izjave predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika kojom evropski put BiH uslovljava odlaskom stranaca iz Ustavnog suda BiH.
-Dodik mora potpuno zaboraviti ideju o destruiranju Ustavnog suda BiH. Svi u BiH i van nje dobro znaju njegove javno deklarirane antidejtonske ciljeve i politike, kao i suštinske razloge zašto mu smetaju Ustavni sud BiH i visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH. Nijedan političar koji se zalaže za državu BiH ne smije pristati na Dodikove ultimatume o Ustavnom sudu BiH, kao i o drugim esencijalno bitnim pitanjima za BiH. Ustavni sud BiH ne smije biti ni tema razgovora sa političkim ekstremima koji ugrožavaju mir i ustavni poredak BiH", poručio je Bećirović.
On je kazao i da evropski put BiH ne postoji da bi politički ekstremisti uništili evropsku i evroatlantsku budućnost BiH, već da bi naša država postala funkcionalna i demokratska država u kojoj se poštuju evropski standardi i principi.
-Status, sastav i nadležnosti Ustavnog suda BiH regulirane su Ustavom BiH. Ustavni sud BiH utemeljen je članom VI. Ustava BiH kao nezavisni čuvar Ustava i kao institucionalni garant za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda ustanovljenih Ustavom BiH i instrumentima Aneksa I Ustava BiH. Ustavni sud BiH nije dio ni zakonodavne, ni izvršne, nego je Ustavom BiH pozicioniran kao posebna samostalna i nezavisna vlast", rekao je Bećirović.
Na kraju ističe, "vodeći računa o važnoj ulozi koju Ustavni sud BiH ima u Ustavu BiH, a koja nameće obavezu osiguranja njegove nezavisnosti, uključujući punu finansijsku i upravnu nezavisnost i samostalnost, nedopustivo je da bilo koji političar potkopava ulogu Ustavnog suda BiH".

-Dodik mora potpuno zaboraviti ideju o destruiranju Ustavnog suda BiH. Svi u BiH i van nje dobro znaju njegove javno deklarirane antidejtonske ciljeve i politike, kao i suštinske razloge zašto mu smetaju Ustavni sud BiH i visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH. Nijedan političar koji se zalaže za državu BiH ne smije pristati na Dodikove ultimatume o Ustavnom sudu BiH, kao i o drugim esencijalno bitnim pitanjima za BiH. Ustavni sud BiH ne smije biti ni tema razgovora sa političkim ekstremima koji ugrožavaju mir i ustavni poredak BiH", poručio je Bećirović.
On je kazao i da evropski put BiH ne postoji da bi politički ekstremisti uništili evropsku i evroatlantsku budućnost BiH, već da bi naša država postala funkcionalna i demokratska država u kojoj se poštuju evropski standardi i principi.
-Status, sastav i nadležnosti Ustavnog suda BiH regulirane su Ustavom BiH. Ustavni sud BiH utemeljen je članom VI. Ustava BiH kao nezavisni čuvar Ustava i kao institucionalni garant za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda ustanovljenih Ustavom BiH i instrumentima Aneksa I Ustava BiH. Ustavni sud BiH nije dio ni zakonodavne, ni izvršne, nego je Ustavom BiH pozicioniran kao posebna samostalna i nezavisna vlast", rekao je Bećirović.
Na kraju ističe, "vodeći računa o važnoj ulozi koju Ustavni sud BiH ima u Ustavu BiH, a koja nameće obavezu osiguranja njegove nezavisnosti, uključujući punu finansijsku i upravnu nezavisnost i samostalnost, nedopustivo je da bilo koji političar potkopava ulogu Ustavnog suda BiH".
-
sumirprimus
#20300 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
ja pricam o mostaru, gradu, ne ponosis se ti svijetom kantonom nego starim mostom i gradom jel tako? sta je kanton? pricas im o konjicu, prozor rami jel, cisto sumnjam, ono citluk dika haha, dakle pricam o lokalnom nivou, na lokalnom nivou vi ste vecinski da i na lokalnom nivou, lasta skok u netervu koalicioni partner 29 godina hdzdr_Evil wrote: ↑08/02/2024 11:32Pa ne znam sta da ti kazem, otkad je svijeta i vijeka u tuzlanskom kantonu je SDA na vlasti, carsija malo drugacije glasa, ali evo ti prvi u onom postu rece da "evo kod nas Novalic" - znaci da je SDA tvoj i u tvom dvoristu. Ko da se carsija sta pita, lova i odlucivanje je na kantonu i federaciji.. tako da glasate isto kao i istocni Mostar.sumirprimus wrote: ↑08/02/2024 11:25
Nije isto druze, nemoj tako, ipak sam ja Tuzlak i to nesto znaci u politickom smislu izbora, ako nista kapital je, nikad u novijoj istoriji drzave Bosne i Hercegovine, tj od prvih demokratskih izbora Tuzlaci nisu podrzali niti vecinski glasali za SDA. Dakle konkretnim primjerom i na izborima smo pkazali vecnski sta mislimo o toj ideji.
Na vecim nivoima nemam oiuzbora jer budemo preglasani. Dakle poredim isti nivo, a tu vi vecinski pak odaberet sda opciju tj prirodnog i visedecenijskog koalicionog partnera u vidu hdz.a kojeg kao stalno natucas meni u nekom poredjenju![]()
U mom je HDZ pa su oni moji - kako god ja glasao. Demokratija - mi smo to iskali, a ja sam legalista.
A tebi natucam, iz vec milion navedenih razloga; da se ne ponavljamo, mozemo jedan dan normalno prozivjeti. I ti i tramvaj trojka morate poceti malo i na poglavnika treceg, ako zelite da vas iko makar i u fantaziji shvati kao nesto drugo; za mene je kasno, ja sam vas vec svrstao. A vala i nisam neki faktor da nekoga je briga![]()