Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
-
- Posts: 812
- Joined: 21/06/2010 12:58
#51026 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Ova kajmacnica izgleda kao nesto primamljivo, pa na neki nacin lici na krempitu
https://www.coolinarika.com/recept/kajm ... 42ac12003b
https://www.coolinarika.com/recept/kajm ... 42ac12003b
-
- Posts: 2029
- Joined: 07/04/2010 11:05
#51027 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Jeste, prelijepo izgledaju, mozel tvoj recept....
Ja stavim griz, zumance i mascarpone...
- banjaluka078
- Moderator
- Posts: 8291
- Joined: 16/01/2007 23:38
#51028 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Hvala. Izvoli:
U pola litre mlijeka staviti kašiku šećera i zagrijavati, pa u jako toplo mlijeko (ali ne da proključa) staviti 100 grama griza i kuhati uz stalno miješanje dok se ne dobije žitka masa (ne dobro ukuhana!). Kada se malo ohladi, u skuhani griz dodati dva jajeta.
Jufku za baklavu rezati na trake širine oko 10 cm, spajati po dvije, pomastiti svaku. U vrh staviti čajnu kašiku skuhanog griza i onda savijati u trokutiće i stavljati u podmazanu tepsiju.
Za zaljev skuhati kilogram šećera sa 6 dcl vode i jednim narezanim limunom. Samo malo ohladiti i zaliti vruće pituljice.
- banjaluka078
- Moderator
- Posts: 8291
- Joined: 16/01/2007 23:38
- Sanabija
- Posts: 1564
- Joined: 13/03/2019 21:53
#51030 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Hvala najljepsa
- vazi
- Posts: 8833
- Joined: 07/04/2010 15:31
#51031 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Nevjerovatno, bravo bravo
Jel ovo losos ? Ja bih to
- vazi
- Posts: 8833
- Joined: 07/04/2010 15:31
#51032 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Jednom pravila kad su djeca bila mala, bas me podsjeti banjalûka, hvala za receptbanjaluka078 wrote: ↑31/01/2024 20:23Hvala. Izvoli:
U pola litre mlijeka staviti kašiku šećera i zagrijavati, pa u jako toplo mlijeko (ali ne da proključa) staviti 100 grama griza i kuhati uz stalno miješanje dok se ne dobije žitka masa (ne dobro ukuhana!). Kada se malo ohladi, u skuhani griz dodati dva jajeta.
Jufku za baklavu rezati na trake širine oko 10 cm, spajati po dvije, pomastiti svaku. U vrh staviti čajnu kašiku skuhanog griza i onda savijati u trokutiće i stavljati u podmazanu tepsiju.
Za zaljev skuhati kilogram šećera sa 6 dcl vode i jednim narezanim limunom. Samo malo ohladiti i zaliti vruće pituljice.
- vazi
- Posts: 8833
- Joined: 07/04/2010 15:31
- GandalfSivi
- Posts: 19573
- Joined: 09/09/2006 00:38
- Contact:
- tramvajtrojka
- Posts: 12558
- Joined: 27/04/2021 22:52
#51035 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
jel te napatio beef Wellington i dobro ti je ispao
- GandalfSivi
- Posts: 19573
- Joined: 09/09/2006 00:38
- Contact:
#51036 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Napatila me je cijena istogtramvajtrojka wrote: ↑01/02/2024 00:42jel te napatio beef Wellington i dobro ti je ispao
Mimo toga ista stvar kao i svaka druga, korak po korak. Nerviraju me dvije stvari. Prvo, odvojilo se tijesto (moguce jer sam slusao Gordon Ramsay-a, koji kaze da treba obloziti palacinkama prije tijestom), a druga stvar je da je biftek jebiga socan, i ja ga jesam “zapecatio” sa tim sto sam ga przio sa svih strana prije nego sto sam ga umotao i u rernu ubacio. Izasao odlican, suh (tijesto), ali jebiga, cim ga presjeces, sokovi izadju i tijesto mokro…
Mali edit, al’sam ga zato umotao u suho meso (tanko, tanko sjeceno), mjesto prsute. ‘ta ce prsuta
-
- Posts: 5734
- Joined: 01/07/2006 12:59
-
- Posts: 83462
- Joined: 10/02/2010 07:54
- Location: Bunker :D Saj ops
#51038 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Koliko dugo i na kojoj temp ?GandalfSivi wrote: ↑01/02/2024 01:12Napatila me je cijena istog
Mimo toga ista stvar kao i svaka druga, korak po korak. Nerviraju me dvije stvari. Prvo, odvojilo se tijesto (moguce jer sam slusao Gordon Ramsay-a, koji kaze da treba obloziti palacinkama prije tijestom), a druga stvar je da je biftek jebiga socan, i ja ga jesam “zapecatio” sa tim sto sam ga przio sa svih strana prije nego sto sam ga umotao i u rernu ubacio. Izasao odlican, suh (tijesto), ali jebiga, cim ga presjeces, sokovi izadju i tijesto mokro…
Mali edit, al’sam ga zato umotao u suho meso (tanko, tanko sjeceno), mjesto prsute. ‘ta ce prsuta
- GandalfSivi
- Posts: 19573
- Joined: 09/09/2006 00:38
- Contact:
#51039 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
170 stepeni, recept trazi 30-40 min ali s obzirom na komadinu mesa (skoro 2.5 kile) trebalo mi je i sat vremena da postignem unutrasnju temperaturu od 60 stepeni…
-
- Posts: 2029
- Joined: 07/04/2010 11:05
#51040 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
I mene nervira to sa tijestom sto bude vlazno cim malo stane, nije bitno meso, riba ista stvar. Probala sam i sa bockanjem tijesta odozgo, razlicitih filovima oko mesa... To je jednostavno tako....GandalfSivi wrote: ↑01/02/2024 14:55170 stepeni, recept trazi 30-40 min ali s obzirom na komadinu mesa (skoro 2.5 kile) trebalo mi je i sat vremena da postignem unutrasnju temperaturu od 60 stepeni…
-
- Posts: 2029
- Joined: 07/04/2010 11:05
#51041 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Hvala za recept, probat cu
Cim vidim njegove slike znam on je pocinioc
- Sanabija
- Posts: 1564
- Joined: 13/03/2019 21:53
#51042 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Srnece snicle u bijelom vinu
- Digla_da_kreci
- Posts: 5288
- Joined: 01/05/2010 19:03
- medvjed23
- Posts: 27995
- Joined: 16/07/2010 13:49
- Location: paketici-i-sve-2024-t165092.html
#51044 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Uh... Sočan paradajz i koje zrno soli - šta još tražiti od života?
- moon_walker_90
- Posts: 2435
- Joined: 21/12/2012 18:16
- Location: Ćućurak
- Digla_da_kreci
- Posts: 5288
- Joined: 01/05/2010 19:03
#51046 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Jedino ovaj veliki paradajz volim, one rajcice npr. nisam ljubitelj.
- corolla02
- Posts: 10543
- Joined: 18/02/2009 22:12
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#51047 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
aaaa o'kle kavade i to mimo sezone neki povlašteni stalež!
ja, evo malo suhovine rezo
- banjaluka078
- Moderator
- Posts: 8291
- Joined: 16/01/2007 23:38
-
- Posts: 83462
- Joined: 10/02/2010 07:54
- Location: Bunker :D Saj ops
#51049 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
aaa 60 unutra jel? ok,fala...GandalfSivi wrote: ↑01/02/2024 14:55170 stepeni, recept trazi 30-40 min ali s obzirom na komadinu mesa (skoro 2.5 kile) trebalo mi je i sat vremena da postignem unutrasnju temperaturu od 60 stepeni…
-
- Posts: 83462
- Joined: 10/02/2010 07:54
- Location: Bunker :D Saj ops