A_A_AKCIJA wrote: ↑27/01/2024 08:31
hatemondays wrote: ↑27/01/2024 06:43
Jednom kad potpises zakon o prebivalistu u rs nama vise povratka. Sve sto se sarne za sicu i za a saku nakih fondova koje ce zavrsiti dzepovima nasih ili poskocnih lopova nije vrijedno stete koja ce se nanijeti drzavi i obicnom gradjaninu. Ko sarne imovinu Dodiku i ko sarne vjecni dzoker u predsjednistvu bjelogavom upravniku logora bice izdajnik i tacka. A sa izdajnicima cemo lako, kladuskog mi babe.
Realno, prijateljiu, nećeš ti ništa.
Nisi kada je Bakir izdao reviziju presude za agresiju Srbije na BiH. Nećeš ni za bilo šta drugo.
Malo si ga mahnuo u petak navečer down under I to je to.
Dobra vijest je da nećeš ni imati razloga. Ti si svoje odradio u ratu, i neizmjerno ti hvala na tome.
Sada pusti nas koji imamo tu hrabrost da živimo ovdje i stanemo izdaji na crtu.
Istom tom Bakiru kojem nisi prijetio kada je potpisao legitimno predstavljanje, kada je sabotirao reviziju, kada je omogućio krađu milijardi...
Živ bio, ti si svoje odradio i ponavljam, neizmjerno ti hvala. Sada se vode druge bitke, ne manje važne od tvojih.
Moj akcija, hajde prvo da zaboravimo rat, zasluge itd. To je proslost, bilo proslo, sto se naucilo ili ne naucilo iz njega to je za neku drugu temu. Kad smo kod Bakira evo tipovi poput mene su mu omugucili da vise ako Bog da nikad ne sjedne u neku bitniju fotelju osim kod kuce da cuva hanumine skute. Takvi su nam nanijeli puno zla, mozda ne mojoj generaciji ali su ove mladje su dobro unistili. Vidi mene se situacija u dragoj mi domovini mozda ne bi previse ticala ali itekako me se tice pa da nabrojim razloge: otac jos zivi 80 I kusur banki stalno ga guram, sestra sa muzem I dvoje djece guram kad god zapne, gomila familije sa oceve i majcine strane starosti od 1 mjeseca do oceve sestre koja je napunila stoju neki dan. Sto se imovine tice koja se budala jos odrice, stana , kuce, poslovnog prostora I zemlje naslijedjene od istocne Bosne pa do Bihaca. Ove moje dede s obje strane si se dobro rasirile hvala Bogu. Kao sto vidis obilje je razloga da zazirem od bilo koga ko bi potencijalno mogao ugroziti moju familiju i imovinu.
Kad smo Kirbasa misa, njemu zelim ugodan zatvor a njegovoj hanumi mjesto u domu zdravlja odakle je dosla. Takodje isto zelim istim bradicama koje mindersu samo za svoje interese.
Samo budali nije jasno da je SDA proslost i tu povratka nema. Zasluzeno! Moj preferans su bili ljudi iz NS, znam licno par njih, to je moj stih ali nekako mlako pocese cim se vlasti uhvatise. Sto se tice NiP par mojih drugova ljiljana Dino je vrbovao kod sebe bas iz razloga sto je ljudima bio pun babinog sina. Iskreno znam ljudi po ambasadama, po bankama svima je stalo da barem djeca zive u normalnom drustvu ali kad vidim bjeloglavog vidim logor i ljude u njemu.
Dakle stalo mi je i drago mi je da je stalo i tebi.
A sto se tice ovo mahnuo, nisam ti ja sumijev tip, ja jednu casu i to je to.Doduse ovo australsko vino je bas dobro, evo meza na stolu , casa vina , malo smokve, tresnje i lubenica I gleda se tenis.Onako iskreno bas mi je drago da je onaj ceto ispo juce.
Pozdrav i ne dajte se...