Narod i Pravda (Konakovic)

Haris.ba

#30876 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

sime_cipol wrote: 26/01/2024 19:56
drug_profi wrote: 26/01/2024 18:24 Ako nekom nije jasno, svako ispadanje iz voza za EU i NATO je KONAČNO I DEFINITIVNO ZAIVIJEK.

Ako treba govna jesti da se u vozu ostane, dajte da ih pojedemo.
U NATO neces uci nikad. Srbi ne zele i to otvoreno kazu. U EU mozda, ali nas dvojica to necemo docekati.
Cudne se stvari desavaju u geopolitici, nema potrebe ne iskoristiti da se sada udje u voz, pa nek se putuje - citaj, koji EU fondovi na tom putu zagrabe.

Da je po propisima, naravno da ne bi dobili nista.
Mozda se promjeni geopolitika pa i EU zakoci. Ali, sada u ovom momentu fakat ne traze puno. Drugo je sto Hdz zeli svoje, i ima odredjene EU zemlje koje podrzavaju da se progura to kako Hdz zeli.
Jordan1961

#30877 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Jordan1961 »

A_A_AKCIJA wrote: 26/01/2024 19:50 Ambasada je crno na bijelo osudila "prijedloge", a ne dogovor.

Niko očima mimo sastanka nije vidio čak ni taj prijedlog, a vi se prihvatili ko mutavi.

Gromoglasna šutnja Trojke :D , a svi, bukvalno svi se očitovali na tu temu i odbacili glasine.
Ej malo poslozi dogadjaje jer iz posta u post sam sebi radis kontradikcije.
1) Velis u deset zadnjih postova da nikakvog dogovora izmedju Trojke i SNS(H)D(Z) nije bilo. Ako ga nije bilo, zasto bi ga US ambasada osudjivala?
2) Kakve sad glasine ako imas dokumente sa sastanka distribuiranih od strane SNS(H)D(Z)-a. Iz dana u dan imas izjave dvojca bez kormilara da je sve bilo dogovoreno. Tvrde da cak imaju snimke sa sastanka (audio ili video - nisam siguran ali oni tvrde da ih imaju). To su valjda te "glasine" koje spominjes.
Svaka vlast mora biti izlozena kritici. Bespogovorno klimanje glavom je karakteristika diktatura. Razumijem ja da si bot Trojke ali daj makar bilo kakve argumente za ove poteze koje smatras pozitivnim.
anelsol

#30878 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by anelsol »

Haris.ba wrote: 26/01/2024 20:00
sime_cipol wrote: 26/01/2024 19:56
drug_profi wrote: 26/01/2024 18:24 Ako nekom nije jasno, svako ispadanje iz voza za EU i NATO je KONAČNO I DEFINITIVNO ZAIVIJEK.

Ako treba govna jesti da se u vozu ostane, dajte da ih pojedemo.
U NATO neces uci nikad. Srbi ne zele i to otvoreno kazu. U EU mozda, ali nas dvojica to necemo docekati.
Cudne se stvari desavaju u geopolitici, nema potrebe ne iskoristiti da se sada udje u voz, pa nek se putuje - citaj, koji EU fondovi na tom putu zagrabe.

Da je po propisima, naravno da ne bi dobili nista.
Mozda se promjeni geopolitika pa i EU zakoci. Ali, sada u ovom momentu fakat ne traze puno. Drugo je sto Hdz zeli svoje, i ima odredjene EU zemlje koje podrzavaju da se progura to kako Hdz zeli.
Geopolitički nije bila nikada povoljnija situacija Balkanskih zemalja, pa i BiH da nas EU prigrli, ali sa Miloradom teško. Nije ni Evropi lahko da proguta tu knedlu. HDZ pokušava da iskoristi gužvu i da dobije što je njima u interesu.

Problem će biti ako desničari zajašu u Njemačkoj i Francuskoj, što nije nemoguće. Onda mrka kapa i za EU a ne za nas.
Prpa.ba

#30879 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Forumski HNS i Trojka lukavo pakuju pricu o tzv. EU integracijama, milijardama i kamionima, zajedno sa pricom o "pijanduri Komsicu" koji "nicem nije doprinio". :mrgreen:

Kada je zaba vec odmekla, slijedi ismijavanje "SDFA politikama" i "rahat patnji" koja "rastjera svu omladinu", uz logican zakljucak da se treba pregovarati oko HNS-ovih imperativa, jer "put u tzv. EU vodi preko Hrvatske" i "sta fali da im se da neko solidno rjesenje da ne zaglavimo na istoku". :mrgreen:

Je li cinjenica da HNS-u jos nista nije dato, osim Fonda za zastitu okolisa FBiH, potpune kontrole nad gradnjom magistrala i autoputeva u FBiH, neustavne kontrole nad Zastupnickim domom Parlamenta FBiH i Domom naroda Parlamenta FBiH, miliona KM za MUP ZHK i "kontrolu migracija", miliona KM u raspodjeli sredstava za UKB Mostar, neovlastenog slanja zalbe na presude ESP, itd, pa i nije.

Ali da li je stvorena atmosfera da u bosnjackoj kvoti ima ljudi koji pristaju na razgovor o tome kako "nije fer da Bosnjaci Hrvatima biraju clana predsjednistva", jeste.

Onda se lakse i nametne.
ljubijankic

#30880 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ljubijankic »

Prpa.ba wrote: 26/01/2024 20:40 Forumski HNS i Trojka lukavo pakuju pricu o tzv. EU integracijama, milijardama i kamionima, zajedno sa pricom o "pijanduri Komsicu" koji "nicem nije doprinio". :mrgreen:

Kada je zaba vec odmekla, slijedi ismijavanje "SDFA politikama" i "rahat patnji" koja "rastjera svu omladinu", uz logican zakljucak da se treba pregovarati oko HNS-ovih imperativa, jer "put u tzv. EU vodi preko Hrvatske" i "sta fali da im se da neko solidno rjesenje da ne zaglavimo na istoku". :mrgreen:

Je li cinjenica da HNS-u jos nista nije dato, osim Fonda za zastitu okolisa FBiH, potpune kontrole nad gradnjom magistrala i autoputeva u FBiH, neustavne kontrole nad Zastupnickim domom Parlamenta FBiH i Domom naroda Parlamenta FBiH, miliona KM za MUP ZHK i "kontrolu migracija", miliona KM u raspodjeli sredstava za UKB Mostar, neovlastenog slanja zalbe na presude ESP, itd, pa i nije.

Ali da li je stvorena atmosfera da u bosnjackoj kvoti ima ljudi koji pristaju na razgovor o tome kako "nije fer da Bosnjaci Hrvatima biraju clana predsjednistva", jeste.

Onda se lakse i nametne.
Idi pripremaj se za odbrani Fadila, za vas ovo od sutra postaje nebitna vijesti.
Prpa.ba

#30881 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Drago mi je da je Fadil zaplatio, a ti mozes odahnuti jer je Jelka prosla neokrznuta, potpisima unatoc. :mrgreen:
Hakiz

#30882 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Ovo oko EU fondova, milijardi itd:

Hoće li BiH pojaviti se na drop listi država u koju prodavnica izvozi kada kupuješ nešto iz EU? Hoće li za jedan proizvod cijena transporta biti 25 eura kao što je za Hrvatsku, a ne 175 koliko je za BiH sada?

Hoćemo li mi, "obični" građani, osjetiti te milijarde direktno na svojoj koži?

Ili će to otići u neku apstraktnu "infrastrukturu"?
Last edited by Hakiz on 26/01/2024 20:47, edited 1 time in total.
Hakiz

#30883 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Prpa.ba wrote: 26/01/2024 20:44 Drago mi je da je Fadil zaplatio, a ti mozes odahnuti jer je Jelka prosla neokrznuta, potpisima unatoc. :mrgreen:
:mrgreen:
Jordan1961

#30884 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Jordan1961 »

Prpa.ba wrote: 26/01/2024 20:40 Je li cinjenica da HNS-u jos nista nije dato, osim Fonda za zastitu okolisa FBiH, potpune kontrole nad gradnjom magistrala i autoputeva u FBiH, neustavne kontrole nad Zastupnickim domom Parlamenta FBiH i Domom naroda Parlamenta FBiH, miliona KM za MUP ZHK i "kontrolu migracija", miliona KM u raspodjeli sredstava za UKB Mostar, neovlastenog slanja zalbe na presude ESP, itd, pa i nije.
I to sve sa 9%-10% demokratskog kapaciteta.
A_A_AKCIJA

#30885 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Jordan1961 wrote: 26/01/2024 20:20
A_A_AKCIJA wrote: 26/01/2024 19:50 Ambasada je crno na bijelo osudila "prijedloge", a ne dogovor.

Niko očima mimo sastanka nije vidio čak ni taj prijedlog, a vi se prihvatili ko mutavi.

Gromoglasna šutnja Trojke :D , a svi, bukvalno svi se očitovali na tu temu i odbacili glasine.
1) Velis u deset zadnjih postova da nikakvog dogovora izmedju Trojke i SNS(H)D(Z) nije bilo. Ako ga nije bilo, zasto bi ga US ambasada osudjivala?
2) Kakve sad glasine ako imas dokumente sa sastanka distribuiranih od strane SNS(H)D(Z)-a. Iz dana u dan imas izjave dvojca bez kormilara da je sve bilo dogovoreno. Tvrde da cak imaju snimke sa sastanka (audio ili video - nisam siguran ali oni tvrde da ih imaju). To su valjda te "glasine" koje spominjes.
Svaka vlast mora biti izlozena kritici. Bespogovorno klimanje glavom je karakteristika diktatura. Razumijem ja da si bot Trojke ali daj makar bilo kakve argumente za ove poteze koje smatras pozitivnim.
Brat bratu, pet puta odgovoreno

Proposal je prijedlog, i to je ambasada osudila.

Kakve dokumente? Što su pustili SNSD i HDZ :D

Uozbilji se.

Kritika, uvijek. Samo za nju imati argumente.
Pljuvačina, laganje, ignorisanje izjava onih koje kritikuješ, nije vidjelo kritike.

To se zove botovanje. Kada glumiš da si kofol objektivan, a ovamo podmećeš destilovanu SDA propagandu.

Za razliku od tebe, ja otvoreno od 2018. o svom trošku i u svoje vrijeme vršim promociju NiP politike na forumu. Nikad to nisam krio.
Dapače, imam hrabrosti stati iza ideje za koju vjerujem i za koju se borim.
Jordan1961

#30886 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Jordan1961 »

A_A_AKCIJA wrote: 26/01/2024 21:09

Uozbilji se.

Pljuvačina, laganje, ignorisanje izjava onih koje kritikuješ, nije vidjelo kritike.

To se zove botovanje. Kada glumiš da si kofol objektivan, a ovamo podmećeš destilovanu SDA propagandu.

Za razliku od tebe, ja otvoreno od 2018. o svom trošku i u svoje vrijeme vršim promociju NiP politike na forumu. Nikad to nisam krio.
Ja za razliku od tebe nikakvu politiku ne promoviram. Komentarisem sam pojedine poteze i strateski pravac. I dalje mislim da je Trojka bolje rjesenje od SDA ali svakim danom imam sve manje povjerenja u njih.
I reci bogati, ko bira clanove Predsjednistva: glasaci ili narodi svoje predstavnike?
Prpa.ba

#30887 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Jordan1961 wrote: 26/01/2024 21:06
Prpa.ba wrote: 26/01/2024 20:40 Je li cinjenica da HNS-u jos nista nije dato, osim Fonda za zastitu okolisa FBiH, potpune kontrole nad gradnjom magistrala i autoputeva u FBiH, neustavne kontrole nad Zastupnickim domom Parlamenta FBiH i Domom naroda Parlamenta FBiH, miliona KM za MUP ZHK i "kontrolu migracija", miliona KM u raspodjeli sredstava za UKB Mostar, neovlastenog slanja zalbe na presude ESP, itd, pa i nije.
I to sve sa 9%-10% demokratskog kapaciteta.
Da su imali vise, HNS-u bi davali manje. Ali nisu, zato su i preferirani partner. :mrgreen:
palermo

#30888 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

Jordan1961 wrote: 26/01/2024 21:14

Uozbilji se.

Ja za razliku od tebe nikakvu politiku ne promoviram. Komentarisem sam pojedine poteze i strateski pravac. I dalje mislim da je Trojka bolje rjesenje od SDA ali svakim danom imam sve manje povjerenja u njih.
I reci bogati, ko bira clanove Predsjednistva: glasaci ili narodi svoje predstavnike?
Meni strasno ide na zivce ovo pravdanje tipa "ja i dalje mislim da je Trojka bolje rjesenje " a svaki tvoj post drugacije kaze. Cemu potreba da se to kaze.

Sto se mene tice, Trojka je nesto najgore sto se BiH moglo desiti.....

I ne zahmeti na ovom postu, to sto mene zivcira nesto ne mora nikoga da se tice, ali jednostavno sam imao potrebu da ovo napisem.
Jordan1961

#30889 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Jordan1961 »

palermo wrote: 26/01/2024 21:29

Uozbilji se.

Meni strasno ide na zivce ovo pravdanje tipa "ja i dalje mislim da je Trojka bolje rjesenje " a svaki tvoj post drugacije kaze. Cemu potreba da se to kaze.

I ne zahmeti na ovom postu, to sto mene zivcira nesto ne mora nikoga da se tice, ali jednostavno sam imao potrebu da ovo napisem.
Kakva je SDA na vlasti bila, tesko ce je neko po stetnosti nadmasiti. Daleko da je Trojka idealna ali hvala na SDA vremenima.
1Dante1

#30890 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by 1Dante1 »

palermo wrote: 26/01/2024 21:29

Uozbilji se.

Ispravka, najgora stvar sto se SDA mogla desiti. :D
cvrčak_na_hedonizmu

#30891 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Aaakcijanje u odbrani savjetnickog mjesta ili neke slicne sinekurice. Neumoran je i zasluzuje svaki fening. Dobra selekcija by Kifla :navijacica:
Point.

#30892 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Point. »

Ne treba ulaziti u bilo kakvu raspravu sa članovima stranaka na forumu, takvi ne razmišljaju racionalno. Waste of time.
MAha

#30893 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MAha »

Podrzavam trojku u nekim stvarima. Ne podrzavam, sada sve ocitiju, politiku udovoljavanja HDZu. Svaka rijec u politici znaci, dal se priprema za nesto, ili se brani nesto ili se napada neko/nesto.
To sto neko iz Eu protezira hrvate i hoce da na mala vrata ugura i zacementira bjeloglavog doglavnika za vjeke vjekova, boli me qrc. Sarene laze, fondovi, nekakvi vozovi koji ce kao proc, sve je to p..in dim. Kad nesto usvojis vise ga ne izmjeni pa sve da ga dudlo doglavniku 24/7.
Nek trojka ne misli da ce raja progutat tu pricu o kucama od cokolade i ulicama od marmelade, samo eto jbg nije fer da bosnjaci biraju nekig nesto. Pa jesul svhesni da je svako to slovo u ustavu s razlogom tu. I da sr ne moze sa tim trgovat. Pamet u glavu.
EU NE TRAZI TO, TO TRAZE POJEDINI LOBISTI. Ja vjerujem da Dino ipak malo veci frajer, nadam se. Svhestan je on svega, al jebeno he kad upadnes u masinu, al samo se tu i tada pokaze ko he od kakvog naterijala.
Ozimician

#30894 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

Hakiz wrote: 26/01/2024 20:46
Ili će to otići u neku apstraktnu "infrastrukturu"?
Otici ce u projekte osnazivanja i inkluzije obespravljenih manjina. :D

Odrzavat ce se panel sesije, seminari, predavanja, dijelit ce se diplome...
hatemondays

#30895 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by hatemondays »

Jednom kad potpises zakon o prebivalistu u rs nama vise povratka. Sve sto se sarne za sicu i za a saku nakih fondova koje ce zavrsiti dzepovima nasih ili poskocnih lopova nije vrijedno stete koja ce se nanijeti drzavi i obicnom gradjaninu. Ko sarne imovinu Dodiku i ko sarne vjecni dzoker u predsjednistvu bjelogavom upravniku logora bice izdajnik i tacka. A sa izdajnicima cemo lako, kladuskog mi babe.
A_A_AKCIJA

#30896 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

hatemondays wrote: 27/01/2024 06:43 Jednom kad potpises zakon o prebivalistu u rs nama vise povratka. Sve sto se sarne za sicu i za a saku nakih fondova koje ce zavrsiti dzepovima nasih ili poskocnih lopova nije vrijedno stete koja ce se nanijeti drzavi i obicnom gradjaninu. Ko sarne imovinu Dodiku i ko sarne vjecni dzoker u predsjednistvu bjelogavom upravniku logora bice izdajnik i tacka. A sa izdajnicima cemo lako, kladuskog mi babe.
Realno, prijateljiu, nećeš ti ništa.

Nisi kada je Bakir izdao reviziju presude za agresiju Srbije na BiH. Nećeš ni za bilo šta drugo.

Malo si ga mahnuo u petak navečer down under I to je to.

Dobra vijest je da nećeš ni imati razloga. Ti si svoje odradio u ratu, i neizmjerno ti hvala na tome.
Sada pusti nas koji imamo tu hrabrost da živimo ovdje i stanemo izdaji na crtu.

Istom tom Bakiru kojem nisi prijetio kada je potpisao legitimno predstavljanje, kada je sabotirao reviziju, kada je omogućio krađu milijardi...

Živ bio, ti si svoje odradio i ponavljam, neizmjerno ti hvala. Sada se vode druge bitke, ne manje važne od tvojih.
tap3ah75

#30897 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tap3ah75 »

Što je zaključana tema o našoj stranci?
MUNAFIK

#30898 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

Povjerenje u trojku polahko pada... Licno kod mene najvise radi uhljebljavanja bukvalno 'sjasi Kurta da uzjase Murta'...

Kazu ne znam razlikovati imenovanje od uhljebljavanja :-)

Znaci ovi NIPovci (njih najvise znam) na sve strane samo trka da uvale neke svoje negdje.

A i ova prica o nekakvim EU fondovima i 'zabama' koje treba progutati ne mirise na dobro.
breuer

#30899 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by breuer »

aaa_akcija je britka sablja himself...
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#30900 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sime_cipol »

Treba pristati na IZ sa HDZ, ali samo za jedne izbore. Tacno navesti datum do kada vaze. Pa kako budemo dobijali te milijarde, ako se otvore pregovori, kako bude isao napredak prema EU i NATO tako produzavati od izbora do izbora. Kad udjemo u EU i NATO onda mozemo pricati o trajnoj izmjeni IZ
Post Reply