Narod i Pravda (Konakovic)

A_A_AKCIJA

#30901 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

MUNAFIK wrote: 27/01/2024 09:03 Kazu ne znam razlikovati imenovanje od uhljebljavanja
Pa znaš li, iskreno?

Ili je trebalo ostaviti SDA direktore po državnim firmama?

Pa da sutra opet Trojci fakturišu njihov nerad i lopovluk, a oni svi SDA.

Hoće li SDA direktor provoditi politiku Trojke u radu firme?

Znaš li koliko traje mandat direktora? Jesu li direktori zaposleni na neodređeno ili imaju mandat?
Prpa.ba

#30902 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Dobro je da je Dovadzija preuzeo odgovornost za svoj nerad u SC, i promptno otisao kod Konakovica da popunjava sistematizaciju jer je hronican nedostatak radne snage u MVP. :mrgreen:

Istovremeno ce optuziti SDA za uhljebljavanje.

Bosna i Hercegovina :kiselavoda:
hatemondays

#30903 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by hatemondays »

A_A_AKCIJA wrote: 27/01/2024 08:31
hatemondays wrote: 27/01/2024 06:43 Jednom kad potpises zakon o prebivalistu u rs nama vise povratka. Sve sto se sarne za sicu i za a saku nakih fondova koje ce zavrsiti dzepovima nasih ili poskocnih lopova nije vrijedno stete koja ce se nanijeti drzavi i obicnom gradjaninu. Ko sarne imovinu Dodiku i ko sarne vjecni dzoker u predsjednistvu bjelogavom upravniku logora bice izdajnik i tacka. A sa izdajnicima cemo lako, kladuskog mi babe.
Realno, prijateljiu, nećeš ti ništa.

Nisi kada je Bakir izdao reviziju presude za agresiju Srbije na BiH. Nećeš ni za bilo šta drugo.

Malo si ga mahnuo u petak navečer down under I to je to.

Dobra vijest je da nećeš ni imati razloga. Ti si svoje odradio u ratu, i neizmjerno ti hvala na tome.
Sada pusti nas koji imamo tu hrabrost da živimo ovdje i stanemo izdaji na crtu.

Istom tom Bakiru kojem nisi prijetio kada je potpisao legitimno predstavljanje, kada je sabotirao reviziju, kada je omogućio krađu milijardi...

Živ bio, ti si svoje odradio i ponavljam, neizmjerno ti hvala. Sada se vode druge bitke, ne manje važne od tvojih.
Moj akcija, hajde prvo da zaboravimo rat, zasluge itd. To je proslost, bilo proslo, sto se naucilo ili ne naucilo iz njega to je za neku drugu temu. Kad smo kod Bakira evo tipovi poput mene su mu omugucili da vise ako Bog da nikad ne sjedne u neku bitniju fotelju osim kod kuce da cuva hanumine skute. Takvi su nam nanijeli puno zla, mozda ne mojoj generaciji ali su ove mladje su dobro unistili. Vidi mene se situacija u dragoj mi domovini mozda ne bi previse ticala ali itekako me se tice pa da nabrojim razloge: otac jos zivi 80 I kusur banki stalno ga guram, sestra sa muzem I dvoje djece guram kad god zapne, gomila familije sa oceve i majcine strane starosti od 1 mjeseca do oceve sestre koja je napunila stoju neki dan. Sto se imovine tice koja se budala jos odrice, stana , kuce, poslovnog prostora I zemlje naslijedjene od istocne Bosne pa do Bihaca. Ove moje dede s obje strane si se dobro rasirile hvala Bogu. Kao sto vidis obilje je razloga da zazirem od bilo koga ko bi potencijalno mogao ugroziti moju familiju i imovinu.
Kad smo Kirbasa misa, njemu zelim ugodan zatvor a njegovoj hanumi mjesto u domu zdravlja odakle je dosla. Takodje isto zelim istim bradicama koje mindersu samo za svoje interese.
Samo budali nije jasno da je SDA proslost i tu povratka nema. Zasluzeno! Moj preferans su bili ljudi iz NS, znam licno par njih, to je moj stih ali nekako mlako pocese cim se vlasti uhvatise. Sto se tice NiP par mojih drugova ljiljana Dino je vrbovao kod sebe bas iz razloga sto je ljudima bio pun babinog sina. Iskreno znam ljudi po ambasadama, po bankama svima je stalo da barem djeca zive u normalnom drustvu ali kad vidim bjeloglavog vidim logor i ljude u njemu.
Dakle stalo mi je i drago mi je da je stalo i tebi.
A sto se tice ovo mahnuo, nisam ti ja sumijev tip, ja jednu casu i to je to.Doduse ovo australsko vino je bas dobro, evo meza na stolu , casa vina , malo smokve, tresnje i lubenica I gleda se tenis.Onako iskreno bas mi je drago da je onaj ceto ispo juce.
Pozdrav i ne dajte se...
hepekcina

#30904 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by hepekcina »

hatemondays wrote: 27/01/2024 06:43 Jednom kad potpises zakon o prebivalistu u rs nama vise povratka. Sve sto se sarne za sicu i za a saku nakih fondova koje ce zavrsiti dzepovima nasih ili poskocnih lopova nije vrijedno stete koja ce se nanijeti drzavi i obicnom gradjaninu. Ko sarne imovinu Dodiku i ko sarne vjecni dzoker u predsjednistvu bjelogavom upravniku logora bice izdajnik i tacka. A sa izdajnicima cemo lako, kladuskog mi babe.
Zakon o prebivalištu su nam uvalili Zlatko Lagumdžija (tadašnji MVP) i Denis Bečirović (tadašnji predsjedavajući Predstavničkog doma PSBIH), dok je tadašnja zamjenica ministra civilnih poslova Denisa Sarajlić- Maglić uspjela da zatvori muzeje.

Već sam izgubio nadu da ova garnitura ima imalo više pameti od te.Ali ko do sada nije skontao da kad ase nešto potpiše i dogovori da je to taknuto-maknuto i da od tog trenutka samo ostajemo dublje zakucani u govna u kojima plivamo.

Kod Srba i Hrvata se ciljevi politike nisu promjenili još od 1991. godine i svakim novim potpisom sve su bliže ostvarenju tih ciljeva.
MUNAFIK

#30905 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

A_A_AKCIJA wrote: 27/01/2024 09:31
MUNAFIK wrote: 27/01/2024 09:03 Kazu ne znam razlikovati imenovanje od uhljebljavanja
Pa znaš li, iskreno?

Znaš li koliko traje mandat direktora? Jesu li direktori zaposleni na neodređeno ili imaju mandat?
Naravno da znam razliku i zato znam prepoznati sta ovi sadasnji NIPovci rade.

I u imonovanjima direktora ima fula jer se pocela nagradjivati samo poslusnost i stranacka pripadnost pa tako dolaze apsolutno nekopetentne osobe na odredjene pozicije.

A onda tek je cirkus u zaposljavanju radnika... Tu skoro pa i nema razlike u odnosu na prije.

Stimaju se konkursi, guraju se jarani i drugovi na intervuima ispituju te kumovi itd... I sve se to ignorise radi nekog 'mira', a oni koji kazu i ukazu na taj oroblem bivaju polahko iskljuceni iz svega.

Zatvara se nova 'halka' likova koji su kao primjena al izgleda nagore.

Nemoj Bogati samo napisat prijavi timu za korupciju.

Ideja radi koje sam podrzao NIP polahko pada u sjenu licnih interesa likova sitnog sicara koji polahko NIP pretvaraju u malu verziju SDA, a i Dino (kao i Bakir u SDA) ignorise sve to...
Novak20

#30906 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Novak20 »

Dino gazi dalje, nadam se da će imati dovoljno vremena za ovo što navodi.

Čini mi se da je pravi izdajnik. Ne države i naroda nego SDA i njihove vrhuške. :lol:

https://klix.ba/konakovic-afera-respi ... -o-umrlim/
NEDJELA SE OTKRIVAJU
Konaković: Afera Respiratori doživjela je prvi epilog, onaj za lopovluk. Sad čekamo drugi, onaj o umrlim
Brzo ćete saznati i stanje u BH Telecomu koje pokazuje kako “zaštitnici” i “patriote” upravljaju javnim dobrima, navodi on

Bivši direktor OSA-e i predsjednik Suda BiH su u zatvoru jer su po navodima i dokazima Tužilaštva pravosudni sistem koristili za obračun i pritisak sa političkim neistomišljenicima, a i za zaštitu lopova iz svojih redova, poručuje ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković.

"Potvrđene su optužnice bivšim načelnicima, gradonačelnicima, ministru odbrane za nelegalnu prodaju naoružanja i još neke, a jučer smo iz medija saznali da je potvrđena presuda u aferi Respiratori bivšem premijeru Vlade FBiH, direktoru Civilne zaštite i vlasniku privatne firme za zloupotrebu položaja i kriminal prilikom kupovine neadekvatnih respiratora.

Ušli u javna preduzeća
Ulaskom u javna preduzeća u vlasništvu Federacije BiH otkrili smo u kratkom roku kriminal u Autocestama (na osnovni ugovor od 75 miliona KM naknadnih radova još 100 miliona KM zbog “geologije”) , JP Elektroprivreda ( ugovori sa privatnim licima u 4 rudnika iz koncerna u iznosu od 150 miliona KM za usluge koje su rudnici morali realizovati sami", navodi Konaković.

Lide Naroda i prvavde (NiP) dodaje da su "firme, naravno, bliske ili i vlasništvu tajkuna koji su kupovali razne muje, šilje i nijaze u klubu Bošnjaka kako bi zadržali aktuelnu vlast".

"JP EP u tom periodu u minusu 67 miliona na kraju godine), Agencija za upravljanje oduzetom imovinom i još neke. Brzo ćete saznati i stanje u BH Telecomu koje pokazuje kako “zaštitnici” i “patriote” upravljaju javnim dobrima.

Na svakom koraku kriminal, slabljenje države i njenih institucija, partijski interes prije svega i sve to što su radili SDFA smo najavili. Sve se potvrđuje", ističe Konaković.

Drugačiji od ostalih
Ipak, dodaje da je predmet Respiratori drugačiji od ostalih.

"Nabavka respiratora za vrijeme pandemije trebala je pružiti nadu i spas onima koji se bore sa iznenadnom pošasti, nada je trebala i njihovim porodicama.

To su vanredne okolnosti, borba za život u vrijeme katastrofe. Ukrasti u takvim prilikama ne može normalna osoba niti običan lopov.

Mijenjali su ugovor o nabavci koji su potpisali, a onda u taj falsifikovani upisali respiratore koji ne spašavaju i ne liječe. Dali su lažnu nadu, nisi ponudili spas, umjesto spasa su ljudima u borbi za život i njihovim porodicama ponudili laž.

Da su znali da ne valjaju potvrđuju i poruke iz te famozne grupe “GENSEK”, preko koje je išao dogovor oko nabavke opreme. Jedna od poruka je, koje je napisala sekretarka Kalajdžić premijeru Novaliću jeste i: "Šefe, čujte se vi sa Sebijom direktno oko cijene respiratora". No, kada su stigli respiratori, Kalajdžić je poslala novu poruku: Seb. zove, loši respiratori”.

Nakon pokrenute istrage su u pokušaju da zaštite svoj kriminal priključili veliki broj pacijenata na loše i pogrešne respiratore, Hayat objavio slike koje je kasnije brisao, a predsjednik SDA išao na televizije da kaže kako “iz prve ruke zna da su ljudi priključeni i da dišu” , odgovorno je “iz prve ruke” rekao da su dobri i da pomažu", naglašava Konaković.

Pismo anesteziologa
Pojavilo se i pismo anesteziologa koji su kasnije glavom bez obzira pobjegli sa KCUS u Opću bolnicu, navodi on.

"Hrabri su i tad ukazivali na sve ovo, a sistem je “sušio” pritiscima kroz koruptivnu osovinu u pravosuđu, a režimski mediji pratili režiranim izvještajima.

Danas kad smo razmontirali tu koruptivnu hobotnicu na površinu izlaze njihova najgora nedjela.

Afera “Respiratori” je dobila epilog prvog dijela vezanog za lopovluke. Mora dobiti i epilog drugog dijela, priče o ljudskim životima i neljudskom postupanju pojedinaca.

Važno je napomenuti da se predmetni respiratori danas u ćošku nekog podruma na KCUS i da su tamo dospjeli brzo nakon farse od pokušaja da se prikažu ispravnim.

Znali su oni dobro šta rade, a ipak su to beskrupulozno radili. Nisu očekivali pad sistema koji ih štiti od svih nedjela, zato je krucijalno što smo takav sistem srušili", objavio je Konaković.
Prpa.ba

#30907 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Hrvatske drzave i hrvatskog naroda nije izdajnik, to je sigurno. Zato i ne cudi tvoja radost. Bezbeli je i tebi metenje pred svojim pragom najbitnije. :mrgreen:
Novak20

#30908 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Novak20 »

Prpa.ba wrote: 27/01/2024 16:32 Hrvatske drzave i hrvatskog naroda nije izdajnik, to je sigurno. Zato i ne cudi tvoja radost. Bezbeli je i tebi metenje pred svojim pragom najbitnije. :mrgreen:
Ne budi dijete Prpa.

Dino ništa loše nije rekao, a nisam ni ja.

Banditima je mjesto u zatvoru. Čiji god da su.
sakib_jebivjetric

#30909 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sakib_jebivjetric »

Da hoće kakav velikoHrvat završiti u zatvoru, ako ništa zbog fiskalnih računa u Međugorju, ako ništa radi privida da sud radi i dole. Eto ne mora Jelka :D
Novak20

#30910 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Novak20 »

sakib_jebivjetric wrote: 27/01/2024 16:52 Da hoće kakav velikoHrvat završiti u zatvoru, ako ništa zbog fiskalnih računa u Međugorju, ako ništa radi privida da sud radi i dole. Eto ne mora Jelka :D
:lol:

Neka završi u zatvoru tko zasluži.

A za Jelku sam vam pisao prije godinu, godinu i pol, jbg.

Novalić je Jelkine ovlasti u CZ prebacio Solaku i tako napravio aferu, a sebe i Solaka izložio odgovornosti.
Prpa.ba

#30911 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Novak20 wrote: 27/01/2024 16:41 Dino ništa loše nije rekao, a nisam ni ja.
Ne govorite vi nista lose, vi radite. I to prilicno uspjesno, moram priznati. Metete ispred praga, to jest. :mrgreen:
Novak20

#30912 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Novak20 »

Prpa.ba wrote: 27/01/2024 17:10
Ne govorite vi nista lose, vi radite. I to prilicno uspjesno, moram priznati. Metete ispred praga, to jest. :mrgreen:
Pa jeste meni ispred praga. Sarajevo mi je glavni grad, a živim u ZD županiji/kantonu.
Prpa.ba

#30913 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Dakle jos jedan zadovoljan glasac N(P)iP-a, mnijem?

Ruku na srce, u ZD kantonu adekvatnija opcija ipak prelazi prag, pa mozda trcim pred rudu. :mrgreen:
palermo

#30914 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

Prpa.ba wrote: 27/01/2024 17:10
Samo skinut kapu. Ja ti to odvano govorim, al ti ne vjerujes
cvrčak_na_hedonizmu

#30915 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

MUNAFIK wrote: 27/01/2024 12:19
Pa znaš li, iskreno?

I u imonovanjima direktora ima fula jer se pocela nagradjivati samo poslusnost i stranacka pripadnost pa tako dolaze apsolutno nekopetentne osobe na odredjene pozicije.

A onda tek je cirkus u zaposljavanju radnika... Tu skoro pa i nema razlike u odnosu na prije.

Stimaju se konkursi, guraju se jarani i drugovi na intervuima ispituju te kumovi itd... I sve se to ignorise radi nekog 'mira', a oni koji kazu i ukazu na taj oroblem bivaju polahko iskljuceni iz svega.

Ideja radi koje sam podrzao NIP polahko pada u sjenu licnih interesa likova sitnog sicara koji polahko NIP pretvaraju u malu verziju SDA, a i Dino (kao i Bakir u SDA) ignorise sve to...
Zivota ti, jesil to ocekivao da ovi jazavci budu vjetar promjene u ovoj zabokrecini ?

Oni mogu biti vjetar jedino u vidu prdeza, to im je maksimalni domet. Desava se u bobu ono sto se desavalo u svim strankama kada se docepaju vlasti, krene stampedo uvaljivanja i rastaljivanja pri cemu najbolje prodju likovi profila kao sto je ovaj bot sa kojim se dopisujes. Oni sto su tu zbog ideala ga na kraju popuse odnosno budu nadglasani ili zavaljeni od klimaca glavama, varijantera i preletaca.

Tako je bilo u svim strankama do sada, a bice i ubuduce. Tako je bilo i u agresiji, a nakon agresije pogotovo. Oni ne gledaju interes naroda jer nemaju vremena od trazenja svog, licnog, interesa. To je desilo zelenim stakorima zvanim sdO, ZgraBiH, Fahraonu, laznim komunjarama zvanim SDP koji radnika na ulici ne znaju prepoznati, sdO priljepcima iz DF-a vodjenim onom ublehaskom pjandurom Komsicem, agendasima iz Njihove Stranke i ovim iz Pucanstva i hrvatske Pravice, mogu ovako u nedogled.

To bi mamu rodjenu prodalo za savjetnicko mjesto, jer ne zna nista drugo da radi. 99% takvih bi sastavljalo kraj sa krajem da se nadju u realom sektoru.

Sumarum, kvaran smo narod, jbg, a politikom se bave najgori od nas. To je moj zakljucak nakon 25+ godina aktivnog pracenja BiH politicke scene.Tuzno ali istinito.
Point.

#30916 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Point. »

Čim ovaj gore HDZ jastreb iz ZD županije ovako zdušno hvali Dinu onda se upale sve lampice.

Da se hapse prepošteni HDZ kadar cmizdrio bi o ugrozbi.
Prpa.ba

#30917 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

palermo wrote: 27/01/2024 18:52 Samo skinut kapu. Ja ti to odvano govorim, al ti ne vjerujes
Mnogo cemu nisam vjerovao, ali vremenom naucim. :mrgreen:
MUNAFIK

#30918 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 27/01/2024 19:02
MUNAFIK wrote: 27/01/2024 12:19

Pa znaš li, iskreno?

Zivota ti, jesil to ocekivao da ovi jazavci budu vjetar promjene u ovoj zabokrecini ?

Oni mogu biti vjetar jedino u vidu prdeza, to im je maksimalni domet. Desava se u bobu ono sto se desavalo u svim strankama kada se docepaju vlasti, krene stampedo uvaljivanja i rastaljivanja pri cemu najbolje prodju likovi profila kao sto je ovaj bot sa kojim se dopisujes. Oni sto su tu zbog ideala ga na kraju popuse odnosno budu nadglasani ili zavaljeni od klimaca glavama, varijantera i preletaca.

Tako je bilo u svim strankama do sada, a bice i ubuduce. Tako je bilo i u agresiji, a nakon agresije pogotovo. Oni ne gledaju interes naroda jer nemaju vremena od trazenja svog, licnog, interesa. To je desilo zelenim stakorima zvanim sdO, ZgraBiH, Fahraonu, laznim komunjarama zvanim SDP koji radnika na ulici ne znaju prepoznati, sdO priljepcima iz DF-a vodjenim onom ublehaskom pjandurom Komsicem, agendasima iz Njihove Stranke i ovim iz Pucanstva i hrvatske Pravice, mogu ovako u nedogled.

To bi mamu rodjenu prodalo za savjetnicko mjesto, jer ne zna nista drugo da radi. 99% takvih bi sastavljalo kraj sa krajem da se nadju u realom sektoru.

Sumarum, kvaran smo narod, jbg, a politikom se bave najgori od nas. To je moj zakljucak nakon 25+ godina aktivnog pracenja BiH politicke scene.Tuzno ali istinito.
A eto sve nesto ocekujes i nadas se...

A evo sada gledam i svjedocim uhljebljavanje...

Jedan dobri 'haver' Dinin hoda gradom i on lafo pita raju gdje si, javi se za posao ima mjesta samo reci, nemoj da se orica kako nisam nista pomogo...

Navukao sam glasova za Dinu ali ovaj put ako ostane ovako necu sigurno!!!
Jordan1961

#30919 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Jordan1961 »

Point. wrote: 27/01/2024 19:30 Čim ovaj gore HDZ jastreb iz ZD županije ovako zdušno hvali Dinu onda se upale sve lampice.

Da se hapse prepošteni HDZ kadar cmizdrio bi o ugrozbi.
A mozda je Dino mislio na one respiratore nabavljene u isto doba za PC?
relativno84

#30920 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by relativno84 »

Image
Provjeravali smo da li je neko od naših kolega iz firme nezakonito prisluškivao bilo koga, a da za to nije imao nalog neke relevatne državne institucije. Komisija je potvrdila da u ovom slučaju nije bilo nezakonitog prisluškivanja bilo koga. Druga komisija ispitivala je ranjivost BH Telecoma kada je u pitanju nezakonito prisluškivanje. Za ovaj posao potrebno je dodatno vrijeme da otkrijemo eventualne zloupotrebe, ako ih je bilo.

E moj hadzija bas te krenulo ovih dana, jedino se Kemo suzdrzano jos drzi uputa, doduse jbga i mora oni ga birali njima odgovara.

:oops: :D
mirza_15

#30921 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

relativno84 wrote: 31/01/2024 19:07 Image
Provjeravali smo da li je neko od naših kolega iz firme nezakonito prisluškivao bilo koga, a da za to nije imao nalog neke relevatne državne institucije. Komisija je potvrdila da u ovom slučaju nije bilo nezakonitog prisluškivanja bilo koga. Druga komisija ispitivala je ranjivost BH Telecoma kada je u pitanju nezakonito prisluškivanje. Za ovaj posao potrebno je dodatno vrijeme da otkrijemo eventualne zloupotrebe, ako ih je bilo.

E moj hadzija bas te krenulo ovih dana, jedino se Kemo suzdrzano jos drzi uputa, doduse jbga i mora oni ga birali njima odgovara.

:oops: :D
Nije tačno preneseno ono što je Amel rekao. Ima na klix-u tačno preneseno, a i na Amelovom Facebook profilu. Nije bilo zloupotrebe zakonitog prisluškivanja. Da li je bilo nezakonitog tek treba da se utvrdi.
Officer Crabtree

#30922 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Officer Crabtree »

Zakonitog ili zakinutog, jel' typo Mirza moj.
video

#30923 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by video »

Hota - Muminovic vam pravi nemjerljivu stetu.
Posljedice njenih postupaka ce biti uzasne po stranku, trojku i u konacnici za KS.

Pod hitno se MORA djelovati!
Prpa.ba

#30924 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Hota je jedan od konkretnijih ministara, posebno s obzirom na to s cim i s kim ima posla.

To sto drma kavez sindikalistima joj nikako nije minus.
video

#30925 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by video »

Jasta je, fulas izgleda i na ovoj temi.
Mada, cim je ti podrzavas moze se zakljuciti za ciji konto ista i igra.
A ocigledno da svojim postupcima i doprinosi srozavanju stranke/trojke a znamo kome to koristi
Post Reply