Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#49326 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote: 30/01/2024 12:44 Jarane koga sam ja ovde na temi uvrijedio?
Ja nikad zrtva necu biti, no evidentno je d me grupno napadate, jer postavljam proizraleske info i to je jedini fakat.
Nikoga ne vrijedjam, a vrijedja me se itekako, no ok svakom svacije. Nema sanse da usutim a vasa zrtva ne mogu biti ni za tri zivota :oops: .
Samo informacijama i faktima, ako pogrijesim ja priznam gresku :thumbup:
Mene prvog. Kad ti se ne svidja sta napisem zoves me hamasovcem. Usutio si se tamo na temi u ukrajini kad sam trazio da jasno kazes sta impliciras.

Tvoj mozak nije u stanju razluciti da postoje objektivni ljudi koji ne uistinu ne zauzimaju stranu, i da taj objektivan nisi ti koji si mi i antisemtizam pokusavao uvaliti.
sumirprimus

#49327 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Chmoljo wrote: 30/01/2024 17:34
Ja nikad zrtva necu biti, no evidentno je d me grupno napadate, jer postavljam proizraleske info i to je jedini fakat.
Nikoga ne vrijedjam, a vrijedja me se itekako, no ok svakom svacije. Nema sanse da usutim a vasa zrtva ne mogu biti ni za tri zivota :oops: .
Mene prvog. Kad ti se ne svidja sta napisem zoves me hamasovcem. Usutio si se tamo na temi u ukrajini kad sam trazio da jasno kazes sta impliciras.

Tvoj mozak nije u stanju razluciti da postoje objektivni ljudi koji ne uistinu ne zauzimaju stranu, i da taj objektivan nisi ti koji si mi i antisemtizam pokusavao uvaliti.
I sta velis ja tebe uvrijedio? Heh
A sta da ti kazem onda?
Naravno da sam najobjektivniji na temi a koji se javlja, jer dobar dio njih suti a koji bi mozda i komentirali ali ne zele ljudi sebi ovoga, sta ce im to u zivotu .
Da ste objektivni i neutralni ne bi se ni ukljucivali u ove gruone napade na mene, ali vam je ipak nekako vecini na temi stalo da istjerate stvar na cistac bas sa mnom, jedinim koji postavlja info i sa izraelske strane
1Dante1

#49328 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by 1Dante1 »

sumirprimus wrote: 30/01/2024 17:37

A sta da ti kazem onda?
Naravno da sam najobjektivniji na temi a koji se javlja, jer dobar dio njih suti a koji bi mozda i komentirali ali ne zele ljudi sebi ovoga, sta ce im to u zivotu .
Da ste objektivni i neutralni ne bi se ni ukljucivali u ove gruone napade na mene, ali vam je ipak nekako vecini na temi stalo da istjerate stvar na cistac bas sa mnom, jedinim koji postavlja info i sa izraelske strane
:lol:
atmel

#49329 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by atmel »

A sta da ti kazem onda?
Kakav info bolan, što je Krečo Hakija na zapadnoj obali nasrno sa čakijom na IDF vojnika.
Ok. ne opravdavam, objavi malo šta radi IDF na zapadnoj obali sa Palestincima, kakvu torturu izvodi, govna doseljenička ubijaju šta stignu.
sumirprimus

#49330 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Isprsvka objavljivao. :)
atmel

#49331 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by atmel »

sumirprimus wrote: 30/01/2024 17:49 Isprsvka objavljivao. :)
smanji brlju. zbog samog sebe. Znam nije ti lahko sve ovo deverati.
https://www.google.com/search?q=ovo+mal ... T7PUI,st:0
canvra888

#49332 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by canvra888 »

Zanimljiva objektivnost. Pališ se na tuđe poklike da Izraelci kao nacija možda neće postojati na pomenutim prostorima, a ne obazireš se na to što zvanični Izrael/IDF upravo radi i sprovodi u djelo baš to, samo drugoj naciji.
Chmoljo

#49333 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote: 30/01/2024 17:37 I sta velis ja tebe uvrijedio? Heh
A sta da ti kazem onda?
Nista ti ne nudis osim dvostrukih arsina i izgravanje zrtve. To nisu grupni napadi na tebe nego reakcija na tvoje grupne gluposti i cinizam koji prezentujes svakodnevno.

Ti ne postavljas zbog istine, ti postavljas zbog opravdavanja. Dakle postavljas sa agendom. To nije objektivnost.

Mozes se koprcati koliko hoces, glumiti kalimera, svi te mrze a ti samo bi istinu siris, no istina je da si obicni licemjer. Postavljas izvore sa izraelske strane iako mainstream mediji itekako postaju izraelsku verziju dogadjaja. Jadni izraelci, spali na to da ih sumir brani inace bi ih pojeo medijski mrak.

Nije da je IDF ubio 120 novinara pa da se drugi trebaju brinuti... Ups...
sumirprimus

#49334 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Ko izigrava zrtvu? Koja je tacno moja agenda, da sam sokiran u kako ekstrennoj sredini zivim? Moze biti
Placen sam? Heh jos smjesnije od onog da sam cionist
Naravno da prijavljujem uvrede, evo i ti opet serijski te prenese. Ovako sa rukama na ledjima orenesem info saizraelske strane a vi me mrzite, to je prava rijec , mrznja, dakle emotivni ste redom svi. To je vas problem a ne moj, da ste iole realni i objektivni .
Licemjerno prenijeti info sa izraelske strane, licemjerno reci jesu oni nas zalili, ruski saveznici, hocete reci da nisu
Ili je licemjerno porediti nasu casnu borbu i nase zrtve sa likovima koji predju granicu da medjunardonu granicu i ubiju hiljadu ljudi i otmu par stotina ko u srednjem vijeku . Da razlikujeno se definitvno.
mirza_15

#49335 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mirza_15 »

armin071 wrote: 30/01/2024 15:23 https://t.co/iMHGdoRcni

Jedina demokratija na BI u akciji, ili kako bi ljudski šljam opisao situaciju neprovjeren antisemitski post naklonjen hamasu….
Naći će naš kolega forumaš opravdanje i za ovo. Genocid!
smijesni_ste

#49336 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by smijesni_ste »

Red je da se i ovi egipatski govnari malo prozivaju :roll: :(

canvra888

#49337 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by canvra888 »

Ubijanje i ugnjetavanje ne traje od 7.10. niti je Hamas stariji od IDF-a i njihovih zločina, ali čemu tebi to spominjati.
Bullet Tooth Tony

#49338 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bullet Tooth Tony »

canvra888 wrote: 30/01/2024 18:28 Ubijanje i ugnjetavanje ne traje od 7.10. niti je Hamas stariji od IDF-a i njihovih zločina, ali čemu tebi to spominjati.
370 ljudi je ubijena na zapadnoj obali od oktobra
mirza_15

#49339 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mirza_15 »

I CNN ih provalio da su lažovi. Uništili 16 grobalja i pokušali na jednom da opravdaju svih 16. Ni to nisu uspjeli. Kaže ne možete vidjeti taj ulaz. Nije sigurno :lol:

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/cnn- ... /240130114
Benjo34

#49340 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Benjo34 »

mirza_15 wrote: 30/01/2024 18:49 I CNN ih provalio da su lažovi. Uništili 16 grobalja i pokušali na jednom da opravdaju svih 16. Ni to nisu uspjeli. Kaže ne možete vidjeti taj ulaz. Nije sigurno :lol:

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/cnn- ... /240130114
Nisu jos napravili, cekaju građevinsku :D
canvra888

#49341 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by canvra888 »

Bullet Tooth Tony wrote: 30/01/2024 18:42
canvra888 wrote: 30/01/2024 18:28 Ubijanje i ugnjetavanje ne traje od 7.10. niti je Hamas stariji od IDF-a i njihovih zločina, ali čemu tebi to spominjati.
370 ljudi je ubijena na zapadnoj obali od oktobra
A tek koliko je još ubijeno i prije nego što je ratno stanje bilo...
HarTar

#49342 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HarTar »

nelle_tz

#49343 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by nelle_tz »

Bivsi vojnik IDF pricao uzivo o tome sta je radio kao vojnik, nevjerovatno sta se na kraju intervjua desilo

HarTar

#49344 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HarTar »

nelle_tz wrote: 30/01/2024 19:42 Bivsi vojnik IDF pricao uzivo o tome sta je radio kao vojnik, nevjerovatno sta se na kraju intervjua desilo

Prešao na islam.... Vrlo moguće da je ubačeni element....
Chmoljo

#49345 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

sumirprimus wrote: 30/01/2024 18:17 Ko izigrava zrtvu? Koja je tacno moja agenda, da sam sokiran u kako ekstrennoj sredini zivim? Moze biti
Placen sam? Heh jos smjesnije od onog da sam cionist
Naravno da prijavljujem uvrede, evo i ti opet serijski te prenese. Ovako sa rukama na ledjima orenesem info saizraelske strane a vi me mrzite, to je prava rijec , mrznja, dakle emotivni ste redom svi. To je vas problem a ne moj, da ste iole realni i objektivni .
Licemjerno prenijeti info sa izraelske strane, licemjerno reci jesu oni nas zalili, ruski saveznici, hocete reci da nisu
Ili je licemjerno porediti nasu casnu borbu i nase zrtve sa likovima koji predju granicu da medjunardonu granicu i ubiju hiljadu ljudi i otmu par stotina ko u srednjem vijeku . Da razlikujeno se definitvno.
Ako se meni obracas, obracaj se meni, a ne forumu kroz moje postove. Kazem ti da pises sa agendom. To sto ti mislis da to podrazumijeva da si nekakav obavjestajac (:lol:) to je upravo tako - to samo ti mislis.

Nigdje ja nisam napisao da si ti placen. Ja mislim samo da si zaslijepljen i bolesno tvrdoglav. Mozda malo prezires konzervativnije ljude, ali ne ko general.

Mislim i da si licemjeran, jer i tebi kao i generalu mogu ponovo uvod cijeli dati kako su palestinci ovo isto prozivljavali i bez hamasa. Ali to ce opet biti antisemitski sa moje strane, tako da se sigurno i ne isplati.

Nije licemjerno prenijeti vijest. Licemjerno je pokusavati opravdati ono sto se ne moze opravdati.

Glumis zrtvu, jer se rugas ljudima koji zale za mrtvima.

Licemjer si jer si do neki dan trubio o izmisljanju etnickog ciscenja i genocida pravdajuci nepostojanjem pravne reakcije, a kad je ICJ ipak zauzeo neki stav postovi su isli u smjeru - nema labavo sa izraelom, nece to niko postovati itd itd. Ti ne pokazujes da ti je zao. Pokazujes kako se divis ovome sto se desava.

Jer pravdas. Jer ne osudjujes. Jer iz tebe ne izlazi nijedna ljudska reakcija na istinsko stradanje.

Jer hej, nemoj da je izrael u medijskom mraku. Pa kad si preuzeo na sebe taj teret, trpi ga. Palestinci trpe teret izvjestavanja gdje oni umiru a izraelci bivaju ubijeni.

I vrlo, vrlo bezobrazno NE ZELIS da pokazes empatiju. Ja sam vrlo otvoreno i dosljedno branio Emira Suljagica koji je imao odredjene izjave koje se nisu svidjele dobrom broju ljudi. No to nisi vidio, a i kako bi. Ono sto napisu ljudi koji su hamasovci u tvojoj glavi to ti je nevidljivo.

Ne zelim ba vise komunicirati sa tobom. Ne salji mi ppove. Dno si.
rimano

#49346 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by rimano »

Evo snimak heroja sa plastom kako neko rece, jucer je obrisan.
Snimatelju treceg napada skidam kapu za onoliku pribranost, detonira 10m od njeg on i dalje cuva mob usmjeren prema detonaciji.

HarTar

#49347 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HarTar »

Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#49348 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Spoiler
Show

A sta da ti kazem onda?
Naravno da sam najobjektivniji na temi
Spoiler
Show
a koji se javlja, jer dobar dio njih suti a koji bi mozda i komentirali ali ne zele ljudi sebi ovoga, sta ce im to u zivotu .
Mislim ono, BJAAAAAZI.... :run:
Benjo34

#49349 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Benjo34 »

Sto se tice bojkota, zaista nemam neko pretjerano misljenje. Slazem se gore sa kolegom, bojkotovat npr onu pjevacicu iz Izraela a ne neke cetnike je..malo cak I smijesno.

Dosta kompanija koje se navodno povezuju sa Izraelom uposljavaju dosta ljudi iz nase zemlje. Ali otvoreno trziste, zaista nemam nista protiv ljudi koji bojkotuju I oni koji ne bojkotuju.

Ja samo imam problem sa onim ljudima koji ne pokazuju bar malo empatije prema zrtvama, civilnim. Prema ljudima kojim je genocid koji gledamo uzivo nesto zabavno. Nije mi zaista bitno koji narod strada. Da su Jevreji u situaciji u kojoj su Palestinci, isto bi govorio. Kao sto sam govorio za Jezide, Kurde, Armence, Rohinje. Smatram da ako podrzavas bilo kakav zlocin, nad bilo kome, zbog bilo cega, nisi covjek, isti si kao I oni koji to cine, samo nisi jos dobio priliku.
SmokingMan

#49350 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SmokingMan »

.....Snage su iza sebe ostavile golema razaranja po izlasku iz palestinskih gradova i četvrti. Osim oštećenja na zgradama, mnoge su kuće potpuno uništene tokom operacije ili neposredno nakon odlaska snaga (vidi svjedočenja 42 i 74). Inženjerske snage djelovale su bez prestanka tokom kopnene operacije, ostavljajući hiljade uništenih kuća (vidi svjedočanstva 9, 12 i 21). Neke su zgrade uništene usmjerenim napadima kako bi se neutralizirale konkretne prijetnje, dok su druge srušene kako bi se osujetile teoretske prijetnje, čak i ako nije bilo povezanih rizika s kojima su se suočavale snage na terenu. U praksi, za mnoge borbene snage, šteta nanesena palestinskoj imovini nije bila uzeta u obzir pri određivanju opsega i snage vatre.
Svjedočanstvo 42

Ušli su samo da unište stvari. Samo da besciljno uništavaju stvari

Postrojba: Pješaštvo • Čin: Poručnik • Lokacija: Rafah

Snage su ušle u područje, (područje na rubu Rafaha gdje su bile stacionirane određene IDF snage) i uništile sve što je tamo još ostalo. Doslovno nijedna kuća nije ostala. Tenkovi, MATADORI (prijenosne protutenkovske rakete), topništvo. “Ulazimo u to područje kako bismo uništili cjelokupnu tunelsku infrastrukturu koja još postoji.” Ako bolje razmislite, to zapravo znači svaku kuću u okolici.

Rekli ste da prema obavještajima koje je imala IDF, tamo nije ostalo nikakvih tunela?

Tačno. Oni misle da je ovo područje po kojem se brigada kreće, i ako još uvijek postoji, treba je uništiti.

O koliko objekata govorimo?

Okvirno 12. Relativno mali broj. Većinom su to jednospratnice i poljoprivredne strukture. Ova invazija se desila noć prije primirja. Ulazak se desio u ponoć, i svi su znali da će sutradan u osam ujutro sve biti gotovo, izgleda. I zbog toga što su znali, postojao je pritisak da brzo uđu i završe posao. I također, zbog toga su ušli samo da unište stvari. Samo da bez svrhe unište stvari, da završe posao, dok im nisu rekli da stanu.
Svjedočanstvo 74

Zatim smo sišli na ulicu, i kuće koje smo trebali zauzeti više nisu postojale.

Jedinica: Pješadija • Čin: Prvi narednik • Lokacija: Sjeverni pojas Gaze

Sjećam se jedne prilike da su eksplozivi detonirani kako bi se očistili prolazi. Rekli su nam: "Sakrijte se, upotrijebit će se 100-150 metara dalje." Onda eksplozija - nikada nisam čuo ništa slično. Lomljenje lampi, bilo je ludilo - luda gljiva od vatre, stvarno ludo. Zatim smo sišli na ulicu i kuće koje smo trebali zauzeti više nisu postojale. Nestale su. [Vi] se počinjete penjati stepenicama, hodate dva koraka prema gore i nema više stepenica - to je razaranje na sasvim drugom nivou. Kada smo napustili [Pojas Gaze], prolazili smo kroz sve ruševine, koje su nekad bile Beit Hanoun, i stvarno se sjećam toga. Bilo je prije zračnih udara na četvrt. Jednostavno nismo mogli vjerovati - stalno smo se pitali, kako uopšte početi s čišćenjem ovoga? Pokušavali smo razmišljati o tome kroz što će porodice prolaziti kada se vrate kući, i u najboljem slučaju, ono što je ostalo od kuće su komadi poda i dva zida. Kako očistiti sve te ruševine? Ko će to očistiti i kako će to učiniti?
Svjedočanstva (9, 12 i 21) sutra...
Locked