Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#49301 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by arman1 »

laserShow wrote: 30/01/2024 13:29
sumirprimus wrote: 30/01/2024 12:44 Jarane koga sam ja ovde na temi uvrijedio?
Ja nikad zrtva necu biti, no evidentno je d me grupno napadate, jer postavljam proizraleske info i to je jedini fakat.
Nikoga ne vrijedjam, a vrijedja me se itekako, no ok svakom svacije. Nema sanse da usutim a vasa zrtva ne mogu biti ni za tri zivota :oops: .
Samo informacijama i faktima, ako pogrijesim ja priznam gresku :thumbup:
Normalno da te napadaju i trebaju te napadati jer imas dvostruke arrisne. Na temi ukrajine ne dostupas ni milimetra od ruskog agresovanja. Slazem se da je agresija i da su rusi zlocicni koji napadaju drugu drzavu.

Na temi izraela koji isto cini palestincima ti si na stranci prvih i za svaki postupak nalazis opravdanje.

Da, hamas je inicirao napada, hamas je tetorirsticka organizacija i hamas drzi cijelu palestinu kao taoce. Isto tako taj isti hamas je produkt terorosticke drzave izraela.

Prema tome, znak jednakosti izmedju izraela i hamas i tu nema razlike. Stati se ne moze na stranu jednih, ili drugih.

To sto ti radis je jako sramno.
Ima razlike, Da nije cio-nacista ne bi bilo ni Hamasa, a dan danas bi u uđbenicima učili o humanom postupku palestinaca (semita) koji su dali utočište jevrejima u bijegu od segregacije i osporavanja u evropi. Ovako ....
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#49302 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by laserShow »

nema razlike, teroristi i jedni i drugi, a kolateralna steta narod Palestine koji je ubijen prije svega u pojam i ne dize glas protiv terorista hamasa.
mirza_15

#49303 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mirza_15 »

dr_Evil wrote: 30/01/2024 10:22
anelsol wrote: 30/01/2024 10:18 IDF se ponaša kao klasična teroristička grupa. Upada u bolnice i likvidira. Snimak iz bolnice na Zapadnoj obali:
Spoiler
Show
Teroristicka drzava, pa moraju i Orke biti takve. Jos se hvale svojim zlocinima kao sto svaka druga teroristicka grupa voli, sijanje straha.

BTW like za Humu.
Ovo je ono baš, ali baš u klasičnom terorističkom stilu. Hej, ušli u bolnicu i u bolnici hladnokrvno ubili 3 Palestinca. Ko god da su ubijeni ovo je teroristički napad. Zamisli pripadnike bilo oje druge vojske kako prerušeni ulaze u neku bolnicu i hladnokrvno eliminiraju tri čovjeka? I ovo sve se dešava na ZO gdje IDF radi šta hoće bez značajnijeg otpora.
dr_Evil

#49304 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 30/01/2024 13:30 Evo ok situacija je grozna, i neki mir, pravedniji mir je potreban tom podrucju, pogotovu palestincima, i ja sam uvijek i govorio 2 drzave jedna pored druge najrealnije i mirovni sporazum palestinaca i izraelaca je ono sto vodi trajnom miru, ali jel realno ovo sto arman pise, i svi sutite?
Da li vi stvarno ovo sutnjom podrzavate, evo azete forum je razmjena misljenja, znate vrlo dobro niste toliko ni naivni niti glupi, ko sto bi chmoljo znao da ispali prema meni, pa da ne razumijete sta je arman napisao, samo malo uvijenije od onoga sto je otvoreno pisao ragib...
Ljudi ne valja vam ovo i tako necete ispraviti nijednu krivu drinu niti nepravdu, evo rijesite se mene sa teme, ali opet nije u redu, bukvalno se pise o unistenju citavog naroda i drzaveu narednih par decenija, jer ne moze se drukcije protumacit, koliko god ih vi nevolili ili se ne slagali sa njima, u cemu je onda razlika izmedju vas i ultra desnice u izraelu?. :-) a
Arman je u svom postu iznio misljenje da izrael kao aparthejd i fasisticko drustvo nece prezivjeti, i da ce sa sobom odnijeti mnogo zivota. On nije pozvao na ubijanje i nestanak bilo koga.

To je realno za ocekivati. Jel imao nekih drugih postova to ne znam, sve je moguce ovih dana, nisam ga upratio prije po temama.

Tvoji su postovi uvijek prozeti mrznjom, objavljivanje ubistava pod motom sto mladje to sladje, pokusaji da se radikalizuje forum i tvoje komsije Bosnjake i Bosance predstavi kao neki antisemitski, islamsko fasisticki faktor. Nisi ti zrtva ovog foruma, nego ne lozi se vise niko.

Sto bi rekao Borrel, zelim da kritikuje Izraelski rezim bez da me neko proglasi antisemitom, i Hamas je sponzoriran od Izraela. Nikome vise nikakve informacija ne treba.
sumirprimus

#49305 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Za razmisliti,
kazu izraelci da su upali u bolnicu u ranim jutarnjim satima ciljano i po dojavi, tri su zrtve, i niko vise, palestinski mladici, dakle ne uposlenici bolnice niti pacijenti, nego kako se kaze bili su u tzv, safe room. Ovo sa safe room se poklapa sa pricom o sigurnim prostorijama u gazinim bolnicama ona sifa blnica, kada su tu doveli neke od zarobljenih 07.10 za sta postoje i video snimci.
Po zastavama kojim su prekriveni dvojica su umotani u zastave islamskog dzihada, 1 hamasa. Ne kazem da je izraelska strana prica istinita, no za razmisliti je.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#49306 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by konektovan »

Jao,..kakav je sumir lik,...hvala Bogu pa ne zalazim u pdf politika.. :-)
Škobo Habu

#49307 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Škobo Habu »

sumirprimus wrote: 30/01/2024 13:51 Za razmisliti,
kazu izraelci da su upali u bolnicu u ranim jutarnjim satima ciljano i po dojavi, tri su zrtve, i niko vise,palestinski mladici, dakle ne uposlenici bolnice niti pacijenti, nego kako se kaze bili su u tzv, safe room. Ovo sa safe room se poklapa sa pricom o sigurim prostorijama u gazinim bolnicama ona sifa blnica, kada su tu doveli neke od zarobljeih 07.10 za sta postoje i video snimci.
Po zastavama kojim su prekriveni dvojica su umotani u zastave islamskog dzihada, 1 hamasa.
Šta ti impliciraš uopšte?

Da je Hamas uspio prokopati tunel od Zapadne Obale do Gaze za transport i skrivanje izraelskih talaca.

Hamas je zajeb'o i meksičke kartele. :lol: :lol:
sumirprimus

#49308 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

NE, nego da se mreza hamasa prosirila i na ZO sto je vrlo vjerovatno s obzirom na podrsku kako finansijsku tako i vojun koju primaju od irana.
swanfilter

#49309 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

Pazi ti izjave, tri zrtve i niko vise.

A dreci kada se ovdje napise kako je IDF 7. ubio vise nego Hamas ...
konektovan

#49310 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by konektovan »

sumirprimus wrote: 30/01/2024 13:54 NE, nego da se mreza hamasa prosirila i na ZO sto je vrlo vjerovatno s obzirom na podrsku kako finansijsku tako i vojun koju primaju od irana.
Kakva si ti nesorta hebote... :-)
Benjo34

#49311 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Benjo34 »

laserShow wrote: 30/01/2024 13:29
sumirprimus wrote: 30/01/2024 12:44 Jarane koga sam ja ovde na temi uvrijedio?
Ja nikad zrtva necu biti, no evidentno je d me grupno napadate, jer postavljam proizraleske info i to je jedini fakat.
Nikoga ne vrijedjam, a vrijedja me se itekako, no ok svakom svacije. Nema sanse da usutim a vasa zrtva ne mogu biti ni za tri zivota :oops: .
Samo informacijama i faktima, ako pogrijesim ja priznam gresku :thumbup:
Normalno da te napadaju i trebaju te napadati jer imas dvostruke arrisne. Na temi ukrajine ne dostupas ni milimetra od ruskog agresovanja. Slazem se da je agresija i da su rusi zlocicni koji napadaju drugu drzavu.

Na temi izraela koji isto cini palestincima ti si na stranci prvih i za svaki postupak nalazis opravdanje.

Da, hamas je inicirao napada, hamas je tetorirsticka organizacija i hamas drzi cijelu palestinu kao taoce. Isto tako taj isti hamas je produkt terorosticke drzave izraela.

Prema tome, znak jednakosti izmedju izraela i hamas i tu nema razlike. Stati se ne moze na stranu jednih, ili drugih.

To sto ti radis je jako sramno.
@laserShow

Nemoj se trudit druze. Nikakvih informacija I fakta neces od njeg nikad dobit osim sarkastickih pisanja, kad mu se postave fakti. Fakte je dobio od mene prije 10 do 15 stranica, izraelski izvori, ne twitter nego naucni na to se samo usutio.

Pokusava bit Chelli svojim pisanjem ali ne ide mu bas, taj kao filozofski pristup, dubokoumnog piskaranja o necemu o cemu pojma nema. Steta, kazu sluzio je u IDF a ne zna historiju nastanka istog I mnogo toga drugog. Samo mu odgovaraj na isti nacin, tipa neki pro Palestinski izvor I tjt
arman1

#49312 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by arman1 »

dr_Evil wrote: 30/01/2024 13:46
sumirprimus wrote: 30/01/2024 13:30 Evo ok situacija je grozna, i neki mir, pravedniji mir je potreban tom podrucju, pogotovu palestincima, i ja sam uvijek i govorio 2 drzave jedna pored druge najrealnije i mirovni sporazum palestinaca i izraelaca je ono sto vodi trajnom miru, ali jel realno ovo sto arman pise, i svi sutite?
Da li vi stvarno ovo sutnjom podrzavate, evo azete forum je razmjena misljenja, znate vrlo dobro niste toliko ni naivni niti glupi, ko sto bi chmoljo znao da ispali prema meni, pa da ne razumijete sta je arman napisao, samo malo uvijenije od onoga sto je otvoreno pisao ragib...
Ljudi ne valja vam ovo i tako necete ispraviti nijednu krivu drinu niti nepravdu, evo rijesite se mene sa teme, ali opet nije u redu, bukvalno se pise o unistenju citavog naroda i drzaveu narednih par decenija, jer ne moze se drukcije protumacit, koliko god ih vi nevolili ili se ne slagali sa njima, u cemu je onda razlika izmedju vas i ultra desnice u izraelu?. :-) a
Arman je u svom postu iznio misljenje da izrael kao aparthejd i fasisticko drustvo nece prezivjeti, i da ce sa sobom odnijeti mnogo zivota. On nije pozvao na ubijanje i nestanak bilo koga.

To je realno za ocekivati. Jel imao nekih drugih postova to ne znam, sve je moguce ovih dana, nisam ga upratio prije po temama.

Tvoji su postovi uvijek prozeti mrznjom, objavljivanje ubistava pod motom sto mladje to sladje, pokusaji da se radikalizuje forum i tvoje komsije Bosnjake i Bosance predstavi kao neki antisemitski, islamsko fasisticki faktor. Nisi ti zrtva ovog foruma, nego ne lozi se vise niko.

Sto bi rekao Borrel, zelim da kritikuje Izraelski rezim bez da me neko proglasi antisemitom, i Hamas je sponzoriran od Izraela. Nikome vise nikakve informacija ne treba.
Možeš pregledati sve moje postove i nikad nečeš naći ništa protiv nekog naroda nego samo protiv pojedinaca i grupa koje čine zlo. Ako nečeš da ti neko čini zlo nemoj ga činiti. To stvaraocima kvazi države izrael neko nije pojasnio ili ih briga za to, a prije da ih nije bilo briga.
Treba li da preživi izrael ovakav kakav je? Po meni ne. Jer je u suštini nakaradno kreiran kao projekat koji na kraju će naškoditi samo jevrejima, a svi ostali su kolateralna šteta. S druge strane osoba s kojom diskutuješ cijelo vrijeme širi propagandu koja je protiv interesa Bosne i Bosanaca.
Na temi o Siriji podržavao je fake revolucionare, tepajući im da su pobunjenici i demokrate, a ustvari su zadnji šljam ove planete vođen idejom koju su kao kukavičje jaje pokušali da podvale Bosancima.
Na temi o Izrael i njegovim zločinima konstantno nas pokušava uz pomoć trećerazredne procionističke propagande uvjeriti da je izrael nevin,a svi ostali mrze nedužne jevreje, istovremeno podvaljujući poitovječivanjem jevreje i izraelaca s cionističkim smećem. Nisu isto hvala Bogu i sve više i Jevreja globalno i izraelaca se suprostavlja zlu koje radi vladaBibija. Lično mislim da je samo oruđe sppecijalnog rata protiv naše država i mog naroda. I on i đeneral.
dr_Evil

#49313 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

arman1 wrote: 30/01/2024 14:12
SOA :) slazemo se
sumirprimus

#49314 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

naravno da se slazete, no da se vratim na ove semanticke vratolomije, moram...

U startu imas problem sa logikom i onim napisanim, procitaj ponovo, u normalnim drustvima to ti ne bi proslo.

Dakle rekao si doslovno
:Neko moje mišljenje da šovinističko-fašističko društvo kakva je danas izraelsko neće preživjeti narednih 20 godina kao ni kvazi-država izrael. Jedino što me stvarno brine je broj nevinih koji će stradati. Pod nevinim ne smatram bone koji su pa makar objavom na tik-toku dali podršku fašizmu na BI.
Dake bukvalno si rekao da nece prezivjeti izralesko drustvo kao ni drzava izrael, i da po tebi nevini nisu ko je god makar objavom na tik toku (mislec valjda na drustvene mreze ) dao podrsku izraelu.
Ok sada realni i zabrinuti, recite sta mislite o kojem se procentu izraelske populacije tu radi? Iskreno?
I o cemu se ovo razlikuje od izraelske ultra desnice-?
konektovan

#49315 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by konektovan »

Hebote,..sumir na temi Ukrajina i sumir na temi Izrael, da li je moguce da su to dva ista lika?! :-)
Bosanski_kralj

#49316 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanski_kralj »

sumirprimus wrote: 30/01/2024 13:54 NE, nego da se mreza hamasa prosirila i na ZO sto je vrlo vjerovatno s obzirom na podrsku kako finansijsku tako i vojun koju primaju od irana.
Govori li ti to možda da je ovakav način borbe Izraela protiv Hamasa pogrešan?

Umjesto da je Hamas poražen u Gazi, on se širi i na ZO
canvra888

#49317 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by canvra888 »

konektovan wrote: 30/01/2024 13:56
Ma ovo je vrh brijega šta je sve dosad bilo...
dr_Evil

#49318 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

canvra888 wrote: 30/01/2024 14:27
Sad su ohladile strasti vec, sjecam se onih prvih sedmica kad se iscekivao potpuni genocid u roku 15 dana, nesto kao putin do Lisabona za sedmicu. Ali dobro je.

Poslije onog pocetnog soka polako se budi svijest kod ljudi na svim stranama svijeta. Pocetni zamah medijskog rata bojovnika je nestao. Vise niko ne prica o pravu na samoodbranu nego iskljucivo o teroristickoj agresiji rezima i genocidu.
atmel

#49319 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by atmel »

Mene jučer prijavio moderatorima zato što sam mu sasuo u obraz.
Plače ko neka pič... kad se mu nešta kaže.
arman1

#49320 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by arman1 »

atmel wrote: 30/01/2024 14:43

Nemoj tako, on samo iz dna duše brani poslodavca, pardon jedinu demokratiju na BI.
atmel

#49321 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by atmel »

arman1 wrote: 30/01/2024 15:03
atmel wrote: 30/01/2024 14:43

Nemoj tako, on samo iz dna duše brani poslodavca, pardon jedinu demokratiju na BI.
Plaćen, šta drugo. Ne plače on ni za Ukrajincima što jih voli, nego je i tamo plaćen. Bio mi je simpatičan na temi Ukrajina, onda je usro i šefa i stanicu.
On radi onako kako ga plaćaju.
armin071

#49322 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by armin071 »

https://t.co/iMHGdoRcni

Jedina demokratija na BI u akciji, ili kako bi ljudski šljam opisao situaciju neprovjeren antisemitski post naklonjen hamasu….
ragib

#49323 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ragib »

Smatram svakako da dvije drzave nije rijesenje tu se slazem sa vlastima Izraela, jedna drzava koja se zove Palestina je jedino rijesenje koje ce osigurati trajnu stabilizaciju tog podrucija, bolje da se mirno predaju izraelci nego da bude rata jer rat nikome nista nije dobro dalo.
A svakako prema nevinim jevrejima treba se normalno ophoditi I ne treba silu izrazavati prema nevinim ali ne treba im vlasti dati ni na nivou MZ bez obzira sto su nevini jer su navijali za pogresnu stranu. Obzirom da zive palestinci u teskim uvjetima svakako da cu podrzati svaki prijedlog za mir koji podrzi I organizacije koje pruzaju otpor protiv terorista iz izraela.
Last edited by ragib on 30/01/2024 16:31, edited 2 times in total.
canvra888

#49324 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by canvra888 »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/demo ... /240130057

Demonstranti iz Izraela blokiraju dostavu humanitarne pomoći Gazi

Je li ovako demonstriraju i protiv masovnih ubijanja koje vrši njihova vojska/vlada?
atmel

#49325 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by atmel »

canvra888 wrote: 30/01/2024 16:14 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/demo ... /240130057

Demonstranti iz Izraela blokiraju dostavu humanitarne pomoći Gazi

Je li ovako demonstriraju i protiv masovnih ubijanja koje vrši njihova vojska/vlada?
Koja pogan.
Locked