Pa tigre 1300 se prijavilo, koliko ih je kupilo, a evo i da je 1300 zaprave kupilo ostaje ti 1200 stanova koje je neko kupio, a stari kenjci ne kupuju da bi stanovali u njima.VladaFBiH wrote: ↑30/01/2024 09:24
imaš neki dokaz za ove tvrdnje?
imaš preko 1.300 mladih prijavljenih za subvencije i po tvom oni spadaju u ovu gore kategoriju. U 2022.godini (za '23 nema još podatka) u cijelom Kantonu je prodato cca 2.500 stanova - prema objavama iz medija ovaj broj bi mogao biti čak i manji u 2023.godini). Znači preko 50% kupovina su mladi bračni parovi a valjda i stari kenjci mogu nešto kupiti.
Shvatite više da ni kriminalci ni dijaspora nemaju neki uticaj na kupovinu stanova već je u pitanju jako mala ponuda i solidna potražnja.
Kriminalci su najveci peraci para, oni dizu cijene nekretnina i grade iste. Valjda izlazis iz kuce kreces se medju ljudima. Mogu misliti da si ti sada u nekoj dobi gdje zelis da kupis stan, mozda jedan od tih mladih sta se prijavio pa te boli nepravda.. razumljivo. S druge strane ja u svom gradu znam ko gradi stanove, a znam i ko ih kupuje da opere pare. Dijaspora je mali macak u odnosu na drogu.