Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
General War

#48726 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

Benjo34 wrote: 21/01/2024 18:30
General War wrote: 21/01/2024 18:27
Benjo34 wrote: 21/01/2024 18:10

Samo cekaj, sto ti kazes, sjedi nareži meze.

De ti meni reci, jel bi ti volio da rat stane? Il da stane kad Izrael "dobrovoljno" preseli Palestince kao sto to zele da urade? Čisto da vidim da li se raspravljam sa genocidašem.
Rat nije trebao ni pocinjat, sad bi bila Gaza na mjestu, sve manje vise Ok...politika ovo ono pregovori...al jok, eto hamasa da zakuha, a kad si vec ljubopitljiv sta mislis kako bi ti reagovao da neko napadne sad Bosnu pobije 1200 +- bosnjaka (eto nemora druge narode i narodnosti) a bosna jaka ko Izrael?
Pa bili smo napadnuti. Cijeli rat su nam dolazile vijesti o protjerivanju, ubijanju, pa nismo uzvratili na civile ni gdje smo mogli. Imali smo genocid, I masakre nema gdje nismo, pa smo opet cuvali tuđe civile I nismo ih gađali sistematski kao sto to Izrael radi. U tome se razlikuju ljudi od zločinaca. A Izrael je do sad pokazao samo zločinačko lice.

Ti ne vidiš da se narod suosjeca sa Palestincima bas zbog toga.
...znaci suplja
Ma kakvi, samo sto su palestinci -izrael i to u par gradova...nesto ne vidim suze za kurde, siriju...
HarTar

#48727 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HarTar »

swanfilter wrote: 21/01/2024 18:09
HarTar wrote: 21/01/2024 17:53 Image
Direktan potomak Muhameda. Da se barem po strani drzi, takav je cijelo vrijeme vladanja.

Zanimljivo kako Jordan osta miran sve ove godine ...
Ostao je miran jer je američko - izraelska marioneta na vlasti. A to da su ovi hašemiti direktni potomci poslanika Muhammeda a.s. je veoma diakutabilno.....
HarTar

#48728 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HarTar »

General War wrote: 21/01/2024 18:06
HarTar wrote: 21/01/2024 17:21
General War wrote: 21/01/2024 16:54
...de jos kakvog smeca izvucite, pa slikajte :D

Ni ovome nije ništa bilo?

Jel ovo Izraelci ustavaju civilne objekte? Nesto mi potamnili i u trenerkama hodaju okolo :?
Pojela maca jezik pa valjaš gluposti... :-)
Benjo34

#48729 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Benjo34 »

General War wrote: 21/01/2024 18:34
Rat nije trebao ni pocinjat, sad bi bila Gaza na mjestu, sve manje vise Ok...politika ovo ono pregovori...al jok, eto hamasa da zakuha, a kad si vec ljubopitljiv sta mislis kako bi ti reagovao da neko napadne sad Bosnu pobije 1200 +- bosnjaka (eto nemora druge narode i narodnosti) a bosna jaka ko Izrael?
Pa bili smo napadnuti. Cijeli rat su nam dolazile vijesti o protjerivanju, ubijanju, pa nismo uzvratili na civile ni gdje smo mogli. Imali smo genocid, I masakre nema gdje nismo, pa smo opet cuvali tuđe civile I nismo ih gađali sistematski kao sto to Izrael radi. U tome se razlikuju ljudi od zločinaca. A Izrael je do sad pokazao samo zločinačko lice.

...znaci suplja
Ma kakvi, samo sto su palestinci -izrael i to u par gradova...nesto ne vidim suze za kurde, siriju...
Nemam se tebi sta pravdat. Naravno da cu se suosjecat sa narodom nad kojim se čini genocid. Uvijek. Kao što suosjećam sa Jevrejima za holokaust, Armencima za njihov genocid, Kurdima za sve zločine što svi počiniše na njima.

Žalosno je da postoji neko kao ti, ko tako hladno gleda na mrtvu djecu, opravdava Genocid I zločin, vrti priču koja je neutemeljena, bezobrazna I zločinačka na sve.

Znam da te boli, ali još jednom cu ti ponovit sljedece:
  • Izraelci su doseljenici na Palestinskoj državi.
    Izrael kao država nije postojao do 1948.
    Žive u na otetoj zemlji, u otetim kucama.
    IDF je isti kao Hamas - Nastali od terorista
    Hamas je Izraelsko cedo.
    Isil je Izraelsko cedo.
    Izrael provodi Genocid
    Izrael je od Gaze napravio najveci otvoreni logor.
    Sve sto se desava lose Izraelu je direktna krivica njihove politike ugnjetavanja Palestinaca.
    Izrael je ubio dobar dio civila 7. Oktobra, njihovi Apaci ubijali I Hamasovce I civile.
    Izrael je preuvelicao broj mrtvi.
    Izrael je slagao za zaklane bebe.
    Izrael je prva država poslije Nacističke Njemacke koja otvoreno zagovara nestanak cijelog naroda sa vijekovne zemlje.
    CIONISTI SU PLANSKI NASELJAVALI JEVREJE UZ POMOC BRITANACA
    Britanci su im dali tuđu, ne svoju zemlju.
    Također, Jevreji su opstali u Muslimanskim državama jos zbog odnosa Poslanika prema njima, znaci akt kojeg su se sve Muslimanske države pridržavale je stitio Jevreje.
    Jevreja gotovo da nije bilo u Jerusalemu do dolaska Saladina koji je tražio da se tu naseljavaju.
Sad kmeči.

Za sve to sam ti ranije davao I Izvore, na sto si ti odgovarao sarkazmom. Posto te to ocito boli cim me quote I dalje eto da te podsjetim.
canvra888

#48730 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by canvra888 »

...znaci suplja
Odmah spinuješ na druge konflikte...

I da, ovo boldirano, nije sve manje vise ok bilo. Zna se pod kakvim su rigoroznim strogim uslovima živjeli u Gazi i prije rata, to nigdje nije ok. Isto kao što nije ok ni raseljavanje i ubijanje Palestinaca po ZO koje se dešavalo prošle godine i prije 7.10.
plavi_E

#48731 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by plavi_E »

Bloo wrote: 14/01/2024 16:00
plavi_E wrote: 14/01/2024 14:58 Supljatori se uspinju na zadnje noge da to "dokazu". Dzaba kretensko-idiotskim supljatorima objasnjavati da je grad Petra osnovan i izgradjen od strane Arapa.
Da, od strane Nabatejaca. Savez nomadskih plemena koji je zivio na sjeverozapadnoj Arabiji.
Interesantna historija. I interesanan rasplet. I kako su ih rasparčala ostala arapska plemena na kraju.
Nabatejci bili prava raja. :D
General War

#48732 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

quote=Benjo34
Nemam se tebi sta pravdat. Naravno da cu se suosjecat sa narodom nad kojim se čini genocid. Uvijek. Kao što suosjećam sa Jevrejima za holokaust, Armencima za njihov genocid, Kurdima za sve zločine što svi počiniše na njima.

Žalosno je da postoji neko kao ti, ko tako hladno gleda na mrtvu djecu, opravdava Genocid I zločin, vrti priču koja je neutemeljena, bezobrazna I zločinačka na sve.

Znam da te boli, ali još jednom cu ti ponovit sljedece:
Izraelci su doseljenici na Palestinskoj državi.
Ti ocito imas problem sa osnovama sta je izraelac a sta jevrej :D
Izrael kao država nije postojao do 1948.
Ma bjezi? Niko drugacije nije ni tvrdio :D
Žive u na otetoj zemlji, u otetim kucama.
Rekla kazala, tvrdnja ti se ni na cemu zasniva.
IDF je isti kao Hamas - Nastali od terorista
...eto super onda, tamam jedni protiv drugih ratuju sta palces da prekinu onda?
Hamas je Izraelsko cedo.
I Izrael je onda cedo hamasa, a posto je Hamas palestinski samim tim, Izrael je cedo palestinaca :thumbup:
Isil je Izraelsko cedo.
...I Viber je Izraelsko cedo pa ga koristis :D
Izrael provodi Genocid
...u kontradiktornosti si sam sa sobom, teroristi kad jedni druge ubijaju nije genocid...dogovori se sam sa sobom gdje ces IDF turit. :D
Izrael je od Gaze napravio najveci otvoreni logor.
U logoru nema terorista samo nevini ljudi, a posto si sam Hamas nazvao teroristima...ssssss...tesko...
Sve sto se desava lose Izraelu je direktna krivica njihove politike ugnjetavanja Palestinaca.
Bili Izraelce ona stvar za palestince dok nisu napali ih na vjerski praznik,obrces stvari...
Izrael je ubio dobar dio civila 7. Oktobra, njihovi Apaci ubijali I Hamasovce I civile.
Izrael nebi ubio dobar dio civila da palestinci nisu napali Izrael
Izrael je preuvelicao broj mrtvi.
Pa sta, I Palestinci to svaki dan rade.
Izrael je slagao za zaklane bebe.
I Palestinci, idi pa provjeri.
Izrael je prva država poslije Nacističke Njemacke koja otvoreno zagovara nestanak cijelog naroda sa vijekovne zemlje.
Nope, Palestinci su ipak malo prije zagovarali
CIONISTI SU PLANSKI NASELJAVALI JEVREJE UZ POMOC BRITANACA
Pa naseljavaj i ti Palestince ko ti brani
Britanci su im dali tuđu, ne svoju zemlju.
UN Im je dao tudju zemlju, ne palestinsku...osnove ne znas povjesnicaru
Također, Jevreji su opstali u Muslimanskim državama jos zbog odnosa Poslanika prema njima, znaci akt kojeg su se sve Muslimanske države pridržavale je stitio Jevreje.
Vidi onda sto su placali rav akçesi "rabbi's tax" poslaniku...sjooo, moj historicaru.
Jevreja gotovo da nije bilo u Jerusalemu do dolaska Saladina koji je tražio da se tu naseljavaju.

Cuuj. :shock: :shock: :shock: a Saladin je predpostavljam Englez? :D
Boktemazo :mastakazes:

[/list]
Sad kmeči.
..evo znaci suza suzu stize, pa svaka cast :lol: :thumbup:
Za sve to sam ti ranije davao I Izvore, na sto si ti odgovarao sarkazmom. Posto te to ocito boli cim me quote I dalje eto da te podsjetim.
...Kakav ti i izvor, pola ovih stvari bi makar trebao znat sa opstim znanjem sto si napisao...eeee moj ti...
HarTar

#48733 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HarTar »

General War

#48734 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

canvra888 wrote: 21/01/2024 18:59

...znaci suplja

I da, ovo boldirano, nije sve manje vise ok bilo. Zna se pod kakvim su rigoroznim strogim uslovima živjeli u Gazi i prije rata, to nigdje nije ok. Isto kao što nije ok ni raseljavanje i ubijanje Palestinaca po ZO koje se dešavalo prošle godine i prije 7.10.
Nije to spin,spin je njegov odgovor..ja hocu da vidim sta bi on uradio
Da je hamas uletio i pobio vojsku, ja nebi se javljao na ovoj podtemi..ali nije, i to ti znas..necemo sad izigravat nevinasce.
General War

#48735 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

HarTar wrote: 21/01/2024 19:22

Jel ti to skupljas slike Ideefa, jel to hamas osnovao nekakvu fotografsku sekciju? Pa i nisu im slike nekog kvaliteta.
HarTar

#48736 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HarTar »

HarTar

#48737 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HarTar »

General War wrote: 21/01/2024 19:25
HarTar wrote: 21/01/2024 19:22

Jel ti to skupljas slike Ideefa, jel to hamas osnovao nekakvu fotografsku sekciju? Pa i nisu im slike nekog kvaliteta.
Slabi ovi tvoji. Rasulo od vojske. Čak su i oni teroristi što su upali u Republiku Kosovo djelovali ozbiljnije.

General War

#48738 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

HarTar wrote: 21/01/2024 19:29

Slabi ovi tvoji. Rasulo od vojske. Čak su i oni teroristi što su upali u Republiku Kosovo djelovali ozbiljnije.

Ma samo Kurdi to odrade kako treba, ovo sve mucak, jel tako? :D
Benjo34

#48739 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Benjo34 »

@General War

https://www.simonandschuster.com/books/ ... 1851685554

Hoces da ti posaljem knjigu ovu da se producis mal? Bgm ja platim na Amazonu, sramota je u 21 stoljecu bit neobrazovan o necemu a komentarisati to. Znaci odgovori su ti, malo je reć retardirani ne znam sta da ti odgovorim jer..ne znam evo malo je rec koliko glupo.

I da, clanovi produce, blize, civili su mi stradali u ratu našem, nisu bili ni blizu fronta, I opet u naselju odakle sam, niti jedan jedini srbin nije otjeran, sta vise, tu su bili citav rat, jos su im clanovi VRS bili bliza familija. Bujrum da te odvedem ljudima, da vidis kako se odnosi prema civilima. A ne ovi tvoji zločinci

Dokle god ne napises nesto smisleno i ne predocis neki dokument, izvor, nemoj me quote živ bio, strah me da mi ne pređe ta glupost od tebe.
HarTar

#48740 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HarTar »

General War wrote: 21/01/2024 19:32

Kurdi su veliki narod koji su dali jednog Salahuddina Eyyubi-ja i ja ih veoma poštujem. PKK teroristi su nešto drugo. Neznatan procenat Kutda podrzava te zlikovce i to je najbitnije.
General War

#48741 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

Benjo34 wrote: 21/01/2024 19:34 @General War

Hoces da ti posaljem knjigu ovu da se producis mal? Bgm ja platim na Amazonu, sramota je u 21 stoljecu bit neobrazovan o necemu a komentarisati to. Znaci odgovori su ti, malo je reć retardirani ne znam sta da ti odgovorim jer..ne znam evo malo je rec koliko glupo.

I da, clanovi produce, blize, civili su mi stradali u ratu našem, nisu bili ni blizu fronta, I opet u naselju odakle sam, niti jedan jedini srbin nije otjeran, sta vise, tu su bili citav rat, jos su im clanovi VRS bili bliza familija. Bujrum da te odvedem ljudima, da vidis kako se odnosi prema civilima. A ne ovi tvoji zločinci

Dokle god ne napises nesto smisleno i ne predocis neki dokument, izvor, nemoj me quote živ bio, strah me da mi ne pređe ta glupost od tebe.
Evo dokaza da je zemlja okrugla, ako ne vjerujes da i ja tebi posaljem knjigu...reko coj'k
Image
Nisu ni odgovori toliko retardirani koliko zakljucci koje si napisao,imas sve gore pa bistri...
I sad kakve veze imaju tvoje privatne stvari iz bivseg rata sa geopolitikom...nisi tako nevine ljude...hoces cokoladu za to?
General War

#48742 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

HarTar wrote: 21/01/2024 19:36

Kurdi su veliki narod koji su dali jednog Salahuddina Eyyubi-ja i ja ih veoma poštujem. PKK teroristi su nešto drugo. Neznatan procenat Kutda podrzava te zlikovce i to je najbitnije.
:thumbup:
De ba vidi sa Sultanom, da im drzavu kakvu zaokruzi onda.
HarTar

#48743 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HarTar »

General War wrote: 21/01/2024 19:44
Imaju oni svoju državu, Republiki Tursku. Kao što i flamanci i valonci imaju Belgiju :bih:
Benjo34

#48744 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Benjo34 »

General War wrote: 21/01/2024 19:42

Evo dokaza da je zemlja okrugla, ako ne vjerujes da i ja tebi posaljem knjigu...reko coj'k
Image
Nisu ni odgovori toliko retardirani koliko zakljucci koje si napisao,imas sve gore pa bistri...
I sad kakve veze imaju tvoje privatne stvari iz bivseg rata sa geopolitikom...nisi tako nevine ljude...hoces cokoladu za to?
Za razliku od ovog, ja ti saljem izvore ljudi koji su pisali doktorske disertacije I predaju na Americkim univerzitetima, saljem ti izvore Izraelske nacionalne biblioteke. De ti sto te placaju da propagiras njihovu pricu, nek uloze malo u obrazovanje.

Imaju sinak, pitao si sta bi uradio da neko napadne Bosnu. Odgovor ti je tu, napali su, ubijali civile, nismo ih protjetali I pobili iako smo bili 20 000x jaci od njih tu. Jel ti sad jasno koliko ti je retardirano to sto pises i cime opravdavas Genocid nad Palestincima?

Znas ako zelis o necemu raspravljat, moras dosta citati prije nego doneses zakljucke I javno se provaljujes. Ljudi koji su zivot posvetili tome, jos ako names nepristrasne jos bolje. Jako jako puno vremena sam citao o sranjima koja su pravili I Palestinci I Izrael.

Nemam problem sa Izraelom, da se radi o bilo kome drugom isto bi pisao, kao neko ko pripada narodu nad kojim je pocinjen genocid, ne mogu ostat hladan I posmatrat da se to desava nekome drugom, I da klimam glavom. Znaci nije bitno ko, Palestinci, Armeni,Kurdi, Rohinje, Jezidi, stvari treba uvijek nazvat onakvim kakvi jesu.

Britsi su dopustili da se naseljavaju, UN je dao dio zemlje koji ne pripada Jevrejima, nakon sto su doseljeni da tu stvore Izrael. Da li je UN upravu? Naravno da nije. UN da funkcionise kako treba, ne bi se poslije Holokausta desio nijedan, a desilo se hrpu Genocida, a u nekim su njihovi vojnici bili saucesnici. Znamo, krivicno djelo se desava cinjenjem I ne cinjenjem.
Last edited by Benjo34 on 21/01/2024 19:56, edited 1 time in total.
General War

#48745 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

Benjo34 wrote: 21/01/2024 19:47

Image
Za razliku od ovog, ja ti saljem izvore ljudi koji su pisali doktorske disertacije I predaju na Americkim univerzitetima, saljem ti izvore Izraelske nacionalne biblioteke. De ti sto te placaju da propagiras njihovu pricu, nek uloze malo u obrazovanje.

Imaju sinak, pitao si sta bi uradio da neko napadne Bosnu. Odgovor ti je tu, napali su, ubijali civile, nismo ih protjetali I pobili iako smo bili 20 000x jaci od njih tu. Jel ti sad jasno koliko ti je retardirano to sto pises i cime opravdavas Genocid nad Palestincima?
Je li ti znas razliku izmedju futura i proslog svrsenog vremena, Sta bi i sta si, je sasvim drugaciji odgovr od pitanja... :zzzz: a da za zanemarim kontext pitanja sto sam te uopste pitao...cime uporno smjestas bosanjke pod palestince sto nema veze s vezom...i sasvim je nesporno da su Izraelci ti nad kojima je pocinjen zlocin i etnicko ciscenje 7 oktobra...neka hamas polozi oruzje i stace IDF, to je mogao prvi dan...ali ti trazis opravdanje da spasis/opravdas teroriste pod genocidom nad palestincima...do tebe, niko ne pusi tu pricu.
canvra888

#48746 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by canvra888 »

General War wrote: 21/01/2024 19:23

...znaci suplja

Da je hamas uletio i pobio vojsku, ja nebi se javljao na ovoj podtemi..ali nije, i to ti znas..necemo sad izigravat nevinasce.
Ja sam samo ispravio tvoj krivi navod da je prije 7.10. stanje u Gazi i općenito s Palestincima bilo 'manje više ok', a jasno je da nije.
General War

#48747 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

HarTar wrote: 21/01/2024 19:47
General War wrote: 21/01/2024 19:44

Imaju oni svoju državu, Republiki Tursku. Kao što i flamanci i valonci imaju Belgiju :bih:
...pa dobro onda, sta fali Palestincima da udju pod okrilje drzave Izrael? Kad mogu flamanci i valonci, kurdi, sta fali ovima?
Benjo34

#48748 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Benjo34 »

General War wrote: 21/01/2024 19:56
Image

Je li ti znas razliku izmedju futura i proslog svrsenog vremena, Sta bi i sta si, je sasvim drugaciji odgovr od pitanja... :zzzz: a da za zanemarim kontext pitanja sto sam te uopste pitao...cime uporno smjestas bosanjke pod palestince sto nema veze s vezom...i sasvim je nesporno da su Izraelci ti nad kojima je pocinjen zlocin i etnicko ciscenje 7 oktobra...neka hamas polozi oruzje i stace IDF, to je mogao prvi dan...ali ti trazis opravdanje da spasis/opravdas teroriste pod genocidom nad palestincima...do tebe, niko ne pusi tu pricu.
Evo sad cu ja nazvat da predaju oružije. Dosta su više genocidisali Jevrejski narod ti zli Palestinci. I onog Deifa kad vidim sve cu ga po gujci isplehat prutom.
General War

#48749 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

canvra888 wrote: 21/01/2024 19:57
General War wrote: 21/01/2024 19:23

Ja sam samo ispravio tvoj krivi navod da je prije 7.10. stanje u Gazi i općenito s Palestincima bilo 'manje više ok', a jasno je da nije.
Ja koliko znam bilo je primirje jos na snazi...sto je manje vise Ok.
General War

#48750 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

Benjo34 wrote: 21/01/2024 19:59
General War wrote: 21/01/2024 19:56

Evo sad cu ja nazvat da predaju oružije. Dosta su više genocidisali Jevrejski narod ti zli Palestinci. I onog Deifa kad vidim sve cu ga po gujci isplehat prutom.
Haj ziv bio pohiti
Locked