U toj državi i tom sistemu ste dobili 5.5 miliona. Da vidimo kakav ćete sistem vi napraviti.Trappist wrote: ↑17/01/2024 14:41Osvrcem se ja i vidim gdje zivim, gdje se stanovi od 4000km+ po kvadratu prodaju cim izadju u prodaju za koji dan.TheGodfather001 wrote: ↑17/01/2024 14:29Koga briga što si ti uvaljen u kredit? Kredit je stvar izbora, a ne nužda. Biti gladan nije stvar izbora već nužde, tako da malo spusti loptu, dozovi se, osvrni se oko sebe i gdje živiš. Zbog takvog stava, da se pitam poništio bih vam konkurs i ukinuo sve subvencije. Možete dobiti beskamatnu pozajmicu od državne banke i to je to. Opet, imaš kompleks od političara, idi u stranku i uživaj brale.Trappist wrote: ↑17/01/2024 14:19
Gubis se totalno, u jednom postu sam sebi kontriras. Ja se kao prosjecan covjek koji je uvaljen u kredit trebam osjecati lose zbog ljudi u javnim kuhinjama, dok stotine politicara za godinu-dvije isplate kredit koji cu ja 25 godina placati? Sta pricas ti ? Jeste, 5000KM je malo za subvenciju stana, i kraj price.
I vrati i tih "mizernih" 5000KM kada je malo, radi na crno, ne plaćaj porez i eto uštedi 12000KM.
E sreca ne pitas se, dosta ste se vi stariji pitali, uzivajte u blagodatima drzave i sistema kakvog ste izgradili![]()
Cijene stanova All about
Moderator: anex
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
#17126 Re: Cijene stanova All about
-
Trappist
#17127 Re: Cijene stanova All about
E tu se slazemo. Ali nisam im ja kriv sto su nesposobni pa ne znaju ni becki model ni subvencije napraviti kako trebaVladaFBiH wrote: ↑17/01/2024 14:59da se ja pitam ne bi bilo niti jedan KM već bi se išlo na Bečki model ili nešto slično ako se već želi pomoći mladim - ti si očit primjer koliko su subvencije pogrešne sa svakog aspektaTrappist wrote: ↑17/01/2024 14:51Ma jasta, noga u guzicu sa 5 milja, moze se kvadrat i po uzetiVladaFBiH wrote: ↑17/01/2024 14:44
trebaš se loše osjećat jer tražiš novac koji je možda upravo njima namijenjen i vršite pritisak da vam se isplati nešto što nije nikada rečeno da će se isplatiti - pročitaj po stoti put poziv i vidjet ćeš da piše "do 12.000KM" i da nigdje ne piše da ćete dobiti 12.000KM.
Vidim da vam je neki ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dao podršku mada ne znam kakve on veze ima sa KS - možda planira da isplati iz budžeta svog ministarstva.
nisi ni prvi ni zadnji koji plaća kredit tako da je taj argument smiješan i već postajete bezobrazni sa zahtjevima![]()
![]()
-
Trappist
#17128 Re: Cijene stanova All about
Kako je krenulo nista mi necemo praviti nego cemo se uklopiti u njemacki, austrijski, danski itd. itd.hilmija frlj wrote: ↑17/01/2024 15:00U toj državi i tom sistemu ste dobili 5.5 miliona. Da vidimo kakav ćete sistem vi napraviti.Trappist wrote: ↑17/01/2024 14:41Osvrcem se ja i vidim gdje zivim, gdje se stanovi od 4000km+ po kvadratu prodaju cim izadju u prodaju za koji dan.TheGodfather001 wrote: ↑17/01/2024 14:29
Koga briga što si ti uvaljen u kredit? Kredit je stvar izbora, a ne nužda. Biti gladan nije stvar izbora već nužde, tako da malo spusti loptu, dozovi se, osvrni se oko sebe i gdje živiš. Zbog takvog stava, da se pitam poništio bih vam konkurs i ukinuo sve subvencije. Možete dobiti beskamatnu pozajmicu od državne banke i to je to. Opet, imaš kompleks od političara, idi u stranku i uživaj brale.
I vrati i tih "mizernih" 5000KM kada je malo, radi na crno, ne plaćaj porez i eto uštedi 12000KM.
E sreca ne pitas se, dosta ste se vi stariji pitali, uzivajte u blagodatima drzave i sistema kakvog ste izgradili![]()
![]()
-
sedma_7
#17129 Re: Cijene stanova All about
Thorgerson wrote: ↑17/01/2024 13:09 Hoce li ikada u ovoj jebenoj drzavi doci iz guzice u glavu da se ne DIJELI KEŠ.
Pare se NE DIJELE.
Jeboga ja nisam politicar, pa to nikada ne bih uradio. Ne mogu da vjerujem da se bavis politikom profesionalno i povlacis ovako amaterske poteze.
I neka. Neka im se odbilo od glavu. Govorim za politicare. Polete da dijele kesh i sad je belaj. A glavni razlog dijeljenja jeste dobijanje politickih poena i nista drugo.
Jedini nacin kako mogu pomoci jeste da se udruze sa investitorima i prave zgrade. Kao sto je radjeno prije 10 godina.
Ok, nije bilo atraktivno i izvikano. Ali ovo je totalna glupost. Bacice se hrpa miliona maraka i nikome se nece pomoci. Tih posranih 5k danas pri kupovini stana ne znaci apsolutno nista.
Dakle, nadji parcelu, jel to Hrasnica, jesu l to Hadzici, tj. Ako vec nema parcela po gradu. Gdje je kanton vlasnik. Objavi tender. Daj nesto investitoru, ostalo kanton nek prodaje. To je radjeno ranije i bilo veoma uspjesno.
Plus, sto cemo an taj nacin malo siriti dalje grad i naseljavati ljude.
Drugo, ne znam jesu li gori i ovi koji traze te subvencije. Jebote lik je ne znam kupio stan na grbavici pljunuo 250k i sad mu frka ovih 5k ne moze nista pokriti. E zbog toga je i trebalo uraditi to. Napravi zgradu u Hrasnici pa izvoli. Ako ti se ne svidja, idi ti brate na grbavicu.
Jedini racionalno i normalno razmisljanje koje procitah na ovom threadu.
- hilmija frlj
#17130 Re: Cijene stanova All about
Pa šta čekaš, samo gubiš vrijeme. Ili nemaš muda za taj korak.Trappist wrote: ↑17/01/2024 15:06Kako je krenulo nista mi necemo praviti nego cemo se uklopiti u njemacki, austrijski, danski itd. itd.hilmija frlj wrote: ↑17/01/2024 15:00U toj državi i tom sistemu ste dobili 5.5 miliona. Da vidimo kakav ćete sistem vi napraviti.![]()
![]()
- VladaFBiH
#17131 Re: Cijene stanova All about
na žalost - ovo je bio super populistički potez koji u startu nije puno koštao i ubrali su se poeni na brzinu a sada je postao već kontraproduktivan a koštat će jako puno...Trappist wrote: ↑17/01/2024 15:06E tu se slazemo. Ali nisam im ja kriv sto su nesposobni pa ne znaju ni becki model ni subvencije napraviti kako treba
-
challmander
#17132 Re: Cijene stanova All about
Sjasite malo fakat. Kad god se neko pozali, krenu iste price koje se vrte non stop. Stambeni fond, pomoc socijalnim slucajevima, narodna kuhinja, ulaganje u infrastrukturu, itd. Neka pocnu praviti te zgrade i stanove koji ce se davati ispod cijene mladima ili socijalnim slucajevima, niko nece "a sta je sa subvencijama". Isto to vazi i za sve ostale imaginarne projekte. Neka sutra izadju i kazu da ce sav novac koji se ustedi na subvencijama usmjeriti u rad narodne kuhinje, ja cu biti medju prvima u redu da se odreknem svog dijela.
Nemamo skoro nikakve olaksice i kad se treba makar sa par postotaka pomoci onima koji su u vrijeme najvecih poskupljenja stisli zube i digli kredit na 15,20,25 godina odmah krene halabuka kako ne treba nista jer neka generacija prije nije nista dobila.
Neka pocnu raditi na projektima koji ce valjati mladima na drugi nacin i niko se nece pozaliti sto nema subvencija. Pa covjece mi nismo ni zakon o freelancerima rijesili da se napokon pojaca i taj sektor jer ljudi donose cisti kapital iz inostranstva koji ce ovdje potrositi.
Nemamo skoro nikakve olaksice i kad se treba makar sa par postotaka pomoci onima koji su u vrijeme najvecih poskupljenja stisli zube i digli kredit na 15,20,25 godina odmah krene halabuka kako ne treba nista jer neka generacija prije nije nista dobila.
Neka pocnu raditi na projektima koji ce valjati mladima na drugi nacin i niko se nece pozaliti sto nema subvencija. Pa covjece mi nismo ni zakon o freelancerima rijesili da se napokon pojaca i taj sektor jer ljudi donose cisti kapital iz inostranstva koji ce ovdje potrositi.
- MehmedPasaMoric
#17133 Re: Cijene stanova All about
Imam u vlastitoj familiji par primjera, i gdje su oboje visoko obrazovani sa platama iznad prosjeka pa zive kao podstanari, i gdje samo jedno radi sa srednjom strucnom spremom a voze se po 3 auta i rentaju objekti po Vlasicu... Nase drustvo ie isuvise cudno da bi se na njega mogla primijeniti neka standardna pravila. Evo reci cu ti da npr taj mladi policajac moze biti i milioner a moze i od 20tog u mjesecu da jede konzerve i puru. I kako ja sad da zakljucim jel on obicna omladina ili ne?sahbazzz wrote: ↑17/01/2024 11:48Da li po tebi pod "obicnom omladinom" spada neko ko radi u skoli kao nastavnik, neko ko radi u banci, mladi policajac, neko iz IT-a, doktor opste prakse? Sve koje sam nabrojao su dobili subvenciju ove ili prethodnih godina i ne vidim razloga da te ljude "flag-amo" kao aman zaman neke bogatune i neku kremu drustva. Da, neki od njih imaju vise kroz generacijsko bogatstvo pa im roditelju ulete sa ucescem ali i dalje su sasvim obicni clanovi naseg drustva koje treba pogurati kako znamo i umijemo.MehmedPasaMoric wrote: ↑17/01/2024 11:34 Obicna omladina sa prosjecnim poslovima nece nikad kupiti ni supu a kamoli stan
-
pinkman
#17134 Re: Cijene stanova All about
Mnogi bi da se ogrebu i uzmu nesto iz budzeta...
Dakle, treba od mog poreza da se uzme da bi pojedinac dobio neku subvenciju? Apsolutno protiv... od mog poreza treba da se placa lijecenje bolesnih, cesta, pruga, smanjenje zagadjenja, itd.
A pojedinac neka kupi stan kako zna ili u podstanare. The end.
Dakle, treba od mog poreza da se uzme da bi pojedinac dobio neku subvenciju? Apsolutno protiv... od mog poreza treba da se placa lijecenje bolesnih, cesta, pruga, smanjenje zagadjenja, itd.
- drndalo
#17135 Re: Cijene stanova All about
Dakle da rezimiramo, opet...challmander wrote: ↑17/01/2024 16:07 Nemamo skoro nikakve olaksice i kad se treba makar sa par postotaka pomoci...
.... jer neka generacija prije nije nista dobila.
Dobili ste vise od mnogih prije, dakle, kazete hvala, moglo je i bolje ali gladnom je i muha u usta = uhar... Dakle = Hvala !
A ne "hocemo mi 12.000", nama reklo...! Ko je reko? Zeko reko...!
- hilmija frlj
#17136 Re: Cijene stanova All about
Meni je bolje sto je 1100 dobilo po 5000 nego da je njih 550 dobilo po 10 000.drndalo wrote: ↑17/01/2024 17:38Dakle da rezimiramo, opet...challmander wrote: ↑17/01/2024 16:07 Nemamo skoro nikakve olaksice i kad se treba makar sa par postotaka pomoci...
Dobili ste vise od mnogih prije, dakle, kazete hvala, moglo je i bolje ali gladnom je i muha u usta = uhar... Dakle = Hvala !
-
talijan97
#17137 Re: Cijene stanova All about
Izgledaju ljudi nezahvalno, kada im nije dosta ni 4800KM dzabaluka.
Problem je sto su ljudi sebi u glavama zacrtali projekte, kupovine, obecanja sa tih 12k. Mislim da ovi sto se zale su svakako manjina.
Problem je sto su ljudi sebi u glavama zacrtali projekte, kupovine, obecanja sa tih 12k. Mislim da ovi sto se zale su svakako manjina.
- sefket_ramadani
#17138 Re: Cijene stanova All about
jel se influenserica oglasila povodom ovih pisljivih cetiri i osamsto 
-
Trappist
#17139 Re: Cijene stanova All about
pinkman wrote: ↑17/01/2024 16:52 Mnogi bi da se ogrebu i uzmu nesto iz budzeta...
je li u tom tvom svijetu ima sarenih jednoroga koji lete zelenim poljima gdje je uvijek sunce ?
U kakvim vi bajkama zivite...
-
Sid the sloth
#17140 Re: Cijene stanova All about
Tako jehilmija frlj wrote: ↑17/01/2024 17:54Meni je bolje sto je 1100 dobilo po 5000 nego da je njih 550 dobilo po 10 000.drndalo wrote: ↑17/01/2024 17:38Dakle da rezimiramo, opet...challmander wrote: ↑17/01/2024 16:07 Nemamo skoro nikakve olaksice i kad se treba makar sa par postotaka pomoci...
- sefket_ramadani
#17141 Re: Cijene stanova All about
kakvim bajkama? Sta je pogresno napisao? Zasto da se od moje plate odbija i daje tamo nekoj influenserki da promijeni gume na svojoj g klasi. Ako je mogla na pizdu da dobije g klasu, nek onda na pizdu i gume promijeniTrappist wrote: ↑17/01/2024 18:14pinkman wrote: ↑17/01/2024 16:52 Mnogi bi da se ogrebu i uzmu nesto iz budzeta...
A pojedinac neka kupi stan kako zna ili u podstanare. The end.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
je li u tom tvom svijetu ima sarenih jednoroga koji lete zelenim poljima gdje je uvijek sunce ?
Last edited by sefket_ramadani on 17/01/2024 19:41, edited 1 time in total.
- drndalo
#17142 Re: Cijene stanova All about
Ne budi nekulturan, nije na pizdu, nego na vulvu... 
-
pinkman
#17143 Re: Cijene stanova All about
Ja kazem na sta treba trositi novac, a ne tvrdim da je tako. Ne znam sta ti nije jasno?Trappist wrote: ↑17/01/2024 18:14pinkman wrote: ↑17/01/2024 16:52 Mnogi bi da se ogrebu i uzmu nesto iz budzeta...
A pojedinac neka kupi stan kako zna ili u podstanare. The end.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Thorgerson
#17144 Re: Cijene stanova All about
Kanton ce pod hitno morati krenuti sa sirenjem grada. Bio je nedavno onaj plan. Ali to mora da se sprovodi odmab. Jel to prema Hrasnici ili prema zapadu, vrtovima riverine, duz rijeke bosne itd.
To je jedini rjesenje da se cijene snize, te da se obezbjedi laksa kupovina stanova.
Al kanton mora da napravi put, skole, vrtice, parkove i onda ce investitori sami dolaziti i praviti zgrade.
A samim tim i ljudi ce kupovati. Jer ne bi bilo svejedno da ti sad imas ne znam nov stan u novom modernom naselju za 150.000KM i neki ohrdani stan koji moras renovirati na ne znam Grbavici za 250.000.
Mislim da bi raja itekako znala sta ce uzeti. Tj ne bi bas previse razmisljali.
Znam kad je kanton ranije radio one stanove u Vogosci i Sipu, koliko je raje to uzelo. Jbg bio ti izbor 1350 KM u Vogosci ili ovamo potez Otoka - Pofalici 1800-1900 KM. Pomnozi sa 55m2, sama se odluka napravi.
To je jedini rjesenje da se cijene snize, te da se obezbjedi laksa kupovina stanova.
Al kanton mora da napravi put, skole, vrtice, parkove i onda ce investitori sami dolaziti i praviti zgrade.
A samim tim i ljudi ce kupovati. Jer ne bi bilo svejedno da ti sad imas ne znam nov stan u novom modernom naselju za 150.000KM i neki ohrdani stan koji moras renovirati na ne znam Grbavici za 250.000.
Mislim da bi raja itekako znala sta ce uzeti. Tj ne bi bas previse razmisljali.
Znam kad je kanton ranije radio one stanove u Vogosci i Sipu, koliko je raje to uzelo. Jbg bio ti izbor 1350 KM u Vogosci ili ovamo potez Otoka - Pofalici 1800-1900 KM. Pomnozi sa 55m2, sama se odluka napravi.
-
challmander
#17145 Re: Cijene stanova All about
Od kojih prije? To je kljucno u svemu ovome. Vi ste gori od dijela mladih koji se zale sto su malo dobili. Kad god neko nesto kaze, vi odgovorite sa "mi nismo nista dobijali". I sta sad? Jel to znaci da niko ne treba dobit nikakve pare od drzave ili pomoc samo zato jer oni prije njih nisu nista dobili?drndalo wrote: ↑17/01/2024 17:38Dakle da rezimiramo, opet...challmander wrote: ↑17/01/2024 16:07 Nemamo skoro nikakve olaksice i kad se treba makar sa par postotaka pomoci...
Stvarno ste k'o papagaji. Ponavljate jedno te isto i vrtite istih par argumenata cim se neko pozali makar malo.
-
Horcrux
#17146 Re: Cijene stanova All about
Znaci, jer zadatak drzave nije da daje pare ili pomoc. I dok god je tako necemo je ni imati.challmander wrote: ↑18/01/2024 09:20Od kojih prije? To je kljucno u svemu ovome. Vi ste gori od dijela mladih koji se zale sto su malo dobili. Kad god neko nesto kaze, vi odgovorite sa "mi nismo nista dobijali". I sta sad? Jel to znaci da niko ne treba dobit nikakve pare od drzave ili pomoc samo zato jer oni prije njih nisu nista dobili?drndalo wrote: ↑17/01/2024 17:38Dakle da rezimiramo, opet...challmander wrote: ↑17/01/2024 16:07 Nemamo skoro nikakve olaksice i kad se treba makar sa par postotaka pomoci...
Stvarno ste k'o papagaji. Ponavljate jedno te isto i vrtite istih par argumenata cim se neko pozali makar malo.
-
Seawolf
#17147 Re: Cijene stanova All about
Da ne bude da se ranije nije ništa dobivalo, pošteno bi bilo da navedem svoj primjer.
Ja sam 2004-e godine od Stambenog fonda Grada Sarajeva (dakle Grada, a ne Kantona), dobio finansijsku pomoć u vidu smanjenja ukupne cijene stana za oko 21.000 KM.
Ponavljam, 2004-e godine.
Gradonačelnik je tada bio akademik Muhidin Hamamdžić.
Tada je bio član iste stranke iz koje je i sadašnja gradonačelnica.
Ja sam 2004-e godine od Stambenog fonda Grada Sarajeva (dakle Grada, a ne Kantona), dobio finansijsku pomoć u vidu smanjenja ukupne cijene stana za oko 21.000 KM.
- drndalo
#17148 Re: Cijene stanova All about
Ko sto rekoh, "moje" "prije" je proslo, nista ne dobih, i kada skontah da necu ni dobiti, pomirio se s time da cu jedino sa svojih 10 prsta sebi nesto obezbijediti, lakse mi je bilo. Sada mi uopste nije lose.challmander wrote: ↑18/01/2024 09:20Od kojih prije? To je kljucno u svemu ovome. Vi ste gori od dijela mladih koji se zale sto su malo dobili. Kad god neko nesto kaze, vi odgovorite sa "mi nismo nista dobijali". I sta sad? Jel to znaci da niko ne treba dobit nikakve pare od drzave ili pomoc samo zato jer oni prije njih nisu nista dobili?drndalo wrote: ↑17/01/2024 17:38Dakle da rezimiramo, opet...challmander wrote: ↑17/01/2024 16:07 Nemamo skoro nikakve olaksice i kad se treba makar sa par postotaka pomoci...
NA TOM TRAGU PORUCUJEM I VAMA: "IZVADITE RUKE IZ GUZICE, kupite, ne kupite, gradite, ne gradite, kako vec skontate da je bolje"
Nemate se sta zaliti, jer em ste dobili vise nego mnogi, em nigdje nije pisalo da cete dobiti svi 12.000 ! To sto ne znate citati je vas problem.
Legitimno je i da napadnete ove sto su lose i glupo napisali konkurs, ali vi to s njima vidite, ne ocekujte bas da svi saosjecaju s vama, jer SERETE realno!
Mozete recimo i tuziti Vladu KS, za razliku koju vam "ne daju", da i advokati sta zarade... Samo naprijed!
- drndalo
#17149 Re: Cijene stanova All about
Svaka cast!Seawolf wrote: ↑18/01/2024 09:37 Da ne bude da se ranije nije ništa dobivalo, pošteno bi bilo da navedem svoj primjer.
Ja takodjer 2004 kupih stan, i ne dobih NI NEPLACANJE poreza na promet nekretnina, nego moradoh platiti i to... Jebga, tako grah pao.
Opet, kada gledamo statisticki tebe i mene, obojica smo pomognuti za po oko 10.000 KM...
Pa bi ovi sada po 12kKM...
- hilmija frlj
#17150 Re: Cijene stanova All about
Na osnovu?Seawolf wrote: ↑18/01/2024 09:37 Da ne bude da se ranije nije ništa dobivalo, pošteno bi bilo da navedem svoj primjer.