Cijene stanova All about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
drndalo

#17101 Re: Cijene stanova All about

Post by drndalo »

Trappist wrote: 17/01/2024 12:39
drndalo wrote: 17/01/2024 11:28
Trappist wrote: 17/01/2024 11:13
Dobro, sta je poenta ovog ? Ne treba pomoci prosjecnom mladom bracnom paru ?
Naravno da ne treba, posebno ne na ovakav nacin... Zna se kako se pomaze kome treba, i ako je pomagac "ozbiljan"... Posto kod nas nista nije takvo, kako ce ovo biti ozbiljno?

Ko je drugima pomagao od 1996-2010 ?
Kome se to treba pomoci? Ko to odlucuje ustvari kome se treba pomoci?
Evo vidimo ko i kako odlucuje... I kad dobiju, opet se bune, em mladi, em im nije dovoljno...

Gdje su "stari" za prvi put? Gdje su svi ostali...?

Znam da je lako pricati sada, ali kada sam ja kupovao, nisam bio niti Poreza na promet nekretnina oslobodjen, nego su mi ga uredno naplatili, iako sam bio kategorija branioca koji su nakon par godina bili toga oslobodjeni. Ali ja nisam, jer sam "prerano" kupio stan, itd... Sta da radim kad sam bio pun k'o brod...?

Kada sam konkurisao za nadogradnju preko "Fonda za uhljebljivanje podobnih SDAovaca", odbijen sam jer nisam imao dovoljno bodova. Sto sam i ocekivao, jer sam bio momak, pa sam znao da na te bodove ne mogu racunati. Ali pazi obrazlozenja koje mi je napisano:"Fond je u ovom pozivu prednost dao bracnim partnerima koji su oboje bili pripadnici OS BiH..." Koliko znamo takvih parova gdje on nije bio Logisticar u komandi, a ona Kuharica u istoj??? Ja samo jedan takav par znam, i da sam ja dobio lokaciju, hladno bih je prepustio njima jer su oni za mene bili pravi "partizani"...
Naravno, ni njih 2 to nije dobilo...

Zaiskali smo kapitalizam, evo nam ga, ko nas jebe...!
Thorgerson

#17102 Re: Cijene stanova All about

Post by Thorgerson »

Hoce li ikada u ovoj jebenoj drzavi doci iz guzice u glavu da se ne DIJELI KEŠ.

Pare se NE DIJELE.

Jeboga ja nisam politicar, pa to nikada ne bih uradio. Ne mogu da vjerujem da se bavis politikom profesionalno i povlacis ovako amaterske poteze.

I neka. Neka im se odbilo od glavu. Govorim za politicare. Polete da dijele kesh i sad je belaj. A glavni razlog dijeljenja jeste dobijanje politickih poena i nista drugo.

Jedini nacin kako mogu pomoci jeste da se udruze sa investitorima i prave zgrade. Kao sto je radjeno prije 10 godina.

Ok, nije bilo atraktivno i izvikano. Ali ovo je totalna glupost. Bacice se hrpa miliona maraka i nikome se nece pomoci. Tih posranih 5k danas pri kupovini stana ne znaci apsolutno nista.

Dakle, nadji parcelu, jel to Hrasnica, jesu l to Hadzici, tj. Ako vec nema parcela po gradu. Gdje je kanton vlasnik. Objavi tender. Daj nesto investitoru, ostalo kanton nek prodaje. To je radjeno ranije i bilo veoma uspjesno.

Plus, sto cemo an taj nacin malo siriti dalje grad i naseljavati ljude.

Drugo, ne znam jesu li gori i ovi koji traze te subvencije. Jebote lik je ne znam kupio stan na grbavici pljunuo 250k i sad mu frka ovih 5k ne moze nista pokriti. E zbog toga je i trebalo uraditi to. Napravi zgradu u Hrasnici pa izvoli. Ako ti se ne svidja, idi ti brate na grbavicu.
Trappist

#17103 Re: Cijene stanova All about

Post by Trappist »

drndalo wrote: 17/01/2024 13:03
Trappist wrote: 17/01/2024 12:39
drndalo wrote: 17/01/2024 11:28

Naravno da ne treba, posebno ne na ovakav nacin... Zna se kako se pomaze kome treba, i ako je pomagac "ozbiljan"... Posto kod nas nista nije takvo, kako ce ovo biti ozbiljno?

Ko je drugima pomagao od 1996-2010 ?
Kome se to treba pomoci? Ko to odlucuje ustvari kome se treba pomoci?
Evo vidimo ko i kako odlucuje... I kad dobiju, opet se bune, em mladi, em im nije dovoljno...

Gdje su "stari" za prvi put? Gdje su svi ostali...?

Znam da je lako pricati sada, ali kada sam ja kupovao, nisam bio niti Poreza na promet nekretnina oslobodjen, nego su mi ga uredno naplatili, iako sam bio kategorija branioca koji su nakon par godina bili toga oslobodjeni. Ali ja nisam, jer sam "prerano" kupio stan, itd... Sta da radim kad sam bio pun k'o brod...?

Kada sam konkurisao za nadogradnju preko "Fonda za uhljebljivanje podobnih SDAovaca", odbijen sam jer nisam imao dovoljno bodova. Sto sam i ocekivao, jer sam bio momak, pa sam znao da na te bodove ne mogu racunati. Ali pazi obrazlozenja koje mi je napisano:"Fond je u ovom pozivu prednost dao bracnim partnerima koji su oboje bili pripadnici OS BiH..." Koliko znamo takvih parova gdje on nije bio Logisticar u komandi, a ona Kuharica u istoj??? Ja samo jedan takav par znam, i da sam ja dobio lokaciju, hladno bih je prepustio njima jer su oni za mene bili pravi "partizani"...
Naravno, ni njih 2 to nije dobilo...

Zaiskali smo kapitalizam, evo nam ga, ko nas jebe...!
Koji "stari"? Treba ljudima u penziji pomoci sa subvencijom za kupovinu prvog stana ? :-)
To ispod sve sto si nabrojao je problem koji nema veze sa mladima, nego politika.
VladaFBiH

#17104 Re: Cijene stanova All about

Post by VladaFBiH »

noviclan wrote: 17/01/2024 11:15
VladaFBiH wrote: 17/01/2024 08:58
noviclan wrote: 16/01/2024 05:02 Je li neko cuo za neku gradnju u olovskoj hrasno kazu hit lokacija
olovska i hit lokacija ne idu u istoj rečenici :)
Kazu negdje odmah kod zeljinog stadiona
da olovska je jednim dijelom odmah iznad željinog stadiona odnosno iznad tranzita i nije baš hit lokacija :)
Last edited by VladaFBiH on 17/01/2024 13:25, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#17105 Re: Cijene stanova All about

Post by Truba »

jucer sam setao po ciglanama bilo mi dosadno na poslu :D slikao auta s kaznama :lol:
i vidim onu kosinu s travom i pokojim drvetom

ugradjuj zgradu
_Reds_

#17106 Re: Cijene stanova All about

Post by _Reds_ »

citroen xm wrote: 17/01/2024 11:05
neki wrote: 17/01/2024 10:58
Jesi napravio možda od lego kockica ..
Pomnožio neto prodajnu površinu stanova sa 1000KM i izjavio da se zgrada sa prodajnom površinom od 10.000 kvadrata može izgraditi za 10 miliona :-) :-) :-)
Od Lego kockica ili od cigle i betona, napravio sam sam i učestvovao u izgradnji onoga što ti ne možeš ni u snu zamisliti. Tako da, nemoj meni pričati o tome.
Izvini, ali valjaš gluposti, niti si ti šta pravio u zadnje vrijeme da jesi, znao bi da za unutrašnje radove treba 1000 KM po kvadratu.
Za te pare o kojima ti govoriš možeš napraviti šupu.
drndalo

#17107 Re: Cijene stanova All about

Post by drndalo »

Trappist wrote: 17/01/2024 13:12
Koji "stari"? Treba ljudima u penziji pomoci sa subvencijom za kupovinu prvog stana ? :-)
To ispod sve sto si nabrojao je problem koji nema veze sa mladima, nego politika.
Naravno da treba... Zasto diskriminacija "starih"? Zasta kada su oni vise uplatili poreza i doprinosa drzavi do sada, od mladih...? Ako nisu imali priliku prije kupiti stan, zasto ne sada...? Ko odlucuje koja je godina granica "mladosti"? Ko kaze da je to 38 ili 42? I onaj od 42 ce morati raditi jos 23 god.do penzije...

"Mladi" su kurac! Obican izgovor za jedan konkurs. Moglo je pisati "za clanove Bakija", ili "za clanove Sahovskih klubova". Slicna bi prica bila. Ganjali bi se papiri, i predavali, i ispalo bi da imamo 3891 Velemajstora, i 9876 Velemajstorskih kandidata, te 12321 Majstora Saha, i ispalo bi 1234 KM/osobi....

Tako da ja i kazem da je sve "politika", i konkurs, i pare, i suma, i sve. Nikakvi "mladi"... Pare na "mladost" ne rastu na drvetu, niti je gradj.materijal jeftiniji, niti je renta za zgradu jeftinija jer ti imas "31 godinu, i diplomirao si"...

Sve to je jedan nakaradni, *urac-sistem, nekome da nas nabija na *urac, a nekima da nam taj *urac izbije oci...

Uzmi, ne uzmi, ali ne seri, jer su mnogi prije tebe imali *urac od bilo kakve "pomoci"!
Last edited by drndalo on 17/01/2024 13:44, edited 1 time in total.
citroen xm

#17108 Re: Cijene stanova All about

Post by citroen xm »

_Reds_ wrote: 17/01/2024 13:25
Izvini, ali valjaš gluposti, niti si ti šta pravio u zadnje vrijeme da jesi, znao bi da za unutrašnje radove treba 1000 KM po kvadratu.
Za razliku od tebe koji pričaš kako valjam gluposti, bez ikakvog obrazloženja, ja sam ovde konkretno iznosio i cjenovnik adaptacije stana. Pričate ofrlje, razbacujete se ciframa, a niste u životu kvadrat pločica kupili.
joint union

#17109 Re: Cijene stanova All about

Post by joint union »

drndalo wrote: 17/01/2024 13:41
Naravno da treba... Zasto diskriminacija "starih"? Zasta kada su oni vise uplatili poreza i doprinosa drzavi do sada, od mladih...? Ako nisu imali priliku prije kupiti stan, zasto ne sada...? Ko odlucuje koja je godina granica "mladosti"? Ko kaze da je to 38 ili 42? I onaj od 42 ce morati raditi jos 23 god.do penzije...

"Mladi" su kurac! Obican izgovor za jedan konkurs. Moglo je pisati "za clanove Bakija", ili "za clanove Sahovskih klubova". Slicna bi prica bila. Ganjali bi se papiri, i predavali, i ispalo bi da imamo 3891 Velemajstora, i 9876 Velemajstorskih kandidata, te 12321 Majstora Saha, i ispalo bi 1234 KM/osobi....

Tako da ja i kazem da je sve "politika", i konkurs, i pare, i suma, i sve. Nikakvi "mladi"... Pare na "mladost" ne rastu na drvetu, niti je gradj.materijal jeftiniji, niti je renta za zgradu jeftinija jer ti imas "31 godinu, i diplomirao si"...

Sve to je jedan nakaradni, *urac-sistem, nekome da nas nabija na *urac, a nekima da nam taj *urac izbije oci...

Uzmi, ne uzmi, ali ne seri, jer su mnogi prije tebe imali *urac od bilo kakve "pomoci"!
:thumbup:
Trappist

#17110 Re: Cijene stanova All about

Post by Trappist »

drndalo wrote: 17/01/2024 13:41

:run:
no comment, stvarno. Ova drzava je i odlicna kakvi su ljudi u njoj
:bih:
Trappist

#17111 Re: Cijene stanova All about

Post by Trappist »

Ma samo kod nas privilegovana omladina zeli neku pomoc od drzave...
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-be ... /210727057
https://www.klix.ba/biznis/finansije/be ... /230529108
https://www.klix.ba/lifestyle/kucaiured ... /181210120
"Grad Beč ima stogodišnju tradiciju gradnje socijalnih stanova koji su namijenjeni ne samo socijalno ugroženim kategorijama, već i srednjoj i visokoj klasi.
Godišnje izdvoje 600 miliona eura za izgradnju i obnovu socijalnih stanova koji su cjenovno prihvatljivi svim kategorijama, a duplo jeftiniji od privatnih stanova koji se iznajmljuju ili prodaju na tržištu.

Ovakvih stanova u Beču već ima 420.000 od čega je 220.000 u vlasništvu Grada Beča, a 200.000 u vlasništvu stambenih zadruga. Ovi socijalni stanovi mnogo se razlikuju od onoga što se pod terminom "socijalni" smatra na Balkanu. Zgrade su napravljene tako da svaka ima izvor prirodne svjetlosti, s unutrašnje strane nalaze se prostrani zeleni parkovi s klupama, stolovima za piknik, roštiljima, igralištima za djecu i slično, a u zgradama stanari imaju kino, pozorište, bazene, spa centar, te zajedničke prostorije za proslave (u slučaju da je neko kupio manji stan)."

Gledaj tek ovih privilegovanih, imaju bazene, spa centre a socijalni stanovi...Sta bi tek nase stare prdonje pisale o ovome da zive u austriji ? "dze meniiiii, ja nisam nista dobio, dze meniii"
TheGodfather001

#17112 Re: Cijene stanova All about

Post by TheGodfather001 »

Trappist wrote: 17/01/2024 12:37
TheGodfather001 wrote: 17/01/2024 11:16
Trappist wrote: 17/01/2024 11:13
Dobro, sta je poenta ovog ? Ne treba pomoci prosjecnom mladom bracnom paru ?
Pa pomoglo vam se, dobićete 5000KM. za referencu: Skoro godišnja plata radnice u Amko komercu koja ima 3 dana slobodna mjesečno, živi kao podstanar sa dvoje djece i sanja o 17kvadratnih metara vlastitog prostora. Ne serite više o guzovači, samo izazivate još veći gnjev naroda koji nije dobio ni feninga, a u mnogo lošijoj poziciji je.
Ako vam ne odgovara 5000KM, vratite ih u budžet.
Dobro, evo mi cemo sad svi prodati stanove i zivjeti kao podstanari jer radnica u amko komercu ima skoro godisnju platu od 5000km, jer su mladi krivi za to (a ne politicari koji imaju mjesecnu platu vecu od ove ove pomoci mladima). I cudite se onda sto ide omladina. Jedva cekam da samo stare prdonje ovdje ostanu koji samo znaju pljuvati i srati.
Kralju, budi karakteran, malo ti je 5000KM, vrati ih. Hrakneš ruku koja ti je dala 5000KM ni na šta, žališ se na diskriminaciju, očekuješ socijalnu pomoć, a potpuno si socijalno neosjetljiv na kategorije koju mogu i sa tih 5000KM biti sretni i to im je misaona imenica. Prođi malo pored javnih kuhinja pa se požali tim ljudima.I kakve veze imaju političari i njihova primanja sa subvencijama? Ako si nezadovoljan svojim statusom i uzor su ti političari, pravac po člansku karticu i uživaj beže. Izgubili ste svaki kompas i osjećaj za (nevidljive) ljude oko vas
TheGodfather001

#17113 Re: Cijene stanova All about

Trappist wrote: 17/01/2024 14:04 Ma samo kod nas privilegovana omladina zeli neku pomoc od drzave...
"Grad Beč ima stogodišnju tradiciju gradnje socijalnih stanova koji su namijenjeni ne samo socijalno ugroženim kategorijama, već i srednjoj i visokoj klasi.
Godišnje izdvoje 600 miliona eura za izgradnju i obnovu socijalnih stanova koji su cjenovno prihvatljivi svim kategorijama, a duplo jeftiniji od privatnih stanova koji se iznajmljuju ili prodaju na tržištu.

Ovakvih stanova u Beču već ima 420.000 od čega je 220.000 u vlasništvu Grada Beča, a 200.000 u vlasništvu stambenih zadruga. Ovi socijalni stanovi mnogo se razlikuju od onoga što se pod terminom "socijalni" smatra na Balkanu. Zgrade su napravljene tako da svaka ima izvor prirodne svjetlosti, s unutrašnje strane nalaze se prostrani zeleni parkovi s klupama, stolovima za piknik, roštiljima, igralištima za djecu i slično, a u zgradama stanari imaju kino, pozorište, bazene, spa centar, te zajedničke prostorije za proslave (u slučaju da je neko kupio manji stan)."

Gledaj tek ovih privilegovanih, imaju bazene, spa centre a socijalni stanovi...Sta bi tek nase stare prdonje pisale o ovome da zive u austriji ? "dze meniiiii, ja nisam nista dobio, dze meniii"
Znaš šta ti je činiti, jednosmjerna karta za Beč.
Stariji su izgradili ovu državu, a ti pljuješ po njima i tretiraš ih kao smeće. Što oni ne mogu imati stan, treba ih pod mostove smjestiti? Sram te bilo.
Trappist

#17114 Re: Cijene stanova All about

Post by Trappist »

TheGodfather001 wrote: 17/01/2024 14:08
Trappist wrote: 17/01/2024 14:04 Ma samo kod nas privilegovana omladina zeli neku pomoc od drzave...

Znaš šta ti je činiti, jednosmjerna karta za Beč.
Stariji su izgradili ovu državu, a ti pljuješ po njima i tretiraš ih kao smeće. Što oni ne mogu imati stan, treba ih pod mostove smjestiti? Sram te bilo.
Ako su je oni izgradili (i super su je izgradili), na kome ce ostati? Sa tim stavom nece imati na kome ostati.
Trappist

#17115 Re: Cijene stanova All about

Post by Trappist »

TheGodfather001 wrote: 17/01/2024 14:07
TheGodfather001 wrote: 17/01/2024 11:16
Pa pomoglo vam se, dobićete 5000KM. za referencu: Skoro godišnja plata radnice u Amko komercu koja ima 3 dana slobodna mjesečno, živi kao podstanar sa dvoje djece i sanja o 17kvadratnih metara vlastitog prostora. Ne serite više o guzovači, samo izazivate još veći gnjev naroda koji nije dobio ni feninga, a u mnogo lošijoj poziciji je.
Ako vam ne odgovara 5000KM, vratite ih u budžet.
Dobro, evo mi cemo sad svi prodati stanove i zivjeti kao podstanari jer radnica u amko komercu ima skoro godisnju platu od 5000km, jer su mladi krivi za to (a ne politicari koji imaju mjesecnu platu vecu od ove ove pomoci mladima). I cudite se onda sto ide omladina. Jedva cekam da samo stare prdonje ovdje ostanu koji samo znaju pljuvati i srati.
Kralju, budi karakteran, malo ti je 5000KM, vrati ih. Hrakneš ruku koja ti je dala 5000KM ni na šta, žališ se na diskriminaciju, očekuješ socijalnu pomoć, a potpuno si socijalno neosjetljiv na kategorije koju mogu i sa tih 5000KM biti sretni i to im je misaona imenica. Prođi malo pored javnih kuhinja pa se požali tim ljudima.I kakve veze imaju političari i njihova primanja sa subvencijama? Ako si nezadovoljan svojim statusom i uzor su ti političari, pravac po člansku karticu i uživaj beže. Izgubili ste svaki kompas i osjećaj za (nevidljive) ljude oko vas
Gubis se totalno, u jednom postu sam sebi kontriras. Ja se kao prosjecan covjek koji je uvaljen u kredit trebam osjecati lose zbog ljudi u javnim kuhinjama, dok stotine politicara za godinu-dvije isplate kredit koji cu ja 25 godina placati? Sta pricas ti ? Jeste, 5000KM je malo za subvenciju stana, i kraj price.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#17116 Re: Cijene stanova All about

Post by laserShow »

meni je drago ako uspiju da dobiju jos 5-6k samo iz razloga jer su pokazali da malim protestom i pritiskom se moze sve. Konnjakovic jede govna s onom pricom iako sam dao glas nipu. Kao nikad vise aplikanata. Pa konju jedan vise je radi onog uslova da ne mora imati prebivaliste u KS sve do dana podnosnenja prijave na konkurs.

Sto se aplikanata tice, podguzne muhe koje su se sjetile svojih "prava" nakon sto se svrsilo. Zasto niste reagovali kada je konkurs izasao? Hocete li reagovati naredne godine kada ja ne dobijem XY? Hocete li sutra izaci na proteste kada bude trebalo za nesto drugo? Necete; naravno
_Reds_

#17117 Re: Cijene stanova All about

Post by _Reds_ »

citroen xm wrote: 17/01/2024 13:43
_Reds_ wrote: 17/01/2024 13:25
Za razliku od tebe koji pričaš kako valjam gluposti, bez ikakvog obrazloženja, ja sam ovde konkretno iznosio i cjenovnik adaptacije stana. Pričate ofrlje, razbacujete se ciframa, a niste u životu kvadrat pločica kupili.
Što šta pravio, i to od temelja, ne od renoviranja, i trenutno pravim, i debelo znam o čemu pričam.
Evo da se pogodimo odmah, ako ces raditi, ne 1000, nego evo ti 1200 KM i da zavsis taj posao, sa kvalitetnim materijala i stolarijom.
Samo vanjska kvalitetna stolarija sa roletnama za objekat od 140 kvadrata košta cca 25.'000 KM, fasada cca 20.000. AB i zidraski radovi, dvije ploce, zidovi i temlj cca 50.000 KM, krov u zavisnosti od tipa cca 15tak hiljada. Eto da ukroviš, 110.000 KM, a onda kreću tek troškovi, i treba ti još minimum isto za unutra. I sve je ovo bez troškova dozvola. I dodatno na sve to zemljište + projekat + nadzor.
TheGodfather001

#17118 Re: Cijene stanova All about

Trappist wrote: 17/01/2024 14:19
Gubis se totalno, u jednom postu sam sebi kontriras. Ja se kao prosjecan covjek koji je uvaljen u kredit trebam osjecati lose zbog ljudi u javnim kuhinjama, dok stotine politicara za godinu-dvije isplate kredit koji cu ja 25 godina placati? Sta pricas ti ? Jeste, 5000KM je malo za subvenciju stana, i kraj price.
Koga briga što si ti uvaljen u kredit? Kredit je stvar izbora, a ne nužda. Biti gladan nije stvar izbora već nužde, tako da malo spusti loptu, dozovi se, osvrni se oko sebe i gdje živiš. Zbog takvog stava, da se pitam poništio bih vam konkurs i ukinuo sve subvencije. Možete dobiti beskamatnu pozajmicu od državne banke i to je to. Opet, imaš kompleks od političara, idi u stranku i uživaj brale.
I vrati i tih "mizernih" 5000KM kada je malo, radi na crno, ne plaćaj porez i eto uštedi 12000KM.
citroen xm

#17119 Re: Cijene stanova All about

Post by citroen xm »

_Reds_ wrote: 17/01/2024 14:25
Što šta pravio, i to od temelja, ne od renoviranja, i trenutno pravim, i debelo znam o čemu pričam.
Evo da se pogodimo odmah, ako ces raditi, ne 1000, nego evo ti 1200 KM i da zavsis taj posao, sa kvalitetnim materijala i stolarijom.
Samo vanjska kvalitetna stolarija sa roletnama za objekat od 140 kvadrata košta cca 25.'000 KM, fasada cca 20.000. AB i zidraski radovi, dvije ploce, zidovi i temlj cca 50.000 KM, krov u zavisnosti od tipa cca 15tak hiljada. Eto da ukroviš, 110.000 KM, a onda kreću tek troškovi, i treba ti još minimum isto za unutra. I sve je ovo bez troškova dozvola. I dodatno na sve to zemljište + projekat + nadzor.
Kralju, pričamo o stambenoj zgradi sa standardom kvaliteta kakav se danas sreće po ovim novogradnjama od otprilike 3500-4000 KM/m2. Pričali smo o stambenom fondu i izgradnji stanova.

Možeš ti da svoju kuću okuješ zlatom i izneseš trošak od milion KM za 100 m2, ali ti nisi mjerilo. Evo iznošenjem samo ovih cijena si pokazao da uz samo malo štednje građevinski radovi ne prelaze 1000 KM/m2 po sistemu ključ u ruke.
sedma_7

#17120 Re: Cijene stanova All about

Post by sedma_7 »

5000 za subvenciju na ovom vremenu je nula, zero, nistica. :bih:
Trappist

#17121 Re: Cijene stanova All about

Post by Trappist »

TheGodfather001 wrote: 17/01/2024 14:29
Koga briga što si ti uvaljen u kredit? Kredit je stvar izbora, a ne nužda. Biti gladan nije stvar izbora već nužde, tako da malo spusti loptu, dozovi se, osvrni se oko sebe i gdje živiš. Zbog takvog stava, da se pitam poništio bih vam konkurs i ukinuo sve subvencije. Možete dobiti beskamatnu pozajmicu od državne banke i to je to. Opet, imaš kompleks od političara, idi u stranku i uživaj brale.
I vrati i tih "mizernih" 5000KM kada je malo, radi na crno, ne plaćaj porez i eto uštedi 12000KM.
Osvrcem se ja i vidim gdje zivim, gdje se stanovi od 4000km+ po kvadratu prodaju cim izadju u prodaju za koji dan.
E sreca ne pitas se, dosta ste se vi stariji pitali, uzivajte u blagodatima drzave i sistema kakvog ste izgradili :thumbup:
drndalo

#17122 Re: Cijene stanova All about

Post by drndalo »

sedma_7 wrote: 17/01/2024 14:39 5000 za subvenciju na ovom vremenu je nula, zero, nistica. :bih:
Odlicno, zato i kazem, treba je ukinuti potpuno, ne sluzi nicemu, i preusmjeriti u javne kuhinje, da bar neke socijalne koristi od tih para bude!
VladaFBiH

#17123 Re: Cijene stanova All about

Post by VladaFBiH »

trebaš se loše osjećat jer tražiš novac koji je možda upravo njima namijenjen i vršite pritisak da vam se isplati nešto što nije nikada rečeno da će se isplatiti - pročitaj po stoti put poziv i vidjet ćeš da piše "do 12.000KM" i da nigdje ne piše da ćete dobiti 12.000KM.

Vidim da vam je neki ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dao podršku mada ne znam kakve on veze ima sa KS - možda planira da isplati iz budžeta svog ministarstva.

nisi ni prvi ni zadnji koji plaća kredit tako da je taj argument smiješan i već postajete bezobrazni sa zahtjevima
Trappist

#17124 Re: Cijene stanova All about

Post by Trappist »

VladaFBiH wrote: 17/01/2024 14:44
trebaš se loše osjećat jer tražiš novac koji je možda upravo njima namijenjen i vršite pritisak da vam se isplati nešto što nije nikada rečeno da će se isplatiti - pročitaj po stoti put poziv i vidjet ćeš da piše "do 12.000KM" i da nigdje ne piše da ćete dobiti 12.000KM.

Vidim da vam je neki ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dao podršku mada ne znam kakve on veze ima sa KS - možda planira da isplati iz budžeta svog ministarstva.

nisi ni prvi ni zadnji koji plaća kredit tako da je taj argument smiješan i već postajete bezobrazni sa zahtjevima
Ma jasta, noga u guzicu sa 5 milja, moze se kvadrat i po uzeti :bih:
VladaFBiH

#17125 Re: Cijene stanova All about

Post by VladaFBiH »

Trappist wrote: 17/01/2024 14:51
VladaFBiH wrote: 17/01/2024 14:44

Ma jasta, noga u guzicu sa 5 milja, moze se kvadrat i po uzeti :bih:
da se ja pitam ne bi bilo niti jedan KM već bi se išlo na Bečki model ili nešto slično ako se već želi pomoći mladim - ti si očit primjer koliko su subvencije pogrešne sa svakog aspekta :bih:
Post Reply