Evo vidimo ko i kako odlucuje... I kad dobiju, opet se bune, em mladi, em im nije dovoljno...Trappist wrote: ↑17/01/2024 12:39Kome se to treba pomoci? Ko to odlucuje ustvari kome se treba pomoci?
Gdje su "stari" za prvi put? Gdje su svi ostali...?
Znam da je lako pricati sada, ali kada sam ja kupovao, nisam bio niti Poreza na promet nekretnina oslobodjen, nego su mi ga uredno naplatili, iako sam bio kategorija branioca koji su nakon par godina bili toga oslobodjeni. Ali ja nisam, jer sam "prerano" kupio stan, itd... Sta da radim kad sam bio pun k'o brod...?
Kada sam konkurisao za nadogradnju preko "Fonda za uhljebljivanje podobnih SDAovaca", odbijen sam jer nisam imao dovoljno bodova. Sto sam i ocekivao, jer sam bio momak, pa sam znao da na te bodove ne mogu racunati. Ali pazi obrazlozenja koje mi je napisano:"Fond je u ovom pozivu prednost dao bracnim partnerima koji su oboje bili pripadnici OS BiH..." Koliko znamo takvih parova gdje on nije bio Logisticar u komandi, a ona Kuharica u istoj??? Ja samo jedan takav par znam, i da sam ja dobio lokaciju, hladno bih je prepustio njima jer su oni za mene bili pravi "partizani"...
Naravno, ni njih 2 to nije dobilo...
Zaiskali smo kapitalizam, evo nam ga, ko nas jebe...!