Da da, zanimljivo. Moja prica sa tobom zavrsava ovdje. Uvjerio sam se da si lazov, meni dosta.General War wrote: ↑15/01/2024 19:21Benjo34 wrote: ↑15/01/2024 19:01Oprostite, morao sam. Vratih se unazad, bas tako @General War , bio si prije Oktobra pro palestinski nastrojen. Samo si vijesti o stradanju Palestinaca objavljivao. Hahah nigdje ti objave niti jedne na temi da zalis Palestince. Koji si lažov. Post iz 2021, I svi su kao ovi sad.General War wrote: ↑14/06/2021 01:18
Niti jedne rijeci ko ispuca hiljade raketa na izrael, ubi njihovu djecu...i da Iron Dome nije uradio zasta je napravljen stotine bi civila ubijene bile...i sto ti rece...dzaba.![]()
Pa idi jos nazad, kad Palestinci nisu stregerili nekog jadnog jevreja...nisam rekao da sam tad podrzavao teroriste vec palestince...vidim da si i tad i sad bio konzistentan.
Izrael je opet pocinio zlocin!
-
Benjo34
#48201 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- General War
#48202 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
...eto ne znam kako cu sad spavat
General War wrote: ↑31/12/2015 01:16 Nije Izrael neka moralan vertikala...ali podrzavati teroristicki hezbolah...mislim...koji redovno dobija dusu od Izraela a potom stradaju palestinci po ko zna koji put kao kolaterala...sto za promjenu ne probaju opet ovako?
![]()
Last edited by General War on 15/01/2024 19:31, edited 1 time in total.
-
isx
#48203 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Vidi ti ovih IOF-ovih snaga što su aktivirali ofanzivu na forumu. Obično rade jednu smjenu.
-
sumirprimus
- General War
- General War
-
isx
#48207 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
IOF bombe ne biraju.
- General War
-
Benjo34
#48210 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Izraelski vojnici u stilu kolega iz VRS
Last edited by Benjo34 on 15/01/2024 20:19, edited 2 times in total.
-
Benjo34
#48211 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
https://www.palestinechronicle.com/isra ... ar-hebron/
Ma ja, sve su to teoriristi.
Ma ja, sve su to teoriristi.
-
zposao
#48214 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
(1)Ne mogu da razumijem. Sada standardno okrećeš pilu naopako. Prvo ide priča kako Jevreji progone ostale i ne priznaju im pravo na postojanje zbog Tore i Biblije, smatrajući ko biva da oni imaju ekskluzivno pravo na taj prostor. Kada se povuče argument da Izrael priznaje Arape i arapske zemlje, ali da oni mrze dušom i tijelom Izrael i pjevaju o unistenju Jevreja onda ide ovakva priča...Benjo34 wrote: ↑15/01/2024 17:36(1)A mozes li da razumijes mozda zasto te drzave ne prihvataju postojanje Izraela? (2)Da li bi ti prihvatio da tvoj komsija meni dopusti da ti uzmem pola kuce I da ti avake godine jos uzimam po sobu? Taj komsija koji je mene tuko je sad dopustio meni da djelim tvoju kucu? Ima li to Logike? Ako je mene tvoj komsija pretuko, osakatio, unistio imovinu,zasto kao utjehu mi nije dao pola svoje kuce, a ne pola tvoje? Jel shvatas sad poentu zasto ne priznaju Izrael?zposao wrote: ↑15/01/2024 17:22Ja koliko znam (ispravi me neko ako griješim) Izrael priznaje postojanje okolnih država i naroda, ali upravo suprotno, okolni narodi ne priznaju postojanje države Izrael. A realno i ovi koji su priznali su to uradili iz interesa a ne iz ubjeđenja da Izrael ima pravo postojati. Sutra ce ga povuci i napasti Izrael cim im se ukaze prilika.Benjo34 wrote: ↑14/01/2024 17:40
Slazem se u potpunosti. Zato mi je jako jako glupa ta prica da je Izrael tu bio prije 2000 godina I to mu daje ekskluzivno pravo da protjera ljude koji su tu 1000 godina. Negiranje postojanja drugih, minimiziranje drugih. Mozemo se vratiti u doba onda prije Izraela I to ide u nedogled.
Koliko je Jevreja ostalo na čitavom arapskom poluostrvu, bliskom istoku i sjeveru afrike? Jesi li ti ikada čuo za progone Jevreja i odakle osim iz Evrope? Nisi?Benjo34 wrote: ↑14/01/2024 17:53 @General War Mal ne rekoh ko ti je Mesopotamac, krelac jedan.
Opet kakve veze to ima sa postojanjem Arapskih država? Kakvo ti je to objasnjenje. Gubis se u svojoj gluposti. Arapi su imali drzave I Jevreji su opstali u njima, u mnogo većem obimu nego u državama ovih koji sad podržavaju Izrael, ali su im pomogli da odsele sa svojih vjekovnih ognjista u slobodarskoj Europi.
Toliko puta se ponavlja priča kako je Jevrejima super bilo u islamskim zemljama sve dok nisu krenuli da prave svoju državu, da cete tacno i vi poceti vjerovati u to.
To nije istina.
(3)Broj Jevreja u ostalim arapskim drzavama, I mnogim ostalim drzavama je takav jer je cionisticki pokret od 1880 godine, planski naseljavao Jevreje na prostor danasnjeg Izraela. Krenulo je 1880 godine, naseljavanjem ruskih jevreja, takozvani 1 Aliyah. Najvece pomjeranje Jevreja iz Arapskih zemalja se desilo nakon 1945. To su ti sve cionisticki fakti, ne kriju da su planski naseljavali taj prostor, imas hiljade dokumenata, Jevrejski koji to potkrepljuju. Pa cuo si za " One million plan". Ne kazem da nisu imali problema među Arapima, kao I sto svi drugi manjinski narodi imaju, ali naspram Europe, Rusije, bilo im je med I mlijeko.
(2)...prelazimo se na narativ da su Jevreji "gosti", da oni tu nemaju šta tražiti, da tu ni sada ni prije nisu imali pravo na državu niti su tu zivjeli nego su trebali praviti sebi državu u Njemačkoj ili u Americi.
Naravno, kad takve antisemtiske komentare suočiš sa činjenicama da Jevreji na tom području žive hiljadama godina i da nisu gosti nego domicilni stanovnici i da su dosad predlagali nemali broj puta uspostavu palestinske države a da su svaki put to Arapi odbili e onda se prelazi na optužbe za islamofobiju...
(3) Jevreji potječu sa tog prostora, ma gdje na svijetu bili. Bila ih je puna i Arabija pa ih sada nema. Progon Jevreja iz islamskih zemalja je poznata i dokumentovana činjenica. Nikakve optužbe za cionističku urotu to ne mogu promijeniti.
Jevreji imaju pravo živjeti na tom prostoru na kojem su domicilan narod. Imaju pravo živjeti u svojoj državi. Ta držaba ima pravo postojati. A ovi koji ne priznaju Izraelu i Jevrejima pravo na postojanje neka se ne čude kada im Izrael odgovori na njihove napade. Za mene je stvar jasna iako se ne slažem uvijek sa izraelskom politikom. Da Arapi stanu sa mržnjom prema.Izraelu mir bi zavladao na Bliskom Istoku. Dok god u Arapa bude veća mržnja prema Izraelu od ljubavi prema vlastitoj djeci tu mira neće biti.
I svako ko zatvara oči i negira genocidne namjere okolnih Arapa prema Jevrejima i i njihovoj državici je zlonamjerna budala (kako reče Ljiljan).
-
Benjo34
#48215 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne okrecem ja pilu naopako nego jedini nacin da opravdas postojanje Izraela na tom prostoru je da se vratis koliko hiljada godina unazad? A to je panrorina kutija u kojoj niko ne bi ostao tamo gdje jest. Evo mi Bosnjaci smo prezivili genocid, protjerivanja, sta mislis da trazimo dio Poljske, Ukraine ili Rusije da tamo napravimo Bosnu? Slaveni smo, tu smo zivili hiljadama godina a sad nas nemw ni u tragovima gore.zposao wrote: ↑15/01/2024 21:27(1)Ne mogu da razumijem. Sada standardno okrećeš pilu naopako. Prvo ide priča kako Jevreji progone ostale i ne priznaju im pravo na postojanje zbog Tore i Biblije, smatrajući ko biva da oni imaju ekskluzivno pravo na taj prostor. Kada se povuče argument da Izrael priznaje Arape i arapske zemlje, ali da oni mrze dušom i tijelom Izrael i pjevaju o unistenju Jevreja onda ide ovakva priča...Benjo34 wrote: ↑15/01/2024 17:36(1)A mozes li da razumijes mozda zasto te drzave ne prihvataju postojanje Izraela? (2)Da li bi ti prihvatio da tvoj komsija meni dopusti da ti uzmem pola kuce I da ti avake godine jos uzimam po sobu? Taj komsija koji je mene tuko je sad dopustio meni da djelim tvoju kucu? Ima li to Logike? Ako je mene tvoj komsija pretuko, osakatio, unistio imovinu,zasto kao utjehu mi nije dao pola svoje kuce, a ne pola tvoje? Jel shvatas sad poentu zasto ne priznaju Izrael?zposao wrote: ↑15/01/2024 17:22
Ja koliko znam (ispravi me neko ako griješim) Izrael priznaje postojanje okolnih država i naroda, ali upravo suprotno, okolni narodi ne priznaju postojanje države Izrael. A realno i ovi koji su priznali su to uradili iz interesa a ne iz ubjeđenja da Izrael ima pravo postojati. Sutra ce ga povuci i napasti Izrael cim im se ukaze prilika.
Koliko je Jevreja ostalo na čitavom arapskom poluostrvu, bliskom istoku i sjeveru afrike? Jesi li ti ikada čuo za progone Jevreja i odakle osim iz Evrope? Nisi?
Toliko puta se ponavlja priča kako je Jevrejima super bilo u islamskim zemljama sve dok nisu krenuli da prave svoju državu, da cete tacno i vi poceti vjerovati u to.
To nije istina.
(3)Broj Jevreja u ostalim arapskim drzavama, I mnogim ostalim drzavama je takav jer je cionisticki pokret od 1880 godine, planski naseljavao Jevreje na prostor danasnjeg Izraela. Krenulo je 1880 godine, naseljavanjem ruskih jevreja, takozvani 1 Aliyah. Najvece pomjeranje Jevreja iz Arapskih zemalja se desilo nakon 1945. To su ti sve cionisticki fakti, ne kriju da su planski naseljavali taj prostor, imas hiljade dokumenata, Jevrejski koji to potkrepljuju. Pa cuo si za " One million plan". Ne kazem da nisu imali problema među Arapima, kao I sto svi drugi manjinski narodi imaju, ali naspram Europe, Rusije, bilo im je med I mlijeko.
(2)...prelazimo se na narativ da su Jevreji "gosti", da oni tu nemaju šta tražiti, da tu ni sada ni prije nisu imali pravo na državu niti su tu zivjeli nego su trebali praviti sebi državu u Njemačkoj ili u Americi.
Naravno, kad takve antisemtiske komentare suočiš sa činjenicama da Jevreji na tom području žive hiljadama godina i da nisu gosti nego domicilni stanovnici i da su dosad predlagali nemali broj puta uspostavu palestinske države a da su svaki put to Arapi odbili e onda se prelazi na optužbe za islamofobiju...
(3) Jevreji potječu sa tog prostora, ma gdje na svijetu bili. Bila ih je puna i Arabija pa ih sada nema. Progon Jevreja iz islamskih zemalja je poznata i dokumentovana činjenica. Nikakve optužbe za cionističku urotu to ne mogu promijeniti.
Jevreji imaju pravo živjeti na tom prostoru na kojem su domicilan narod. Imaju pravo živjeti u svojoj državi. Ta držaba ima pravo postojati. A ovi koji ne priznaju Izraelu i Jevrejima pravo na postojanje neka se ne čude kada im Izrael odgovori na njihove napade. Za mene je stvar jasna iako se ne slažem uvijek sa izraelskom politikom. Da Arapi stanu sa mržnjom prema.Izraelu mir bi zavladao na Bliskom Istoku. Dok god u Arapa bude veća mržnja prema Izraelu od ljubavi prema vlastitoj djeci tu mira neće biti.
I svako ko zatvara oči i negira genocidne namjere okolnih Arapa prema Jevrejima i i njihovoj državici je zlonamjerna budala (kako reče Ljiljan).
Jedini genocid koji neko cini na tom prostoru, cini Izrael od prvog protjerivanje Palestinaca 1948. Cionisti kad su naseljavali Palestinu, tj poceli bilo ih je oko 20 000 na tom prostoru, danas 8 miliona, oni ni ne kriju to da su naseljavali planski. I da, Jevrejima se trebalo omoguciti da zive u drzavama u kojim su stoljecima, nego I'm je zapad dao zemlju koja nije ni njihova ni zapadna.
Zapamti, oni su tu jedini okupatori, I historija ce ih pamtit takve.
Slobodno ako si za da pisemo o protjerivanju, naseljavanju, koristit cemo Izraelske izvore, naucne, pocni potkrepljivat il ne laprdaj.
Da ne trujemo ovu temu evo predlazem na Historija da otvorimo temu I da pricamo cinjenicama, potkrepljujemo sve dokumentima, moze?
-
zposao
#48216 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ako ovo nije antisemitizam ne znam šta jeste.Benjo34 wrote: ↑15/01/2024 22:05Ne okrecem ja pilu naopako nego jedini nacin da opravdas postojanje Izraela na tom prostoru je da se vratis koliko hiljada godina unazad? A to je panrorina kutija u kojoj niko ne bi ostao tamo gdje jest. Evo mi Bosnjaci smo prezivili genocid, protjerivanja, sta mislis da trazimo dio Poljske, Ukraine ili Rusije da tamo napravimo Bosnu? Slaveni smo, tu smo zivili hiljadama godina a sad nas nemw ni u tragovima gore.zposao wrote: ↑15/01/2024 21:27(1)Ne mogu da razumijem. Sada standardno okrećeš pilu naopako. Prvo ide priča kako Jevreji progone ostale i ne priznaju im pravo na postojanje zbog Tore i Biblije, smatrajući ko biva da oni imaju ekskluzivno pravo na taj prostor. Kada se povuče argument da Izrael priznaje Arape i arapske zemlje, ali da oni mrze dušom i tijelom Izrael i pjevaju o unistenju Jevreja onda ide ovakva priča...Benjo34 wrote: ↑15/01/2024 17:36
(1)A mozes li da razumijes mozda zasto te drzave ne prihvataju postojanje Izraela? (2)Da li bi ti prihvatio da tvoj komsija meni dopusti da ti uzmem pola kuce I da ti avake godine jos uzimam po sobu? Taj komsija koji je mene tuko je sad dopustio meni da djelim tvoju kucu? Ima li to Logike? Ako je mene tvoj komsija pretuko, osakatio, unistio imovinu,zasto kao utjehu mi nije dao pola svoje kuce, a ne pola tvoje? Jel shvatas sad poentu zasto ne priznaju Izrael?
Jedini genocid koji neko cini na tom prostoru, cini Izrael od prvog protjerivanje Palestinaca 1948. Cionisti kad su naseljavali Palestinu, tj poceli bilo ih je oko 20 000 na tom prostoru, danas 8 miliona, oni ni ne kriju to da su naseljavali planski. I da, Jevrejima se trebalo omoguciti da zive u drzavama u kojim su stoljecima, nego I'm je zapad dao zemlju koja nije ni njihova ni zapadna.
Slobodno ako si za da pisemo o protjerivanju, naseljavanju, koristit cemo Izraelske izvore, naucne, pocni potkrepljivat il ne laprdaj.
Da ne trujemo ovu temu evo predlazem na Historija da otvorimo temu I da pricamo cinjenicama, potkrepljujemo sve dokumentima, moze?
-
swanfilter
#48217 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Al, kako se njih dvojica nadopunjuju ...
- Charuga
- Globalni moderator
#48218 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Koji dio posta je "antisemitizam"?zposao wrote: ↑15/01/2024 22:29Ako ovo nije antisemitizam ne znam šta jeste.SpoilerShowBenjo34 wrote: ↑15/01/2024 22:05Ne okrecem ja pilu naopako nego jedini nacin da opravdas postojanje Izraela na tom prostoru je da se vratis koliko hiljada godina unazad? A to je panrorina kutija u kojoj niko ne bi ostao tamo gdje jest. Evo mi Bosnjaci smo prezivili genocid, protjerivanja, sta mislis da trazimo dio Poljske, Ukraine ili Rusije da tamo napravimo Bosnu? Slaveni smo, tu smo zivili hiljadama godina a sad nas nemw ni u tragovima gore.zposao wrote: ↑15/01/2024 21:27
(1)Ne mogu da razumijem. Sada standardno okrećeš pilu naopako. Prvo ide priča kako Jevreji progone ostale i ne priznaju im pravo na postojanje zbog Tore i Biblije, smatrajući ko biva da oni imaju ekskluzivno pravo na taj prostor. Kada se povuče argument da Izrael priznaje Arape i arapske zemlje, ali da oni mrze dušom i tijelom Izrael i pjevaju o unistenju Jevreja onda ide ovakva priča...
- General War
- Charuga
- Globalni moderator
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#48221 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
— Israeli Channel reports that Egyptian Army soldiers crossed the Israeli border and opened fire against Israeli Border Guards forces!
-
sumirprimus
#48222 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Logicno, mislim ono pricat ce u zarobljenistvu slobodno i sta hoce 
-
sumirprimus
#48223 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Initial reports of gunfire amid an apparent attempted drug smuggling from Egypt into Israel.
Drug smuggling incidents on the Egyptian border are frequent, and at times include shooting by the smugglers at Israeli forces.
-
Benjo34
#48224 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sad je antisemitizam govoriti istinu? Nije antisemitizam vrijeđati drugi semitski narod? Slobodno me reportaj ako sam ikad, igdje iznio antisemitski stav, jer to nisam ja, kao sto rekoh prije ovog svega sam cak vise pro Izraelski bio nastrojen jer mi je to dole sve ludilo. Ali na genocid koji sad Izrael cini i promovisu njegovi zvanicnici nikad, niko ne treba sutut.zposao wrote: ↑15/01/2024 22:29Ako ovo nije antisemitizam ne znam šta jeste.Benjo34 wrote: ↑15/01/2024 22:05Ne okrecem ja pilu naopako nego jedini nacin da opravdas postojanje Izraela na tom prostoru je da se vratis koliko hiljada godina unazad? A to je panrorina kutija u kojoj niko ne bi ostao tamo gdje jest. Evo mi Bosnjaci smo prezivili genocid, protjerivanja, sta mislis da trazimo dio Poljske, Ukraine ili Rusije da tamo napravimo Bosnu? Slaveni smo, tu smo zivili hiljadama godina a sad nas nemw ni u tragovima gore.zposao wrote: ↑15/01/2024 21:27
(1)Ne mogu da razumijem. Sada standardno okrećeš pilu naopako. Prvo ide priča kako Jevreji progone ostale i ne priznaju im pravo na postojanje zbog Tore i Biblije, smatrajući ko biva da oni imaju ekskluzivno pravo na taj prostor. Kada se povuče argument da Izrael priznaje Arape i arapske zemlje, ali da oni mrze dušom i tijelom Izrael i pjevaju o unistenju Jevreja onda ide ovakva priča...
Moja ponuda o prici cinjenicama ti stoji otvorena, naoruzaj se znanjem, izvorima I javi, otvaramo temu da raspravimo.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#48225 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
zanimljiva noć u regionu- Look like the Egypt-Israel thing is smuggler related.