Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
oridjidji

#12601 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by oridjidji »

Arteta wrote:
oridjidji wrote: Kojih Arapa? Arapa ima razlicitih nacija i vjera. Prosvjetli nas malo, ti si naveo taj podatak. Jesu li Arapi muslimani ili Arapi krscani i da li su to Palestinci vecinom?

Kad smo vec kod Palestinaca, sto ne spomenu da 300 hiljada jevreja zivi na Zapadnoj Obali?
Jews 5,907,500 75.4%
Muslims 1,354,300 17.3%
Christians 155,100 2.0%
Druze 129,800 1.6%
Other 289,900 3.7%

Evo ti prema popisu 2011 godine, religijska situacija Izrela.

Image

Ovo na slici su arapski vojnici (muslimani) 1949. godine na vojnoj paradi u Tel Avivu.
Na slici su oni Arapi koji su se borili protiv Palestinaca. :thumbup:

Ali evo kad smo vec kod demografije, ne rece njihove etnicko porijeklo, pa ja moram vamo da cackam:

https://en.wikipedia.org/wiki/Demograph ... ab_Muslims

Uglavnom Palestinci nisu. :D
oridjidji

#12602 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by oridjidji »

Arteta wrote:
oridjidji wrote:
Odgovori na pitanje, zar je tesko zakljuciti sta je pogresno?
Ne zelim povlaciti te paralele jer se pretpostavljam ni na Balkanu po mnogo cemu ne slazemo.
Pitanje je jasno, a odgovor jos jasniji, tako da bi ti se izbio hladno argument o tome kako su oni prema kome dobri i zbog cega. I Srbi su bili dobri prema Babinim jer su im valjali, ali su zato Aljine gurali u masovne grobnice par slojeva ispod deponija.
Arteta

#12603 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Arteta »

oridjidji wrote:
Arteta wrote:
oridjidji wrote: Kojih Arapa? Arapa ima razlicitih nacija i vjera. Prosvjetli nas malo, ti si naveo taj podatak. Jesu li Arapi muslimani ili Arapi krscani i da li su to Palestinci vecinom?

Kad smo vec kod Palestinaca, sto ne spomenu da 300 hiljada jevreja zivi na Zapadnoj Obali?
Jews 5,907,500 75.4%
Muslims 1,354,300 17.3%
Christians 155,100 2.0%
Druze 129,800 1.6%
Other 289,900 3.7%

Evo ti prema popisu 2011 godine, religijska situacija Izrela.

Image

Ovo na slici su arapski vojnici (muslimani) 1949. godine na vojnoj paradi u Tel Avivu.
Na slici su oni Arapi koji su se borili protiv Palestinaca. :thumbup:

Ali evo kad smo vec kod demografije, ne rece njihove etnicko porijeklo, pa ja moram vamo da cackam:

https://en.wikipedia.org/wiki/Demograph ... ab_Muslims

Uglavnom Palestinci nisu. :D
Palestinci su oni Arapi koji zive u Palestini, nema logike da ovi budu Palestinci, ovo su Izraelci.
pirpa

#12604 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by pirpa »

istina se nece sakriti

Image

Mlohavi

#12605 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mlohavi »

http://saff.ba/izraelska-vojska-vodenim ... oGS-U-HPE8

Zao mi je tih ljudi zbog patnje kroz koju prolaze, ali clanak poput ovog me uvijek oraspolozi.
Nista to sto se na snimcima vidi dim a Boga mi i vatra, ovi ih samo hoce zasmrditi. :-) :-) :-)
Avetinho

#12606 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

Arteta wrote:
Palestinci su oni Arapi koji zive u Palestini, nema logike da ovi budu Palestinci, ovo su Izraelci.
Ne bih se petljao u ovu duskusiju previse.

Srbi su Srbi koji zive u Srbiji, oni "nasi" su Bosanci. :run:
Arteta

#12607 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Arteta »

Avetinho wrote:
Arteta wrote:

Situacije nisu ni blizu iste i ne mogu se porediti.

Kada je nastala drzava Iraq nastali su Iracani, kada je nastala drzava Sirija nastali su Sirijci, kada je nastala drzava Saudijska Arabija nastali su i Saudijci, kada su nastale Izrael, Palestina i Jordan nastali su Palestinci, Jordanci i Izraelski Arapi (jer tamo ima i drugih naroda).
Pravi se razlika izmedju Sirijskih i Libanonskih Arapa, Irackih i Kuvajtskih, Palestinskih i Jordanskih, a masinerija radi svoje pa su Izraelski i Palestinski Arapi isti.

Arapi su specifican narod.
Avetinho

#12608 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

Arteta wrote:
Avetinho wrote:
Arteta wrote:

Situacije nisu ni blizu iste i ne mogu se porediti.

Kada je nastala drzava Iraq nastali su Iracani, kada je nastala drzava Sirija nastali su Sirijci, kada je nastala drzava Saudijska Arabija nastali su i Saudijci, kada su nastale Izrael, Palestina i Jordan nastali su Palestinci, Jordanci i Izraelski Arapi (jer tamo ima i drugih naroda).
Pravi se razlika izmedju Sirijskih i Libanonskih Arapa, Irackih i Kuvajtskih, Palestinskih i Jordanskih, a masinerija radi svoje pa su Izraelski i Palestinski Arapi isti.

Arapi su specifican narod.
:shock: Nemoj vise, bogati. Naravno da nije tako. Istorija Palestinaca je mnogo komplikovanija od ove tvoje "metode" odredjivanja etnickih grupa.
Arteta

#12609 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Arteta »

Avetinho wrote:
:shock: Nemoj vise, bogati. Naravno da nije tako. Istorija Palestinaca je mnogo komplikovanija od ove tvoje "metode" odredjivanja etnickih grupa.
To nije moja metoda, to je stanje na terenu.
U Jordanu se stanovnistvo naziva Jordancima, u Palestini Palestincima, dok u Izraelu prema popisu stanovnistva nema nikakvih Palestinaca nego su tamo Izraelski Arapi.
Avetinho

#12610 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

Arteta wrote:
Avetinho wrote:
To nije moja metoda, to je stanje na terenu.
U Jordanu se stanovnistvo naziva Jordancima, u Palestini Palestincima, dok u Izraelu prema popisu stanovnistva nema nikakvih Palestinaca nego su tamo Izraelski Arapi.
Ili mislis da je istorija pocela jucer, ili trolas, sto je vjerovatnije. Vrlo malo ljudi na Planeti misli da je istorija pocela jucer, ali eto, ostavio sam za tebe i tu mogucnost.
insomnia78

#12611 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

La police israélienne a annoncé mardi avoir arrêté quatre hommes soupçonnées d'avoir célébré avec d'autres extrémistes juifs la mort d'un bébé palestinien brûlé vif avec ses parents en juillet. Une enquête avait été ouverte la semaine du 21 décembre.
Iztaelska policija objavila je u utorak hapsenje cetvorice muskaraca optuzenih da su zajedno sa ostalim jevrejskim ekstremistima proslavljali smrt palestinske bebe koja je poginula u pozaru u julu ove godine. Istraga o ovom dogadjaju pokrenuta je 21 decembra
BHCluster

#12612 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

insomnia78 wrote:
La police israélienne a annoncé mardi avoir arrêté quatre hommes soupçonnées d'avoir célébré avec d'autres extrémistes juifs la mort d'un bébé palestinien brûlé vif avec ses parents en juillet. Une enquête avait été ouverte la semaine du 21 décembre.
Iztaelska policija objavila je u utorak hapsenje cetvorice muskaraca optuzenih da su zajedno sa ostalim jevrejskim ekstremistima proslavljali smrt palestinske bebe koja je poginula u pozaru u julu ove godine. Istraga o ovom dogadjaju pokrenuta je 21 decembra
I to na svadbi!
BHCluster

#12613 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

salik79

#12614 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

Hrabri cionisti vs do zuba naoruzana palestinska djeca:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Ka´e mladjahni doseljenik: "U cemu je problem, sto ne utaknu utoku k´o ja?! Ha, ja!"
Image
Mlohavi

#12615 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mlohavi »

Nista onda, nadat se u buducnosti sto vecem uticaju Irana i njegovih saveznika u regionu, pa da se jednom za sva vremena, a uz Allahovu pomoc Izrael unisti.
Mlohavi

#12616 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mlohavi »

Ne znam postoji li druga tema o Izraelu al' nebitno, svakako ce se vjerovatno pisati o zlocinu Izraela ako odgovori na provokacije Hezbollaha...

IDF pojacava mjere sigurnosti na granici s Libanom, ocekujuci hezbollahov odgovor na ubistvo onog krmka, kazu lokalci od 2007. nije 'vako bilo.

Image

Image

Malo se i vjezbalo.

Image

Image

Fino im je rekO Nasrallah da su se sakrili kO misevi. :oops:

Da se ne shvati pogresno od nekih, ako dode do nekog sukoba, ja cu se najiskrenije nadati da bude sto krvaviji po vojnike i jedne i druge strane. :thumbup:
Arteta

#12617 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Arteta »

Mlohavi wrote:Nista onda, nadat se u buducnosti sto vecem uticaju Irana i njegovih saveznika u regionu, pa da se jednom za sva vremena, a uz Allahovu pomoc Izrael unisti.
Gdje je taj Allah dosad bio?
insomnia78

#12618 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Citam neki dan analize pojedinih izraelskih strucnjaka i svi su poprilicno uvjereni u skori odgovor Hezbolaha na ubistvo Samira K.
Iako, zbog njihovog ucesca u Siriji kao i situaciji oko krize vlasti u Libanu sad nikako nije momenat za rat sa Izraelom
Prema njima ovaj akt se na BI, slicno ulicnim pravilima, tumaci kao samar Izraela Hezbolahu i ako ubrzo ne odgovore to bi znacilo slabost a to sebi ne smiju dozvoliti
Mlohavi

#12619 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mlohavi »

Arteta wrote:
Gdje je taj Allah dosad bio?
Ne znam gdje je bio al' se pravo zabavljao smisljajuci nova "iskusenja" za jedne i neke nove blagodati za druge.
Mlohavi

#12620 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mlohavi »

insomnia78 wrote:Citam neki dan analize pojedinih izraelskih strucnjaka i svi su poprilicno uvjereni u skori odgovor Hezbolaha na ubistvo Samira K.
Iako, zbog njihovog ucesca u Siriji kao i situaciji oko krize vlasti u Libanu sad nikako nije momenat za rat sa Izraelom
Prema njima ovaj akt se na BI, slicno ulicnim pravilima, tumaci kao samar Izraela Hezbolahu i ako ubrzo ne odgovore to bi znacilo slabost a to sebi ne smiju dozvoliti
Na njima je da odigraju, nek' se preznojavaju sad, ko ih je*e. Svojim dolaskom u Siriju dali su Izraelu mogucnost da ih testira u svakom trenu bez ikakve agresije na Liban i svete im domove koje su onomad 2006. branili. Svaki njihov odgovor morao bi biti usmjeren na teritoriju Izraela, a valja skupit' muda...

Vjerujem i ja da ce odgovoriti kako god, ali sta god uradili, ma kako to mozda simbolicno bilo siguran sam da ce izazvati poplavu emocija i salvu tekbira u kucama nekih kolega forumasa. :roll:
Bosanski_kralj

#12621 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanski_kralj »

Podrška za Hezbolah. :thumbup:
General War

#12622 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

Nije Izrael neka moralan vertikala...ali podrzavati teroristicki hezbolah...mislim... :-) koji redovno dobija dusu od Izraela a potom stradaju palestinci po ko zna koji put kao kolaterala...sto za promjenu ne probaju opet ovako?

Image
Mlohavi

#12623 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mlohavi »

Hezbollah leader Nasrallah says attack on Israel decided & "no turning back" after being warned of severe response from Israel - IsraelRadio
Samo ostro s Izraelom, ostat ce nam hezbollah u lijepom sjecanju. :thumbup:
sumirprimus

#12624 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Mlohavi wrote:
Hezbollah leader Nasrallah says attack on Israel decided & "no turning back" after being warned of severe response from Israel - IsraelRadio
Samo ostro s Izraelom, ostat ce nam hezbollah u lijepom sjecanju. :thumbup:
pod ostrim uglom? mislis?
Mlohavi

#12625 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Mlohavi »

sumirprimus wrote:
pod ostrim uglom? mislis?
Jedini prihvatljiv je tup i mlohav.
Locked