NediM17 wrote: ↑29/12/2023 10:09
To nije tacno!
Ja sam uzeo centrinu prije nego je pocelo da važi kod oba prevoznika na trafici kod opstine novi grad i naplatili su mi 2KM izradu iskaznice i bila je gotova za 4 dana
Kad su uveli da važi bilo cija radnicka iskznica kod oba previznika tad sam predao na otoci u gras i nisu mi nista naplatili izradu iskaznice i bila je gotova isto za 4 5 dana i vratili su mi sliku isto kao u centri
Grasovu sam uzeo zato stomi je otoka bliže a i praktičnije je jer je ne moraš skenirati svaki put u centrinim vozilima nego je samo pokažeš a centrinu moraš skenirati na onom skeneru kod vozaca
Posto putujem svaki dan centrinim busom vozaci su me zapamtili pa im vise i ne pokazujem
Samo ga pokažem njihovim kontrolorkama

mislim racun uz iskaznicu koji moraš cuvati jer bez racuna kao da nemas kartu
Šta tačno nije tačno ?
Ovo da GRAS naplaćuje petaka sam našao na njihovoj stranici, ako su oni lagali mene i ja lažem vas.
Istina, nisam ni išao na naplatno mjesto GRAS-a kad sam našao da kod CTS možeš online aplicirati i pokupiti je na kiosku pored kojeg prođem svaki dan.
https://gras.ba/karte/
Sa CTS neposredno lično iskustvo, izrada iskaznice besplatna, samo platio kupon 53 KM za taj mjesec prilikom preuzimanja.
Pokupio sam je peti dan nakon popunjavanja zahtjeva na odabranom mjestu.
I još objasni kakva je razlika između pokazati kartu vozaču CTS i skenirati, ono baš drastiĆna.
Kad smo već kod "praktičnosti" ja centrinu ne moram ni pokazati vozaču GRAS-a.
https://centrotrans.com/pgs/mjesecne-karte/radnici
[/quote]
Nije tacno da se placa 5KM u grasu izrada iskaznice jer meni nisu naplatili nista a u centri su mi naplatili 2KM izradu iskaznice
Živim u naselju odakle moram prvo centrinim busom do tramvaja pa na posao i tako nazad kuci i ne moram pokazivati grasovu iskaznicu vozacima centre jer su me zapamtli (2 vista vozaca svaki dan u dvije smjene) a u tramvaju svakako nikome i ne pokazujem jer nema ni revizora rijetko kad.
Ako imas centrinu svaki put pri ulasku u centrino vozilo ne samo da je moras izvaditi nego je moras i skenirati na onaj skener validator kod vozaca
I sta je onda prakticnije!? Grasova
Ok ako ti je bliže prodajno mjesto centre
Ja sam na otoci svaki dan i tu kupim grasovu i opet naglašavam da je i ne vadim iz novcanika pri ulasku ni kod centre ni kod grasa, samo ako naiđe kontrola