Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
S tim što se pod "moje vrijeme", podrazumijeva druga polovina predzadnje decenije, zadnjeg vijeka, prošlog milenijuma.
Kakvih je samo tad bilo dobrih novih auta u D-segmentu.
U međuvremenu su sve klase narasle.
Štos je u tome da su tada svi brendovi imali predstavnika u D-segmentu.
I još jednu do dvije generacije poslije toga.
A danas mnogo brendova nema predstavnika u D-segmentu.
Porast dimenzija ne može tim brendovima nadoknaditi značajan gubitak tržišnog udjela u odnosu na onaj kakav su imali prije koju deceniju, a zato što sada pate od hroničnog nedostatka modela u ponudi.
_BataZiv_0809 wrote: ↑06/01/2024 17:02
Kako se tebi nedimko @NediM17 cini onaj Leon?
Za one pare se moze naci solidan ispravan auto.
Ne znam sto ga sadasnji vlasnik nije sredio kad je to "dimche na vaginche" kako poznavaoci kazu.
Ja ga ne bih, e sad jedino ako ces ga punici.
Ne znam sto ga sadasnji vlasnik nije sredio kad je to "dimche na vaginche" kako poznavaoci kazu.
Pa i meni je cudno.
Odradio veliki i mali servis i sredio mjenjac a katalizator okinava.
Nesto se tu ne uklapa.
Ali ako se to da rijesiti za neku razumnu cifru, dobije se ipak auto koje je malo preslo, redizajn modela kad su se popeglale djecije bolesti i sa poznatom starom kljusinom ispod haube
Pa i meni je cudno.
Nesto se tu ne uklapa.
Ali ako se to da rijesiti za neku razumnu cifru, dobije se ipak auto koje je malo proslo, redizajn modela kad su se popeglale djecije bolesti i sa poznatom starom kljusinom ispod haube
A sta znaci i to sredio mjenjac ? Promijenio kvacilo ili je radio kakav zahvat na samom mjenjacu ?
Ako je sta radjeno na samom mjenjacu i to bi mi bilo suhveli.
Ili je vozac bio karina ili je mjenjac sam od sebe karina.
Jbg. odvezi kakvom majstoru pa vidi.
Last edited by NediM17 on 06/01/2024 17:44, edited 1 time in total.
Pa i meni je cudno.
Nesto se tu ne uklapa.
Ali ako se to da rijesiti za neku razumnu cifru, dobije se ipak auto koje je malo preslo, redizajn modela kad su se popeglale djecije bolesti i sa poznatom starom kljusinom ispod haube
A sta znaci i to sredio mjenjac ? Promijenio kvacilo ili je radio kakav zahvat na samom mjenjacu ?
Ako je sta radjeno na samom mjenjacu i to bi mi bilo suhveli.
Ili je vozac bio karina ili je mjenjac sam od sebe karina.
I moj sin je na sx4 izmijenjao ulja u mjenjacu, transfer boxu i zadnjem diferencijalu.
Moj Ceed je tek na 40ak hiljada, evo bas pred sobom imam knjizicu odrzavanja, uopste nije predvidjena zamjena ulja u mjenjacu, samo kontrola svakih 60 hiljada.
Optimist wrote: ↑06/01/2024 18:06
Tako proizvodjaci automobila kazu i za automatski, da je ulje lifetime, a sam proizvodjac mjenjaca, (ZF) kaze da se ulje mijenja.
Kod nas niko ulje u kocnicama ne mijenja, a pise da treba svake 2 god.
Edit: jek odustao sin od Volva?
ne samo da treba mijenjati vec ucis kad polazes da treba kocionu tekucinu mijenjati svake 2 godine
Gledam servisnu knjizicu, kociona tecnost, navodno, mijenjano prije 3 godine, cca 20.000 predjenih km od tada.
Samo jebes ti njihovu zamjenu, izvuku spricom iz posudice kol'ko moze i dospu novo i haj zdra'o.
Ja sam to sa sinom na pocetku korone odradio primitivno ali bas kako treba.
Protjerali smo litar nove tecnosti kroz citav sistem, kroz liniju na svakom tocku.
NediM17 wrote: ↑06/01/2024 18:19
Gledam servisnu knjizicu, kociona tecnost, navodno, mijenjano prije 3 godine, cca 20.000 predjenih km od tada.
Samo jebes ti njihovu zamjenu, izvuku spricom iz posudice kol'ko moze i dospu novo i haj zdra'o.
Ja sam to sa sinom na pocetku korone odradio primitivno ali bas kako treba.
Protjerali smo litar nove tecnosti kroz citav sistem, kroz liniju na svakom tocku.