Ima i drugaciji fenomen, koji se recimo meni i vecini koje poznajem desio, da sad cak i manje putujem nego kad sam bio u BiH iz 2 razloga:sale07 wrote: ↑14/12/2023 13:55 Ovo sto se tice putovanja ima milion faktora. Evo i spanija je zapadna evropa pa sigurno kad bi se pogledali statisticki podaci, njemci vise putuju nego spanci.
Al opet ne kontam kakve to veze ima s ovom temom![]()
Ako je u fazonu ono bolje zivjeti u Njemackoj nego u BiH jer ces vise putovati(tj imat ces mogucnost radi standarda) to stoji, al opet isto stoji da cu ja u BiH imati bolji drustveni zivot nego onaj u Njemackoj jer ja cu danas poslije posla otici kod prijatelja na "kafu", pa cu za vikend obici roditelje, a onda sljedece sedmice od sestre mali slavi rodjendan pa cemo kupit neku jeftinu tortu i puhati svijece a dan poslije toga idem na babine kod kolege jer je dobio dijete itd.
Zivot kako ovdje tako i vani ima i prednosti i mane. Ako covjek ima normalna primanja sve se onda svodi na subjektivni aspekt sta ti vise odgovara.
1. raspalo se drustvo s kojim sam putovao
2. koristim godisnji da idem u BiH, pa moram balansirati izmedju BiH (porodica, prijatelji) i ostalih destinacija
Tako da cak ni standard nije presudan (bitan jeste itekako) u kolicini putovanja.