Sebija All about

Post Reply
dulekrele

#21176 Re: Sebija All about

Post by dulekrele »

nivla wrote: 01/12/2023 14:50
dulekrele wrote: 01/12/2023 13:50 Zavela je strahovladu a ne red. Smanjila troskove ali je smanjila kvantitet i kvalitet usluga. Bolnice i odjeljenja prazni jer nece da trosi a time samo pacijente salje na Vlakovo. Nek smo joj vidjeli leda napokon. Sad ovi novi imaju sansu da naprave od KCUS-a bolnicu kakvu drzava zasluzuje. Da li ce to uraditi vidjet cemo.
Zatvorila je kapije vidi pod pojam strahovlada.
sta je bolan prazno, sve puno, razumijem ja napade na nju zbog svega sto je uradila, ali ovo da su bolnice prazne nije istina, idete li vi uopste na klinicki ili slusate price kako je gore, na dermatologiji do 12 sati i po 100 pacijenata obrade, isto i na plucnom, o kardiologiji da ne govorim
gore fali kadra, to je njena krivica, a kadra fali iz vise razloga pa izmedju ostalog sto dugo nije dozvoljeno da se prime novi specijalizanti koji bi radili dobar dio posla
u ovoj godini nazalost sam morao biti gore vise puta, a bio sam i u opcoj, u opcoj dodjes s karcinomom u 9:15 da ti zakazu magnet, kaze zakasnili ste dodjite sutra prije 9,naravno nigdje osim na salteru na koji moras prvi put ne pise da moras doci do 9 ujutru, na klinickom dodjes u pola 2 na radiologiju i dobijes neki termin, istina je da se kod svakog ceka kad ces uraditi ali je takodjer istina da ti ne kaze dodji sutra da ti dam termin koji mogu i danas
Stari mi je najmanje 5x bio na hospitalizaciji na Kosevu u zadnje 3 godine. Bolnicke sobe na odjeljenju gdje on bio su bile poluprazne. Po jedan bolesnik u 3 ili 4 krevetnim sobama. Kad sam pitao sestru sto je ovako prazno ona kaze politika a zna se cija je to bila odluka. Pusti mi se ambulanti. One moraju bitu pune jer pacijente salju iz dispanzera i tu sebija nije imala mogucnost kontrole.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#21177 Re: Sebija All about

Post by laserShow »

Mishelinke wrote: 03/12/2023 11:17 Pilav sjede u fotelju, za dva dana na Klixu pozitivne priče sa KCUS-a.
koliko covjek mora biti glup (ne mislim na tebe, osim ako se ne pronadjes) i da ima ovakve argumente. Pa ova doktorica je radila u vrijeme sultanije, pa ako uzimamo taj nacin razmisljanja, ovaj clanak je hvaljenje sultanije i onoga sto je uradila, a ne novog rukovodtva.

Stvarno smo paglu narod.
Styling

#21178 Re: Sebija All about

Post by Styling »

laserShow wrote: 03/12/2023 12:36
Mishelinke wrote: 03/12/2023 11:17 Pilav sjede u fotelju, za dva dana na Klixu pozitivne priče sa KCUS-a.
koliko covjek mora biti glup (ne mislim na tebe, osim ako se ne pronadjes) i da ima ovakve argumente. Pa ova doktorica je radila u vrijeme sultanije, pa ako uzimamo taj nacin razmisljanja, ovaj clanak je hvaljenje sultanije i onoga sto je uradila, a ne novog rukovodtva.

Stvarno smo paglu narod.
Nema tu pohvala KCUS-u, već potezima novog v.d. direktora. O radu će se tek donositi sud.
vjeshalica

#21179 Re: Sebija All about

Post by vjeshalica »

laserShow wrote: 03/12/2023 12:36

Stvarno smo paglu narod.
Clanak je toliko debilno napisan. Osim toga,to nije zasluga Sebijina vec te doktoriice iz Foče.
Bossona

#21180 Re: Sebija All about

Post by Bossona »

Izetbegovići i SDA (SrBska Državotvorna Agencija) su tri decenije zavarilali u okove tame i propasti odveli i doveli sve čega su se dohvatili.
vee-jay

#21181 Re: Sebija All about

Post by vee-jay »

Bolovanje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
BOLOVANJE KAD MU VAKAT NIJE: Sebija Izetbegović ne poštuje ljekarske upute o "strogom mirovanju"
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/32 ... _foto.html
Styling

#21182 Re: Sebija All about

Post by Styling »

vee-jay wrote: 04/12/2023 14:28 Bolovanje :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
BOLOVANJE KAD MU VAKAT NIJE: Sebija Izetbegović ne poštuje ljekarske upute o "strogom mirovanju"
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/32 ... _foto.html
Ova spodoba bas nema nimalo integriteta ni dostojanstva.
zubi

#21183 Re: Sebija All about

Post by zubi »

Prof. dr. Đemilu Omeroviću treba javiti da mu se pacijentica oporavila, da moze komotno da joj zakljuci bolovanje...

Cuj Đemil :lol:
forumskivojnik

#21184 Re: Sebija All about

Post by forumskivojnik »

Chmoljo wrote: 29/11/2023 08:33
forumskivojnik wrote: 29/11/2023 00:44
Chmoljo wrote: 28/11/2023 23:58

Koji kurac onda ovdje kupujes stan, kod ove ciganije? Idi kod Helmuta pa kupi. Rijesi se belaja.

Koji kompleks vise vrijednosti dzamijemi.
Koliko to kod tebe traje hibernacija pa si prespavao i Angela Merkel i Olaf Scholz ?
Helmut kao neidentifikovani Švabo, al ime koje nepogrješivo asocira na Njemačku. nije jedini Helmut u Njemačkoj, Helmut Kol. da ti glava nije u vlastitom dupetu skontala bi.
Naravno da je u BiH dvoklasni drustveni sistem i dvoklasni zdravstveni sistem!
Opovrgni me ako grijesim bez obzira koliko si zbog toga iskompleksiran.
Necu se doticati drustvenog sistema ali hocu zdravstvenog.
Imate javne zdravstvene ustanove po kojima svi pljujete i imate privatne zdravstvene ustanove u kojima njihove usluge ukljucujuci i "osmijeh na licu" placate u kesu a kada dodje pet do dvanaest i treba spasavati glavu "poletite" svi i vi pacijenti a i ti privatnici u javne zdr. ustanove da koristite njihovu infrastrukturu i njihove usluge.
Ti isti doTuri nerijetko su zaposleni i u javnim zdr. ustanovama i u svojim privatnim prcijama u kojima im placas kesom a operisu te u javnoj zdr. ustanovi preko reda i bez obzira na pacijente koji nece ili nemaju da idu tim putem, a tu uslugu uredno naplate od tvog zdravstvenog osiguranja.
Za to iskoristavaju resurse javne zdravstvene ustanove u svoje privatne svrhe koristeci svoj polozaj i uticaj.
Dalje u tim privatnim prcijama nije on, kao vlasnik, direktor te privatne ustanove nego njegov kolega koji je u penziji, nerijetko se i ne pojavi fizicki, nego je njegov pecat tu da se iskoristava. Obmana svih i doTura prema pacijentima i pacijenata prema drugim pacijentima i prema doTurima.

Da i u Njemackoj je dvoklasni zdravstveni sistem: obavezno zdravstveno i privatno zdravstveno osiguranje. Samo sto u privatnom zdravstvenom osiguranju ne moze svako biti osiguran, zavisi od tvojih bruto prihoda tako da,... koliko para toliko i muzike.
Tako je i u BiH, dzaba ti tvojA iskompleksiranost. Koliko platis takvu i uslugu dobijes. Radim u tom sistemu :mrgreen: , samo sto ovdje niko zbog toga nije iskompleksiran.
ja se uopšte nisam referisao na komentare o zdravstvenom sistemu, tako da si bespotrebno meni replicirala na tu temu. referisao sam se na tvoj nadobudni, iskompleksirani nastup, koji je pravilo, nebitno na naziv topica, gdje je jasno da imaš prijeku potrebu reći da radiš dobar posao u zdravstvenom sektoru i da si ti samo zbog te činjenice bolja od svih nas.

suštinski, boli nas kurac što si bitna u njemačkoj, ne daje ti za pravo da pišaš po nama, osim ako te jednog dana ne imenuju za Visokog predstavnika. pride sam upratio tvoje putešestvije pri kupovini stana, pa mi nije jasno kako osoba koja sa tolikim gađenjem priča o ljudima koji žive ovdje ima potrebe da ovdje kupuje stan.

jedini razlog koji mogu smisliti je upravo ovo što radiš i po forumu, a to je već za žaljenja.
Zasto si ti ovoliko iskompleksiran pa meni imputiras tvoje licne komplekse :?:

Moj cale je svoj zivot dao za BiH jos prije mog rodjenja, fizicki ga nikada nisam ni vidjela i onda meni jedan iskompleksirani... ,ko zna ko i sta, naskraba da ja sa "gadjenjem" pricam o stanovnicima te zemlje :lol: .
Ali, mozda donekle i imas pravo jer je dao zivot za nikoga i nista :? i upravo iz tog razloga ja kupih stan u tom Sarajevu, ISKLJUCIVO, kao investiciju na kojoj sam, zahvaljujuci ujaku, zaradila a za 1-2 god. bice pozamasna zarada bez i jedne markice ulaganja :oops: .
sumirprimus

#21185 Re: Sebija All about

Post by sumirprimus »

PM72 wrote: 03/12/2023 11:19 Ned'o nam dragi Allah ovakvu doživotnu vlast...
Ne daje allah vlast, nego glas stanovnika ove zemlje, sreca pa je bar prividno svjetovna jos uvijek vlast.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#21186 Re: Sebija All about

Post by Chmoljo »

forumskivojnik wrote: 04/12/2023 19:58
Chmoljo wrote: 29/11/2023 08:33
forumskivojnik wrote: 29/11/2023 00:44

Koliko to kod tebe traje hibernacija pa si prespavao i Angela Merkel i Olaf Scholz ?
Helmut kao neidentifikovani Švabo, al ime koje nepogrješivo asocira na Njemačku. nije jedini Helmut u Njemačkoj, Helmut Kol. da ti glava nije u vlastitom dupetu skontala bi.
Naravno da je u BiH dvoklasni drustveni sistem i dvoklasni zdravstveni sistem!
Opovrgni me ako grijesim bez obzira koliko si zbog toga iskompleksiran.
Necu se doticati drustvenog sistema ali hocu zdravstvenog.
Imate javne zdravstvene ustanove po kojima svi pljujete i imate privatne zdravstvene ustanove u kojima njihove usluge ukljucujuci i "osmijeh na licu" placate u kesu a kada dodje pet do dvanaest i treba spasavati glavu "poletite" svi i vi pacijenti a i ti privatnici u javne zdr. ustanove da koristite njihovu infrastrukturu i njihove usluge.
Ti isti doTuri nerijetko su zaposleni i u javnim zdr. ustanovama i u svojim privatnim prcijama u kojima im placas kesom a operisu te u javnoj zdr. ustanovi preko reda i bez obzira na pacijente koji nece ili nemaju da idu tim putem, a tu uslugu uredno naplate od tvog zdravstvenog osiguranja.
Za to iskoristavaju resurse javne zdravstvene ustanove u svoje privatne svrhe koristeci svoj polozaj i uticaj.
Dalje u tim privatnim prcijama nije on, kao vlasnik, direktor te privatne ustanove nego njegov kolega koji je u penziji, nerijetko se i ne pojavi fizicki, nego je njegov pecat tu da se iskoristava. Obmana svih i doTura prema pacijentima i pacijenata prema drugim pacijentima i prema doTurima.

Da i u Njemackoj je dvoklasni zdravstveni sistem: obavezno zdravstveno i privatno zdravstveno osiguranje. Samo sto u privatnom zdravstvenom osiguranju ne moze svako biti osiguran, zavisi od tvojih bruto prihoda tako da,... koliko para toliko i muzike.
Tako je i u BiH, dzaba ti tvojA iskompleksiranost. Koliko platis takvu i uslugu dobijes. Radim u tom sistemu :mrgreen: , samo sto ovdje niko zbog toga nije iskompleksiran.
ja se uopšte nisam referisao na komentare o zdravstvenom sistemu, tako da si bespotrebno meni replicirala na tu temu. referisao sam se na tvoj nadobudni, iskompleksirani nastup, koji je pravilo, nebitno na naziv topica, gdje je jasno da imaš prijeku potrebu reći da radiš dobar posao u zdravstvenom sektoru i da si ti samo zbog te činjenice bolja od svih nas.

suštinski, boli nas kurac što si bitna u njemačkoj, ne daje ti za pravo da pišaš po nama, osim ako te jednog dana ne imenuju za Visokog predstavnika. pride sam upratio tvoje putešestvije pri kupovini stana, pa mi nije jasno kako osoba koja sa tolikim gađenjem priča o ljudima koji žive ovdje ima potrebe da ovdje kupuje stan.

jedini razlog koji mogu smisliti je upravo ovo što radiš i po forumu, a to je već za žaljenja.
Zasto si ti ovoliko iskompleksiran pa meni imputiras tvoje licne komplekse :?:

Moj cale je svoj zivot dao za BiH jos prije mog rodjenja, fizicki ga nikada nisam ni vidjela i onda meni jedan iskompleksirani... ,ko zna ko i sta, naskraba da ja sa "gadjenjem" pricam o stanovnicima te zemlje :lol: .
Ali, mozda donekle i imas pravo jer je dao zivot za nikoga i nista :? i upravo iz tog razloga ja kupih stan u tom Sarajevu, ISKLJUCIVO, kao investiciju na kojoj sam, zahvaljujuci ujaku, zaradila a za 1-2 god. bice pozamasna zarada bez i jedne markice ulaganja :oops: .
Da ti samo ja to kazem, pa hajde.

A pominjanje poginulog clana porodice, sta da ti kazem, bar ga ja ne bih koristio kao argument u forumskoj raspravi. Al to sam samo ja.
sumirprimus

#21187 Re: Sebija All about

Post by sumirprimus »

Fakat, prvo zestoko, pa kraju u odbrani poginuli clanovi. Na forumu jebga, ne ide :-)
forumskivojnik

#21188 Re: Sebija All about

Post by forumskivojnik »

Misljenje nekog forumskog Kena i neke forumske Karen :lol: :lol: :lol:
Koga to jos tangira :lol: ?

Da, dao je svoj zivot za tu BiH od koje njegovo dijete nije dobilo NISTA, ali zato na Zapadu..... :wink: :) SVE
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#21189 Re: Sebija All about

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 04/12/2023 20:26 Da ti samo ja to kazem, pa hajde.

A pominjanje poginulog clana porodice, sta da ti kazem, bar ga ja ne bih koristio kao argument u forumskoj raspravi. Al to sam samo ja.
Ja joj onomad ovo zakacio na neku budalascinu sto je napisala

Sedmicama poslije toga je pisala da joj moderacija psuje mater :lol:
sumirprimus

#21190 Re: Sebija All about

Post by sumirprimus »

forumskivojnik wrote: 04/12/2023 21:02 Misljenje nekog forumskog Kena i neke forumske Karen :lol: :lol: :lol:

Da, dao je svoj zivot za tu BiH od koje njegovo dijete nije dobilo NISTA, ali zato na Zapadu..... :wink: :) SVE
Jes ti musko il zensko?
forumskivojnik

#21191 Re: Sebija All about

Post by forumskivojnik »

_BataZiv_0809 wrote: 04/12/2023 21:03
Chmoljo wrote: 04/12/2023 20:26 Da ti samo ja to kazem, pa hajde.

Ja joj onomad ovo zakacio na neku budalascinu sto je napisala

Sedmicama poslije toga je pisala da joj moderacija psuje mater :lol:

Kupil´ ti sebi stancic ili si jos uvijek podstanar u BiH iako si korporativni direktor sveCkog glasa :-D ?
Da, ti si mi u postu psovao majku :twisted: :idea:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#21192 Re: Sebija All about

Post by _BataZiv_0809 »

forumskivojnik wrote: 04/12/2023 21:08
Nemoj lagat ovaj napaceni narod. Nemas to pravo.
forumskivojnik

#21193 Re: Sebija All about

Post by forumskivojnik »

sumirprimus wrote: 04/12/2023 21:03
forumskivojnik wrote: 04/12/2023 21:02 Misljenje nekog forumskog Kena i neke forumske Karen :lol: :lol: :lol:

Jes ti musko il zensko?
Pitaj Kur´an, Bibliju i Toru sta si ti :skoljka: :lol: , cemu su te naucile.
forumskivojnik

#21194 Re: Sebija All about

Post by forumskivojnik »

_BataZiv_0809 wrote: 04/12/2023 21:11
"Napaceni narod" navikao na socijalisticku guzovacu i sadaku neka pociva u svom sadakistanu :D

Abdulah Sidran

Iz grobova ustaju

Silaze u grob, kao djeca bezazleni, Bosanski Muslimani.

U progon odlaze, ko djeca lakovjerni, Bosanski Muslimani .

U progon, u grob, ko djeca neoprezni, odlaze, silaze, Bosanski Muslimani.

Pogledaj sad!
Iz progona, sa daljina, iz izgnanstva, sa stratista, vracaju se – dobri Bosnjani!
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#21195 Re: Sebija All about

Post by _BataZiv_0809 »

forumskivojnik wrote: 04/12/2023 21:19
"Napaceni narod" navikao na socijalisticku guzovacu i sadaku neka pociva u svom sadakistanu :D

Abdulah Sidran

Iz grobova ustaju

Pogledaj sad!
Iz progona, sa daljina, iz izgnanstva, sa stratista, vracaju se – dobri Bosnjani!
Ne znas ti ni za Zdravka Mamica.
Imas li osnovnu skolu ti?
sumirprimus

#21196 Re: Sebija All about

Post by sumirprimus »

forumskivojnik wrote: 04/12/2023 21:14
sumirprimus wrote: 04/12/2023 21:03

Jes ti musko il zensko?
Pitaj Kur´an, Bibliju i Toru sta si ti :skoljka: :lol: , cemu su te naucile.
Nije nego vidim jednim pises pitao drugi put putala i tako, zato pitam nista vise . Ne napadam.
forumskivojnik

#21197 Re: Sebija All about

Post by forumskivojnik »

_BataZiv_0809 wrote: 04/12/2023 21:20
forumskivojnik wrote: 04/12/2023 21:19

Abdulah Sidran

Iz grobova ustaju

Pogledaj sad!
Ne znas ti ni za Zdravka Mamica.
Imas li osnovnu skolu ti?
Jos uvijek idem u skolu za zaHebavanje klimaktericnih dedica :meza1:
PM72

#21198 Re: Sebija All about

Post by PM72 »

sumirprimus wrote: 04/12/2023 20:09
Ne daje allah vlast, nego glas stanovnika ove zemlje, sreca pa je bar prividno svjetovna jos uvijek vlast.
Vidim počeo si se kvartat i u božja posla...Allah te nagradio :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#21199 Re: Sebija All about

Post by _BataZiv_0809 »

forumskivojnik wrote: 04/12/2023 21:33
Jos uvijek idem u skolu za zaHebavanje klimaktericnih dedica :meza1:
I kako ti ide? Propadas li na godinu ili samo na popravni?
sumirprimus

#21200 Re: Sebija All about

Post by sumirprimus »

PM72 wrote: 04/12/2023 21:34
sumirprimus wrote: 04/12/2023 20:09
Vidim počeo si se kvartat i u božja posla...Allah te nagradio :lol:
Pa kako ste krenuli, sekznda vam je do pezica. :mrgreen:
Post Reply