Sebija All about

Post Reply
vjeshalica

#21151 Re: Sebija All about

Post by vjeshalica »

moimoi wrote: 01/12/2023 14:32
vjeshalica wrote: 01/12/2023 14:20
moimoi wrote: 01/12/2023 13:37
A sta je sa bolnicama koje nisu ogradjene? Takvih mali milion.
Drugarice drzimo sw glavne bolnice i cinjenice da ograda je postojala prije sebije i poslije. Uloga kapije nije besmislena.
Ti vjerovatno ne bi imala nista protiv da drzis kapiju otvorenu na svom posjedu da ti svako labrnja oko vrata,ili samo preusmjeravas ?
Uloga kapije tj ograde je oznacavanje nadleznosti odrzavanja i posjeda bolnice. Nikakvu drugu ulogu nema. Jer tebi ako je namjera da udjes… uci ces a i izaci.
U toj ulozi Bolnica odlucuje ko ce i sta ce NA SVOM posjedu. Valjda ona treba da zavodi red. Namjera je i prosjaku da udje,ali ce i tako isto komotno izaci kako je usao.
Novak20

#21152 Re: Sebija All about

Post by Novak20 »

dzejkej wrote: 01/12/2023 14:45
DaysleepeR wrote: 01/12/2023 14:37 KCUS nije jedna zgrada pa da ima jednu kapiju.
Isto tako KCUS, kako mu samo ime govori je Univerzitetski klinički centar, jako veliki broj studenata tamo ide na predavanja, i nakon predavanja ide nazad na fakultet, nema smisla imati samo jedan ulaz i izlaz u toku dana.
Opća Bolnica ima jednu zgradu i jedan ulaz, pa opet možeš slobodno ući bez da te iko išta pita.

Završimo već jednom sa ovom nebuloznom temom kapija.
Neka, neka. Neka narod diskutuje.
Sve je to MULJ u kojem plivaju GMIZAVCI :lol: :lol:

izvinjavam se na digresiji ali ovo je prejako, moram naci sto vise prilika za upotrebu ovoga: Mulj u kojem plivaju gmizavci!!

Da, ovaj nakaradni sistem (svekar ga potpisao) u kojem glup, gluplji, (studirala 11 godina sa prosjekom 7,3) tuži i sudi pametnog, (doktore koji su regularno došli do svojih zvanja i znanja) u kojem kupljena (poklonjena) diploma predstavlja intelektualnu elitu, u kojem se prvo magistrira pa tek diplomira, (diplomira jedva, bez ispunjenog uvjeta - prosjeka za magistrat koji se dobije bez položenih ispita postdiplomskog studija pa se tako i doktorira) skida glavu svakom ko se gore navedenim kvalitetima izdigne iznad mulja u kojem plivaju gmizavci (svakom tko je od nje bio pametniji, bolji i ne sluša bez pogovora) koji osim destrukcije, sječe glava, laži i obmana ne nude ništa (Original opis dr. Sebije). :D
Da, ovaj nakaradni sistem u kojem glup, gluplji, tuži i sudi pametnog, u kojem kupljena diploma predstavlja intelektualnu elitu, u kojem se prvo magistrira pa tek diplomira, skida glavu svakom ko se gore navedenim kvalitetima izdigne iznad mulja u kojem plivaju gmizavci koji osim destrukcije, sječe glava, laži i obmana ne nude ništa.
Last edited by Novak20 on 01/12/2023 15:00, edited 1 time in total.
RtrnOfSalisbury

#21153 Re: Sebija All about

Post by RtrnOfSalisbury »

nivla wrote: 01/12/2023 14:46
RtrnOfSalisbury wrote: 01/12/2023 14:43 ... pa sto nije uvela ona mala elektricna vozila ko na golfu ili iste takve vozove i onda se sa glavne kapije moglo razvoziti dje ko treba :idea:
bila su vozila koja to rade, i dalje su tu, pozovu sa DIPa npr da te vozi na drugu kliniku njihovo sluzbeno vozilo, moras sacekat ali ima, ima i od kapije

naravno treba pitati, a za vrijeme kovid-a bio je ko neki kombi koji je razvozio pacijente za prijem na klinike
ukratko ima i bilo je al ljudi ne pitaju
... ovo sa vozicima je mnogo bolja ideja, vagoncici bi se mogli oblijepit sa reklamama, lokomotiva sa zastavom od bejundha i recemo slika od sebije i esdeja, vozac u sluzbenoj uniformi. pacijenti bi se vec u startu bolje osjecali, zastita okolisa ... sve odjednom :bih:
DaysleepeR

#21154 Re: Sebija All about

Post by DaysleepeR »

nivla wrote: 01/12/2023 14:41
DaysleepeR wrote: 01/12/2023 14:37 KCUS nije jedna zgrada pa da ima jednu kapiju.
Isto tako KCUS, kako mu samo ime govori je Univerzitetski klinički centar, jako veliki broj studenata tamo ide na predavanja, i nakon predavanja ide nazad na fakultet, nema smisla imati samo jedan ulaz i izlaz u toku dana.

Opća Bolnica ima jednu zgradu i jedan ulaz, pa opet možeš slobodno ući bez da te iko išta pita.

ima opca bolnica vise ulaza
imas onaj glavni
imas onaj sporedni na koji te salju na ortopediju i jos neke klinike kao sto su plucna(koja se svela na 2 sobe jer je gavrankapetanovic zapisao staro mjesto i napravio kabinet direktora sa vrlo ogranicenim pristupom), tamo te salju i na radiologiju gastroenterologiju itd
uvijek mozes kroz onaj klas uci gdje inace ne bi trebao (u dio gdje leze pacijenti van termina za posjetu i prosvercovati se do svakog sprata liftom za osoblje)
do svakog od ulaza prilazis kroz jedinstvenu kapiju na kojoj te mogu a i ne moraju nista pitati
svakako te niko ne zaustavlja niti pita gdje ćeš
Kuvet

#21155 Re: Sebija All about

Post by Kuvet »

DaysleepeR wrote: 01/12/2023 15:43

imas onaj glavni
imas onaj sporedni na koji te salju na ortopediju i jos neke klinike kao sto su plucna(koja se svela na 2 sobe jer je gavrankapetanovic zapisao staro mjesto i napraviokabinet direktora sa vrlo ogranicenim pristupom), tamo te salju i na radiologiju gastroenterologiju itd
uvijek mozes kroz onaj klas uci gdje inace ne bi trebao (u dio gdje leze pacijenti van termina za posjetu i prosvercovati se do svakog sprata liftom za osoblje)
do svakog od ulaza prilazis kroz jedinstvenu kapiju na kojoj te mogu a i ne moraju nista pitati
Sto je naravno lose.
DaysleepeR

#21156 Re: Sebija All about

Post by DaysleepeR »

Kuvet wrote: 01/12/2023 16:01
DaysleepeR wrote: 01/12/2023 15:43

imas onaj glavni
imas onaj sporedni na koji te salju na ortopediju i jos neke klinike kao sto su plucna(koja se svela na 2 sobe jer je gavrankapetanovic zapisao staro mjesto i napraviokabinet direktora sa vrlo ogranicenim pristupom), tamo te salju i na radiologiju gastroenterologiju itd
Sto je naravno lose.
Da je ovo uradio neki direktor iz neke lijeve stranke, SDO bi govorili kako ovo nije titina država, da građane ugnjetava direktovova milicija presrečući ih po KCUS-u

mojne šuplje matere ti
vjeshalica

#21157 Re: Sebija All about

Post by vjeshalica »

nivla wrote: 01/12/2023 14:50
dulekrele wrote: 01/12/2023 13:50 Zavela je strahovladu a ne red. Smanjila troskove ali je smanjila kvantitet i kvalitet usluga. Bolnice i odjeljenja prazni jer nece da trosi a time samo pacijente salje na Vlakovo. Nek smo joj vidjeli leda napokon. Sad ovi novi imaju sansu da naprave od KCUS-a bolnicu kakvu drzava zasluzuje. Da li ce to uraditi vidjet cemo.
Zatvorila je kapije vidi pod pojam strahovlada.
sta je bolan prazno, sve puno, razumijem ja napade na nju zbog svega sto je uradila, ali ovo da su bolnice prazne nije istina, idete li vi uopste na klinicki ili slusate price kako je gore, na dermatologiji do 12 sati i po 100 pacijenata obrade, isto i na plucnom, o kardiologiji da ne govorim
gore fali kadra, to je njena krivica, a kadra fali iz vise razloga pa izmedju ostalog sto dugo nije dozvoljeno da se prime novi specijalizanti koji bi radili dobar dio posla
u ovoj godini nazalost sam morao biti gore vise puta, a bio sam i u opcoj, u opcoj dodjes s karcinomom u 9:15 da ti zakazu magnet, kaze zakasnili ste dodjite sutra prije 9,naravno nigdje osim na salteru na koji moras prvi put ne pise da moras doci do 9 ujutru, na klinickom dodjes u pola 2 na radiologiju i dobijes neki termin, istina je da se kod svakog ceka kad ces uraditi ali je takodjer istina da ti ne kaze dodji sutra da ti dam termin koji mogu i danas
Nek dodju na Ortopediju ponedeljkom,po dvoje troje ulazi u ordinaciju ne moze se u hodnik uci koliko ljudi ima.
nivla

#21158 Re: Sebija All about

Post by nivla »

vjeshalica wrote: 01/12/2023 16:45
Nek dodju na Ortopediju ponedeljkom,po dvoje troje ulazi u ordinaciju ne moze se u hodnik uci koliko ljudi ima.
vojna ili kcus, jer je isto u obje, licno iskustvo
NediM17

#21159 Re: Sebija All about

Post by NediM17 »

Kaze Pilav sultanija ce dobiti novo radno mesto na ginekologiji.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#21160 Re: Sebija All about

Post by Bobi »

Istakao je da mu je Sebija Izetbegović kolegica i da imaju kolegijalan odnos.

- Naši stavovi u pogledu upravljanja KCUS-om, liječenja pacijenata, pristupa medicini su potpuno različiti. Ona je dobila novo radno mjesto - to je bila moja zakonska obaveza i to rješenje sam potpisao. Ona je specijalista ginekologije i na osnovu toga je dobila novi posao na Klinici za ginekologiju i akušerstvo - zaključio je.
Kuvet

#21161 Re: Sebija All about

Post by Kuvet »

NediM17 wrote: 01/12/2023 21:20 Kaze Pilav sultanija ce dobiti novo radno mesto na ginekologiji.

Jos godinu dana i fajront. Mada mislim da ce biti na bolovanju ili kantonalna zastupnica. Mora i penzija nekad.
NediM17

#21162 Re: Sebija All about

Post by NediM17 »

Prica je da iza Nove godine ide u penziju.
A trenutno je navodno na bolovanju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#21163 Re: Sebija All about

Post by _BataZiv_0809 »

SEBIJA IZETBEGOVIC wrote: 02/12/2023 08:11 Koristila sam "vezu".Priznajem
Prije nekih 6 godina,na svečanoj veceri u Ankari,
Predsjednik Erdogan upita:Sebija,kako ti mogu
pomoći,svaki dan svjedočimo napadima na tebe-a
ja brzo iskoristim "vezu" i kažem u jednom dahu:
pomozite mi da napravim kliniku za hematologiji
hematoonkologiju jer mi bolesnici borave u zgradi
staroj 100 godina,primaju citostatsku terapiju
ležeći i u hodnicima,stropovi propadaju,žene i
muškarci u istim sobama,to je ponižavajuće i
nehumano i za bolesnike a i za uposlenike
Iskoristim "vezu".Svo vrijeme Predsjednikova
supruga Emine držala me za ruku i pružala
podrsku.Pozvaše direktora Tika i,sve dogovorismo.
Zahvaljujući toj "vezi" KCUS ima jednu od najboljih
Klinika te vrste na svijetu,sa uslovima koji veoma
doprinose izljecenju i vrhunsku stručnu uslugu
bolesnicima.
Hljeb te nije jebo :run:
dječak sa šibicama

#21164 Re: Sebija All about

Post by dječak sa šibicama »

Fali samo Bakir u slici, kako place 😔
video

#21165 Re: Sebija All about

Post by video »

costacurta

#21166 Re: Sebija All about

Post by costacurta »

Kuvet wrote: 01/12/2023 21:26
NediM17 wrote: 01/12/2023 21:20 Kaze Pilav sultanija ce dobiti novo radno mesto na ginekologiji.

Jos godinu dana i fajront. Mada mislim da ce biti na bolovanju ili kantonalna zastupnica. Mora i penzija nekad.
Ovo mi već počinje ići na neku stvar.
Čekaj malo, zbog čega su je onda smijenili?
Iako sam i sam za Dinu glasao ovo već postaje lakrdija. Još uvijek čekam na neku ozbiljnu krivičnu prijavu, hapšenje i istragu.
Drvlje i kamenje po Sebiji, sad odjednom samo smjena i preraspodjela. Koga ba ebete?!
Kuvet

#21167 Re: Sebija All about

Post by Kuvet »

costacurta wrote: 02/12/2023 18:00

Iako sam i sam za Dinu glasao ovo već postaje lakrdija. Još uvijek čekam na neku ozbiljnu krivičnu prijavu, hapšenje i istragu.
Drvlje i kamenje po Sebiji, sad odjednom samo smjena i preraspodjela. Koga ba ebete?!

Pa tako vec funkcionise 30 godina. Kakva prijava, optuznica, kakvi bakraci. Prva do Bakira i da bude osudjena. Ne budite naivni.
ultima_palabra

#21168 Re: Sebija All about

Post by ultima_palabra »

costacurta wrote: 02/12/2023 18:00

Za sudstvo i tuzilastvo nisi glasao.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#21169 Re: Sebija All about

Post by laserShow »

costacurta wrote: 02/12/2023 18:00 Ovo mi već počinje ići na neku stvar.
Iako sam i sam za Dinu glasao ovo već postaje lakrdija.
A sta ti tacno ide na zivce? Sto se dino nije spremio i otisao i popisao doticnoj po cehri? Je li znas sta je zakon i sta se mora uraditi?

Da li bi vise volio da je smijenjan, izbacena s noge na nogu i da onda tuzi i sasvim legalno i legitimno dobije na sudu i vrate je? Znas li da je MORALA dobiti ponudu za posao?
klixoris

#21170 Re: Sebija All about

Post by klixoris »

Haris.ba wrote: 01/12/2023 13:00
klixoris wrote: 01/12/2023 11:58

Tesko da se ko setka onako po krugu bolnice jer mu je merak.
Nedavno sam imao situaciju gdje mi je blizi clan porodice za vikend hitno hospitaliziran gore. Posto je sve bilo “na vrat na nos”, vratim se naknadno sa torbom sa osnovnim potrepstinama (pidzama, papuce, higijena). Udjem iz pravca KUM-a, upegla me debil onako na sred ulice. Kad ga udavio nisam, jer sam svakako bio lud zbog te hospitalizacije. Jer realno, sta njega boli neka stvar gdje sam ja krenuo i posebno da mu se nesto pravdam ? Ima zastitar/portir na ulazu u kliniku na koju sam krenuo i njemu cu objasniti sto sam tu.

Red treba biti, ali ne na nacin kao da je policijski sat
Budala ima na izvoz koje bi se setkale stalno po krugu bolnice.

Posao mu je da pita gdje ces, sta je problem? Isao sam i na hospitalizacije gore. Idem tamo, nosim to i to, kuda cu najbrze, objasni mi i to je to.

Je li to fakat proble sto te na kapiji pita gdje ces?
Problem je kada je to postavljeno u tonu “ne mozes nikako, ali eto mozda te pustim”.
A na kraju svega - javna povrsina. Boli ga kita gdje cu ja, pa makar se zadesio u skracenju puta od Lava do Breke
Haris.ba

#21171 Re: Sebija All about

Post by Haris.ba »

klixoris wrote: 02/12/2023 23:05 A na kraju svega - javna povrsina.
Nije javna povrsina.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#21172 Re: Sebija All about

Post by laserShow »

I javna povrsina moze imati svoja pravila.
Haris.ba

#21173 Re: Sebija All about

Post by Haris.ba »

laserShow wrote: 03/12/2023 10:52 I javna povrsina moze imati svoja pravila.
Ma dzaba objasnjavati. On je uvjeren da ima pravo i to je to.
Mishelinke

#21174 Re: Sebija All about

Post by Mishelinke »

Šta znači dobra vlast.

Nikšić sjeo u fotelju, za dva dana članak o završenom mostu u Počitelju.

Pilav sjede u fotelju, za dva dana na Klixu pozitivne priče sa KCUS-a.

Ma bra'o, nema niko bolju i sposobniju vlast od nas.

Trojka za doživotnu vlast!!! :bih: :bih: :bih:
PM72

#21175 Re: Sebija All about

Post by PM72 »

Ned'o nam dragi Allah ovakvu doživotnu vlast...
Post Reply