Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Telemach

#20326 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

pici wrote: 01/12/2023 11:37 TIDAL je dostupan za Telemach korisnike u EON i EON DUO Premium paketima promotivno do marta 2024

sta znaci ovo, da se ukida Tidal poslije marta.
Pozdrav @pici,
TIDAL usluga je dostupna korisnicima EON Premium paketa do 31.03.2024. U ovom trenutku ne raspolažemo informacijama da li će TIDAL usluga i dalje ostati dio Telemach ponude nakon navedenog datuma. Informaciju o navedenoj promjeni ćemo objaviti blagovremeno putem naših zvaničnih kanala informisanja korisnika. Molimo za razumijevanje.
Telemach

#20327 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Mishelinke wrote: 01/12/2023 11:38 Meni besplatna giga, ja zadovoljan, cijena neka ostane ista.
Pozdrav @Mishelinke,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona. Vaš Zahtjev ćemo proslijediti kolegama iz tima za posebnu brigu o korisnicima, koje će Vas pozvati u što kraćem roku. Čekamo na Vaše povratne informacije.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#20328 Re: Telemach BH

Post by pici »

Zar i Tidal da se ukine, e valla padate podobro. Jedino sto vas jos drzi je stabilan net, filmska pnuda, video klub i max hbo. Mislim ako ovako nastavite, konkurencija ce vas pregaziti. Ne ide na dobro, zaista. Tidal sam bas namjestio i nasao pjesme, zvuk je odlican i sad tropa da bude.
Mishelinke

#20329 Re: Telemach BH

Post by Mishelinke »

Telemach wrote: 01/12/2023 11:47
Mishelinke wrote: 01/12/2023 11:38 Meni besplatna giga, ja zadovoljan, cijena neka ostane ista.
Pozdrav @Mishelinke,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona. Vaš Zahtjev ćemo proslijediti kolegama iz tima za posebnu brigu o korisnicima, koje će Vas pozvati u što kraćem roku. Čekamo na Vaše povratne informacije.
Javim se na chat
Benq

#20330 Re: Telemach BH

Post by Benq »

pici wrote: 01/12/2023 11:49 Zar i Tidal da se ukine, e valla padate podobro. Jedino sto vas jos drzi je stabilan net, filmska pnuda, video klub i max hbo. Mislim ako ovako nastavite, konkurencija ce vas pregaziti. Ne ide na dobro, zaista. Tidal sam bas namjestio i nasao pjesme, zvuk je odlican i sad tropa da bude.
Koliko sam upucen (negdje sam procitao na forumu), da svi operateri izbacuju iz ponude ove servise za muziku.
kakaljin

#20331 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

Benq wrote: 01/12/2023 12:00
pici wrote: 01/12/2023 11:49 Zar i Tidal da se ukine, e valla padate podobro. Jedino sto vas jos drzi je stabilan net, filmska pnuda, video klub i max hbo. Mislim ako ovako nastavite, konkurencija ce vas pregaziti. Ne ide na dobro, zaista. Tidal sam bas namjestio i nasao pjesme, zvuk je odlican i sad tropa da bude.
Koliko sam upucen (negdje sam procitao na forumu), da svi operateri izbacuju iz ponude ove servise za muziku.
I ja sam nacuo to ali nisam 100% siguran, ali predstavnik telemacha sigurno zna o tome vise, ali na zalost nista ne govori.
tap3ah75

#20332 Re: Telemach BH

Post by tap3ah75 »

@Telemach
Imam jedno pitanje ako mi mozete odgovoriti ili me uputiti.
Prije oko 2-3 mjeseca je u poslovnici Ugovor o Total TV prebačen sa korisnika 1 na korisnika 2
Korisnik 1 je imao preuplatu u novcu za mozda još jedan ili dva računa
A korisniku 2 se uopšte ne umanjuje račun za ove mjesece korištenja
+ Korisniku 1 nisu vraćena nikakvi novci na račun te preuplate.
Telemach

#20333 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

tap3ah75 wrote: 01/12/2023 13:33 @Telemach
Imam jedno pitanje ako mi mozete odgovoriti ili me uputiti.
Prije oko 2-3 mjeseca je u poslovnici Ugovor o Total TV prebačen sa korisnika 1 na korisnika 2
Korisnik 1 je imao preuplatu u novcu za mozda još jedan ili dva računa
A korisniku 2 se uopšte ne umanjuje račun za ove mjesece korištenja
+ Korisniku 1 nisu vraćena nikakvi novci na račun te preuplate.
Pozdrav tap3ah75,
Zamolit ćemo Vas da se obratite na e-mail adresu: [email protected], kako bi kolege izvršile detaljne provjere i pružile Vam povratne informacije.
Spasitelj

#20334 Re: Telemach BH

Post by Spasitelj »

Prije par mjeseci produžio ugovor i tada izričito pitao hoće li biti poskupljenja i arena!od prvog dana sam s njima i uglavnom sam bio zadovoljan!dobio uopsteni odgovor za Arene a kao sigurni smo da neće biti poskupljenja.uglavnom sklopili smo dogovor i potpisali da bi mi prijatelj iz telemacha rekao da mogu dobiti uslugu koja ne ulazi u redovnu ponudu i neće biti problem dobiti.uredno licno predao zahtjev gdje je ponovo rečeno da je to formalnost i biće završeno.ali… zovu iz Sarajeva i kažu posto ste već dobili popust pri potpisivanju ugovora ovo ne može.hvala lijepo na ovom ugodnom iznenađenju !znaci možemo dizati cijene kako nam se digne a ako nešto vi hoćete e čekaj 2g i novi ugovor!
Telemach

#20335 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Spasitelj wrote: 01/12/2023 13:48 Prije par mjeseci produžio ugovor i tada izričito pitao hoće li biti poskupljenja i arena!od prvog dana sam s njima i uglavnom sam bio zadovoljan!dobio uopsteni odgovor za Arene a kao sigurni smo da neće biti poskupljenja.uglavnom sklopili smo dogovor i potpisali da bi mi prijatelj iz telemacha rekao da mogu dobiti uslugu koja ne ulazi u redovnu ponudu i neće biti problem dobiti.uredno licno predao zahtjev gdje je ponovo rečeno da je to formalnost i biće završeno.ali… zovu iz Sarajeva i kažu posto ste već dobili popust pri potpisivanju ugovora ovo ne može.hvala lijepo na ovom ugodnom iznenađenju !znaci možemo dizati cijene kako nam se digne a ako nešto vi hoćete e čekaj 2g i novi ugovor!
Pozdrav @Spasitelj,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše ime, prezime, adresu i kontakt broj telefona, kako bi Vas kolege iz sektora za posebnu brigu o korisnicima pozvale u što kraćem roku i za Vas pronašle najbolje rješenje kako biste i dalje ostali zadovoljan korisnik i nastavili koristiti naše usluge.
Cracked

#20336 Re: Telemach BH

Post by Cracked »

Sta ti je besplatna giga? Ne kontam
azurna_obala

#20337 Re: Telemach BH

Post by azurna_obala »

Hoće li biti otključani HBO kanali pred Novu godinu?
Telemach

#20338 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

azurna_obala wrote: 01/12/2023 14:25 Hoće li biti otključani HBO kanali pred Novu godinu?
Pozdrav @azurna_obala,
Molimo za samo još malo strpljenja, praznična iznenađenja uskoro stižu za sve naše korisnike. Pratite naše zvanične kanale informisanja, kako biste doznali kada ćete moći uživati u poklonima koje pripremamo za naše korisnike :)
Radar71

#20339 Re: Telemach BH

Post by Radar71 »

divno :-)
azurna_obala

#20340 Re: Telemach BH

Post by azurna_obala »

Radar71 wrote: 01/12/2023 14:34 divno :-)
Što nas mažu :mrgreen: :-)
Radar71

#20341 Re: Telemach BH

Post by Radar71 »

azurna_obala wrote: 01/12/2023 14:35
tek skontah ovo poskupljenje :roll:
sad moramo razmisliti kako i sta dalje
Telemach

#20342 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Radar71 wrote: 01/12/2023 14:38 tek skontah ovo poskupljenje :roll:
Pozdrav @Radar71,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše ime, prezime, adresu i kontakt broj telefona, kako bi Vas kolege iz sektora za posebnu brigu o korisnicima pozvale u što kraćem roku i za Vas pronašle najbolje rješenje kako biste i dalje ostali zadovoljan korisnik i nastavili koristiti naše usluge.
azurna_obala

#20343 Re: Telemach BH

Post by azurna_obala »

Telemach wrote: 01/12/2023 10:36
azurna_obala wrote: 01/12/2023 10:35 Nisam upratila šta se dešava, koji su razlozi za ovo poskupljenje? Imamo eon full duo, zadnje dvije godine nam je taj paket, realno moglo bi i bez njega. Šta ima od jeftinijih paketa, da dođemo na isto, umjesto ovoga što sad plaćamo plus ove tri marke, znači oko 66 maraka sa poskupljenjem :roll:
Pozdrav @azurna_obala,
Vrlo složena ekonomska situacija i dešavanja na geopolitičkom nivou uticali su i na telekomunikacijsku industriju, pa time uslovili povećanje određenih ulaznih operativnih troškova, energije i ostalih resursa koji su ključni za poslovanje. Kako bismo vama, našim korisnicima, nastavili pružati vrhunsku uslugu i nastavili sa novim ulaganjem, primorani smo uskladiti naše cijene sa tržišnim okolnostima. Izmjena cijene Telemach i Total TV usluga će stupiti na snagu od 01.01.2024. godine. Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše ime, prezime, adresu i kontakt broj telefona, kako bi Vas kolege iz sektora za posebnu brigu o korisnicima pozvale u što kraćem roku i za Vas pronašle najbolje rješenje kako biste i dalje ostali zadovoljan korisnik i nastavili koristiti naše usluge.
Radar71 wrote: 01/12/2023 14:38
azurna_obala wrote: 01/12/2023 14:35
tek skontah ovo poskupljenje :roll:

Vidi razloga...

Geopolitički...
Ispade zbog nas dižu cijene, zbog mene vala ne moraju, fala ne treba
Fast Driver

#20344 Re: Telemach BH

Post by Fast Driver »

Ovo novo poskupljenje od 01.01.2024. zaista nema smisla - nimalo cool. Biće posljedica.
Telemach

#20345 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Fast Driver wrote: 01/12/2023 14:42 Ovo novo poskupljenje od 01.01.2024. zaista nema smisla - nimalo cool. Biće posljedica.
Pozdrav @Fast Driver,
made_in_sarajevo

#20346 Re: Telemach BH

Post by made_in_sarajevo »

Telemach wrote: 01/12/2023 08:53
made_in_sarajevo wrote: 30/11/2023 21:50 Cisto potvrde radi, nema veze kakav smo ugovor potpisali i koju cijenu placamo i koliko jos ugovora imamo, u narednih mjesec dana spakujemo opremu na salter telemacha i da se odjavim i platit jos koliko ima za zadnji mjesec i dana sto si koristio. Nista prica moras isplatiti sve do kraja ugovora, macku o rep jel tako?
Pozdrav @made_in_sarajevo,
ma vala koja svrha. super vi radite svoj posao pa pucate copy paste jedno te isto. vise puta prijavljivao smetnje, ovdje te ismijavaju kupi jos 14 rutera,antena,modema pa ces imat super signal. aman tehnologija, gige brzine odem u wc signal wifi se prepolovi. sjedim pored rutera zasteka facebok, zasteka forum, zasteka viber... nije to kraj svijeta daleko od toga, to je ako sam platio uslugu koju reklamirate kao perfektnu onda i dajte mi to, a ne da svako malo steka internet, spor tv, zastopa tv... jos zgrada izgradjena prije 3 godine, optika u ruter ulazi.

dakle konkretno pitanje, ja fino mogu doci sa svim vasim stvarima, platiti sta god sam duzan po racunu i dana sto sam koristio u decembru i cao do drugi vremena?
Telemach

#20347 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

made_in_sarajevo wrote: 01/12/2023 15:23 ma vala koja svrha. super vi radite svoj posao pa pucate copy paste jedno te isto. vise puta prijavljivao smetnje, ovdje te ismijavaju kupi jos 14 rutera,antena,modema pa ces imat super signal. aman tehnologija, gige brzine odem u wc signal wifi se prepolovi. sjedim pored rutera zasteka facebok, zasteka forum, zasteka viber... nije to kraj svijeta daleko od toga, to je ako sam platio uslugu koju reklamirate kao perfektnu onda i dajte mi to, a ne da svako malo steka internet, spor tv, zastopa tv... jos zgrada izgradjena prije 3 godine, optika u ruter ulazi.

dakle konkretno pitanje, ja fino mogu doci sa svim vasim stvarima, platiti sta god sam duzan po racunu i dana sto sam koristio u decembru i cao do drugi vremena?
Kompanija Telemach garantuje punu brzinu i stabilnu internet konekciju isključivo putem mrežnog kabla, na brzinu i stabilnost internet usluge ne možemo utjecati kao niti jedan drugi operater u državi, regionu i svijetu. Potrebno je da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona, a kolege iz tima za posebnu brigu o korisnicima će Vam pružiti odgovore na sve Vaše upite. Čekamo na Vaše povratne informacije.
SmokingMan

#20348 Re: Telemach BH

Post by SmokingMan »

Uz dužno poštovanje, nije do vas radnika, zna se ko u lancu odgovornosti donosi ovakve odluke, da li su one sulude ili ne ovisi o tome kakvu fiskalnu godinu planira ili priželjkuje vrh kuće / vlasnik / vlasnici.

Ovo je posljednje povećanje koje ću istrpiti radi ugovora, inače ozbiljno razmišljam o razlazu i traženje nečega što mogu "NORMALNO" da poravnam sa ostalim računima i svakodnevnim troškovima. Marka po marka, i to svakih u prosjeku 9 mjeseci je suptilno zavlačenje ruke u novčanik korisnika.
made_in_sarajevo

#20349 Re: Telemach BH

Post by made_in_sarajevo »

Telemach wrote: 01/12/2023 15:25
made_in_sarajevo wrote: 01/12/2023 15:23 ma vala koja svrha. super vi radite svoj posao pa pucate copy paste jedno te isto. vise puta prijavljivao smetnje, ovdje te ismijavaju kupi jos 14 rutera,antena,modema pa ces imat super signal. aman tehnologija, gige brzine odem u wc signal wifi se prepolovi. sjedim pored rutera zasteka facebok, zasteka forum, zasteka viber... nije to kraj svijeta daleko od toga, to je ako sam platio uslugu koju reklamirate kao perfektnu onda i dajte mi to, a ne da svako malo steka internet, spor tv, zastopa tv... jos zgrada izgradjena prije 3 godine, optika u ruter ulazi.

Kompanija Telemach garantuje punu brzinu i stabilnu internet konekciju isključivo putem mrežnog kabla, na brzinu i stabilnost internet usluge ne možemo utjecati kao niti jedan drugi operater u državi, regionu i svijetu. Potrebno je da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona, a kolege iz tima za posebnu brigu o korisnicima će Vam pružiti odgovore na sve Vaše upite. Čekamo na Vaše povratne informacije.
zasto onda prodajete uslugu WIFI i vi i svi operateri na svijetu kad ne mozete garantovati za takvo nesto? prilikom prodaje vase usluge meni niko nije rekao ne mogu ti garantovati WIFI dobar. nigdje u papirima ne pise da se ne garantuje za WIFI. da li postoji kabal na koji mogu Iphone nakaciti i tako se spojiti direktno sa ruterom? mozda preko kuce pruzim UTP kabal pa se skopcam na laptop kad treba.
nema potrebe za podacima jer sam vec rekao vise puta prijavim i ne treba meni WIFI da bi hakovao satelit od NASA nego standardno svakodnevna upotreba, nista specijalno. zadnji put sam dobi odgovor eto skinete aplikaciju pa vidite signal koji je dobar, znate puno ljudi u zgradi zivi. hocete iskreno povratnu informaciju, zaboli me neka stvar jel 5 ili 50 stanara u zgradi, meni usluga ne valja. produzio sam prije pola godine mozda ugovor, mozda i jace pa hajde, ali vala ta sitna stekanja su mi se na vrh glave popela. da bi danas koristio sasvim obicnu uslugu moras savladiti 3 kursa IT programiranja u najmanju ruku.

eh kad meni u mom poslu mogu reci "ja sam platio i hocu to i sto nisam platio ima da mi rjesis problem jer ti necu nikad posao dati vise" - prevedeno slobodnim rjecnikom, onda tako i ja vama. placam vam za nesto sto nije uredu, jos sad ne garantujete WIFI pa eto prijedlog da izmislite kabal na koji mozemo mobitel nakaciti na ruter da bi garantovali nesto.

Cekam i ja vasu povratnu informaciju, a napisali ste na tv-u vec to, skupim opremu, na salteru platim zadnji racun i dana u decembru sto sam koristo i to je to?
Telemach

#20350 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

SmokingMan wrote: 01/12/2023 15:39 Uz dužno poštovanje, nije do vas radnika, zna se ko u lancu odgovornosti donosi ovakve odluke, da li su one sulude ili ne ovisi o tome kakvu fiskalnu godinu planira ili priželjkuje vrh kuće / vlasnik / vlasnici.

Ovo je posljednje povećanje koje ću istrpiti radi ugovora, inače ozbiljno razmišljam o razlazu i traženje nečega što mogu "NORMALNO" da poravnam sa ostalim računima i svakodnevnim troškovima. Marka po marka, i to svakih u prosjeku 9 mjeseci je suptilno zavlačenje ruke u novčanik korisnika.
Pozdrav @SmokingMan,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona, sigurni smo da će kolege iz tima za posebnu brigu o korisnicima pronaći najbolje benefite i pogodnosti za Vas.
Post Reply