Umjesto da fino donese atlas i pokaže eu zvaničnicima gdje se nalazi država BiH. Pajel, tako se to raditramvajtrojka wrote: ↑25/10/2023 20:12
I da se podsjetimo sta imamo na suprotnoj strani, tugo nasa nije ni cudo sto ga EU predstavnici smatraju amebom
i sto nasa pozicija nikad losija nije bila nego kad je ovaj aljin sincina zasjeo na tron
![]()
Narod i Pravda (Konakovic)
-
PatriJota
#29951 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- tramvajtrojka
#29952 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
vjeciti student na milion nickova u vječitoj odbrani bakiraPatriJota wrote: ↑25/10/2023 20:44Umjesto da fino donese atlas i pokaže eu zvaničnicima gdje se nalazi država BiH. Pajel, tako se to raditramvajtrojka wrote: ↑25/10/2023 20:12
I da se podsjetimo sta imamo na suprotnoj strani, tugo nasa nije ni cudo sto ga EU predstavnici smatraju amebom
i sto nasa pozicija nikad losija nije bila nego kad je ovaj aljin sincina zasjeo na tron
![]()
![]()
-
PatriJota
#29953 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa daj nam pokaži ta istraživanja koja pokazuju da mladi idu iz BiH zbog 'političke depresije' a ne zbog veće satnice?! Jel to Okerić formirao udruženje koje je radilo ta istraživanja? 
- drug_profi
#29954 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A kako protumačiti da odlaze cijele porodice koje su dobro situirane?
Odlaze ljudi sa dobrih plata u struci da im djeca ne odrastaju u ovom đubretu. Da su im elita nekakav glupi Bakir, primitivni Milorad, zločinac Dario. Da se za nešto u državi pita vepar Zaha, hinja Nešić, krmak Stevandić...
Da ti se ljudi smiju kad se javiš na oglas u državnu firmu...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
A_A_AKCIJA
#29956 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jarane, a da priznaš jednom da se provaljuješ?JoseMujica wrote: ↑25/10/2023 11:44 Razuvjeri me time što ćete pokazati IZVJEŠTAJ O UTROŠKU SREDSTAVA! a ne ličnim uvredama
Jel ti znaš da je u finansiranju projekata finansijski izvještaj i izvještaj o aktivnostima obavezan dio?
Bez toga nema projekta.
I to ne bilo kakav financijski izvještaj, nego zvaničan ovjeren od FIA-e? Znaš li šta je FIA, uopće?
Deduka, svako ko iole prati forum zna da je izvor tvog animoziteta prema Dini, čisto seksualne prirode. Mlad, pametan, dobra žena, prekucava posao, ubi nogama SDA, sve što ti misliš da si izgubio nekom nepravdom. Tvoja simpatija prema rumenku samo potvrđuje tezu, jer tvoj lider mora imati serbez manu da bi ga prihvatio.
Stara bošnjačka podjela na dedu Aliju i Harisa zavodnika kojeg nisu podnosili mužjaci sa krizom samopouzdanja.
Get over it I ne seri po dobrim stvarima u društvu jer ih ti ne podnosiš na prizemnom i jadnom nivou.
-
PM72
#29957 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Tačno i to nemuslimanski dio...
-
palermo
#29958 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pri čemu je ovaj dio koji je primljen u EU na referendumu odbio ujedinjenje zemlje....toliko o tome koliko je bitno biti kooperativanPM72 wrote: ↑25/10/2023 21:10Tačno i to nemuslimanski dio...
-
PatriJota
#29959 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Za šta se pita Zahiragić u državi? Kada se pitao za nešto? Lik nikada nije bio vlast nigdjedrug_profi wrote: ↑25/10/2023 21:02A kako protumačiti da odlaze cijele porodice koje su dobro situirane?
Odlaze ljudi sa dobrih plata u struci da im djeca ne odrastaju u ovom đubretu. Da su im elita nekakav glupi Bakir, primitivni Milorad, zločinac Dario. Da se za nešto u državi pita vepar Zaha, hinja Nešić, krmak Stevandić...
Da ti se ljudi smiju kad se javiš na oglas u državnu firmu...
Ali zato, difovska bagra, Čampare, Ademovići, Nikšići, Mandići, Tanovići i ostali ublehaši, oni su se itekako pitali. Jasno mi je zbog čega si ih preskočio a spomenuo Zahiragića koji se nikada nigdje nije pitao.
-
caros
#29960 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Da, jer apsolutno niko ne priznaje taj dio. A uostalom, mnogo se i kritikuje EU zbog toga, i dobar je razlog zašto više nikada neće ponoviti nešto slično.
Može pričati i obećavati ko šta hoće, mi EU vidjeti nećemo, znaš to dobro i ti. 100% smo u startu prekriženi zbog toga kako je država organizovana, ko kaže da nije tako isto tako 100% laže.
-
HelaS
#29961 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Gdje je Đozo iz Centra, šta se dešava s njim?
- drug_profi
#29962 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Zahiragić govori što je stav SDA. I da to znači, pored ovih što si ih ti nabrojao (a koji jesu bolji od SDFA), imaš samo da biraš između dva loša izbora.PatriJota wrote: ↑25/10/2023 21:15Za šta se pita Zahiragić u državi? Kada se pitao za nešto? Lik nikada nije bio vlast nigdjedrug_profi wrote: ↑25/10/2023 21:02A kako protumačiti da odlaze cijele porodice koje su dobro situirane?
Da ti se ljudi smiju kad se javiš na oglas u državnu firmu...![]()
Ali zato, difovska bagra, Čampare, Ademovići, Nikšići, Mandići, Tanovići i ostali ublehaši, oni su se itekako pitali. Jasno mi je zbog čega si ih preskočio a spomenuo Zahiragića koji se nikada nigdje nije pitao.![]()
Jel to depresivno? Jašta je već depresivno.
Ali jedino rješenje je birati bolje, pa makar između dva loša.
Jer da smo od rata do danas na svakim izborima birali bolje od dva loša, danas bi i ta dva loša silom prilika bila puno bolja.
Ovako je SDFA sa svojim vječnim partnerima urušila sve norme u društvu.
A u politici iz govana neće ruža narast sigurno. To se dešava samo u prirodi.
- Login77777
#29963 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
To ti je SDA klika potpisala tako.caros wrote: ↑25/10/2023 19:54Kada nađeš jedan moj post o "okretanju Rusiji" i napišeš makar jedan smislen post u svom životu bez 300 smajlija možeš pisati sa mnom. Do tada lagano u ćošak.tramvajtrojka wrote: ↑25/10/2023 19:38Pa da to je vasa prica ta ce nam evropa okrenimo se kibletu tj rusko-turskom istoku![]()
, pa i Belgija je podijeljena na dva dijela jos vise se mrze nego mi pa je sjediste EU kod njih, vi sdfovci to umotavate nece nas ovako nece nas onako, mrze nas jer smo muslimani itd.itd. milion glupavih izgovora jer nisu imali damu otvoreno reci da nisu za EU i NATO integracije
A da BiH nikada neće u EU to je i svakoj budali jasno. Ne zbog muslimana nego zbog frankenštajndržave.
- Prpa.ba
#29964 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Vidimo to i na nasem primjeru. Katolicka i pravoslavna politika nemilice radi na raspadu drzave i dominaciji nad Bosnjacima, rezultat par ljudi na nekakvim sarenim listama.
Bosnjaci odbiju zakonska rjesenja koja vode umanjenju nasih prava, suspenduje se ustav, minorne stranke sa beznacajnom podrskom medju Bosnjacima se ukljucuju u sluzbu okupacionih HDZ i SNSD vlasti.
I onda HDZ - NiP drugovi trube o SDFAA.
-
caros
#29965 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne kažem da nije. SDA je srozala ovu državu i isključivo pljačkala. Što ne znači da danas svi koji pričaju bajke o EU ne rade isto. Ipak ih je isti kurac sve pravio.Login77777 wrote: ↑25/10/2023 22:11To ti je SDA klika potpisala tako.caros wrote: ↑25/10/2023 19:54Kada nađeš jedan moj post o "okretanju Rusiji" i napišeš makar jedan smislen post u svom životu bez 300 smajlija možeš pisati sa mnom. Do tada lagano u ćošak.tramvajtrojka wrote: ↑25/10/2023 19:38
Pa da to je vasa prica ta ce nam evropa okrenimo se kibletu tj rusko-turskom istoku![]()
, pa i Belgija je podijeljena na dva dijela jos vise se mrze nego mi pa je sjediste EU kod njih, vi sdfovci to umotavate nece nas ovako nece nas onako, mrze nas jer smo muslimani itd.itd. milion glupavih izgovora jer nisu imali damu otvoreno reci da nisu za EU i NATO integracije
A da BiH nikada neće u EU to je i svakoj budali jasno. Ne zbog muslimana nego zbog frankenštajndržave.
- cvrčak_na_hedonizmu
#29966 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Napisem ti referat i izbrisem, nema efekta. Sta sam slagao, za pocetak. Jel bio embargo. Jeste. Jel skinut. Nije. Jesul nasi zapadni prijatelji pustili da nas jebu tri godine ko zadnje zivotinje. Jesu. Jesul ih mogli rijesiti za 24 h plafon. Jesu. Zasto nisu ? Zasto barem embargo nisu ukinuli.drug_profi wrote: ↑25/10/2023 14:30 Ja se bojim da je sve ovo sto se sad radi, pocev od izljeva antisemitizma i islamizma, pa do ovih udaraca na MVP, u stvari pokusaj da se sabotira eventualni pocetak pregovora sa EU.
Ne treba nikad zaboraviti sta je SDFA. Evo ovaj cvrčak vam to zorno oslikava. Komplet agenda je iznesena.
Druze, ako za ovakve mislis da su ti prijatelji onda si bas najebo u zivotu i to prvo od prijatelja, a onda i od neprijatelja. Istok je isto interesdzijsko govno, da se razumijemo.
Znaci jebem mater svima redom i ti me opet svrstas tamo gdje nikada nisam bio. Nikada. Da jesam, deklarisao bih se, a ne hinjski ko @tramvajtrojka koji i dalje izbjegava odgovor na pitanje da li su H&S politicki lideri separatisticki orjentisani. Tragedija da bude veca neki proBiH forumasi se slazu sa takvim likovima. Tuzno i tragicno na sta smo spali. Tuzno i tragicno.
A taj podanicki mentalitet da cekamo nekoga ko ce nam rijesiti sve probleme je prica za sebe. Niko ti nece rijesiti probleme ako ih sam ne rijesis. Vrijedi u zivotu, u politici ili sto se tice vlastite drzave. Da smo cekali da nas neko drugi odbrani bili bi pobijeni svi redom. Sto je sada drugacija situacija, sto je Zapad prijatelj i spasilac ? Argumentuj. Na svaki tvoj "argument" ja cu ti dati pet ( 5 ) kontra argumenata
Da budem jasan Istok je isto govno, sa slabijim PR-om i sa mnogo manje NGO-a koji promovisu ko zna kakve vrijednosti.
Inace, ako imalo pratis geopolitiku, a vidim da mnogi je ne prate, nit sta znaju, Zapad gubi bitku u smislu resursa, kontrole mora, o proizvodnji da ne govorim. Shodno tome prosipaju pricu o zelenoj agendi i ostalim glupostima. Ono to ih drzi, al cini se da nece jos dugo, jeste bjesomucno "stampanje" novca koji naravno nema pokrice. Zato se i najavljuju kojekakvi reseti i digitalne valute. Istok prati u stopu, da budem jasan. Dva bloka koji idu ka istom cilju, full kontrola.
Fosilna goriva treba ukinuti kada 70% svjetskih rezervi kontrolisu Arapi, Venecuela, Iran i Rusija. Zapada neJma nigdje. Rjesenje ? Nesigurni obnovljivi izvori. Nama prijatelji za Zapada guraju ukidanje termoelektrana koje ce dovesti do drasticnih poskupljenja struje. Guraju 15-ominutne gradove, hodanje, javni prijevoz, bicikla i romobile kao alternativu. Divno. Odusevljen sam, realno.
Za kraj, udjes u EU, ja i ? Evo Hrvatska je usla u EU i sta se desilo. Otislo im preko pola miliona radno sposobnog stanovnistva, u najboljim godinama, obuceni i skolovani, sve dzaba, koje se nikada nece vratiti, njihova djeca pogotovo, cijene nekretnina su im otisle u nebo, sve je poskupilo i Nepalci im rade dostave i voze taksije,a tek je pocelo.
Kaze spasice nas EU od separatistickih H&S tendencija, jasta ce, vidim kako nam sada "pomazu". Od statusa zrtve smo dosli do zaracenih strana vrlo brzo. SdO je i za to kriva, jel
Pitace neko sta je rjesenje. Nije neka nauka, al kada nas vode izdajnici zadnjih 30-ak godina sve je problem. Proizvodnja hrane za sta imamo i zemlje i relativno mali broj stanovnika koji se trebaju nahraniti. Druga stvar je prozvodnja i prodaja struje jer imamo fantastican elektroenergetski potencijal. I gle cuda bas to hoce da nam "zabrane" nasi Zapadni prijatelji, kazu zagadjujemo planetu, putem poreza na CO2 aka carbon footprint
Vristi podanicki mentalitet u nama koji kaze "moramo da idemo sa nekim blokom", zasto bi morali, dje to pise. Evo isli smo pa sta dobismo na kraju ? Ima i put Vijetnama i njihova 4 ne politika, u prijevodu dobri sa svima, sa Amerima, Kinom itd. Sto si manji lakse se migoljiti, bez kurcenja naravno.
Nas su bas puno jahali kroz historiju, podanicki mentalitet se uvukao u sve pore drustva. Jal ti cekas da ti neko drugi rijesi probleme nista od tebe, realno
Opet referat, jebiga, kad me vuces za jezik.
Jos jednom da ponovim. Niko ti nece rijesiti tvoje probleme. Zapad ti nije prijatelj. Istok ti nije prijatelj. Vode nas izdajnici, svi redom, u zadnjih 30-ak godina. S&H komponente imaju poprilicnu podrsku u svom politickom djelovanju. Mi ga pusili Zapadu i dobili zaracene strane na kraju, eto vas, dogovarajte se. Pravi prijatelji

- cvrčak_na_hedonizmu
#29967 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nisam vidio post jer si ga editovao, da ne ispadne da bjezim od odgovora. Komsic je ubleha, slazem se s tobom, ali se ne slazem sa pricom dusmanskih botova @tramvajtrojka @sajber87 & co da je Komsic kriv za homogenizaciju H birackog tijela. Oni su separatisticki nastrojeni vise manje oduvijek, a kada se nasao neko ala Lijanovic ko dobijao solidan broj H glasova taj ekspresno fasova ozbiljnu robiju. I bas samo on. Ne znam za politicara da je popusio duzu robiju od njega, a svi su je zasluzli. Usao je, ocito, u politicki prostor saradnje u koji nije smio da udje. Zato je i kaznjen. To je moje misljenje.pemanapemani wrote: ↑25/10/2023 12:03Samo tvrdim da Željko nije uradio posao koji je obećao, a to je slabljenje političkog utjecaja HDZ uzp.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑25/10/2023 11:57Sad me tjeras da branim ublehu, al bolje i to nego da budem na fonu @tramvajtrojka naime, isto mislis kao ovaj dusman, ja bih se zapitao, iskreno. A znam da nisi, za razliku od njega i njemu slicnih.pemanapemani wrote: ↑25/10/2023 11:46
Komšić nije ni blizu najvećeg neprijatelja BiH. On uopće nije neprijatelj BiH.
Komšić je samo lijeni ublehaš.
Niko me ne može uvjeriti da Komšić za 17 godina nije mogao osigurati podršku 20 % Hrvata, te uz neku manju stranku sa hrvatskim predznakom i dio glasova Hrvata za građanske stranke izbaciti HDZ iz šeme.
Niko dobronamjeran ne proziva Komšića što ne dobija 60% glasova u Grudama i Čitluku, ali da nije mogao osigurati da dobija 20% u Bosanskoj Posavini i djelovima srednje Bosne, uz zadržavanje glasova Hrvata iz Sarajeva, Tuzle i djelomično Zenice, je samo posljedica lijenosti i nerada.
Umjesto toga, on je izgubio glasove i sarajevskih i tuzlanskih Hrvata, a to se opravdava time da su svi ti ljudi postali desničari i mrzitelji BiH i Bošnjaka, a Komšić je jedini ostao isti, poseban, slobodan i samo svoj.
Ma hajte molim vas.
Inace, na temu, znas iskopao je SDP Budimira i Lijanovica i znas sta se desilo na kraju ? Lijanovic dobi robije i to fino na kraju sto je bas kuriozitet, nije da politicari bivaju tek tako osudjeni, al ovaj dobi desetak godina. To ti je tih 20%
Zanimljivo, zar ne, kako se poklopise stvari ?
Ps. Zeljko je upravo to, lijeni ublehas, a preko puta inas separatiste, pa biraj, jbg.
On je od mene dobijao glasove najviše zbog tog obećanja. I danas mislim da je jedino pozitivno u njegovom djelovanju što Čović nije bio u Predsjedništvu 4 mandata.
Jebi ga, većini ljudi je to dovoljno da Komšića ukiva u zvijezde (kao što sam ga i sam ukivao od 2006. do 2015., kada je hladno ušao u koaliciju sa HDZ i pustio Čovića da uđe u Predsjedništvo).
Lijanovića i Budimira je sjebao Lagumdžija, jer je naprasno htio uvaliti HDZ u Vladu FBiH na pola mandata, pa se upregao čitav paradržavni aparat da ih sjebe (Kajmaković podmeće lovu Budimiru)
Lijanović je i trebao u zatvor. Frajer dijelio poljoprivredne poticaje ljudima kojima svo poljoprivredno zemljište koje obrađuju može stati u manju saksiju za cvijeće i to godinama.
I ja kažem da je zanimljivo kako se poklope stvari i kako uvijek pokušaji da se izbaci HDZ (Alijansa i Platforma) budu od strane patriota okarakterisane kao izdajničke vlade, kao što je sad slučaj sa vladom trojke, jer nema SDA.
Što je još zanimljivije, isti ljudi koji se kao kunu u jedinstvenu, građansku i demokratsku BiH etiketiraju izdajnicima one koji su nekad izbacili HDZ, a danas SDA iz vlasti.![]()
Sto se tice ovih sada jazavaca, dali su ministarstvo sigurnosti Dodiku da bi uzeli, "nebitno" u odnosu na sigurnost, ministarstvo prometa i komunikacija da guraju digitalizacije, zelenu agendu i ostale naloge sefova iz Brisela. Dalje, dali su HDZ-u kontrolu nad cestama i autocestama. Dali su i fond za okolis HDZ-u. Uveli su Dodikove ljude u sluzbu za strance, agenciju za lijekove i sefa operacija u Osi ( prije su tu bili Srbi ali iz pdp-a i sds-a, a nije da se ovi bas vole ). Uveli su Dodika u vlast na drzavnom nivou, a nisu morali. Dali su mu cetvrtog delegata u DN. Vecina u Federaciji je smijesna = Isak&co. Nakupilo se pofino, a tek je pocelo.
I znam sve, sdO je isto radila - jebem li im pleme izdajnicko. Nista ne sporim. Nit branim sdO, nit branim DF, nit botujem za bilo koga. Samo realno. Nista tudje price i botovanje, samo vjerujem svojim ocima.
- Styling
#29968 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Šta je ovo moderacija sve škakljive teme pozaključavala?
Biće da je stigao ferman jer su forumovci previše slobodoljubivi pa kvare koncept klix-a.
Biće da je stigao ferman jer su forumovci previše slobodoljubivi pa kvare koncept klix-a.
- drug_profi
#29969 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Cvrčak, ne čitam blogove.
Prva dva pasusa sam i pročitao, pa evo:
Oko našeg rata, embarga i svega ostalog obrazlagano je milion puta.
A krivica je dijelom i naša.
Oko Istoka i Zapada i gdje trebamo ići:
Istok dolazi po nas, htjeli mi to ili ne htjeli. Ne pita nas ništa.
Jedini je spas da mi sami dovedemo Zapad prije toga.
Nema opcije "ni tamo ni vamo". To ne postoji.
Koliko god je Zapad loš, druga opcija je još gora, naročito po nas. Pitanje je opstanka.
Tvrdnje da je sve govno, ili da se džaba trudimo jer nas nikad neće primiti, su zapravo pokušaji zaustavljanja tog dovođenja Zapada.
Drugim riječima rad direktno protiv interesa BiH i ljudi koji nemaju drugi identitet osim tog.
Koliko god je Zapad loš, druga opcija je još gora, naročito po nas. Pitanje je opstanka.
Tvrdnje da je sve govno, ili da se džaba trudimo jer nas nikad neće primiti, su zapravo pokušaji zaustavljanja tog dovođenja Zapada.
Drugim riječima rad direktno protiv interesa BiH i ljudi koji nemaju drugi identitet osim tog.
- tramvajtrojka
#29970 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sve veliki romani u suštini samo pokazu kolicinu nespoznavanja situacije, čuj da budes neutralan pa pripoji nas odmah Srbiji jer i oni to glume da su, u današnjem svijetu nema srednjeg puta ili jesi ili nisi, al toliko je to očigledno da sdf simpatizeri i sto je jos tuznije njihovi politički predstavnici su pokušali sjediti na dvije stolice sa pricom jesmo majke mi za zapad, a radili sve da nas udalje od njega. I na kraju im taj isti zapad kriv jer je nabio nogom te smutljivcedrug_profi wrote: ↑26/10/2023 08:42 Cvrčak, ne čitam blogove.
-
mali_balon
#29971 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ovo ja zovem kulturnim bitchslapom, bravo i respektA_A_AKCIJA wrote: ↑25/10/2023 21:09Jarane, a da priznaš jednom da se provaljuješ?JoseMujica wrote: ↑25/10/2023 11:44 Razuvjeri me time što ćete pokazati IZVJEŠTAJ O UTROŠKU SREDSTAVA! a ne ličnim uvredama
Jel ti znaš da je u finansiranju projekata finansijski izvještaj i izvještaj o aktivnostima obavezan dio?
Bez toga nema projekta.
I to ne bilo kakav financijski izvještaj, nego zvaničan ovjeren od FIA-e? Znaš li šta je FIA, uopće?
Deduka, svako ko iole prati forum zna da je izvor tvog animoziteta prema Dini, čisto seksualne prirode. Mlad, pametan, dobra žena, prekucava posao, ubi nogama SDA, sve što ti misliš da si izgubio nekom nepravdom. Tvoja simpatija prema rumenku samo potvrđuje tezu, jer tvoj lider mora imati serbez manu da bi ga prihvatio.
Stara bošnjačka podjela na dedu Aliju i Harisa zavodnika kojeg nisu podnosili mužjaci sa krizom samopouzdanja.
Get over it I ne seri po dobrim stvarima u društvu jer ih ti ne podnosiš na prizemnom i jadnom nivou.
- drug_profi
#29972 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Evo da ne govorimo o govnima. Hajmo o tortama.
Americka torta ili Ruska torta?
Morate i mozete samo jednu uzet.
Koju?
Koju?
-
ljubijankic
#29973 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
I dalje mi je navjerovatna cinjanica da je lik ovo uradio javno, a jos nevjerovatnija cinjenica da su debili poput Prpe, studenta nakon ovog rekli ovaj covjek zasluzuje moj glastramvajtrojka wrote: ↑25/10/2023 20:12
![]()
-
HelaS
#29974 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
"Pavlova"drug_profi wrote: ↑26/10/2023 08:51 Evo da ne govorimo o govnima. Hajmo o tortama.
Koju?
- drug_profi
#29975 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Australijska torta koja je dobila ime po ruskoj balerini.HelaS wrote: ↑26/10/2023 08:58"Pavlova"drug_profi wrote: ↑26/10/2023 08:51 Evo da ne govorimo o govnima. Hajmo o tortama.
Koju?![]()