Sarajevo Construction
- Ateista
#22726 Re: Sarajevo Construction
Nova zgrada na skenderiji je top, bar vanjski izgled.
Imao sam priliku vidjeti jedan stan i dispoziciono rjesenje je onako, dnevni boravak je tesko iskoristiti kako treba, ne znam kakvi su ostali stanovi.
Imao sam priliku vidjeti jedan stan i dispoziciono rjesenje je onako, dnevni boravak je tesko iskoristiti kako treba, ne znam kakvi su ostali stanovi.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#22727 Re: Sarajevo Construction
NVO Nostalgija 1984.So What! wrote: ↑23/10/2023 10:41Ima na ovom forumu jedno do deset takvih Vesni, koji redom otvaraju teme i seru po svemu. Ned'o Bog da neko napiše da je nešto dobro, odmah ide salva mržnje.thekupus wrote: ↑23/10/2023 00:45Jok, ova ne brani kolonije vrabaca, ova brani radnike GRAS-aJavierBosnia wrote: ↑23/10/2023 00:29
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Al najjaca je, u sve se razumije, mislim da se iza profila krije Vesna Papats![]()
Ali bile bi dobre prijateljice
Samo za razliku od forumskih nehljebara, koji liječe frustracije pišući gluposti, Vesna je stvarno aktivista i prijavljuje okolo, zove inspekcije, izlazi na teren i kroz onu Facebook grupu je okupila solidnu armiju istih pacijenata, koji hladno tvrde da je stara žičara bila ljepša, da je Parkuša bila ljepša, da ne govorimo da je i Sarajka naravno bila ljepša, pa onda se prisjećaju kako su jeli s onog fast-food kioska na mjestu današnjeg SCC-a itd ...
I sve to naravno gradska gospoda, najpismenija i najobrozovanija generacija, a niko živ se haman nije susreo s gramatikom. Isto grupe ravnozemljaša i antivaksera.
- tramvajtrojka
#22728 Re: Sarajevo Construction
jarane ti kakav si da neko napravi tvoj zamisljeni svijet ti bi ponovno bio nezadovoljan, tebi je dusevna hrana samo da kukas i crnjacisdječak sa šibicama wrote: ↑23/10/2023 11:58 Gradjevinski dzihad novopecenih uhljebara i jebivjetara protivu komunjarske arhitekture.
- So What!
#22729 Re: Sarajevo Construction
Ja sam uvjeren da si ti najismijavaniji forumaš na ovom forumu, a konkurencija je stvarno jebena.dječak sa šibicama wrote: ↑23/10/2023 11:58 Gradjevinski dzihad novopecenih uhljebara i jebivjetara protivu komunjarske arhitekture.
Mislim nisu te ovdje ismijavali, ali na podforumu Politika si nekako legenda postao sa svojim glupostima.
Mene bi stvarno bilo stid više da pišem nebuloze, ali vjerujem i da trollaš puno, pa hajde nek bude.
- dječak sa šibicama
#22730 Re: Sarajevo Construction
Prepoznali se
-
moimoi
- Qler
#22732 Re: Sarajevo Construction
Ventilacija i radi, samo eto nekad pozelis otvoriti prozor, sa vana dzehenem 
ali rasvjeta je realno zakurac...
ali rasvjeta je realno zakurac...
-
moimoi
#22733 Re: Sarajevo Construction
Ja bih recimo rtv-dom fasadu podijelila u vise segamenata (4-5)koje bih ofarbala u razne boje
Nesto kao Lego..
Iako je soc brutalizam, meni se zgrada svidja. Al joj se fasada moze izmijeniti sto ne bi narusilo samu arh.
Iako je soc brutalizam, meni se zgrada svidja. Al joj se fasada moze izmijeniti sto ne bi narusilo samu arh.
- dječak sa šibicama
#22734 Re: Sarajevo Construction
RTV dom srusiti i da Dia i Zec tamo neki SPO iskonstruisu.
-
moimoi
#22735 Re: Sarajevo Construction
Sta ti se tacno ne dopada kod ove brik zgrade?dječak sa šibicama wrote: ↑23/10/2023 12:22 RTV dom srusiti i da Dia i Zec tamo neki SPO iskonstruisu.
- dječak sa šibicama
#22736 Re: Sarajevo Construction
Nisam ni rekao da mi se nesto ne dopada ili dopada, samo primjecujem da neodoljivo lici na SDS zgradu na Cobaniji.moimoi wrote: ↑23/10/2023 12:26Sta ti se tacno ne dopada kod ove brik zgrade?dječak sa šibicama wrote: ↑23/10/2023 12:22 RTV dom srusiti i da Dia i Zec tamo neki SPO iskonstruisu.
Ne dopada mi se cijeli sistem rada, recimo to sto se jedan notorni kriminalac Malco predstavlja kao neimar, a ujedno je perac novca SDS kriminalca koji ulaze pare u novopeceno neimarstvo zelenih skakavaca. Cijeli sistem je bolestan, u srzi, i za ismijavanje.
- drug_profi
#22737 Re: Sarajevo Construction
Ova zgrada skenderbrik je meni skroz dobro sjela, naročito mi se kao detalj dopada kocka umjesto asfalta na prilazu garaži.
Inače nemam nikakvu nostlagiju. Grad se mijenja i raste. Ja imam sjećanja već koja sežu unazad pola vijeka. Išao sam sa roditeljima kupovati štofove u Magrosu na MD i namještaj u Lesnini na mjestu današnjeg parkinga.
Popio mnogo piva i hodao sa prekrasnom djevojkom izlazeći u Pozorišnu kafanu.
Išao u Stelex, Kaktus... na prvi oglas za posao se javio u Astro, na mjestu Meandra sa rajom razvijao svemirski program (improvizovane rakete - mal nismo izginuli
). Išao vozom na Pale i Ravnu Romaniju, Višegrad. Ukrcavao se na polaznoj stanici koja je bila odmah kraj Velepekare.
Sjećam se željezničke pruge i nadvožnjaka kroz Čvilu, sjećam se vulkanizerske radnje (navodno tada najbolji majstor bio) na okuci ispod podvožnjaka na mjestu gdje sada stoje hajfiši za smeće, sjećam se rampe i pružnog prelaza gdje je sad kružni tok kod pekare As. Svake godine neko je tu ginuo.
Naravno da se sjećam Parkuše, Hipi klupe, pa i javnog WC u velikom parku koji je smrdio do predsjedništva.
A bogme mi ničega nije žao. Sve je mnogo ljepše i bolje. Ima stvari u gradu koje su urađene loše, ali ih je mnogo više urađeno dobro i nema se za čime žaliti.
Prije 100 godina su bili voćnjaci i pašnjaci, izletišta i vile na područjima današnjih opština Novo Sarajevo i Novi Grad. Šta bi ti ljudi rekli?
Sarajevo je pogriješilo jedino što u startu nije uredilo izgradnju po brdima, tako što bi izgradilo pristupne ceste i time uokvirilo parcele za gradnju, pa se divlja gradnja iz Centra nastavila na zapad.
Inače nemam nikakvu nostlagiju. Grad se mijenja i raste. Ja imam sjećanja već koja sežu unazad pola vijeka. Išao sam sa roditeljima kupovati štofove u Magrosu na MD i namještaj u Lesnini na mjestu današnjeg parkinga.
Popio mnogo piva i hodao sa prekrasnom djevojkom izlazeći u Pozorišnu kafanu.
Išao u Stelex, Kaktus... na prvi oglas za posao se javio u Astro, na mjestu Meandra sa rajom razvijao svemirski program (improvizovane rakete - mal nismo izginuli
Sjećam se željezničke pruge i nadvožnjaka kroz Čvilu, sjećam se vulkanizerske radnje (navodno tada najbolji majstor bio) na okuci ispod podvožnjaka na mjestu gdje sada stoje hajfiši za smeće, sjećam se rampe i pružnog prelaza gdje je sad kružni tok kod pekare As. Svake godine neko je tu ginuo.
Naravno da se sjećam Parkuše, Hipi klupe, pa i javnog WC u velikom parku koji je smrdio do predsjedništva.
A bogme mi ničega nije žao. Sve je mnogo ljepše i bolje. Ima stvari u gradu koje su urađene loše, ali ih je mnogo više urađeno dobro i nema se za čime žaliti.
Prije 100 godina su bili voćnjaci i pašnjaci, izletišta i vile na područjima današnjih opština Novo Sarajevo i Novi Grad. Šta bi ti ljudi rekli?
Sarajevo je pogriješilo jedino što u startu nije uredilo izgradnju po brdima, tako što bi izgradilo pristupne ceste i time uokvirilo parcele za gradnju, pa se divlja gradnja iz Centra nastavila na zapad.
-
moimoi
#22738 Re: Sarajevo Construction
Ostavi politiku po strani. Kroz gradjevinarstvo se uvijek prala lova i uvijek ce se prati jer je najlakse.dječak sa šibicama wrote: ↑23/10/2023 12:30Nisam ni rekao da mi se nesto ne dopada ili dopada, samo primjecujem da neodoljivo lici na SDS zgradu na Cobaniji.moimoi wrote: ↑23/10/2023 12:26Sta ti se tacno ne dopada kod ove brik zgrade?dječak sa šibicama wrote: ↑23/10/2023 12:22 RTV dom srusiti i da Dia i Zec tamo neki SPO iskonstruisu.
Ne dopada mi se cijeli sistem rada, recimo to sto se jedan notorni kriminalac Malco predstavlja kao neimar, a ujedno je perac novca SDS kriminalca koji ulaze pare u novopeceno neimarstvo zelenih skakavaca. Cijeli sistem je bolestan, u srzi, i za ismijavanje.
Sprjecavati samo treba onda kada narusava kvalitet zivota. Kada guraju zgradurine zaklanjajuci drugima pogled, unistavaju parkove..
- dječak sa šibicama
#22739 Re: Sarajevo Construction
Jedno povlaci drugo, skakavci sa kupljenim diplomama danas drmaju i stanogradnjom, gradjevinskim sektorom, jos od Bakirovog gospodarenja zavodom.
Unistavanje zelenila na sve strane, urodjeni seljacki kompleks od zelene boje (sa izuzetkom zastave), kiceraj i korupcija, ma sve. Bukvalno ne postoji nista pohvalno, osim tu i tamo neke lijepe fasade i zgodjusne zgradice.
Bliskoistocna kasaba.
Unistavanje zelenila na sve strane, urodjeni seljacki kompleks od zelene boje (sa izuzetkom zastave), kiceraj i korupcija, ma sve. Bukvalno ne postoji nista pohvalno, osim tu i tamo neke lijepe fasade i zgodjusne zgradice.
Bliskoistocna kasaba.
- vjeshalica
#22740 Re: Sarajevo Construction
Zec je radio isto to otuda slicnostdječak sa šibicama wrote: ↑23/10/2023 12:30Nisam ni rekao da mi se nesto ne dopada ili dopada, samo primjecujem da neodoljivo lici na SDS zgradu na Cobaniji.moimoi wrote: ↑23/10/2023 12:26Sta ti se tacno ne dopada kod ove brik zgrade?dječak sa šibicama wrote: ↑23/10/2023 12:22 RTV dom srusiti i da Dia i Zec tamo neki SPO iskonstruisu.
-
moimoi
#22741 Re: Sarajevo Construction
@drugi_profil Ima dosta toga sto je nakaradno. Vecina zdanja izgradjenih nakon rata je strava i uzas. Pogotovo Stup-Ilidza. Kada vidim crvene, plave, zute fasade sa najjeftinijom pvc stolarijom hoce nesto da mi bIdne… ala Banana city
- drug_profi
#22742 Re: Sarajevo Construction
A ne zalazim dole, a i nije to Sarajevo...
Znam da je od Ilidže kad se krene bila kuća sa crvenom fasadom i plavim metalik staklima... oči bole...
Sad vidim da je neko prefarbao fasadu u ugodniju boju.
-
moimoi
#22743 Re: Sarajevo Construction
Istina je da ima toga koliko volis… al mi ova brick ne spada u to.dječak sa šibicama wrote: ↑23/10/2023 12:45 Jedno povlaci drugo, skakavci sa kupljenim diplomama danas drmaju i stanogradnjom, gradjevinskim sektorom, jos od Bakirovog gospodarenja zavodom.
Bliskoistocna kasaba.
- vjeshalica
#22744 Re: Sarajevo Construction
Papkarosi ne shvataju da ima i drugih ideja i koncepta od onog sto im je neko servirao tj sagradio. Ako kazes da ne valja,pises gluposti jer ne razumije da im bolje i smislenije. Do juce pljuvacina po tz koministickim zgradama,a ista takva govna prave po Novom Gradu i to nije problemdječak sa šibicama wrote: ↑23/10/2023 12:45 Jedno povlaci drugo, skakavci sa kupljenim diplomama danas drmaju i stanogradnjom, gradjevinskim sektorom, jos od Bakirovog gospodarenja zavodom.
Bliskoistocna kasaba.
-
moimoi
#22745 Re: Sarajevo Construction
Ili je izblijediladrug_profi wrote: ↑23/10/2023 12:49A ne zalazim dole, a i nije to Sarajevo...![]()
Znam da je od Ilidže kad se krene bila kuća sa crvenom fasadom i plavim metalik staklima... oči bole...
Sad vidim da je neko prefarbao fasadu u ugodniju boju.
- dječak sa šibicama
#22746 Re: Sarajevo Construction
Problem je tim veci kad pomislis koliko bi grad bio ljepsi, da je sve sto je gradjeno unazad dvadesetak godina, gradjeno sa smislom, ukusom, bez korupcije i kriminala, i bez kupljenih diploma.
Sarajevo je moglo biti prelijep grad, koliko je novca donirano nakon rata, i ulozeno poslije.
Ovako, ostaje samo ismijavanje, i borba sa botovima i advokatima vladajucih mafija.
Sarajevo je moglo biti prelijep grad, koliko je novca donirano nakon rata, i ulozeno poslije.
Ovako, ostaje samo ismijavanje, i borba sa botovima i advokatima vladajucih mafija.
- drug_profi
#22747 Re: Sarajevo Construction
Ne može ono nikad izblijedit. Ono je kao duga svjetla pravo u oči u sred mrklog mraka.moimoi wrote: ↑23/10/2023 12:50Ili je izblijediladrug_profi wrote: ↑23/10/2023 12:49A ne zalazim dole, a i nije to Sarajevo...![]()
Sad vidim da je neko prefarbao fasadu u ugodniju boju.![]()
-
moimoi
#22748 Re: Sarajevo Construction
A to ti je do mentaliteta. Ne mozemo se bas pohvaliti da imamo urodjenu crtu za estetikudječak sa šibicama wrote: ↑23/10/2023 12:51 Problem je tim veci kad pomislis koliko bi grad bio ljepsi, da je sve sto je gradjeno unazad dvadesetak godina, gradjeno sa smislom, ukusom, bez korupcije i kriminala, i bez kupljenih diploma.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#22749 Re: Sarajevo Construction
Pricas kako je arhitektonski zgrada losa i ruzna a kao argument tome navodis izvor novca invedtitora.. babe i zabe, kruske i jabuke itddječak sa šibicama wrote: ↑23/10/2023 12:30Nisam ni rekao da mi se nesto ne dopada ili dopada, samo primjecujem da neodoljivo lici na SDS zgradu na Cobaniji.moimoi wrote: ↑23/10/2023 12:26Sta ti se tacno ne dopada kod ove brik zgrade?dječak sa šibicama wrote: ↑23/10/2023 12:22 RTV dom srusiti i da Dia i Zec tamo neki SPO iskonstruisu.
- tramvajtrojka
#22750 Re: Sarajevo Construction
sta je po tebi loše BBI, Importanne,skenderbrick jbt ima li ista izgradjeno u Sarajevu a da vam valjadječak sa šibicama wrote: ↑23/10/2023 12:51 Problem je tim veci kad pomislis koliko bi grad bio ljepsi, da je sve sto je gradjeno unazad dvadesetak godina, gradjeno sa smislom, ukusom, bez korupcije i kriminala, i bez kupljenih diploma.
i ova kuknjava za zelenilom a Sarajevo u svojoj historiji nikad nije imalo vise zelenila nego sada