Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Ateista

#22726 Re: Sarajevo Construction

Post by Ateista »

Nova zgrada na skenderiji je top, bar vanjski izgled.
Imao sam priliku vidjeti jedan stan i dispoziciono rjesenje je onako, dnevni boravak je tesko iskoristiti kako treba, ne znam kakvi su ostali stanovi.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#22727 Re: Sarajevo Construction

Post by Chmoljo »

So What! wrote: 23/10/2023 10:41
thekupus wrote: 23/10/2023 00:45
JavierBosnia wrote: 23/10/2023 00:29

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Al najjaca je, u sve se razumije, mislim da se iza profila krije Vesna Papats :lol:
Jok, ova ne brani kolonije vrabaca, ova brani radnike GRAS-a 😂

Ali bile bi dobre prijateljice
Ima na ovom forumu jedno do deset takvih Vesni, koji redom otvaraju teme i seru po svemu. Ned'o Bog da neko napiše da je nešto dobro, odmah ide salva mržnje.

Samo za razliku od forumskih nehljebara, koji liječe frustracije pišući gluposti, Vesna je stvarno aktivista i prijavljuje okolo, zove inspekcije, izlazi na teren i kroz onu Facebook grupu je okupila solidnu armiju istih pacijenata, koji hladno tvrde da je stara žičara bila ljepša, da je Parkuša bila ljepša, da ne govorimo da je i Sarajka naravno bila ljepša, pa onda se prisjećaju kako su jeli s onog fast-food kioska na mjestu današnjeg SCC-a itd ...

I sve to naravno gradska gospoda, najpismenija i najobrozovanija generacija, a niko živ se haman nije susreo s gramatikom. Isto grupe ravnozemljaša i antivaksera.
NVO Nostalgija 1984.
tramvajtrojka

#22728 Re: Sarajevo Construction

Post by tramvajtrojka »

dječak sa šibicama wrote: 23/10/2023 11:58 Gradjevinski dzihad novopecenih uhljebara i jebivjetara protivu komunjarske arhitekture.
jarane ti kakav si da neko napravi tvoj zamisljeni svijet ti bi ponovno bio nezadovoljan, tebi je dusevna hrana samo da kukas i crnjacis
So What!

#22729 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

dječak sa šibicama wrote: 23/10/2023 11:58 Gradjevinski dzihad novopecenih uhljebara i jebivjetara protivu komunjarske arhitekture.
Ja sam uvjeren da si ti najismijavaniji forumaš na ovom forumu, a konkurencija je stvarno jebena.

Mislim nisu te ovdje ismijavali, ali na podforumu Politika si nekako legenda postao sa svojim glupostima.

Mene bi stvarno bilo stid više da pišem nebuloze, ali vjerujem i da trollaš puno, pa hajde nek bude.
dječak sa šibicama

#22730 Re: Sarajevo Construction

Post by dječak sa šibicama »

Prepoznali se
moimoi

#22731 Re: Sarajevo Construction

Post by moimoi »

Qler wrote: 23/10/2023 12:09 Ja sam radio u hrdjavoj zgradi. Jeste ono sminka, ali brate, unutra je non stop mrak, katastrofa je, plus ljeti kad upekne, ne mozes prozor otvoriti, kao u rerni bude...
E ti su onda fulili sa ventilacijom i rasvjetom.
Qler

#22732 Re: Sarajevo Construction

Post by Qler »

Ventilacija i radi, samo eto nekad pozelis otvoriti prozor, sa vana dzehenem :D

ali rasvjeta je realno zakurac...
moimoi

#22733 Re: Sarajevo Construction

Post by moimoi »

Ja bih recimo rtv-dom fasadu podijelila u vise segamenata (4-5)koje bih ofarbala u razne boje :D Nesto kao Lego..

Iako je soc brutalizam, meni se zgrada svidja. Al joj se fasada moze izmijeniti sto ne bi narusilo samu arh.
dječak sa šibicama

#22734 Re: Sarajevo Construction

RTV dom srusiti i da Dia i Zec tamo neki SPO iskonstruisu.
moimoi

#22735 Re: Sarajevo Construction

Post by moimoi »

dječak sa šibicama wrote: 23/10/2023 12:22 RTV dom srusiti i da Dia i Zec tamo neki SPO iskonstruisu.
Sta ti se tacno ne dopada kod ove brik zgrade?
dječak sa šibicama

#22736 Re: Sarajevo Construction

moimoi wrote: 23/10/2023 12:26
dječak sa šibicama wrote: 23/10/2023 12:22 RTV dom srusiti i da Dia i Zec tamo neki SPO iskonstruisu.
Nisam ni rekao da mi se nesto ne dopada ili dopada, samo primjecujem da neodoljivo lici na SDS zgradu na Cobaniji.

Ne dopada mi se cijeli sistem rada, recimo to sto se jedan notorni kriminalac Malco predstavlja kao neimar, a ujedno je perac novca SDS kriminalca koji ulaze pare u novopeceno neimarstvo zelenih skakavaca. Cijeli sistem je bolestan, u srzi, i za ismijavanje.
drug_profi

#22737 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Ova zgrada skenderbrik je meni skroz dobro sjela, naročito mi se kao detalj dopada kocka umjesto asfalta na prilazu garaži.

Inače nemam nikakvu nostlagiju. Grad se mijenja i raste. Ja imam sjećanja već koja sežu unazad pola vijeka. Išao sam sa roditeljima kupovati štofove u Magrosu na MD i namještaj u Lesnini na mjestu današnjeg parkinga.
Popio mnogo piva i hodao sa prekrasnom djevojkom izlazeći u Pozorišnu kafanu.
Išao u Stelex, Kaktus... na prvi oglas za posao se javio u Astro, na mjestu Meandra sa rajom razvijao svemirski program (improvizovane rakete - mal nismo izginuli :lol: ). Išao vozom na Pale i Ravnu Romaniju, Višegrad. Ukrcavao se na polaznoj stanici koja je bila odmah kraj Velepekare.
Sjećam se željezničke pruge i nadvožnjaka kroz Čvilu, sjećam se vulkanizerske radnje (navodno tada najbolji majstor bio) na okuci ispod podvožnjaka na mjestu gdje sada stoje hajfiši za smeće, sjećam se rampe i pružnog prelaza gdje je sad kružni tok kod pekare As. Svake godine neko je tu ginuo.
Naravno da se sjećam Parkuše, Hipi klupe, pa i javnog WC u velikom parku koji je smrdio do predsjedništva.

A bogme mi ničega nije žao. Sve je mnogo ljepše i bolje. Ima stvari u gradu koje su urađene loše, ali ih je mnogo više urađeno dobro i nema se za čime žaliti.
Prije 100 godina su bili voćnjaci i pašnjaci, izletišta i vile na područjima današnjih opština Novo Sarajevo i Novi Grad. Šta bi ti ljudi rekli?
Sarajevo je pogriješilo jedino što u startu nije uredilo izgradnju po brdima, tako što bi izgradilo pristupne ceste i time uokvirilo parcele za gradnju, pa se divlja gradnja iz Centra nastavila na zapad.
moimoi

#22738 Re: Sarajevo Construction

Post by moimoi »

dječak sa šibicama wrote: 23/10/2023 12:30
Nisam ni rekao da mi se nesto ne dopada ili dopada, samo primjecujem da neodoljivo lici na SDS zgradu na Cobaniji.

Ne dopada mi se cijeli sistem rada, recimo to sto se jedan notorni kriminalac Malco predstavlja kao neimar, a ujedno je perac novca SDS kriminalca koji ulaze pare u novopeceno neimarstvo zelenih skakavaca. Cijeli sistem je bolestan, u srzi, i za ismijavanje.
Ostavi politiku po strani. Kroz gradjevinarstvo se uvijek prala lova i uvijek ce se prati jer je najlakse.
Sprjecavati samo treba onda kada narusava kvalitet zivota. Kada guraju zgradurine zaklanjajuci drugima pogled, unistavaju parkove..
dječak sa šibicama

#22739 Re: Sarajevo Construction

Jedno povlaci drugo, skakavci sa kupljenim diplomama danas drmaju i stanogradnjom, gradjevinskim sektorom, jos od Bakirovog gospodarenja zavodom.

Unistavanje zelenila na sve strane, urodjeni seljacki kompleks od zelene boje (sa izuzetkom zastave), kiceraj i korupcija, ma sve. Bukvalno ne postoji nista pohvalno, osim tu i tamo neke lijepe fasade i zgodjusne zgradice.
Bliskoistocna kasaba.
vjeshalica

#22740 Re: Sarajevo Construction

Post by vjeshalica »

Zec je radio isto to otuda slicnost
moimoi

#22741 Re: Sarajevo Construction

Post by moimoi »

@drugi_profil Ima dosta toga sto je nakaradno. Vecina zdanja izgradjenih nakon rata je strava i uzas. Pogotovo Stup-Ilidza. Kada vidim crvene, plave, zute fasade sa najjeftinijom pvc stolarijom hoce nesto da mi bIdne… ala Banana city
drug_profi

#22742 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

moimoi wrote: 23/10/2023 12:48 @drugi_profil Ima dosta toga sto je nakaradno. Vecina zdanja izgradjenih nakon rata je strava i uzas. Pogotovo Stup-Ilidza. Kada vidim crvene, plave, zute fasade sa najjeftinijom pvc stolarijom hoce nesto da mi bIdne… ala Banana city
A ne zalazim dole, a i nije to Sarajevo... :mrgreen:
Znam da je od Ilidže kad se krene bila kuća sa crvenom fasadom i plavim metalik staklima... oči bole...
Sad vidim da je neko prefarbao fasadu u ugodniju boju.
moimoi

#22743 Re: Sarajevo Construction

Post by moimoi »

dječak sa šibicama wrote: 23/10/2023 12:45 Jedno povlaci drugo, skakavci sa kupljenim diplomama danas drmaju i stanogradnjom, gradjevinskim sektorom, jos od Bakirovog gospodarenja zavodom.

Unistavanje zelenila na sve strane, urodjeni seljacki kompleks od zelene boje (sa izuzetkom zastave), kiceraj i korupcija, ma sve. Bukvalno ne postoji nista pohvalno, osim tu i tamo neke lijepe fasade i zgodjusne zgradice.
Bliskoistocna kasaba.
Istina je da ima toga koliko volis… al mi ova brick ne spada u to.
vjeshalica

#22744 Re: Sarajevo Construction

Post by vjeshalica »

dječak sa šibicama wrote: 23/10/2023 12:45 Jedno povlaci drugo, skakavci sa kupljenim diplomama danas drmaju i stanogradnjom, gradjevinskim sektorom, jos od Bakirovog gospodarenja zavodom.

Bliskoistocna kasaba.
Papkarosi ne shvataju da ima i drugih ideja i koncepta od onog sto im je neko servirao tj sagradio. Ako kazes da ne valja,pises gluposti jer ne razumije da im bolje i smislenije. Do juce pljuvacina po tz koministickim zgradama,a ista takva govna prave po Novom Gradu i to nije problem
moimoi

#22745 Re: Sarajevo Construction

Post by moimoi »

drug_profi wrote: 23/10/2023 12:49
moimoi wrote: 23/10/2023 12:48 @drugi_profil Ima dosta toga sto je nakaradno. Vecina zdanja izgradjenih nakon rata je strava i uzas. Pogotovo Stup-Ilidza. Kada vidim crvene, plave, zute fasade sa najjeftinijom pvc stolarijom hoce nesto da mi bIdne… ala Banana city
Znam da je od Ilidže kad se krene bila kuća sa crvenom fasadom i plavim metalik staklima... oči bole...
Ili je izblijedila :lol:
dječak sa šibicama

#22746 Re: Sarajevo Construction

Problem je tim veci kad pomislis koliko bi grad bio ljepsi, da je sve sto je gradjeno unazad dvadesetak godina, gradjeno sa smislom, ukusom, bez korupcije i kriminala, i bez kupljenih diploma.
Sarajevo je moglo biti prelijep grad, koliko je novca donirano nakon rata, i ulozeno poslije.

Ovako, ostaje samo ismijavanje, i borba sa botovima i advokatima vladajucih mafija.
drug_profi

#22747 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

moimoi wrote: 23/10/2023 12:50
drug_profi wrote: 23/10/2023 12:49
Ili je izblijedila :lol:
Ne može ono nikad izblijedit. Ono je kao duga svjetla pravo u oči u sred mrklog mraka.
moimoi

#22748 Re: Sarajevo Construction

Post by moimoi »

dječak sa šibicama wrote: 23/10/2023 12:51 Problem je tim veci kad pomislis koliko bi grad bio ljepsi, da je sve sto je gradjeno unazad dvadesetak godina, gradjeno sa smislom, ukusom, bez korupcije i kriminala, i bez kupljenih diploma.
Sarajevo je moglo biti prelijep grad, koliko je novca donirano nakon rata, i ulozeno poslije.

Ovako, ostaje samo ismijavanje, i borba sa botovima i advokatima vladajucih mafija.
A to ti je do mentaliteta. Ne mozemo se bas pohvaliti da imamo urodjenu crtu za estetiku :D Barem vecina ne. A jebiga zato imamo urodjenu tvrdoglavost da sve znamo i da nam struka ne treba.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#22749 Re: Sarajevo Construction

Post by izvrsni direktor »

Pricas kako je arhitektonski zgrada losa i ruzna a kao argument tome navodis izvor novca invedtitora.. babe i zabe, kruske i jabuke itd
tramvajtrojka

#22750 Re: Sarajevo Construction

Post by tramvajtrojka »

dječak sa šibicama wrote: 23/10/2023 12:51 Problem je tim veci kad pomislis koliko bi grad bio ljepsi, da je sve sto je gradjeno unazad dvadesetak godina, gradjeno sa smislom, ukusom, bez korupcije i kriminala, i bez kupljenih diploma.

sta je po tebi loše BBI, Importanne,skenderbrick jbt ima li ista izgradjeno u Sarajevu a da vam valja

i ova kuknjava za zelenilom a Sarajevo u svojoj historiji nikad nije imalo vise zelenila nego sada :lol:
Post Reply