Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
kravamuzara

#32401 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by kravamuzara »

Benjo34 wrote: 18/10/2023 23:09 Problem cijele regije Bliskog Istoka su stranci, ne bitno koji, Istocni ili Zapadni, nije ni bitno. Niti jedni nisu donijeli nista sto bi se uporedilo sa onim sto su im uzeli.

Zapad recimo treba shvatiti da se demokratija ne moze nametati. Onog trenutka kada neko drustvo, narod sazrije za demokratiju, ili bilo koji oblik vladavine to ce se I desiti.

Nametanje nikome nista nije dobro donijelo, kao sto ce se Izraelu vratiti ova svojeglava politika protiv Palestine, tako se recimo Europi vraca vec, politika koju su poceli davno voditi, uzmite problem migranata, sad svima u Europi smetaju, a do prije 60 godina su ljude iz Konga drzali u Zoloskom vrtu u Belgiji.
U svicarskoj zene imaju pravo glasa od 1971., a zadnji kanton je to uveo 1990.
Bodkin

#32402 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bodkin »

Benjo34 wrote: 18/10/2023 23:18
Bodkin wrote: 18/10/2023 23:14

Ti si poprilicno naivan ako ti je broj u nicku broj godina.
Pa vecini u bosni su svi srbi cetnici, svi bosnjaci teroristi i handzarovci ili sta vec i svi hrvati ustase.
Pa samo na ovom forumu redovno mozes procitati da su svi srbi isti ili svi hrvati isti
To I jeste poenta da li su? Da li se ti, kao pripadnik nekog naroda automatski svrstavas u tu neku grupu iako, bi trebao da se najezis I kad pomislis na iste? To jest, da li ti ako si npr Srbin, zasluzujes metak jer su neki srbi divljaci poklali grad?
Naravno da ne. Ali ljudi se vole igrati kolektivne krivice i biranja strana.
Covjece drkaju na snimke ubijenih rusa tamo na temi o ukrajini. Svrsavali su na snimke ubijenih po siriji, samo je bilo bitno koju su stranu odabrali
Svijet je ruzno mjesto. Ovolika reakcija je jer imas jevreje protiv muslimana i zato sto je doslovno tenk na kamen. Mada eto vidis hiljade raketa ispaljenih na izrael
sale07

#32403 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sale07 »

User987 wrote: 18/10/2023 22:37 Bosanski Srbi i Hrvati za Izrael javno. Cijela Evropa za Izrael. Naravno, mi znamo da puno ljudi ne misli da je Izrael u pravu, ali se slijedi zvanična politika i vlastiti interes. Jedini narod u Evropi koji je protiv Izraela, a za Palestinu je slavni bosnjački narod, moćan i pravdoljubiv. Bosnjaci su za Palestinu zato što su po prirodi dobri, karakterni, istinoljubivi i nepotkupljivi. Nema to veze što su tamo muslimani, ma kakvi. Nema to veze sa vjerom. Ha, ha, ha…..Daj ba
Pa bolan ima nešto sto se zove humanost, da se citav svijet okrene i stane na stranu koja za manje od deset dana ubije vise od 1000 djece ako ne mognem makar osuditi, sutit cu.
P.Starck

#32404 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by P.Starck »

jeza u ledja wrote: 18/10/2023 23:01
sehohari wrote: 18/10/2023 22:34 Onda imamo stvar da faktički ratovi po Bliskom istoku još uvijek traju, samo što više nisu tolikog intenziteta.
Prijatelju od kad znamo za sebe to je tako.

U ovisnosti koja si generacija...

Ratovi sa Izraelom traju 70 godina.
Gradjanski rat u Libanu je bio pojam. Bejrut je bio pojam rusevina i sektasenja. (slicno ko Sirija)
Iran-Irak rat.
Saddamov rat u Kuvajtu i onda americka reakcija.
Rat u Siriji.
Rat u Jemenu.
Rat u Libiji.
Evo sad rat i u Sudanu (prica li se jos o tome?).
Napad Amerike na Irak i okupacija.
Pa Al Qaeda.
ISIS

Za nasih zivota ta cijela regija ratuje. Hem Izrael, hem nafta, hem sektasenje.

Jebes taj zivot i borbu za ideale.

A cijela regija sirotinja teska.
I Izrael se polako utapa u taj sibicarski mentalitet. Znaci da ne ulazimo uopste u politiku. Vidim kakvi ih ljudi vode i o cemu se prica. Valjda s kim si takav si.

Meni fascinantno kad se pojave nove generacije i onda se cudom iscudjavaju a vidi sta im rade, jao vidi pa svijet nista ne radi, jel gledate ovu gologotu, zasto se suti i jao....a SVE to smo vec vidjeli. Vrti se film na repeat.
Sve tačno. I sam ću da zaboravim sa prvim snijegom. I da se opet čudim s nekim novim pokoljem, odmazdom, napadom, likvidacijom... Nema kraja.
SanskiBiser

#32405 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SanskiBiser »

ok znaci po ovom ambasadoru Palestinci pokusavaju da organizuju neku istragu oko ove eksplozije u dvoristu bolnice, sutra bi valjda trebali izaci sa nekim dokazima da su Izraelci to uradili. Pozvali su ICC (Hag) istrazitelje i Crveni krst kaze ambasador. :roll:
swanfilter

#32406 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

471 mrtva osoba ...
MUNAFIK

#32407 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MUNAFIK »

Svako ubijeno dijete i civil je RATNI ZLOCIN.

Ovi cionisti su ubijali djecu i prije 7. oktobra sad su samo jos malo pojacali ubijanja.

Cionisti su ista vrsta kao i nacisti to su najgori zlocinci na svijetu i spremni su na najgore stvari.
Benjo34

#32408 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Benjo34 »

Ovom dehumanizacijom se stvara jako opasan narativ. Bivsi premijer Izraela otvoreno napadne novinara jer ga je pitao za nevino stradale. Dehumanizacijom se otvara nova spirala zla koja itekako moze otic van granica Izraela, zapravo vec i jest, nazivanje svih Ukrajinaca nacistima I clanovima Azova. Mislim da su međunarodno pravo I ljudske slobode davno umrle, a ovo posljednjih par godina u Ukr I Palestini, Jemenu, Siriji, Iraku, Libiji je samo osmrtnica.

I da, osjetno se primjeti da Izrael gubi informativni rat. Svako ima smartphone I pristup netu. Otidjite na insta profile slavnih I stranice zapadni medija, citajte komentare zapadnjaka sa priv profila I bit ce vam jasno.
Last edited by Benjo34 on 18/10/2023 23:31, edited 1 time in total.
il dottore

#32409 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by il dottore »

zposao wrote: 18/10/2023 23:17
mist wrote: 18/10/2023 21:19
Spoiler
Show
Koliko je covjecanstvo bolesno,strasno :(
Jebemti čovječanstvo bolesno i zlo.
Ko da svoje dijete gledam :(
Nemojte ovo postavljati jer ce doci npr jeza u ledja pa postaviti "logicno" pitanje sta je s ovim djetetom sutra kad i ako poraste, zasto sada vec momak ima "nerezonsko" razmisljanje
Jordan1961

#32410 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Jordan1961 »

sale07 wrote: 18/10/2023 23:23
User987 wrote: 18/10/2023 22:37 Bosanski Srbi i Hrvati za Izrael javno. Cijela Evropa za Izrael. Naravno, mi znamo da puno ljudi ne misli da je Izrael u pravu, ali se slijedi zvanična politika i vlastiti interes. Jedini narod u Evropi koji je protiv Izraela, a za Palestinu je slavni bosnjački narod, moćan i pravdoljubiv. Bosnjaci su za Palestinu zato što su po prirodi dobri, karakterni, istinoljubivi i nepotkupljivi. Nema to veze što su tamo muslimani, ma kakvi. Nema to veze sa vjerom. Ha, ha, ha…..Daj ba
Pa bolan ima nešto sto se zove humanost, da se citav svijet okrene i stane na stranu koja za manje od deset dana ubije vise od 1000 djece ako ne mognem makar osuditi, sutit cu.
Ma ja. Trebamo biti uz Izrael bespogovorno. Mozda nam kao kakvoj dzukeli bace kakvu kosku.
Ovdje se radi o principima. Ako si uz Ukrajinu, ne mozes biti uz Izrael.
Osim ako nisi Americka kuja. Ali posto Amerikanci (kao i svaka druga imperija) gledaju samo svoj interes, bacice nam kosku i ovako i onako.
Ima ona prica o dva vrapca koji gledaju kucu koja gori. Pa jedan odleti do vode, uzeme u kljun pa baci na vatru. I drugi ga pita:"Mislis da ces tako ugasiti pozar?". Kaze drugi:"Znam da necu ali neka se zna da sam pokusao i na kojoj sam strani".
A psihopate neka uzivaju u tudjim mukama.
AliceInChains

#32411 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by AliceInChains »

Ameri bi ovu situaciju za tren mogli smiriti.

Iz prve nema nikakve logike da riskiraju odnose sa bliskoistočnim i sjevernoafričkim državama, pa i Turskoj.

….osim ako im ovaj konflikt baš ide u prilog da zapocnu neku akciju protiv Irana.

Valjda griješim.
Dimu1927

#32412 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dimu1927 »

https://www.instagram.com/reel/CyjDVXbI-jI

Sta vi pokusavate opravdati...
ZoomZoomKiwi

#32413 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ZoomZoomKiwi »

Dimu1927 wrote: 18/10/2023 23:37 https://www.instagram.com/reel/CyjDVXbI-jI

Jadna beba, ni kriva ni dužna.

Ovo su krhotine, sreća nema opekotina, iako mislim da ima krvarenje iz uha zbog udarnog vala. Nadam se da će preživjeti, i da će imati sretan život negdje drugo, jer tamo toga više nema.
Piaty

#32414 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Piaty »

mist wrote: 18/10/2023 21:19
Koliko je covjecanstvo bolesno,strasno :(
Stari moj, ovo je tuga, dobiješ nervni slom. Isto kada vidiš kada su oni majmuni iz Hamasa maltretirali malog židovskog dječaka na onom snimku, ista stvar.

U svijetu postoji mali broj odraslih ljudi koji su dobri, ostali su kuga i virus koji izjeda sve.
Sa druge strane stoje djeca - ukras svijeta: bijela, crna i žuta.

Neka Bog čuva djecu Gaze, Ukrajine, Jemena, Nagorno-Karabkha i Afrike.
Kamo sreće kada bi bilo moguće da su na nekom ljepšem svijetu bez nas odraslih (čast pojedincima).

Sve izgleda besmisleno nakon ovog snimka, i ovaj forum i sve je nevažno, pogotovo vi "taf gajs", niste svjesni da ste prašina kao i ja sa vama.
toska

#32416 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by toska »

aut wrote: 18/10/2023 22:35 Da li se zna ukupan broj stradalih u Izraelu u ovom teroristickom napadu Hamasa?
bio je tekst prije dva dana, ali moram po sjećanju jer ne znam gdje je bilo, plus info koje znamo od ranije.

Izraelske žrtve, računajući i strance, su oko 950 do 1000 civila, oko 200 vojnika i taoca 200 do 250.
Od tih brojeva još tragaju za nekih 200 tijela jer su prijavljeni kao nestali.
aut wrote: 18/10/2023 22:35 I da li se zna kolimo je od tog broja ubijeno od strane terorista iz hamasa a koliko od strane terorista iz idf.
Trebalo bi i to utvrditi.
Svega je tamo bilo.
Misliš na Izraelske žrtve "prijateljske vatre"?
Izgleda da je bilo dosta ali to je nebitno, to su na kraju opet žrtve napada Hamasa.

E sad bi bilo interesantno ako bi neko znao broj Hamasovih napadača tog 7.10. i eventualno žrtava?
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#32417 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hilmija frlj »

Dimu1927 wrote: 18/10/2023 23:37 https://www.instagram.com/reel/CyjDVXbI-jI

Puhni Israfile u usta te jebem.
Dimu1927

#32418 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dimu1927 »

https://www.instagram.com/reel/CyjhHfYiXdT

Graphic... djeca... sta vi pokusavate opravdati...
karanana

#32419 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by karanana »

gdje su fragmenti bombe? da su nadjeni tj da su izraelski zar ih do sad ne bi palestinci pokazali?

jucer sam bio 90% da je izrael, sad sam oko 30% da je izrael.
ZoomZoomKiwi

#32420 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ZoomZoomKiwi »

Piaty wrote: 18/10/2023 23:42

Stari moj, ovo je tuga, dobiješ nervni slom. Isto kada vidiš kada su oni majmuni iz Hamasa maltretirali malog židovskog dječaka na onom snimku, ista stvar.

U svijetu postoji mali broj odraslih ljudi koji su dobri, ostali su kuga i virus koji izjeda sve.
Sa druge strane stoje djeca - ukras svijeta: bijela, crna i žuta.

Neka Bog čuva djecu Gaze, Ukrajine, Jemena, Nagorno-Karabkha i Afrike.
Kamo sreće kada bi bilo moguće da su na nekom ljepšem svijetu bez nas odraslih (čast pojedincima).

Sve izgleda besmisleno nakon ovog snimka, i ovaj forum i sve je nevažno, pogotovo vi "taf gajs", niste svjesni da ste prašina kao i ja sa vama.
Upravo tako.
Isto mi je mučno bilo vidjeti kako tri bradata debila onog dječaka tjeraju da kaže bismila prije nego popije vodu dok mu mala beba brat tamo plače a oni ga lafo tješe. Sve to nakon što su im, vjerovatno, pobili cijelu porodicu, a njih ostavili na životu da snime video.
Tad mi je bilo baš loše.

I sad vidiš ovog dječaka koji nema možda 3 godine, trese se od straha.

I šta čovjek uopšte da misli.

Ko ima dijete, i ovo pogleda, ne znam, neopisivo jeben osjećaj. Jer znaš kako su bespomoćni malci i da istinski nisu zli, znaš da ni najmanje nisu zaslužili sve ovo što im se dešava.

Za odrasle koji svjesno idu u konflikt ili svjesno ne izbjegavaju isti, me savršeno zaboli kurac, ko god da su i na kojoj god da su strani. Izabrali su to, i treba da budu spremni na sve što taj izbor nosi sa sobom.

Djeca, koja nemaju izbora uopće, a nisu ništa ni kriva ni dužna, to mi je preteško, prestrašno.
Toliko, da ako sam ikad bio imalo nesiguran u svoj ateizam, sad definitivno nisam kad sve ovo vidim. Jer ovaj strah i ova patnja nevine djece su mi savršen dokaz da bog zaista ne postoji.

I upravo kako kažeš, sva ova ovdje prepucavanja su preprosta i nadasve nebitna kad na kraju skontaš da si samo kap u moru otrova.
Dimu1927

#32421 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dimu1927 »

https://www.instagram.com/reel/CydwdPzIZlz/

U svaku od ovih zgrada je vidjen po jedan hamasovac kako se sakriva, pa su eroji đenerali idf ostali bez izbora nego sve poravnati... genocidasi
ZoomZoomKiwi

#32422 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ZoomZoomKiwi »

Dimu1927 wrote: 18/10/2023 23:50 https://www.instagram.com/reel/CyjhHfYiXdT

Graphic... djeca... sta vi pokusavate opravdati...
Nema boga
Dimu1927

#32423 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dimu1927 »

jeza u ledja

#32424 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

il dottore wrote: 18/10/2023 23:29

Nemojte ovo postavljati jer ce doci npr jeza u ledja pa postaviti "logicno" pitanje sta je s ovim djetetom sutra kad i ako poraste, zasto sada vec momak ima "nerezonsko" razmisljanje
Ne znam koji si ti, ali drago mi je da si ovako pronicljiv. :thumbup:
jeza u ledja

#32425 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

sehohari wrote: 18/10/2023 23:16
jeza u ledja wrote: 18/10/2023 23:01

Prijatelju od kad znamo za sebe to je tako.

U ovisnosti koja si generacija...

Ratovi sa Izraelom traju 70 godina.
Gradjanski rat u Libanu je bio pojam. Bejrut je bio pojam rusevina i sektasenja. (slicno ko Sirija)
Iran-Irak rat.
Saddamov rat u Kuvajtu i onda americka reakcija.
Rat u Siriji.
Rat u Jemenu.
Rat u Libiji.
Evo sad rat i u Sudanu (prica li se jos o tome?).
Napad Amerike na Irak i okupacija.
Pa Al Qaeda.
ISIS

Za nasih zivota ta cijela regija ratuje. Hem Izrael, hem nafta, hem sektasenje.

Jebes taj zivot i borbu za ideale.

A cijela regija sirotinja teska.
I Izrael se polako utapa u taj sibicarski mentalitet. Znaci da ne ulazimo uopste u politiku. Vidim kakvi ih ljudi vode i o cemu se prica. Valjda s kim si takav si.

Meni fascinantno kad se pojave nove generacije i onda se cudom iscudjavaju a vidi sta im rade, jao vidi pa svijet nista ne radi, jel gledate ovu gologotu, zasto se suti i jao....a SVE to smo vec vidjeli. Vrti se film na repeat.
Pa to i jesu većinom ratovi koji su počeli u 21. stoljeću, ili odmah poslije pada Sovjetskog saveza.

Razlika između ratova "intervencija" i onih tada je i trajnost, odnosno efekti na države.
Ratovi koji su se na Bliskom istoku vodili prije (izuzev Libanona i Jemena) su bili kratki i nisu kao rezultat imali "failed state" slučajeve kao što je slučaj sa Irakom, Sirijom i tkd.

A i ne znam otkud ti to da su sve te zemlje bile siromašne.
Irak je bio u dobrom stanju prije sankcija, a Libija nije džaba nazvana "Švicom Afrike".

Ok Libija, ali je Irak bio karina. Pola ratova koje sam naveo su poceli davno prije 21 vijeka. Ali nije to moja poenta.
Locked